Forum » Omrežja in internet » Prepočasna povezava
Prepočasna povezava
inbox ::
Imamo en problem pri hiši in sicer imamo Siolov net 10/10. Internet ne dela niti približno tako hitro kot bi moral, rezultati speedtesta kažejo tako:
- merjeno na laptopu wifi(več ali manj je vedno okoli teh številk)
in tale na PC (mrežna WiFi kartica)
http://www.speedtest.net/my-result/3098... (oddaljen eno sobo od laptopa).
Glavni router je nadstropje nižje in sicer pod sobo od laptopa. Kako lahko izboljšamo povezave in hitrost?
- merjeno na laptopu wifi(več ali manj je vedno okoli teh številk)
in tale na PC (mrežna WiFi kartica)
http://www.speedtest.net/my-result/3098... (oddaljen eno sobo od laptopa).
Glavni router je nadstropje nižje in sicer pod sobo od laptopa. Kako lahko izboljšamo povezave in hitrost?
d4vid ::
Haha mojster, na laptopu prek WLAN-a je zmeril 775 Mbit... tist ki mi tole razloži mu dam za pivo
Poleg tega ma ponudnika SIOL, na sliki piše pa amis?
Poleg tega ma ponudnika SIOL, na sliki piše pa amis?
Main PC: Asus PN50 | AMD Ryzen 5 4500U | 16 GB RAM | 256 GB SSD
PC2: HP Z400 | Intel Xeon L5630 | 6 GB RAM | 120 GB SSD
Laptop: HP Elitebook 840G1 | Intel i5 | 8 GB RAM | 256 GB SSD
Ok, to se je nekdo pošalu, ker sem prilimal drugo sliko :)
Takšno je stanje laptop
stanje na PCju z WiFi omrežno, ki je oddaljen od laptopa eno sobo je pa
http://www.speedtest.net/my-result/3098.... (2.60ul in 0.44 dl)
Torej wifi router je nadstropje nižje pod laptopom, net dela za en kli**. Kje in kako lahko kaj odpravim, ker kadarkoli pokličem na Siol mi ne znajo pomagat niti svetovat, odgovori so venomer isti, tako pač je, tukaj nič ne moremo itd...
Takšno je stanje laptop
stanje na PCju z WiFi omrežno, ki je oddaljen od laptopa eno sobo je pa
http://www.speedtest.net/my-result/3098.... (2.60ul in 0.44 dl)
Torej wifi router je nadstropje nižje pod laptopom, net dela za en kli**. Kje in kako lahko kaj odpravim, ker kadarkoli pokličem na Siol mi ne znajo pomagat niti svetovat, odgovori so venomer isti, tako pač je, tukaj nič ne moremo itd...
zee ::
Hitrosti na prenosniku so povsem obicajne za wifi. Brezzicni signal se pri prenosu preko zelezobetonske plosce (pac Faradayeva kletka) precej izgubi.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Aston_11 ::
Če bi zmeril direkt na kablu (za modemom - pred ruterjem), bi bil razultat drugačen. Toliko bi pa že moglo nest.
d4vid ::
Dosti hitrost se zgubi prek WiFija. Sam sem oddaljen od ruterja eno steno ter 3 metre, signal je poln, vendar ni hitrosti. Ruter je WRT54GL, laptop EEE 4g, v katerem je že mrežna dokaj počasna. Včeraj sem za foro pognal speedtest in preko kabla dobim kupljenih 10/1, preko Wifija pa slabih 5/1
Main PC: Asus PN50 | AMD Ryzen 5 4500U | 16 GB RAM | 256 GB SSD
Predlagate, da v zg. štuk dam še en WiFi router, ki bi pobiral signal od spodnjega glavnega in potem pošiljal po zg. štuku? Ali naj rajši od spodaj potegnemo kabl gor?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Merjenje hitrosti downloada/uploada (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )Oddelek: Omrežja in internet | 388270 (4828) | dussan |
» | Repeater kot prehodOddelek: Omrežja in internet | 1228 (1044) | nyler |
» | Katere PowerLine adapterje??? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 18834 (16217) | Furbo |
» | AKOS speedtest - nepotrebno zapravljanje državnega denarja? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 15918 (12888) | MaterVola |
» | Problem z wirelessom/brezžično anteno (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 8904 (7996) | Jst |