» »

Telekom Slovenije pravnomočno zmagal proti T-2

Telekom Slovenije pravnomočno zmagal proti T-2

Finance - Višje sodišče v Ljubljani je danes potrdilo sodbo okrožnega sodišča, ki je zavrnilo odškodninski zahtevek T-2 proti Telekomu v višini 130 milijonov evrov. S tem se je dokončno razpletla več kot šest let trajajoča zgodba.

T-2 je namreč januarja 2007 vložil tožbo zoper Telekom Slovenije zaradi očitane zlorabe prevladujočega položaja na trgu. Očitali so mu privilegirano obravnavno SiOL-a, ki je bil tedaj Telekomovo hčerinsko podjetje, sedaj pa je spet priključen Telekomu. Telekom Slovenije naj bi bil tedaj oviral konkurenco pri trženju paketov VDSL, saj da so jim nagajali v tehničnih podrobnostih.

Januarja letos je okrožno sodišče v Ljubljani razsodilo, da ni dokazov, da bi bil Telekom Slovenije kriv očitanih dejanj. T-2 se je na odločitev pritožil na višje sodišče, ki je danes zavrnilo zahtevek, s čimer je odločitev postala pravnomočna. T-2 bo moral plačati nastale stroške pravdnega postopka in pritožbe, ki znašajo 29.000 evrov.

S tem se je Telekom Slovenije znebil enega Damoklejevega meča, a jih nad njim visi še za približno pol milijarde evrov. Simobil ga namreč toži za 280 milijonov evrov zaradi zlorabe prevladujočega položaja pri trženju mobilnega paketa Itak Džabest, Tušmobil pa v svoji tožbi terja 86 milijonov evrov, prav tako zaradi Itak Džabesta.

Za uporabnike storitev T-2 in Telekom neposrednih posledic razsodbe ne bo. Najbolj bo koristila prodajalcem Telekoma, saj je ta z eno odškodninsko tožbo manj na grbi vreden več. Na tečaj delnic Telekoma ta informacija danes še ni mogla vplivati, ker so jo objavili po koncu trgovanja.

Dodatek: T-2 se še ni vdal, saj bodo vložili izredno pravno sredstvo revizijo postopka pred vrhovnim sodiščem.

64 komentarjev

«
1
2

sirotka ::

Simobil ga namreč toži za 280 milijonov evrov zaradi zlorabe prevladujočega položaja pri trženju mobilnega paketa Itak Džabest, Tušmobil pa v svoji tožbi terja 86 milijonov evrov, prav tako zaradi Itak Džabesta.


Kere bedne. Prej je imel simobil poceni pakete...

RejZoR ::

Oh what a shocker... kot da bi T-2 imel kakšne šanse proti državni firmi...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Seljak ::

Kdo je že lastnik Telekoma?

medenko ::

Država=Korupcija.

...:TOMI:... ::

Realno gledano je T-2 šel na vse ali nič oziroma minus (plačilo stroškov). V igri na srečo je izgubil. Važna je reklama.

Preveč so zahtevali, bodimo realni, 130 M je mnogo previsoka cifra. Naredite si izračun, koliko časa T-2 rabi, da zasluži toliko denarja.
T-2 naj naprej poplača upnike in dolgove, ne pa uporabljati legalne kraje-prisilne poravnave.
Pa nimam nič proti nobenemu, niti nobenega ne favoriziram, samo opazujem dogajanje.
Tomi

luli ::

Vsi, ki smo imeli možnost videti kako deluje naveza Telekom-država-sodstvo vemo, da zgodba ni končana.

Bo pa končana čez nekaj let na enem drugem sodišču.

