» »

Postavitev dodatnega WiFi routerja

Postavitev dodatnega WiFi routerja

tedy199 ::

Spoštovani mojstri. Imam naslednje vprašanje za vas.

Torej imam dva objekta:

V prvem objektu sta dva modema (Amis + Lynksis WRT). Prvi je glavni - torej dovod v hišo in potem razpeljano od njega naprej po objktu. Drugi (Lynksis) je v spodjem delu stanovanja in služi kot repetitor oziroma za ojačitev WiFi signala. Z glavnim je povezan z kablom.

Drugi objekt.
V njem je trenutno (pre)šibak signal za normalno delovanje na spletu, zato bi v objekt namestil še en Wifi router, ki bi lovil signal z Lynksisa ter ga potem po tem objektu oddajal naprej za večjo pokritost (sedaj mi lovi internet le v enem delu stavbe, kar je povsem neuporabno).

Skica za lažjo predstavo: (klikni za povečavo)
 WiFi stanje

WiFi stanje




Stanje je takole:
Imam doma še en popolnoma nov/nerabljen Siolov WiFi modem (GENEXIS EWA-11n). In s tem bi lovil signal z Lynksisa, da bi potem ga imel po celem stanovanju drugega objekta. Objekta sta narazen cca. 20 m.

Sedaj se pa pojavi težava: Ne znam povezati Genexisa na Lynksis. Torej jaz sem ga samo vštekal v elektriko da je začel oddajati svoj signal (kar je pokazal tudi prenosnik). Povezave kako pak ni bilo ker je verjetno naštiman kot normalni oddajnik - a vanj pač trenutno ni vklopljenega kabla z internetno povezavo za oddajanje. Na zadnji strani mohišja (Genexis) mi piše da je IP Adress 192.168.0.2 ampak stran mi nalaga, nalaga, nalaga, nalaga in na koncu vedno napiše da ne obstaja.

Torej kako pridem do nastavitev (kjer bi verjetno moral nastaviti modem kot DHCP) ter kako se mu nastavi da vleče od Lynskisa?

Hvala.
Ne spoznam se veliko na te stvari zato prostim da mi napišete in razložite "po kmečko" :) Hehe

LP Tadej

inbox ::

Podobno je pri meni, le da imam iz Siolove škatlice s kablom na Linksys, ki nam služi kot wifi. DObil sem še Netgear, ki bi brezžično povezal na linksys in bi podaljšal domet signala. Bi tudi prosil "po kmečko"

elfstone ::

V obeh primerih je bolje, da se z modemom poveže ravno obratno kot mislita. V prvem primeru naj gre na modem router GENEXIS EWA-11n v drugem pa Netgear. Na Linksys je treba nato naložiti (lahko da je že) dd-wrt oz tomato firmware, ki omogoča repetitor bridge. Nastavitve za dd-wrt so na naslednji povezavi: Repetitor bridge
Prvi router je treba dati v funkcijo AP, drugi v repetitor bridge, sicer pa vse piše v povezavi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: elfstone ()

inbox ::

Če dam provi router v AP bo še vedno lahko oddajal normalno za sp. štuk in hrakti zgornjemu routerju? DD-wart mam na linksysu že. Zaenkrat bi vseeno postavil Netgear kot drugi router, da ne bi kaj zj****. Problem mi je, ker vedno ko zaženem čarovnika za Netgear mi čarovnik hoče naštimat kot prvi router. Ne vem pa kako bi se povezal v nastavitve od tega Netgearja brez čarnovnika.

elfstone ::

Če hočeš netgear dati kot drugi router mu moraš naložiti dd-wrt oz poglej če ima netgear nastavitev za bridge. Čarovnika zaženeš v nastavitvah routerja ali prek kakšnega cd-ja?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 433 34 35 36 )

Oddelek: Omrežja in internet
1793563843 (672) c23po
»

Linksys WRT54GL (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
516613 (2968) Senitel
»

Vzpostavitev wi-fija z antenami

Oddelek: Omrežja in internet
5843 (664) Zvitež
»

ROUTER in signal (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
518205 (7716) Frenckie
»

kako povečati WLAN signal v hiši

Oddelek: Omrežja in internet
197538 (6365) Karen

Več podobnih tem