» »

Vgradnja xp-ja

Vgradnja xp-ja

Ted ::

Kupujem xp1700... Glavni problem bo verjetno vgradnja - vgraditi ga nameravam sam pa me zanima na kaj morem pazit. Vem da dam najprej dol hladilnik (v mojem primeru nek majesty), nato stari procesor (duron 800), pol pa xp-ja noter, acsilver (ali kaj podobnega) in hladilnik gor pa je. Bolj me skrbi, da bi procesor pri vgradnji poškodoval, baj da so AMD-ji precej "krušljivi". Pa hladilnika tudi verjetno ne rabim menjat...
Skratka, na kaj natančno morem pazit da procesorja pri vgradji ne poškodujem?

LP
  • premaknil: ToniT ()

Dead_Eye ::

če to delaš prvič bi ti priporočal zaščitno ploščico za proc. - imajo jih v mlacomu za 1k sit

drugače pa paziš da je hladilnik vedno vodoraven s procesorjem(da ga ne nagibaš/dajaš postrani gor)
The one and only

boštjan ::

zaponko pri socketu pazljivo vdigni,da je ne odlomiš,proc položiš pravilno v podnožje in ga ne tišiš in z zaponko spet narahlo zapneš socket.natanko namažeš jedro proca s termalno in pazljivo položiš cooler nanj.pazi pri zaponkah coolera,ker tu te ne sme bit nič strah ,da malo več sile uporabiš.

Zavo ::

Po moje boš pa moral menjati hladilnik, če si ga do sedaj uporabljal za Durona 800!

Zakaj bi moral menjati hladilnik? Če se ne motim, v megahitu (kjer sem nabavljal računalnik) na amd-je še vedno dajejo majesty-ja ttc-m5ab-1... Sicer bom pa itak videl kako vroč bo procesor...

LP

boštjan ::

ko bi eni vedeli kake coolere dobiš v retail verziji athlona xp bi se smejali.ni čudno da so se palominoti greli ko hudiči,ker so meli te retail coolere na sebi.

Če je ta zadnji post letel name... Majesty ni retail hladilnik, obratov ma 5500/min, stane pa precej čez 3 jurje in je bil ob nakupu najboljši hladilnik. Če greš gledat na spletno stran megahita lahko vidiš, da drugega (beri boljšega, majo titane) hladilnika za amd-je nimajo. Zakaj bi potem menjal hladilnik, če pa ta isti hladilnik še vedno dajejo tudi na nove xp-je, ki se gotovo manj grejejo kot prvi thunderbirdi in duroni?

LP

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

plošča+procesor

Oddelek: Kaj kupiti
10911 (810) Jan987
»

Uveljavitev garancije?

Oddelek: Pomoč in nasveti
201232 (795) Zavo