Nummy ::

Ni res... banda lopovska... ko sem šel iz siol-a na T-2 so mi dva meseca na polno nagajali in je bil internet bolj off kot on. Prej na siol-u delal vse lepo, potem pa zamenjam ponudnika in kar naenkrat crkovalo??? Yeah right. Po parih klicih in nekaj dneh sem imel vsega poln kufer in ko so mi enkrat prevečkrat rekli na T-2 tehnični pomoči, da naj kličem telekom in tam prijavim napako ker da če jo oni je bojda ne popravijo. Klical na telekom, in jim zagrozil, da jih bom dal v cajtnge, internet in spisal pritožbo na APEK in da bodo sami prišli sem zmerit, ali imam res tako slabo linijo, da mi t-2 ne more laufat (manj kot 300m kabla do centrale). Po parih dnevih je internet začel delovati super in od takrat je bil off samo po par urc vmes zadnjih par let. Sedaj na optiki, pa se mi sploh še ni zgodilo, da bi internet totalno crknil.

BALAST ::

Nummy tvoja neprijetna izkušnja je drugotnega pomena. Zaskrbljujoče je, da vsa ta sodišča delajo na roko države, glej 6let trajajoča bitka, medtem bi T2 šel 2leti nazaj že po vodi!

Še sam lahko naštejem vsaj ducat primerov, ko je Telekom oviral pri menjavi operaterja z grožnjami, da bo zmanjkalo bakrenih paric.
"You may fool all the people some of the time;
you can even fool some of the people all the time;
but you can't fool all of the people all the time."

sirotka ::

Komu so že oprostil večino dolgov, ostalo pa na n-let obročnega odplačevanja? Ko ne gre, se pa tožarimo :)

Tr0n ::

WTF 6 let?

BALAST ::

Še en mesec pa bi bilo 7let, tako da lahko rečemo da sodni mlini delajo z berglo med kolesi!
"You may fool all the people some of the time;
you can even fool some of the people all the time;
but you can't fool all of the people all the time."

Mr.B ::

V bistvu, če gre T-2 ali če bi imel možnost iti na EU sodišča, bi povzročil veliko kajlo, pri prodaji Telekoma.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

luli ::

Sam sem s svojo zadevo proti Telekomu na ustavnem. Za razliko od T-2 mam jaz čas.

BaToCarx ::

luli poveš kaj je bilo?

luli ::

Telekom je brez pridobitve služnosti vdrl v prostore, katerih solastnik sem. Ker pri elektru niso mogli dobiti svojega števca (od njih so zahtevali služnost) so se brez vprašanja priklopili na skupno elektriko in postavili svoj shelter.

Prvostopenjsko sodišče mi kot solastniku prereka možnost upravljanja s svojo lastnino, drugostopenjsko pa sicer razveljanlja sklep prvostopenjskega in nerazumljivo zavrže tožbo.
Sedaj sem prisiljen plačevati elektriko za Telekomov shelter in mu nuditi prostor.

Aja mimogrede imam soglasje 75% lastnikov, da se shelter odstrani.

Ampak kot sem napisal, imam čas in tudi principe.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: luli ()

BaToCarx ::

Ah Texas, oki.

Bakunin ::

luli ::

Se spomni kdo Vege? Drago smo plačali.

gensi ::

130 milijonov evrov je bila pretirana številka, zagotovo pa je Telekom oviral T-2.

Meni je po začetku pričetka poslovanja T-2 Telekom sabotiral telefonsko linijo. Povezava preko modema mi ni več delovala tako kot prej (oz. povezavo mi je po nekaj sekundah prekinilo). T-2 je na podlagi Telekomovega odgovora zavrnil priklop.

Telekomov tehnik mi je telefonsko svetoval, da naj naročim Siol in bo vse delovalo kot je potrebno.

Po urgenci sorodnika, ki je poznal Telekomovega tehnika, so mi vzpostavili delovanje telefonske povezave.

Kot rečeno, 130 milijonov evrov je morda pretirano, a Telekom si kazen zagotovo zasluži.

