Forum » Na cesti » TOMOS APN 6
TOMOS APN 6
Rok18 ::
Peljal sem se v ovinek in sem upočasnil in šaltal v nižjo prestavo, pol sem pa opazil da motor noče več prestavljati v druge brzine ne dol ne gor. Zdajle ga mam v 3. in nemorem nič kaj.... kaj je narobe
BlaY0 ::
Razdri in poglej kaj se je zataknilo/odlomilo/zvilo. Ti motorji so bili itak narejeni za šraufanje v lastni garaži.
mr1two ::
@BlaY0
To pa res ja
@Rok18
Poskusi to:
Motor naj bo ugasnjen. Med premikanjem(zibanjem) naprej ali nazaj (pol metra je dovolj) tišči prestavno nogico ali gor ali dol (z neko silo, vendar ne pretiravaj). Če bo skočilo v prosti tek in se bo dalo na ta način pretikati tudi med ostalimi prestavami je najverjetneje šla sklopka. Če pa sploh ne gre, potem se je moglo nekaj zgoditi z menjalnikom.
Naj ti kdo, ki je tovrstne mopede šraufal, malo pomaga.
To pa res ja
@Rok18
Poskusi to:
Motor naj bo ugasnjen. Med premikanjem(zibanjem) naprej ali nazaj (pol metra je dovolj) tišči prestavno nogico ali gor ali dol (z neko silo, vendar ne pretiravaj). Če bo skočilo v prosti tek in se bo dalo na ta način pretikati tudi med ostalimi prestavami je najverjetneje šla sklopka. Če pa sploh ne gre, potem se je moglo nekaj zgoditi z menjalnikom.
Naj ti kdo, ki je tovrstne mopede šraufal, malo pomaga.
Uporaba troblje v avtu povzroči krčenje možganov.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri avto za redno voznjo cez ljubelj (strani: 1 2 3 )Oddelek: Na cesti | 25442 (21423) | SuperVeloce |
» | katero vozilo (strani: 1 2 3 )Oddelek: Na cesti | 23393 (21302) | denabiker |
» | Vožnja skozi ovinke (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Loža | 24796 (15086) | Malajlo |
» | Prikazovalnik prestave na motorju(125ccm)Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 3963 (3205) | madboy |