» »

Izbira ponudnika

Izbira ponudnika

hipertija ::

Lepo pozdravljeni,
ker je slo-tech forum zelo obiskan in vas je kar nekaj strokovnjakov, ki mi boste na vprašanja znali odgovoriti ''iz prve roke'', sem se odločil, da vas povprašam nekaj o ponudnikih internetnih storitev, ki v paketih vključujejo še televizijo in telefonijo in bi glede na mojo lokacijo bili optimalni.
Prihajam iz Štor, natančneje iz Prožinske vasi in moj internetni ponudnik je TURNŠEK, saj sem leta 2009 z njimi sklenil paket T28, ki nam je bil takrat cenovno ugoden. No danes se ob pribljižno 1.5 hitrosti interneta sprašujem ali je že čas, da najdem nov paket ali celo novega ponudnika.
Moja položnica je namreč takšna:
52 KTV NAROČNINA - gre verjetno za telemachovo televizijo 10.05€
DN IP TEL. DETEL - naročnina 3,95€
DN IP TEL. DETEL - KLICI 6,57€
IN NAROČNINA INTERNET PAKET T28 16,00
SKUPAJ TAKO 36,57€

Zdaj se pa seveda sprašujem, ali je smiselno ostati na tem paketu ali ne. Rad bi predvsem dosti hitrejši internet, recimo med 5-10 Mbps. Jasno mi je, da bi mogoče moral plačati nekaj evrov več, pa vendarle je že leto 2013 in bo treba tudi internet nadgraditi. Imate predlog kakšen paket izbrati ali pač menjati operaterja?

Za vse vaše odgovore in mnenja se vam vnaprej zahvaljujem in vas pozdravljam.
vaš uporabnik

hojnikb ::

Če maš možnost, pejt na drugega ponudnika.
Sicer pa vzameš T35 al pa T47 paket, odvisno kolk si pripravljen dat. V vsakem primeru boš meu za isti keš hitrejši net.
http://www.turnsek.si/paketna-ponudba/p...
#brezpodpisa

hipertija ::

Zdravo, klical sem na T2, kjer bi vzel paket T3 MEGA, vendar me motijo programi S, kjer so neki slovenski programi, brez discovery-a in kakšnega national geographica pa kaj takšnega, kar še dejansko gledam... Mam pa ob tem vprašanje če bi lahko te programe vseeno gledal, ker imam v hiši več televizij - na eni pač ta reciever z 52 programi, pa vseeno na drugih televizijah dela discovery ipd.
No tale T35, bi me pa verjetno s klici v ostala omrežja potem prišlo mesečno okoli 40?

hojnikb ::

A pri T-2 dobiš optiko al VDSL ?
#brezpodpisa

hipertija ::

Tega žal ne vem, od centrale sem oddaljen 2700 metrov, oni pa uradno dostopajo nekje do 2650 mi je rekla prijazna gospa :). Zdaj pa pravi, da bi sicer morali narediti meritve, kako hiter internet bi mi lahko zagotovili.
No tretja varijanta je bil še pa amis... Me pa zanima, če je še kakšen pameten ponudnik zdaj v Sloveniji?

hojnikb ::

Na vdsl se ti ne splaca it, ce mas ze kablsko...
#brezpodpisa

alexz ::

pri T3 MEGA lahko zraven naročiš večji tv paket.

hipertija ::

Ja moram si zračunati da mi pride tam max. do 45 evrov, ker moramo še računati, da nekaj pokurimo tudi s klici iz stacionarnega omrežja ( recimo če imamo t2 ali amis in kličem v telekom omrežje ipd.)

T(he) Boss ::

Telekom TopTrio, pa mi potem podariš tisti bon za 250€, ker sem ti dobro svetoval :D

hojnikb ::

hipertija je izjavil:

Ja moram si zračunati da mi pride tam max. do 45 evrov, ker moramo še računati, da nekaj pokurimo tudi s klici iz stacionarnega omrežja ( recimo če imamo t2 ali amis in kličem v telekom omrežje ipd.)

če ti t-2/amis ponujata le xDSL, nima smislat it k njim, ker je kabel superiorna tehnologija v primerjavi z xDSL. Pri kablu nisi omejen z oddaljenostjo od centrale + kamot lahko maš hitrosti do 100Mbit...
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: hojnikb ()

hipertija ::

Kaj pravite na tole, če bi imel optiko? Noro dobro izgleda za takšno ceno ;)

hojnikb ::

će mas možnost optike, jo vzam :D
#brezpodpisa

bond007 ::

Dvomim, da imaš možnost optike v Štorah. Počakaj 2-3 tedne, ko naj bi bili na voljo novi paketi pri Turnšku, ki ga je sedaj prevzel Telemach..Sploh Tv ponudba bo bolj bogata (tudi možnost preko 20 HD programov, vključno z različnimi Discovery in NG)...