Prav bi bilo celo, da bi veljal zakon, da v primeru, če podjetje izgubi tožbo, solidarno odgovarja tudi takrat odgovorna oseba. Dokler ne bo nekaj podobnega zapisanega v zakonodaji, se bodo monopolisti delali norca iz ljudi.

slitkx ::

Obstaja še najmanj Vrhovno sodišče, tako da je prerano govoriti o pravnomočni zmagi.

Master_Yoda ::

Zakaj pa s tem niso sli na evropsko sodisce oz. katero pac ze ima pristojnost za to in ni naso drzavno ?

Ker tozba proti drzavnemu podjetju na sodiscu kjer odocajo sodniki, ki jih placuje drzava ravno ne bo obrodilo sadov. Navzkrizje interesov pa to.

P.S. Nimam pojma o nasem sodnem sistemu tako da prosim za razumevanje ce je to zgoraj glupost.

Hayabusa ::

Torej so v začetnih časih prčkali v centrali po dslamih problematičnih naročnikov ?

tony1 ::

Seveda.

Iz začetnih časov T-2 lahko tudi sam povem tole anekdoto: že nekaj let sem bil TSjev naročnik ADSLa 1M/256k (in seveda, še dlje tudi ISDNja), ko je prišel na sceno T-2. Nekaj mesecev kasneje sem, malo za štos (in malo zares) dal na T-2 zahtevo, če je na mojem bakru mogoč njihov VDSL dostop.

In T-2 mi je čez par dni poslal pisen odgovor, da ne, ker sem predleč od DSLAMa.

Mineta dan, dva, ko me kliče nek GSM, ki se predstavi takole:
"Dober dan, kličem glede priklopa ADSLa pri vas..." :))

Po nekaj minutah igranja skrivalnic sem človeku, ki je klical iz TSja (!), le uspel dopovedati, da ŽE IMAM ADSL naročnino pri TSju, in da me kliče za brezveze. Če bi takrat že imeli Musarjevo, bi si nad tem primerom njen urad gotovo dodobra obrusil kremplje 8-)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: tony1 ()

ScumbagSteve ::

Hehe zakaj se mi zdi, da samo tisti zdaj hejtajo, ki majo T2? >:D
Scumbag Štefko

Zgodovina sprememb…

  • predlagal izbris: yani2000 ()

RejZoR ::

Jezst sem šel od Telekoma predvsem zaradi kretenske cene in načina kako so nas nategnili z obveznim ISDN-jem za ADSL, ki sem ga takrat svinjsko drago plačal z vso opremo. Mislim da je bilo 60k tolarjev. Dva mesca kasneje pa so začel dilat ISDN+ADSL pakete za 1 SIT al kako je že blo. Skratka hvala lepa, raje požrem tist kratki downtime enkrat na leto kot pa da še naprej podpiram oderuškega nategunskega prašičevca. Tud sicer čez podporo T-2 ne morem rečt žal besede. Pravzaprav mi je podpora preko T-2 forumov naravnost fantastična. Vsa vprašanja in podporo so mi vedno zrihtali skoraj instantno kar je pohvale vredno. Sicer zaradi oddaljenosti ne morem imet višjega uploada ali optike ampak vseeno sem zelo zadovoljen s tem kar imam. 8 mega dol, 1 mega gor. Sicer se ne bi branil simetrije z 8 mega ampak hej, tud to kar imam opravlja nalogo.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

tony1 ::

ScumbagSteve je izjavil:

Hehe zakaj se mi zdi, da samo tisti zdaj hejtajo, ki majo T2? >:D


Tole pišem iz T-1...

...:TOMI:... ::

Mene so nedavno klicali iz ene časopisne hiše in spraševali, če vi imeli njihov časopis. Sem odvrnil, da ga že imamo. Kako evidenco imajo? Nikakvo?

Ravno tako me je moj ISP klical, če bi naročil njihove storitve, da sem se pred časom zanimal za njih na tem naslovu... Pa njihov naročnik šem že nekaj let. Spet nikakva evidenca. Jao jao.

