» »

Internet prekinja

Internet prekinja

mcknme ::

Pozdravljeni!

Imam zares moteč problem. Ko brezžično omrežje zaščitim z geslom, vsakih 10 minut za kakšno minuto prekine povezavo z internetom. Če geslo odstranim, internet deluje brez kakršnegakoli problema ali motnje. Vendar geslo potrebujem, saj se eden od sosedov "šverca" na moj račun. Trenutno so prižgani trije računalniki, dva sta povezana z LAN kablom v T-2 modem, eden pa preko WiFija (Canyon wifi router). Internet prekine vsem.
Ima kdo kakšno idejo, zakaj to počne in kako zadevo rešiti? Imamo T-2 internet, zaščita je WPA, če kaj pomaga.

creator2 ::

Tudi meni se zadnje čase dogaja popolnoma enako. Imam Amis internet.

Hayabusa ::

Preslab router, ki ne zmore obdelati vsega.

shadeX ::

Tukaj ponudnik internetnih storitev nima vpliva na delovanje brezžičnega omrežja, tako da Amis tukaj ni kriv v @creator-jevem primeru ali pa v OP-jevem primeru T2. Če odstraniš zaščito deluje brez problema, tako da bi jaz pomislil na prvega glavnega osumljenca - ruter. Če imaš možnost, poskusi z drugim ruterjem (sposodi od koga ).Sem 99% da bo po tem zadeva delovala. Kolegica je tudi imela Canyon ruter in je imela tudi probleme z brezžičnim omrežjem.

trnvpeti ::

dej brez zascite zaenkrat
soseda dej na MAC deny listo

pa zacni iskat drug router
kaksen router pa imas?

shadeX ::

Sicer sem sedaj malo bolje prebral. Nekaj mi ne gre točno v račun, citiram:

Trenutno so prižgani trije računalniki, dva sta povezana z LAN kablom v T-2 modem, eden pa preko WiFija (Canyon wifi router).

Torej, ti imaš dva računalnika s kablom povezana v modem? In nato imaš ruter povezan v modem? Ruter nato oddaja wifi povezavo za brezžične naprave? Tukaj nekaj ne štima.

A se ne ruter povezuje v omrežje, preko modema. Modem pa v tem primeru deluje kot "bridge"? Se pravi katerakoli naprava priključena v modem ne deluje, ker pač ni povezana na internet ?

creator2 ::

imam Enkom A1521-i , iz amisa. Star kaki 2 leti...

trnvpeti je izjavil:

dej brez zascite zaenkrat
soseda dej na MAC deny listo

pa zacni iskat drug router
kaksen router pa imas?

Canyon Wireless Router CN-WF514

@shadeX Narobe sem napisal. Trenutno je modem povezan z LAN kablom v router, in nato iz routerja naprej gredo LAN kabli v računalnike, samo to ni važno, imel sem že tudi direkt iz modema, zadeva deluje, kakorkoli obrneš, tako da ni v temu problem. Sem probal tudi samo z enim računalnikom, dela isto, tako da dvomim, da bi bil router preobremenjen ...

Pozabil sem napisat, da kaže, da je povezava vzpostavljena in vse, le paketkov ne prejema. Nato kar naenkrat povezava spet začne delovati.

Frenckie ::

A na kakšnem računalniku ''laufajo'' torenti.

Hayabusa ::

Canyon Wireless Router CN-WF514

Kateri t2 paket imaš ?
Tvoj router je primeren morda na 2 mbit linijo z enim odjemalcem na wifi @ wpa.

Bo potrebno kaj bolj spodobnega kupiti.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Hayabusa ()

Torrenti laufajo. Že od samega začetka T-2 imam 20/1 paket, samo internet. Samo ne razumem, zakaj imam lahko brez zaščite naenkrat povezane 2 PC preko LANA, 1 PC + 2 prenosnika + pametni telefon preko wifija in dela s polno hitrostjo na vseh ...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mcknme ()

Frenckie ::

Ti malo ponastavi Torrent program - zmanšaj nekatere nastavitve in razmišljaj o novem routerju, ki bo prebavil tvojo internetno povezavo tudi z vklopljeno zaščito.
Pa upam, da preko tega routerja ne želiš poganjati še IPTV.

Sem rešil zadevo, in sicer tako, da sem namesto WPA2 nastavil WPA. Sedaj spet vse deluje nemoteno.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ASUS RT-N66U 3x (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
7814880 (13469) styled
»

IPTV in WLAN na RUCKUS 7811+7111

195052 (4255) CyberDuck
»

Linksys WRT54GL ne dela???

4011597 (9108) Kyou
»

pomoč pri internetni povezavi prosim

211889 (1587) start123
»

Novi SIOL-ovi "komunikacijski prehodi" (gateway-i) SAGEM F@st™3344 (strani: 1 2 3 4 )

15544093 (19633) imallears

Več podobnih tem