Forum » Kaj kupiti » Robotski sesalnik
Robotski sesalnik
Temo vidijo: vsi
zuz3k ::
ker NOV robotski sesalnik
do 160€
mora pa met mokro brisanje, da POBRIŠE
pa da se sam povni na postaji
pa da ok posesa bajto 100m2
do 160€
Life is a psychological game.
ker NOV robotski sesalnik
do 160€
ULTENIC D6s
Proscenic V10 test pravi da ta, čeprav v slo te firme ni, vsaj na mimo ne
še ostali s krpo in vsaj 3000 more bit
mimovrste
Peter G ::
Zdravo
Imam robotski sesalec Xiaomi X20+, in me zanima katere nadomestne vrečke, glavna-po možnosti brez ščetin ter stranska krtača, filter, čistilne krpe, pašejo na ta sesalec poleg originalnih ?
Ter ali se lahko uporablja tudi čistilo za robotske sesalce da se ga doda med čisto vodo, kljub temu da tega uradno ne podpira ?
https://mi-store.si/products/xiaomi-rob...
Imam robotski sesalec Xiaomi X20+, in me zanima katere nadomestne vrečke, glavna-po možnosti brez ščetin ter stranska krtača, filter, čistilne krpe, pašejo na ta sesalec poleg originalnih ?
Ter ali se lahko uporablja tudi čistilo za robotske sesalce da se ga doda med čisto vodo, kljub temu da tega uradno ne podpira ?
damirj79 ::
Lahko daš čistilo tudi v vodo, če že hočeš, ampak s to isto vodo čisti tudi krpe, tako da najbolj pametno ni. Če ima čiatilo v tretji, ločeni losodici, se tisto posodico prav enostavno lahko odpre, je samo ena nalepka čez čep.
flameir ::
Zdravo
Kako se obnese X20+ ?
Malo gledam možnosti in se mi zdi P/P best buy. Na Vacuum wars ga sicer ni navedenega... https://vacuumwars.com/best-vacuum-clea...
Meneje pri Xiomi X20 (in tudi na X10) motilo, da ne zaznava preprog, posledično krpe ne dvigne in veselo vrti tudi po preprogi. Če preprog nimaš, potem vseeno. Če jih imaš, potem raje izberi njegovega brata Dreame L10 Ultra. Pri nas je sicer drag, na amazon.it te pride skupaj s poštnino 630€.
Peter G ::
Flameir
Meni osebno je super za ceno 400 evrov, preprosto najbrž ni nobenega z takšnimi funkcijami za takšen denar.
Glede preprog meni ni problema ker jih nimam, se pa da v aplikaciji tudi označiti preproge kjer potem dvigne krpe in prepovedana območja.
Lepo se izogiba tudi različnim oviram, v aplikaciji se lahko tudi nastavi 2 možnosti da se ne dotakne sten in predmetov, ali pa da se jih nežno dotakne za boljše sesanje ter brisanje.
Sesa in briše zelo v redu, razen v najmočnejši stopnji sesanja je kar glasen.
Sušenje krp je z hladnim zrakom ( temperatura prostora ), in je treba čas nastaviti na ca 5 ur sušenja da jih posuši.
Seveda ni za pričakovati da je mogoče vse tako super kot pri tistih konkretno dražjih.
Meni osebno je super za ceno 400 evrov, preprosto najbrž ni nobenega z takšnimi funkcijami za takšen denar.
Glede preprog meni ni problema ker jih nimam, se pa da v aplikaciji tudi označiti preproge kjer potem dvigne krpe in prepovedana območja.
Lepo se izogiba tudi različnim oviram, v aplikaciji se lahko tudi nastavi 2 možnosti da se ne dotakne sten in predmetov, ali pa da se jih nežno dotakne za boljše sesanje ter brisanje.
Sesa in briše zelo v redu, razen v najmočnejši stopnji sesanja je kar glasen.
Sušenje krp je z hladnim zrakom ( temperatura prostora ), in je treba čas nastaviti na ca 5 ur sušenja da jih posuši.
Seveda ni za pričakovati da je mogoče vse tako super kot pri tistih konkretno dražjih.
DarwiN ::
Tolaži se, če je Roomba je pač podkupljeno .....
Sem imel sedaj en teden na testu novo jeseni prihajajočo Roombo all in one.... , bo popapcala vsio konkurenco, po stopnicah sicer res ne zna, zna pa postaja umiti krpe, izpraznit koše in očistiti robota .