Pa še elektro je klical, če bi prišel nazaj k njim. Ja, right, 3 eur so sedaj cenejši na leto, kot moj trenutni ponudnik, samo iz principa ne grem nazaj, ker so me takrat že na suho. Kot pravi njihov slogan: cena ni vse, je pa dober začetek. Right.
Tomi

Lion29 ::

cisto tko informativno... a navijate za t2?

sem cisto preprican, da so pri t2 imeli oz. imajo prav... ampak

130mio bi slo iz nasih zepov za placilo t2
Founder and CTO @ Article-Fatctory.ai

LitralSM ::

SiLOL je v lasti Telekoma, Telekom je v lasti države, sodišče je v lasti države. Kaj se je konec koncev drugega sploh pričakovalo. Valjda, da SiOL ni goljufal, to bi bilo že preveč zanj. Isto kot če bi za 1Mbit povezavo računal 40Eur. Aja, ne ....

Djz3l3 ::

Pri prehodu iz siol na t-2 za 14 dni odklopljen v omarici na koncu ulice, čez pol leta na telegraf štangi in čez leto spet v omarici! Sinhronizacija iz meseca v mesec slabša!!! JEBO VAM JA MATER telekom... da ne pozabim omenit isdn priključka in telefona ki sta bila mastno mastno plačana da smo lahko imeli 1/256 poscanih !!!! puj puj puj

jlpktnst ::

Res je, samo nekoga bomo pa morali obesit za gležnje. Če guzne konkurenca bomo plačali več kot 130 mio iz lastnih žepov.

marvin42 ::

Lion29 je izjavil:

cisto tko informativno... a navijate za t2?

sem cisto preprican, da so pri t2 imeli oz. imajo prav... ampak

130mio bi slo iz nasih zepov za placilo t2


Zanimivo vprašanje, sam niti ne znam odgovoriti, če sem iskren.
Mostly Harmless

Nummy ::

Djz3l3 je izjavil:

Pri prehodu iz siol na t-2 za 14 dni odklopljen v omarici na koncu ulice, čez pol leta na telegraf štangi in čez leto spet v omarici! Sinhronizacija iz meseca v mesec slabša!!! JEBO VAM JA MATER telekom... da ne pozabim omenit isdn priključka in telefona ki sta bila mastno mastno plačana da smo lahko imeli 1/256 poscanih !!!! puj puj puj

I feel your pain brother... sm mel podobne izkušnje. Dokler jim pošteno ne zagroziš in pokažeš, da poznaš svoje pravice oz. veš kam se obrniti in pritožiti ne naredijo ničesar tako kot je treba.

mzakelj ::

Mene so brez problema preklopil na t-2, je pa res da sem jim toliko težil že prej ko sem bil t1 da so me na t2 spustili samo da so se me rešili.
Drugače pa so mojega kolega zavrnili ker je predaleč od centrale, to je bil uraden odgovor od t1. In ker se mu ne ljubi je... po domače povedano je še zmerom na t1. No za razliko njega so preklopili kak teden nazaj eno stranko katera je še kake 300m dlje od njega :)

gensi ::

Lion29 je izjavil:

cisto tko informativno... a navijate za t2?

sem cisto preprican, da so pri t2 imeli oz. imajo prav... ampak

130mio bi slo iz nasih zepov za placilo t2



Gre zato, da je bil T-2 verjetno pogubjen s pomočjo države.
Ne poznam vseh detajlov in vseh napak Zvonov, a verjetno je bilo zaradi zgodbe o T-2 oškodovanih okrog 60.000 certifikatskih lastnikov.

Če se T-2 ju ne bi nagajalo na vse mogoče načine, bi imeli danes verjetno veliko več optičnih priključkov.