Hayabusa ::

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Hayabusa ()

SeMiNeSanja ::

Čim imaš več TV aparatov, se splača s televizijo ostati na kablu (DVB-C), ker nobena druga varianta ne omogoča tako lepe in preproste razpeljave na 5 in več TV naprav.

Internet in telefon sta druga zgodba in ju lahko ločeno vzameš od bilokaterega drugega ponudnika, ki ima ugodno ceno.

Kot praviš, imaš do centrale kar dolgo razdaljo. Preko xDSL to pomeni, da imaš lahko že probleme z enim samim TV aparatom, ne pa da bi smel pričakovati, da ti bo delovalo več aparatov hkrati.

hipertija ::

http://www.siol.net/trio/Paketi_TopTrio...

Torej možnosti optike kolikor sem razbral nimam, se pravi pride za zdaj v upoštev le xdsl, no vsekakor me pa zanima tale zgornji link... kaj pravite?
No nisem pa razumel @SeMiNeSanja... pač res s temi televizijami nisem niti pribljižno domač, imamo tri televizije, na dveh se gleda v bistvu samo kakšen pop tv, a kanal, slo, pa kakšna tv celje... na eni z turnškovim recieverjem pa gledamo razne discovery-e ipd.
Zanima me kaj se bi zgodilo zdaj, če vzamem zgornji paket top trio.?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: hipertija ()

SeMiNeSanja ::

Ker je razdalja do centrale velika, se ti lahko zgodi, da be bo xDSL modem lahko sinhroniziral le na nižji hitrosti. Za Internet bi ta morda še zadoščala, ko pa obesiš gor še TV, pa ni nujno, da bo zadeva še delovala kot bi morala - boš videl kockasto sliko.
IPTV za vsak dodaten TV rabi potem še toliko več pasovne širine. Torej če že en TV ne bo delal brez kockanja, lahko na ostale kar pozabiš.

Na kabelski tega nisi poznal - si povlekel antenski kabel do koder si ga potreboval in slika je bila tu. Na IPTV boš moral povleči UTP kabel do vsakega TV aparata - torej boš moral zamenjati tudi kablažo. Če na nekaterih TV aparatih gledaš izključno lokalne programe, bi se mogoče še lahko rešil z DVB-t in jih sploh nebi priklapljal na providerja.

Razlika med kabelsko in IPTV je tudi v tem, da boš za vsak TV potreboval svojo napravico, ki ti pretvarja IPTV v varianto, ki jo lahko tvoj TV aparat prikazuje. To pa je spet dodatna najemnina/naročnina, ali pri nekaterih ponudnikih celo nakup.

Torej dobro premisli če se ti res splača TV preseliti s kabla na IPTV, sploh če imaš digitalno kabelsko (DVB-C) in na njej tudi HD programe.

In ne zanašaj se na spletne strani ponudnikov, ki povedo samo toliko, da te privabijo. Pokliči ponudnike, povej da imaš tri TV aparate in naj ti naredijo konkretno ponudbo.

Koneckoncev pa danes tudi redko kdo še potrebuje doma fiksni telefon, ker ima že vsakdo mobilnega. Si prepričan, da ga res potrebuješ? Morda pa ti 'Trio' paketi sploh niso idealni za tebe?

mojca ::

Če uporabljaš telefon, pazi tudi na cene impulzov. Mi smo zadnje čase, ko je precej ljudi s telefonom prešaltalo na Amis, pri T-2-ju plačevai 20 EUR za cca. 200 minut pogovorov mesečno (13 centov za klic v ostala slovenska stacionarna omrežja - ne vem, ali z davkom ali brez), po novem pa imamo pri Amisu vse pogovore vključene v ceno. T-2 je sicer pred kratkim nekoliko znižal cene pogovorov v tuja stacionarna omrežja, pa vseeno.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Katerega internetnega ponudnika izbrati? (strani: 1 2 3 435 36 37 38 )

Oddelek: Omrežja in internet
1879562927 (1181) MrStein
»

Telekom brezplačno povečuje hitrost DSL dostopa do interneta (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
22253921 (42480) Senitel
»

Siol bo podražil TV (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Omrežja in internet
14913200 (6703) Tilen
»

SiOL Trio vs T-2 Trojček

Oddelek: Omrežja in internet
349403 (7381) Mare2
»

Kaj je najbolje storit v trenutni situaciji?

Oddelek: Omrežja in internet
222441 (1707) roscha

Več podobnih tem