Forum » Pomoč in nasveti » Internet prekinja
Internet prekinja
mcknme ::
Pozdravljeni!
Imam zares moteč problem. Ko brezžično omrežje zaščitim z geslom, vsakih 10 minut za kakšno minuto prekine povezavo z internetom. Če geslo odstranim, internet deluje brez kakršnegakoli problema ali motnje. Vendar geslo potrebujem, saj se eden od sosedov "šverca" na moj račun. Trenutno so prižgani trije računalniki, dva sta povezana z LAN kablom v T-2 modem, eden pa preko WiFija (Canyon wifi router). Internet prekine vsem.
Ima kdo kakšno idejo, zakaj to počne in kako zadevo rešiti? Imamo T-2 internet, zaščita je WPA, če kaj pomaga.
Imam zares moteč problem. Ko brezžično omrežje zaščitim z geslom, vsakih 10 minut za kakšno minuto prekine povezavo z internetom. Če geslo odstranim, internet deluje brez kakršnegakoli problema ali motnje. Vendar geslo potrebujem, saj se eden od sosedov "šverca" na moj račun. Trenutno so prižgani trije računalniki, dva sta povezana z LAN kablom v T-2 modem, eden pa preko WiFija (Canyon wifi router). Internet prekine vsem.
Ima kdo kakšno idejo, zakaj to počne in kako zadevo rešiti? Imamo T-2 internet, zaščita je WPA, če kaj pomaga.
shadeX ::
Tukaj ponudnik internetnih storitev nima vpliva na delovanje brezžičnega omrežja, tako da Amis tukaj ni kriv v @creator-jevem primeru ali pa v OP-jevem primeru T2. Če odstraniš zaščito deluje brez problema, tako da bi jaz pomislil na prvega glavnega osumljenca - ruter. Če imaš možnost, poskusi z drugim ruterjem (sposodi od koga ).Sem 99% da bo po tem zadeva delovala. Kolegica je tudi imela Canyon ruter in je imela tudi probleme z brezžičnim omrežjem.
trnvpeti ::
dej brez zascite zaenkrat
soseda dej na MAC deny listo
pa zacni iskat drug router
kaksen router pa imas?
kaksen router pa imas?
shadeX ::
Sicer sem sedaj malo bolje prebral. Nekaj mi ne gre točno v račun, citiram:
Torej, ti imaš dva računalnika s kablom povezana v modem? In nato imaš ruter povezan v modem? Ruter nato oddaja wifi povezavo za brezžične naprave? Tukaj nekaj ne štima.
A se ne ruter povezuje v omrežje, preko modema. Modem pa v tem primeru deluje kot "bridge"? Se pravi katerakoli naprava priključena v modem ne deluje, ker pač ni povezana na internet ?
Trenutno so prižgani trije računalniki, dva sta povezana z LAN kablom v T-2 modem, eden pa preko WiFija (Canyon wifi router).
Torej, ti imaš dva računalnika s kablom povezana v modem? In nato imaš ruter povezan v modem? Ruter nato oddaja wifi povezavo za brezžične naprave? Tukaj nekaj ne štima.
A se ne ruter povezuje v omrežje, preko modema. Modem pa v tem primeru deluje kot "bridge"? Se pravi katerakoli naprava priključena v modem ne deluje, ker pač ni povezana na internet ?
dej brez zascite zaenkrat
kaksen router pa imas?
Canyon Wireless Router CN-WF514
@shadeX Narobe sem napisal. Trenutno je modem povezan z LAN kablom v router, in nato iz routerja naprej gredo LAN kabli v računalnike, samo to ni važno, imel sem že tudi direkt iz modema, zadeva deluje, kakorkoli obrneš, tako da ni v temu problem. Sem probal tudi samo z enim računalnikom, dela isto, tako da dvomim, da bi bil router preobremenjen ...
Pozabil sem napisat, da kaže, da je povezava vzpostavljena in vse, le paketkov ne prejema. Nato kar naenkrat povezava spet začne delovati.
Hayabusa ::
Canyon Wireless Router CN-WF514
Kateri t2 paket imaš ?
Tvoj router je primeren morda na 2 mbit linijo z enim odjemalcem na wifi @ wpa.
Bo potrebno kaj bolj spodobnega kupiti.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Hayabusa ()
Torrenti laufajo. Že od samega začetka T-2 imam 20/1 paket, samo internet. Samo ne razumem, zakaj imam lahko brez zaščite naenkrat povezane 2 PC preko LANA, 1 PC + 2 prenosnika + pametni telefon preko wifija in dela s polno hitrostjo na vseh ...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mcknme ()
Frenckie ::
Ti malo ponastavi Torrent program - zmanšaj nekatere nastavitve in razmišljaj o novem routerju, ki bo prebavil tvojo internetno povezavo tudi z vklopljeno zaščito.
Pa upam, da preko tega routerja ne želiš poganjati še IPTV.
Pa upam, da preko tega routerja ne želiš poganjati še IPTV.
Sem rešil zadevo, in sicer tako, da sem namesto WPA2 nastavil WPA. Sedaj spet vse deluje nemoteno.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | ASUS RT-N66U 3x (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 14880 (13469) | styled |
» | IPTV in WLAN na RUCKUS 7811+7111Oddelek: Omrežja in internet | 5052 (4255) | CyberDuck |
» | Linksys WRT54GL ne dela???Oddelek: Omrežja in internet | 11598 (9109) | Kyou |
» | pomoč pri internetni povezavi prosimOddelek: Omrežja in internet | 1889 (1587) | start123 |
» | Novi SIOL-ovi "komunikacijski prehodi" (gateway-i) SAGEM F@st™3344 (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Omrežja in internet | 44094 (19634) | imallears |