Sicer bi morala po mojem mnenju država čim prej prodati T-1 brez infrastrukture in narediti vse, da se vzpostavi čim bolj konkurenčno okolje.

Je pa res, da je v prejšnji trditvi uporabljena besedica "bi". Tega verjetno ne bodo storili, saj T-1 predobro lovišče za ribarjenje v kalnem. Posledice takšnega delovanja prej ali slej plačujemo vsi uporabniki z višjimi cenami in slabšimi storitvami.

Kot razumem dogajanje v Sloveniji, situacija še vedno ni dovolj slaba, da bi prišli do katarze.

RejZoR ::

Lion29 je izjavil:

cisto tko informativno... a navijate za t2?

sem cisto preprican, da so pri t2 imeli oz. imajo prav... ampak

130mio bi slo iz nasih zepov za placilo t2


Raje v T-2 kot pa v NLB, ki je jama brez dna.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

krnekaj ::

kok ste ljudje naivni,...
ne zagovarjam t1 ampak...
kdo je nategnil ne vem koliko ljudi (zvon 1, zvon 2,...), T2 ne vem koliko dolžan (milijone evrov) izvajalcem, tudi t1, ko ne moreš plačat pa tožba za 130 mio EUR....

tko bi se tudi jaz šel biznisa, na kredo začep posel, razkopal vse, ponujal nizke cene, ko pa treba račun plačat (izvajalcem in ostalim) pa okrivit groznega groznega strica, tj T1.....


matr vas peljejo scat

ja verjamem da je T1 nagajal, ampak ni on kriv za bulshit poslovni načrt T2, ali pač?

aja pa še to, kdo je ustanovil T2, bivši vodilni pri Siolu, prav tisti ki so vas nategovali z pogjem za ISDN......

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: krnekaj ()

krnekaj ::

in imel izkušnje z T1, šel takoj na začetku na T2 (ja nizka cena me je prepričala), imel več problemov s T2, ampak ni bil tukaj kriv T1, čeprav so me hotli prepričat da je tako.

Sumim da jim je to prišlo kar v kri, ko ne gre išči krivce drugje, sam pri sebi ne. Po 2 letih sem šel nazaj na T1, kjer me je razjezil daljinec za STB... ;(
Na koncu sem se odselil in imam sedaj telemach....

Utk ::

Tako je, t-2 je postavil človek, ki je izumil pogoj ISDN za ADSL. Valda da ve kako dela Telekom, sej je on sam to delal prej, proti ostalim.

http://www.razgledi.net/2008/01/10/t-2-...

CoolBits ::

Imel siol adsl, tehnik rekel da več kot 2Mb dl nebo šlo nikol na moji liniji... grem na T2 -> 40Mb...
Poznam ene par primerov, ko ni bil možen priklop na T2, ker ni bilo proste parice... sem rekel naj naročijo telekom telefon in se je v trenutku našla prosta... seveda se je T1 telefon po enem mesecu priklopa na T2 odjavil :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: CoolBits ()

BlaY0 ::

CoolBits je izjavil:


Poznam ene par primerov, ko ni bil možen priklop na T2, ker ni bilo proste parice... sem rekel naj naročijo telekom telefon in se je v trenutku našla prosta...

Tukaj jaz ne vidim problema pri Telekomu ampak kvečjemu pri T-2. Kar se tiče pa sinhronizacijske hitrosti, ti pa tehnik bolj malo lahko pomaga. Ponavadi ti ljudje nimajo pojma oziroma ga imajo toliko, da lahko vštekajo tisti kabel pa mogoče znajo še resetirat modem.

CoolBits ::

Pokliče v centralo in mu povejo podatke o liniji? Res ne potrebuješ nekega znanja, se strinjam.
Če ti ne vidiš, še ne pomeni, da ni problema...

