Forum » Omrežja in internet » Repeater kot prehod
Repeater kot prehod
aokorn ::
Živjo vsem,
v kleti imam delavnico, kjer bi si rad uredil dostop do interneta. V prostoru nad mano, malo stran, v pritličju je router. Ker ne bi rad vrtal debele plošče, bi pod router (v kleti - navidezna navpičnica bi znašala ca 1m) namestil repeater in tako elegantno rešil zadevo. Od repeaterja do računalnika v kleti bi potegnil Ethernet povezavo.
Moje vprašanje se glasi: Na kaj moram paziti? Ali se računalnik poveže na wifi signal routerja, ali direktno na D-link ov repeater (od te firme je namreč repeater? Ali se bo hitrost povezave kaj zmanjšala?
Za vsakršne odgovore sem vam hvaležen!
Andy
v kleti imam delavnico, kjer bi si rad uredil dostop do interneta. V prostoru nad mano, malo stran, v pritličju je router. Ker ne bi rad vrtal debele plošče, bi pod router (v kleti - navidezna navpičnica bi znašala ca 1m) namestil repeater in tako elegantno rešil zadevo. Od repeaterja do računalnika v kleti bi potegnil Ethernet povezavo.
Moje vprašanje se glasi: Na kaj moram paziti? Ali se računalnik poveže na wifi signal routerja, ali direktno na D-link ov repeater (od te firme je namreč repeater? Ali se bo hitrost povezave kaj zmanjšala?
Za vsakršne odgovore sem vam hvaležen!
Andy
shadeX ::
Na kaj moram paziti?
Da bo signal kjer boš postavil repeater dober.
Ali se računalnik poveže na wifi signal routerja, ali direktno na D-link ov repeate
Poveže se na močnejši signal, torej to bo repeaterjev signal.
Ali se bo hitrost povezave kaj zmanjšala?
Odvisno koliko močan signal bo repeater lovil. Če prav razumem bo razlika med repeaterjem in routerjem 1m?
Drugače pri moji partnerki doma imajo router čisto v pritličju in mora lovit signal gor na podstrešje. Repeater sem postavil v 2 nadstropje (od 3). Vmes so dve debeli steni, repeater pa je tam lovil 2-3 črtice (2 je skorajda premalo). Opazne razlike (pri običajnih opravilih) ni videti.
nyler ::
Najbolša rešitev.. nekje na neopaznem mestu diskretno zvrtaj luknjo. Ti repeaterji delajo zadovoljivo vendar kabel je le kabel imo..
Če nimaš orodja ma zihr kakšen kolega. (za šestorčka ti še poveže use )
Če nimaš orodja ma zihr kakšen kolega. (za šestorčka ti še poveže use )
SeMiNeSanja ::
Samo res... pri vodi nihče ne razmišlja, da bi jo po bajti napeljeval z vrtno cevjo. Tudi elektiko med nadstropji nihče ne vleče z podaljški.
Pri mreži je pa večno problem speljati tisti ušivi kabel. Potem pa še jamrajo, da jim noben router ne daje dovolj signala na vse konce in kraje.
Pri mreži je pa večno problem speljati tisti ušivi kabel. Potem pa še jamrajo, da jim noben router ne daje dovolj signala na vse konce in kraje.
aokorn ::
Sem izvedel, kot sem si zadal in opisal zgoraj. Luknjo v ploščo lahko še vedno izvrtam - sem si mislil. Ampak deluje zelo zadovoljivo. Hitrost je sledeča:
[URL=http://www.speedtest.net/my-result/6644...
torej zelo blizu deklarirani 10/1. Mislim, da bom tako pustil. Samo zanima me, zakaj ne deluje brezžična povezava med D-linkom in računalnikom. Deluje samo, če povežem s kablom.
[URL=http://www.speedtest.net/my-result/6644...
torej zelo blizu deklarirani 10/1. Mislim, da bom tako pustil. Samo zanima me, zakaj ne deluje brezžična povezava med D-linkom in računalnikom. Deluje samo, če povežem s kablom.
nyler ::
SeMiNeSanja je izjavil:
Samo res... pri vodi nihče ne razmišlja, da bi jo po bajti napeljeval z vrtno cevjo. Tudi elektiko med nadstropji nihče ne vleče z podaljški.
Saj ne rečem. Smotano je vrtat ko pa imaš že vso "fino montažo" končano, ali pa še hujša stvar vsaj meni osebno, ko je že obstoječa luknja premajhna in jo je potrebno raširiti. Zato se ljudje odločajo za wifi opcijo. Enim dela zadovoljivo enim ne.
Sem izvedel, kot sem si zadal in opisal zgoraj. Luknjo v ploščo lahko še vedno izvrtam - sem si mislil. Ampak deluje zelo zadovoljivo. Hitrost je sledeča:
Potem pa super. To sem pozabil omeniti zadnič, da ti repeaterji delajo z lepimi hitrostmi.. moja izkušnja pa je bila ta prevečkrat izgubijo signal, Okna javljajo limited povezavo itd...
Kako si ga nastavil? Bomo potrebovali malce več podatkov za diagnostiko
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: nyler ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Bridge modeOddelek: Pomoč in nasveti | 3857 (2887) | imagodei |
» | PROSIM za pomoč nastavitve routerja Linksys wrt54glOddelek: Omrežja in internet | 4204 (4085) | imagodei |
» | Router kot repeater - nekaj vprašanjOddelek: Omrežja in internet | 5269 (2782) | mile |
» | linksys wrt160nl + MEDIONŸ P89137 WLAN ojačevalnik prekinja wirelessOddelek: Pomoč in nasveti | 2768 (2660) | floyd1 |
» | Kateri wireless router kupiti?Oddelek: Pomoč in nasveti | 2917 (2746) | Jankolovski |