» »

NSA prisluškuje s fizičnim vgrajevanjem hroščev

NSA prisluškuje s fizičnim vgrajevanjem hroščev

The New York Times - NSA je namerno okužila vsaj 100.000 računalniških sistemov po vsem svetu, ki ji omogočajo prisluškovanje telekomunikacijam in vohunjenje, piše The New York Times. S temi novimi razkritji se nadaljuje lanska zgodba, kako NSA podtika zlonamerno programsko opremo v računalnike, kako napada ter prestreza tudi pošiljke strojne opreme ter kako njeni strežniki na internetu v hitrosti tekmujejo z legitimnimi strežniki podjetij in poizkušaj obiskovalcem postreči z malwarom. Težava pa niso niti sistemi, ki niso povezani z internetom, piše NYT.

Prek USB-vrat lahko v računalniške sistem priključijo radijske oddajnike, ki pošiljajo informacije o dogajanju k sprejemniku, ki je lahko oddaljen tudi nekaj kilometrov. Oddajnik mora v računalnik nekdo fizično vključiti - vohun, proizvajalec, agent ali kdo tretji. Na ta način je NSA rešila problem prisluškovanja sistemom, ki niso povezani z ničemer. Obstajajo tudi kartice, ki se vgradijo v na primer prenosne računalnike in služijo istemu namenu. To bi lahko pojasnilo, kako se je Stuxnet razširil po iranskih jedrskih centralah, čeprav niso priključene v internet.

Uradno NSA trdi, da gre v teh primerih le za aktivno obrambo, saj da ciljajo le kitajsko vojaško hekersko enoto in druge podobne tarče, ki predstavljajo nevarnost za ZDA in ji dejansko povzročajo škodo. ZDA zanika, da bi se na ta način šli industrijsko špijonažo. ZDA tudi trdijo, da omenjenega načina ne uporabljajo v lastni državi in da vse skupaj ni nič v primerjavi s sposobnostmi kitajskih agencij.

Spomnimo, da je pred kratkim Der Spiegel objavil izčrpen katalog strojne opreme, v katero si je NSA tako ali drugače že zagotovila dostop. Tudi v opremo, za katero pa luknje ali ranljivosti niso znane, lahko vdrejo s fizično USB-ateno.

Ameriški predsednik Barrack Obama bo v petek sporočilo, kakšna odločitev je sprejel po priporočilu strokovnega odbora glede nadaljevanja programov kibervohunjenja v NSA. Odbor je priporočil, da se praksa iskanja in izkoriščanja ranljivosti v komercialni opremi konča, saj če jih lahko najdejo ZDA, jih lahko tudi njeni sovražniki. Predlagajo ukinitev prakse namernega slabljenja kriptografskih standardov, ampak bi se morali osredotočiti na večjo zaščito svojih sistemov namesto napadov na druge. A dejstvo ostaja, da so ZDA trenutno zmožne prestrezati podatke v optičnih vlaknih v podmorskih kablih, prestrezati pošiljke strojne opreme, izkoriščati javnosti neznane ranljivosti v programski opremi, doseči oslabitev kriptografskih algoritmov in na internetu z lažnimi strežniki tekmovati s pravimi.

7 komentarjev

filip007 ::

Pa vašo mikrovalovno pečico, da vedo katero hrano pogrevate.
www.foxnews.com/politics/2014/01/15/nsa...
Palačinka z Ajvarjem in stopljenim sirom v mikrovalovki.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: filip007 ()

Ribič ::

Mikrovalovke so v bistvu neke vrste RF jammer-ji. Mene je vedno vrglo dol z WiFi-ja, ko je soseda v bloku prižgala mikrovalovko.

Relanium ::

Evo, zdaj pa vemo njihov spekter
Vsi mikrovalovke prižgat :D

gruntfürmich ::

da vse skupaj ni nič v primerjavi s sposobnostmi kitajskih agencij


kakšen pa je epilog tega??
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

m0LN4r ::

Zdaj bojo pa vedl kater pron gledam najrajši :P
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

illion ::

Predlagajo ukinitev prakse namernega slabljenja kriptografskih standardov


Predlagajo! ;((

Tarzan ::

Bi bilo treba ukinit NSA, dokler je še čas. Zraven pa še ZDA za kazen razdelit, ker to je preprosto povedano kiber vojna in tarče smo vsi (vključno z američani samimi, čeprav to tako vztrajno zanikajo). Neverjetno je, kako hitro lahko civilizacija tako močno nazaduje, da so tovrstni fašistični prijemi za nekatere lahko nekaj samoumevnega.

Škandalozno je, kaj vse si lahko privoščijo, ne da bi v ZDA usmerili jedrskih konic. Glede na to, da so Američani napovedali, da proti hekerju, ki jih ogroža lahko uporabijo vojaška sredstva (strelno orožje, vodeno raketo,...), je povsem recipročno in legitimno pričakovati, da se zraketira pentagon. Farsa.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Equation Group razvil hujše metode kot Stuxnet (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Varnost
7531197 (24980) Iatromantis
»

Kako resna podjetja komunicirajo? (strani: 1 2 )

Oddelek: Informacijska varnost
7321499 (16697) SeMiNeSanja
»

NSA vgrajuje prisluškovalne naprave v strojno opremo (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Zasebnost
12136627 (29637) Iatromantis
»

Šifriranje skoraj ni ovira za NSA in GCHQ (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / NWO
6146070 (40595) trizob

Več podobnih tem