Nummy ::

Lion29 je izjavil:

cisto tko informativno... a navijate za t2?

sem cisto preprican, da so pri t2 imeli oz. imajo prav... ampak

130mio bi slo iz nasih zepov za placilo t2

Ja jaz navijam za njih. Ko sem se priklopil na njih, so oglaševali da ne bodo spreminjali cen in so se tega res držali. V bistvu so samo 1x spremenili cene, pa še to zaradi telekoma, ker so morali v najem na telekomove vode in moramo plačevat najemnino za njih (čeprav smo državljani v večini plačali napeljavo teh kablov...). No ampak ja, prej na siol-u sem vsak teden vsaj 1x klical na tehnično pomoč, ker mi je nekaj crknilo, hitrost ni bila tisto kar je bilo v pogodbi, nategnili so me z ISDN-jem,...itd, itd,...
T-2 je rekel da bo internet stabilen (razen na začetku, ko je nagajal telekom je internet stable. Do sedaj se mislim da samo 2x klical na tehnično pomoč in 1x je bila kriva centrala tu, drugič pa njihov DHCP, ker mi ni dodelil novega IP-ja),. Dela kot šus, imam naročeno optiko 100/10, v realnosti imam hitrost 110/12, Zvečer pade download na nekje 94, ampak upload je vedno nad 10. Deluje super, položnica je skoz enaka kot prvi dan, njihovi monterji so bili vedno korektni in delo opravili profesionalno, hitro in čisto. Že sam odnos do dela in strank je drugačen pri T-2, ker se vidi da ni "javna" firma. Kar poglej si tudi primerjavo zdravstvo. Greš v javno bolnico in čakaš vsako stvar ko idiot. Sestre lepo hodkajo okol in lepo chat-ajo, delajo minimalno in se jim jebe če ti tam sediš cel dopoldne. Dohtarji delajo le tisto kar morajo, se pravi minimum - izjema mogoče samo urgenca. Greš na zasebno kliniko, čakaš max 10 min, dohtar si vzame časa zate kolikor ga rabiš, sester je pol manj in dejansko ne hodijo na kofetke vmes in ne chat-ajo po ordinacijah in hodnikih ampak opravljajo svoje delo.
Problem je, ker je pri nas taka miselnost, da če si v javni ali državni firmi, da se ti ne more zgodit nič in da je tvoja služba sveta... Tak odnos do dela in strank je še iz biše države in prejšnjega stoletja. Dobrodošli v 21. stoletju!!!

Invictus ::

CoolBits je izjavil:

Imel siol adsl, tehnik rekel da več kot 2Mb dl nebo šlo nikol na moji liniji... grem na T2 -> 40Mb...

ADSL in VDSL sta popolnoma drugačni tehnologiji in je tvoja primerjava malo mimo ...

Me pa veseli da se vsake toliko časa pojavi novica o nekem državnem mastodontu da ljudje malo izkričijo svoje frustracije. In svoj socialistično naravnam pogled na svet, kjer mora biti vse zastonj.

Ali je Telekom izkoriščal svoj položaj? Da.

Ali je T-2 upravičen do 130 milijonov? Ne. Definitivno ne bi s strankami zaslužili toliko denarja. So tudi svoje vrste šalabajzerji. Še najbolj jih rešuje lastna optika, kjer je zadeva tako tehnično preprosta da crkne samo ob prekinitvi kabla. Ampak tudi ta optika še ni bila plačana.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Invictus ()

CoolBits ::

Invictus je izjavil:

[
ADSL in VDSL sta popolnoma drugačni tehnologiji in je tvoja primerjava malo mimo ...

Zakaj bi me brigala tehnologija zadaj? Tud siol bi lahko uporabljal VDSL al pa še kaj boljšega, če bi hoteli...

krnekaj ::

na začetku T1 ni imel vdsl, to je začel kasneje furat....

