Forum » Strojna oprema » S katerim BIOS-om flashat plato? Samo zadnjim ali z vsemi?
S katerim BIOS-om flashat plato? Samo zadnjim ali z vsemi?
Bx ::
Evo sem neki gledu pa nisem nikjer najdu,
vem pa da je bilo nekje to zapisan vendar se mi zdi,
da ni bilo odgovora.
Zanima me, če kdo ve, ali je treba plato flešat z vsemi ali samo zadnjim biosem,
ki je bil izdan za določeno plato?
Sam sem do sedaj flešal vedno z vsemi izdanimi, ker se mi je zdelo čudno,
da bi pustili na strani brezveze še prejšnje, pa še pri vsakem biosu
so bile zapisani drugačni popravki.
Zanima me če zadnji vsebuje vse te popravke?
hvala
vem pa da je bilo nekje to zapisan vendar se mi zdi,
da ni bilo odgovora.
Zanima me, če kdo ve, ali je treba plato flešat z vsemi ali samo zadnjim biosem,
ki je bil izdan za določeno plato?
Sam sem do sedaj flešal vedno z vsemi izdanimi, ker se mi je zdelo čudno,
da bi pustili na strani brezveze še prejšnje, pa še pri vsakem biosu
so bile zapisani drugačni popravki.
Zanima me če zadnji vsebuje vse te popravke?
hvala
Bx
- premaknil: ToniT ()
morphling1 ::
Vsak flash na novo zbriše celoten eeprom tako da če flashaš z zadnjim bo na njem večinoma kar je bilo popravljenega glede na starejše verzije ni pa nujno, kaka zadeva lahko v najnovejši biosu tudi ven pade glede na starejše verzije, overclockerski biosi skoraj nikoli niso kakšni najnovejši, saj proizvajalci vmes še eksperimentirajo in je bolj proti začetku bios hitrejši, manjka pa mogoče kakšna zadeva ki pride kasneje. Načeloma je pa tako da vse kar se popravi iz prejšnih verzij, glede kakšnih kompatibilnosti z nekim hardwerom ostaja do konca razen če ni kje posebej omenjeno da se je kaj spustilo + vse kar je seveda novega v zadnjem biosu.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Androidni telefon ni eden, telefonov je na tisoče (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Android | 46908 (35934) | MrStein |
» | MSI želi odpisati BIOS, prihaja UEFI (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Matične plošče | 19787 (17232) | Jst |
» | ASUS M2N-E (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 7606 (4530) | planetparty |
» | Intel Core2 Duo E6300 vprašanjeOddelek: Strojna oprema | 3020 (2039) | schwabspenk |
» | Izvenserijski BIOSi za Abit NF7-S v2.0!! (strani: 1 2 3 )Oddelek: Navijanje | 9165 (5508) | Alexius Heristalski |