Žal ne smem slik nobeneih dati gor, sem pa videl, da je že ušlo v javnost, če se bo kdo potrudil, bo našel, pa ja z krpami in vodo, dela precej drugače, kot samo krpaši, ki vlečejo za sabo krpe.
Smo probali, na steklenem avtoportu, nadstrešku steklenem za vozila je očistil, najbolje do sedaj, celo bolje od Scoob 390 serije, ki so bile legenda za pomivanje v času, ko so bile ....
To je to novo 1000EUR vredno čudo od iRobota? Odgovor na Kitajce? lol.. Po hitrem pregledu je ta jajc vreden mogoče 400EUR.. Primerljivo s Xiaomi X10 Plus.. Še vedno uporablja vibra krpo.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: DarwiN ()
mene zanima glede sesanja teh sesalcev, PRAZNJENJE POSODICE
če recimo vklopiš sesanje bajte 100m2, a vam v posodo
VS PRAH POSPRAVI AL SE SESALNIK USTAVI IN MORATE POSODICO SPRAZNIT?
ker če nastaviš recimo ko te ni doma sesanje pol se bo sesalc ustavu
in bo nadaljeval komej ko boš doma in spraznu posodco
lp
če recimo vklopiš sesanje bajte 100m2, a vam v posodo
VS PRAH POSPRAVI AL SE SESALNIK USTAVI IN MORATE POSODICO SPRAZNIT?
ker če nastaviš recimo ko te ni doma sesanje pol se bo sesalc ustavu
in bo nadaljeval komej ko boš doma in spraznu posodco
lp
Zgodovina sprememb…
- spremenil: zuz3k ()
darkolord ::
Ne razumem, kaj točno sprašuješ. Nisem še videl toliko prahu, da bi se v enem sesanju posodica napolnila.
V bistvu se mi je v ~6 letih zgodilo mogoče enkrat, da mi je javil, da je posodica polna, pa še takrat je nisem spraznil zelo dolgo.
V bistvu se mi je v ~6 letih zgodilo mogoče enkrat, da mi je javil, da je posodica polna, pa še takrat je nisem spraznil zelo dolgo.
dev ::
Meni je roborock javil enkrat za polno posodico šele ko je končal. Od takrat naprej praznim posodico 1x na teden ali 2 pa nikoli ni bilo opozorila več, ampak itak moreš na 2 tedna naredit čiščenje filtra in metlic ker ga lasje/dlake zabijejo, pa takrat vse poštimaš, če ne prej.
All we have to decide is what to do with the time that is given to us.
DarwiN ::
300-400ml posoda za prah se ne napolni tako hitro.. V 100m2 stanovanju bi moral imet kar štalo, da napolniš posodico.. Mogoče če sesaš 1x na mesec, potem bi bila verjetno polna. :D No, morda imaš 3 pse v hiši.
Sicer pa imaš vse v nastavitvah v aplikaciji..
Dreame ima na primer opcije praznjenja posode:
- po treh sesanjih (zelo mala stanovanja oz. specifične kratke naloge)
- po vsakem sesanju (majhna/srednja stanovanja)
- večkrat med sesanjem (velika stanovanja)
Ali pa naštimaš custom program sesanja, sestavljen iz recimo treh sesanj.. Imaš 6 sob, posamezno sesanje posesa 2 sobi... In bo sesalec opravil prvo nalogo (posesal 2 sobi in izpraznil posodo za prah), potem drugi dve sobi, ponovno praznjenje, itd..
Sicer pa imaš vse v nastavitvah v aplikaciji..
Dreame ima na primer opcije praznjenja posode:
- po treh sesanjih (zelo mala stanovanja oz. specifične kratke naloge)
- po vsakem sesanju (majhna/srednja stanovanja)
- večkrat med sesanjem (velika stanovanja)
Ali pa naštimaš custom program sesanja, sestavljen iz recimo treh sesanj.. Imaš 6 sob, posamezno sesanje posesa 2 sobi... In bo sesalec opravil prvo nalogo (posesal 2 sobi in izpraznil posodo za prah), potem drugi dve sobi, ponovno praznjenje, itd..
You don't see faith healers working in hospitals
Zgodovina sprememb…
- spremenil: DarwiN ()
hvala za odgovore
nimam pojma glede tega, pri navadnih sesalcih je vrečka veliko večja zato sem vprašal
nimam pojma glede tega, pri navadnih sesalcih je vrečka veliko večja zato sem vprašal
Hispartija ::
@Okapi
Kakšne so kaj izkušnje z Eufy S1 Pro po nekaj časa? Obstacle avoidance zadovoljiv?
