» »

Formatiranje

Formatiranje

Kleemen ::

Formatiral bi mini prenosnik ASUS eeepc 1000H, starejši model kakšne 3 let, 11" prenosnik ki ima samo usb vhode in ne tudi za cd. Trenutno ima naložene original windowse XP, bi pa sedaj vse izbrisal dol in gor naložil 7ko, ki jo imam na usbju. Zanima me, če je isti postopek za formatiranje in nalaganje windowsov kot na stacionarcu, kjer sem zrihtal preko cdja. Pa zanima me tudi kako pridem v biose, ker ko odprem prenosnik se mi ne odpre začetni zaslon kjer lahko pridem v biose, ampak se odpre kar loading windows xp in potem namizje..

Hvala vsem za pomoč.

Aja pa pomoč bi rabil čimprej ker imam namen to sedaj zrihtat..

gapic_8 ::

V biose ponavadi dostopaš s tipkami F1, F2, DEL, F12 (predlagam da googlaš), postopek nalaganja je enak, le da moraš imeti bootable USB na katerega namestiš .iso datoteko operacijskega sistema.

feryz ::

Zadnjič sem prebral neko izjavo, v kateri oseba navaja, da bi najraje vzela samolepilne lističe, na njih napisala GOOGLE IT in jih lepila ljudem na čelo. In še kako ima prav.

http://practicalrambler.blogspot.com/20...

hvala za pomoč, sem že zrihtal.. pa tudi sam sem uporabil google in našel tu to stran, naredil tako kot piše pa še vedno ni delalo, samo btw. tako da tudi google ni vse in mnenje drugih je ponavadi bolj pomembno..če nekdo nekaj ve zakaj ne bi pomagal, zato pa so forumi
drugače pa če bo še kdo imel probleme s tem mora v biosih naštimat tako kot piše na zgornji strani + pod hard drive isto izbrat kot pod boot setting, da prvo delo ob zagonu računalnika prebere iz usbja in ne hdd

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

[WINDOWS 8] Vprašanja in težave (strani: 1 2 3 427 28 29 30 )

Oddelek: Operacijski sistemi
1490440253 (5934) jedateruk
»

UEFI - kako ponovno namestiti windows 8

Oddelek: Pomoč in nasveti
3610801 (8315) krepki
»

Asus eee PC (strani: 1 2 3 452 53 54 55 )

Oddelek: Strojna oprema
2704226606 (35472) hojnikb
»

Asus EEE 1000HE (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Kaj kupiti
22819841 (12459) Kleemen

Več podobnih tem