@invictus podpis.... eni še kar živijo v socializmu; ampak samo takrat ko jim paše

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: krnekaj ()

BlaY0 ::

CoolBits je izjavil:

Pokliče v centralo in mu povejo podatke o liniji? Res ne potrebuješ nekega znanja, se strinjam.
Če ti ne vidiš, še ne pomeni, da ni problema...

Kakšno centralo? Ne vem o čem govoriš. Za to, da tebi tisti moment dvignejo dejansko hitrost prenosa bi moral tehnik poklicati 5 ljudi. Jasno bi vseh 5 moral dobiti v tiste pol ure ko je pri tebi. Vsak od teh petih, bi moral narediti svoje delo. Dejansko je pa tako... enega še dobi, drugi je na kofetu ki traja eno uro, tretji je na čiku, četrti na bolniški, peti pa enostavno ne dviguje telefona temu tehniku (sam dodaj razlog zakaj). Človek, to je firma s 3000 zaposlenimi, od tega se za 1000 od njih ne ve točno kaj počnejo. Zdaj pa naj en tehnik uskladi vse to... potem se pa lahko samo zbudiš iz sladkih sanj. Torej v končni fazi je tehnik toliko pameten oziroma do zdaj že ve kako zadeve potekajo v taki firmi in sploh nikogar ne kliče ampak enostavno reče stranki, da dvig hitrosti ni možen, se usede v svojega službenega Kanguja in gre naprej. In tako do 3h popoldne ko zaključi šiht.

Invictus je izjavil:


ADSL in VDSL sta popolnoma drugačni tehnologiji in je tvoja primerjava malo mimo ...

Kolikor vem, ima TS tudi DSLAM-e, ki omogočajo tako VDSL kot ADSL2+. Na teh baje tudi ADSL deluje precej bolje.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: BlaY0 ()

BlaY0 ::

CoolBits je izjavil:

Invictus je izjavil:

[
ADSL in VDSL sta popolnoma drugačni tehnologiji in je tvoja primerjava malo mimo ...

Zakaj bi me brigala tehnologija zadaj? Tud siol bi lahko uporabljal VDSL al pa še kaj boljšega, če bi hoteli...

Če ti danes kupiš 100 ADSL DLSAM-ov, potem nekako težko upravičiš, da jih boš čez dva meseca zamenjal z VDSL samo zato, ker je T-2 en mesec za tabo nabavil vso potrebno infrastrukturo za furanje VDSL-ja.

Invictus ::

BlaY0 je izjavil:


Kolikor vem, ima TS tudi DSLAM-e, ki omogočajo tako VDSL kot ADSL2+. Na teh baje tudi ADSL deluje precej bolje.

Zdaj. Za čas ko se vi pritožujete, je bil VDSL še čisto na začetku. In tudi ni delal optimalno.

In zakaj neki bi Telekom zanimali mali domači uporabniki, če pa lahko najprej nove tehnologije ponudi podjetjem in jim to tudi ustrezno zaračuna.

T-2 se je pa prostituiral kot 60 let stara baba, ki je nihče noče, pa je udaril s cenami. Zato je imel izgubo, ne samo zaradi Telekoma. Tudi oni so mislil da je vse zastonj, ker je pač Telekom državna firma. Pa se je izkazalo da ni. Najem kablov je pač potrebno plačati.

In nehajte že jamrati koliko te dali za vaš priključek. Nobeden vas ni silil da ga vzamete.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Telekom Slovenije in Simobil prekinila sovražnosti

Oddelek: Novice / Tožbe
1611105 (9362) Machete
»

T-2 gre v stečaj (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
8838907 (29945) MrStein
»

T-2 izgubil 130-milijonski odškodninski zahtevek zoper Telekom (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Tožbe
5917611 (14395) Manu
»

Pet let stara tožba T-2 proti Telekomu dočakala prvi narok (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Tožbe
6021355 (17926) xerian

Telekom Slovenije podal predlog za stečaj T-2

Oddelek: Loža
143892 (3353) Gandalfar

Več podobnih tem