» »

Kobo e-reader lineup

Kobo e-reader lineup

clix ::

Zdravo,

Ma kdo kakšne izkušnje z Kobo-tovimi elektronskimi bralniki?

Še posebej me zanimata touch in pa glo. Glo ima zaslon večje resolucije in osvetljen zaslon, je pa tudi okoli 40€ dražji. Naročij bi jih iz nemčije, pri nas cene niso normalne.

So pa te Kobo-ti fajn, ker omogočajo tudi Pocket (podobno kot Amazonov "Send to Kindle")

lep dan

Tomson ::

Je pa zunaj tudi najnovejsi model Kobo Aura, ga precej hvalijo, le cena bi lahko bila nizja ...
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

Vem ja, sam je problem cena... :)

Mini z poštnino iz nemčije pride 60€, Touch je okol 100€, Glo je 138€, Aura je pa slabih 155€, dobrhi 15€ več....

Mini je premajhen, pa zaenkrat nima Pocketa, Touch je kul, sam Glo ma osvetljitev in večjo resolucijo, Aura pa pomoje tut nima nobenga kiler feauturej proti Glo....

pa kaj jaz vem .. :8)

neres ::

clix je izjavil:

Mini je premajhen

Si prepričan? Jaz imam Nook-a (standard 6" zaslon) in raje berem z robom ob straneh, tako da pride besedilo na nekaj manj kot 5" diagonale, ki je velikost Minija.
Jaz bi se verjetno odločal med Mini in Glo. Če imaš možnost preizkusi jih v živo.

mihor ::

Jaz sem sprobal touch in se mi zdi čisto soliden in dovolj hiter. Osvetlitve ne pogrešam oziroma se mi zdi razlika v ceni malo pretirana za tako funkcijo. Edino če rad bereš ponoči v postelji, ti zna prit osvetlitev prav, potem pa sam preračunaj, ako se ti splača. :)

3man ::

clix je izjavil:

Vem ja, sam je problem cena... :)
Mini z poštnino iz nemčije pride 60€, Touch je okol 100€, Glo je 138€, Aura je pa slabih 155€, dobrhi 15€ več....

Ampak GLO je 149 pri nas (enaa). Razlika je sicer pol cene ovitka ampak v primeru reklamacije je to varneje. Aura pa je zunaj bistveno cenejša.

trnvpeti ::

par mesecev nazaj sem dal 80eur za kobo touch v enaa

@neres: na žalost nimam nikjer možnosti probati minija, tako da za enkrat bolj zaupam standardnim 6 palcem.

Touch je uradno discounted, tako da se ga pri nas več na dobi.

V nemčiji pa tudi ni več tako poceni: http://www.mp3-player.de/index.php?page...

91€ + 15€ poštnine = 106€

@3man, glo se dobi tudi za 141€, tako da v tem primeru se pa res ne splača in de naročat: http://oskarveliki.si/index.php/kobo-gl...

Če bi se še vedno dobilo toucha za 80€, bi verjetno ta padel, tako pa se vedno bolj nagibam v smeri proti glo.

trnvpeti ::

huh, to sm pa spregledal, hvala :)

za ta denar, je pa tole kr win, pomoje :)

edit: samo tale "Rok dostave je 14 dni" me mal matra..

Zgodovina sprememb…

• spremenil: clix ()

Sem naročil toucha pri oskarju, če ga bom pa dejansko dobil, je pa druga pesem.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Amazon Kindle (strani: 1 2 3 424 25 26 27 )

Oddelek: Kaj kupiti
1303332813 (10402) Furbo
»

Kindle Paperwhite alternativa

163265 (2667) mikhail
»

e-bralnik ? (strani: 1 2 3 4 )

15145467 (26767) AgiZ
»

Izšel novi Kindle Paperwhite (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
8223549 (16606) ales85

Več podobnih tem