Je ravno akcija na Eufy - https://www.eufy.com/si-en/products/bun..., S1 Pro + Replacement kit za ~1100EUR(580EUR popusta). Imam v košarici, samo potrdit še moram.
Kakšne so kaj izkušnje z Eufy S1 Pro po nekaj časa? Obstacle avoidance zadovoljiv?
Je ravno akcija na Eufy - https://www.eufy.com/si-en/products/bun..., S1 Pro + Replacement kit za ~1100EUR(580EUR popusta). Imam v košarici, samo potrdit še moram.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Hispartija ()
Okapi ::
Jaz sem zelo zadovoljen. Na delu je vsakodnevno - do sedaj 83 čiščenj, dobrih 60 ur delovanja (vsakokrat sesanje+pomivanje).
Enkrat se je v en kabel zapletel in čakal, da ga rešim, in enkrat je podrl zložljiv stol, prislonjen ob steno. Očitno je mislil, da bo lahko šel pod njim, ampak ni videl, da ima stol čisto pri tleh prečko, in ker je bil precej nestabilno prislonjen ob steno, ga je podrl nase.
Drugače pa se izogiba vsemu, čemur se mora. Doslej je porabil nekaj manj kot pol detergenta (okoli 0,25 l od 0,6 l), pomiva vedno na najvišji nastavitvi. Vrečka za prah je pa tudi nekje do pol polna.
Ravno sedaj me je začel opozarjati, da bi bilo koristno zamenjati filter za prah in pomivalno krtačo (ker imata "rok uporabe" 60 ur, ampak filter bom samo temeljito očistil, krtača je pa videti še čisto v redu).
Enkrat se je v en kabel zapletel in čakal, da ga rešim, in enkrat je podrl zložljiv stol, prislonjen ob steno. Očitno je mislil, da bo lahko šel pod njim, ampak ni videl, da ima stol čisto pri tleh prečko, in ker je bil precej nestabilno prislonjen ob steno, ga je podrl nase.
Drugače pa se izogiba vsemu, čemur se mora. Doslej je porabil nekaj manj kot pol detergenta (okoli 0,25 l od 0,6 l), pomiva vedno na najvišji nastavitvi. Vrečka za prah je pa tudi nekje do pol polna.
Ravno sedaj me je začel opozarjati, da bi bilo koristno zamenjati filter za prah in pomivalno krtačo (ker imata "rok uporabe" 60 ur, ampak filter bom samo temeljito očistil, krtača je pa videti še čisto v redu).
1309976 ::
Kateri bi bil boljši allround sesalec (predvsem da nima težav s pasjo dlako)
Xiaomi x20+
https://www.amazon.de/-/en/dp/B0CTCXKL5...
ali
Eufy L60
https://www.amazon.de/-/en/dp/B0CLLDK11...
Lp
Xiaomi x20+
https://www.amazon.de/-/en/dp/B0CTCXKL5...
ali
Eufy L60
https://www.amazon.de/-/en/dp/B0CLLDK11...
Lp
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 1309976 ()
Lonsarg ::
@Okapi jaz sicer ne razumem tega pogostega mokrega pomivanja, pri nas je to pac rocno enkrat na 3 leta, boga tla ce so kar naprej mokra...
Ce je kaka packa se pac to solo packo spuca, itak ti sesalci z avtomatskim mokrim ciscenjem niti srednjih madezev ne spucajo, kaj sele vecje (ker gredo samo cez brez drgnjenja).
Ce je kaka packa se pac to solo packo spuca, itak ti sesalci z avtomatskim mokrim ciscenjem niti srednjih madezev ne spucajo, kaj sele vecje (ker gredo samo cez brez drgnjenja).
Najbolj drobnega prahu robotski sesalniki ne poberejo s tal, ker je elektrostatsko "prilepljen" in nimajo dovolj sesalne moči zanj. Zato prah najbolje obrišeš z mokro/vlažno krpo. Poskusi enkrat po navadnem sesanju tla obrisati z belo krpo in povej, če je še bela
Tal pa tudi nimam iz papirja, da bi jim škodilo, če jih robot enkrat na dan vlažno obriše.
Tal pa tudi nimam iz papirja, da bi jim škodilo, če jih robot enkrat na dan vlažno obriše.
bosmla ::
Pozdravljeni
Kateri RS se priporoca sedaj tam ccc 350€? Je se zmeraj Roborock Q8 Max ali kaj drugega in kje?
Hvala.
Kateri RS se priporoca sedaj tam ccc 350€? Je se zmeraj Roborock Q8 Max ali kaj drugega in kje?
Hvala.
Netrunner ::
Kako se kaj obnese mokro čiščenje s temi roboti ko nimajo sami pri sebi vode ampak se vračajo k postaji? Zanima me predvsem za čiščenje kvadrature cca 100m2
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.
Ne vem za ostale, ampak Dreame L10S Ultra ima nastavitev na vsake koliko m2 (od 10m2 do 30m2) gre očistit krpe, baje nekaj malega rezevoarčka pa tudi ima, mogoče kake 1dcl. Vem, da je za tudi max teh 30m2 dovolj mokra krpa, na postajo se vrne, da jih očisti.
Netrunner ::
...Dreame L10S Ultra...
Kako dejansko se obnese v praksi in kako velik prostor ti čisti?
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.
Neto po appu sporočena površina čiščenja je 65m2, ker v nekatere prostore ga ne spustim, en del je pa stopnico nižje in tja ga prestavim ročno. Zdaj po nekajmesečni uporabi opažam dve recimo manjši hibi, so bile enake tudi prej na Viomi V3. Imam stekleno ograjo na stopnišču in ta stekla lidar senzor slabo zazna, sem narisa no-go črto. Stolice za kuhinjsko mizo so ravno 2cm širše kot robot sam in robot med stolice gre brez problema, ven pa tako 1x na 5 poskusov mu ne gre, sem narisal no-go cono. Lahko ga sicer ročno s pomočjo kamere uspem izbrskat od tam. Verjetno bi te težave ne bilo, če bi ne imel ravno ostrega roba med delom za bump senzor in ohišjem, imam še namen tja nalimat eno filc nalepko, saj se s tem ostrim zobom zatakne v nogo stolice, ki so tudi ostre in je samo kak 1cm mogoče 2cm širša odprtina kot robot. Drugih težav ni, krpe se učinkovito opere v stroju ali pa ročno, košek se učinkovito izprazni sam, občasno samo otresem filter koška, ki pa je dvojni. V glavni postaji je vrečka za smeti nekje 50% polna po 3 mesecih rabe. Rezervar za vodo je 2,5L, zadostuje za 4x pomivanja 60m2 na srednjo stopnjo vlažnosti krpic in nastavitev za pomivanje 20m2 naenkrat, takrat gre krpe oprat in navlažit.
Djole ::
kdorkoli?
Pozdravljeni
Hvala.
Vprasaj na forumu "kaj kupiti".
Robotski sesalniki
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Djole ()
Dzisus, tehnoloski forum in tema >> Kaj kupiti >> Robotski sesalnik, pa skoraj nic odziva... razen povezav drugam
Zato ker smo nekateri prodali robotskega in raje šli na baterijskega pokončnega (tema tu če koga zanima alternativa: Nakup pokončnega sesalca :)
Razlog, z baterijskim pokončnim sem konec v 5 minutah, 10 če grem na natančno vsake toliko še pohištvo itd, robotski pa 1 uro tuli da naredi, pa še slabše naredi. Ja lahko bi prižigal ko ni nobenga doma, ampak tega pri nas skoraj ni. Predvsem pa itak rabim tudi za robotskega umikat pohištvo in igrače po tleh (se ne trudimo več, vedno pač je ful stvari po tleh) in mi vzame vsaj 10 minut da vse kar je na tleh spravim višje, tak da v bistvu sploh nič ne prihranim z robotskim od kar je otrok :) Prej ko ni bilo otrok sem prižigal robotskega ko sem delal od doma, pa slušalke na glavo da me ni motilo.
Razlog, z baterijskim pokončnim sem konec v 5 minutah, 10 če grem na natančno vsake toliko še pohištvo itd, robotski pa 1 uro tuli da naredi, pa še slabše naredi. Ja lahko bi prižigal ko ni nobenga doma, ampak tega pri nas skoraj ni. Predvsem pa itak rabim tudi za robotskega umikat pohištvo in igrače po tleh (se ne trudimo več, vedno pač je ful stvari po tleh) in mi vzame vsaj 10 minut da vse kar je na tleh spravim višje, tak da v bistvu sploh nič ne prihranim z robotskim od kar je otrok :) Prej ko ni bilo otrok sem prižigal robotskega ko sem delal od doma, pa slušalke na glavo da me ni motilo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Lonsarg ()
Zato ker smo nekateri prodali robotskega in raje šli na baterijskega pokončnega (tema tu če koga zanima alternativa: Nakup pokončnega sesalca :)Aja, ker dveh pa ne smeš imeti?
Očitno nimaš dosti pojma, kaj imajo in uporabljajo ljudje. Praktično vsi, ki imajo robotski sesalnik, imajo tudi klasičnega, mnogi celo dva - enega čisto klasičnega (bodisi s cevjo ali pokončnega), in enega lažjega baterijskega.
Ker vsakomur je jasno, da samo z robotskim ne moreš posesati vsega - recimo po omarah, za radiatorji, fotelje...
Robotskega imaš, da sesa, ko te ni doma (ali ko te sesanje robota ne moti, če si doma). Onega drugega pa, da posesaš tisto, kar robot ne (z)more.
Ja saj sem bil en izmed teh ki je imel oba, klasični (neroden z cevjo in kablom) ter robotski -> večino je delal robotski, ampak vedno prej obhod po sobah in prestavljanje zadev da je čimveč dosegel.
Ko pa sem enkrat kupil baterijskega (dovolj močnega da sem klasičnega lahko dal na bolho) ko ni nič za priklapljat in za sabo vleč in ko sam potegnem sem pa tja brez da prestavljam zadeve, malo odrinem če kaj leži na tleh kar z sesalcem, max minuto per sobo (če hočeš zgolj nahitro doseč ekvivalent temu kar bi robotski naredil), pa je robotski začel nabirati prah, enostavno ni blo več računice.
Če bi bil samski in brez otrok da ne bi bil vedno raztur po tleh bi sicer res najbrž še vedno robotskega uporabljal.
Ko pa sem enkrat kupil baterijskega (dovolj močnega da sem klasičnega lahko dal na bolho) ko ni nič za priklapljat in za sabo vleč in ko sam potegnem sem pa tja brez da prestavljam zadeve, malo odrinem če kaj leži na tleh kar z sesalcem, max minuto per sobo (če hočeš zgolj nahitro doseč ekvivalent temu kar bi robotski naredil), pa je robotski začel nabirati prah, enostavno ni blo več računice.
Če bi bil samski in brez otrok da ne bi bil vedno raztur po tleh bi sicer res najbrž še vedno robotskega uporabljal.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Lonsarg ()
Djole ::
Dzisus, tehnoloski forum in tema >> Kaj kupiti >> Robotski sesalnik, pa skoraj nic odziva... razen povezav drugam
Povezava tja zato, ker je tam ta tema dosti bolj ziva in ceprav gre za affiliate linke, bos vseeno dobil odgovor na svoje vprasanje. Pa vseeno lahko potem drugje kupis, ce te tisto moti, dvomim pa da bo ceneje drugje.
Gregor P ::
… Predvsem pa itak rabim tudi za robotskega umikat pohištvo in igrače po tleh (se ne trudimo več, vedno pač je ful stvari po tleh) in mi vzame vsaj 10 minut da vse kar je na tleh spravim višje, tak da v bistvu sploh nič ne prihranim z robotskim od kar je otrok :) Prej ko ni bilo otrok sem prižigal robotskega ko sem delal od doma, pa slušalke na glavo da me ni motilo.… ok tole me je samo v toliko zmotilo, da seveda morajo otroci, ko se nehajo igrati pospraviti za seboj; pri nas točno vedo, kaj se bo zgodilo z njihovimi igračami, če pride sesalec mimo in rajši prej pospravijo … razen če govoriš o 3-letnih otrocih ipd.
Glede nasveta pa imamo nekateri sedaj isti robotski sesalec že leta in ti sploh ne morem predlagati novih, ki so na trgu, ker jih še nisem imel priložnosti preizkusiti
In pa da, imamo več sesalcev, robotski je samo tako za sproti, da vzdržuje tla, dokler ne pride pravo sesanje na vrsto.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Gregor P ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Amazon kupuje iRobotOddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi | 7452 (4886) | Gregor P |
⊘ | Ask Tomson (strani: 1 2 3 4 … 7 8 9 10 )Oddelek: Kaj kupiti | 70635 (44561) | bluefish |
⊘ | Kateri sesalnik kupiti? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Kaj kupiti | 149156 (68838) | perci |
» | Robotski sesalci. (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 67497 (27145) | mat xxl |