» »

Robotski sesalnik

Robotski sesalnik

Temo vidijo: vsi
««
91 / 95
»»

Hispartija ::

Kakšne so kaj izkušnje z Roborock S8 MaxV Ultra ali S8 Pro Ultra, če ga ima kdo?
Bo pa sesal 160m2 laminata in ploščic. Je vreden tega denarja?

Zgodovina sprememb…

freesty ::

Katero cistilo uporabljate za mokro ciscenje? Pa, da se vlije kar v posodico, ne na krpico.
http://www.youtube.com/watch?v=5hfYJsQAhl0

mat xxl ::

DarwiN je izjavil:

Roomba zmagovalec testa, heheh.. Pri ZPS so potemtakem ali podkupljeni ali nesposobni.. No, glede na metodologijo testiranja je bolj ali manj jasno, da je bil tip podkupljen. Tudi gre za povsem sveži test, niso pa testirali nobenih najnovejših in najboljših modelov? Niti starejših flagship sesalcev niso dodali v izbor, lol.. Tole je 100% podkupljeno. #ZPS

Tolaži se, če je Roomba je pač podkupljeno .....

Sem imel sedaj en teden na testu novo jeseni prihajajočo Roombo all in one.... , bo popapcala vsio konkurenco, po stopnicah sicer res ne zna, zna pa postaja umiti krpe, izpraznit koše in očistiti robota .

Žal ne smem slik nobeneih dati gor, sem pa videl, da je že ušlo v javnost, če se bo kdo potrudil, bo našel, pa ja z krpami in vodo, dela precej drugače, kot samo krpaši, ki vlečejo za sabo krpe.

Smo probali, na steklenem avtoportu, nadstrešku steklenem za vozila je očistil, najbolje do sedaj, celo bolje od Scoob 390 serije, ki so bile legenda za pomivanje v času, ko so bile ....

Veselim se konkurence, ker bodo vsi vseskozi boljši, manjkajo pa še osebni roboti, ki bi kuhali, brisali prah, očistili sanitarije, tudi tu Irobot dela , precej aktivno a mislim, da ga drugi prehitevajo, vsaj po videnem na netu.

Ganon ::

Mat xxl, ti si tiste vrste prodajalec, ki naivnim upokojencem ponuja cenene sesalce po 4 tisoč evrov. Roombo je konkurenca žal pohodila že leta nazaj. Ostalo je samo še ime.

Kripto mesi ::

zna pa postaja umiti krpe, izpraznit koše in očistiti robota .

U, težka inovacija. To znajo kitajci že par let, očitno je Roomba komaj sedaj skopirala. Kje si ti ostal s to roombo, v letu 2020?

tudi tu Irobot dela , precej aktivno a mislim, da ga drugi prehitevajo, vsaj po videnem na netu.

končno si nekaj resničnega napisal

Sparkxl ::

mat xxl je izjavil:

DarwiN je izjavil:

Roomba zmagovalec testa, heheh.. Pri ZPS so potemtakem ali podkupljeni ali nesposobni.. No, glede na metodologijo testiranja je bolj ali manj jasno, da je bil tip podkupljen. Tudi gre za povsem sveži test, niso pa testirali nobenih najnovejših in najboljših modelov? Niti starejših flagship sesalcev niso dodali v izbor, lol.. Tole je 100% podkupljeno. #ZPS

Sem imel sedaj en teden na testu novo jeseni prihajajočo Roombo all in one.... , bo popapcala vsio konkurenco, po stopnicah sicer res ne zna, zna pa postaja umiti krpe, izpraznit koše in očistiti robota .

Žal ne smem slik nobeneih dati gor, sem pa videl, da je že ušlo v javnost, če se bo kdo potrudil, bo našel, pa ja z krpami in vodo, dela precej drugače, kot samo krpaši, ki vlečejo za sabo krpe.

Smo probali, na steklenem avtoportu, nadstrešku steklenem za vozila je očistil, najbolje do sedaj, celo bolje od Scoob 390 serije, ki so bile legenda za pomivanje v času, ko so bile ....

Veselim se konkurence, ker bodo vsi vseskozi boljši, manjkajo pa še osebni roboti, ki bi kuhali, brisali prah, očistili sanitarije, tudi tu Irobot dela , precej aktivno a mislim, da ga drugi prehitevajo, vsaj po videnem na netu.

Daj razsvetli nas...kako točno bo popapala konkurenco, če pa konkurenca to vse že ima lep čas za manj denarja?

MisterR ::

mat xxl je izjavil:

DarwiN je izjavil:

Avto za 100k je tudi boljši od tistega za 30k, tukaj ni dvoma. Glavno vprašanje je ce je vreden 70k razlike.
In enako je pri roombi in ostalih, ta roomba bo 2k, kitajc za 900€ pa ti naredi podobno. Je vredno? Vprašanje.

MisterR je izjavil:

Avto za 100k je tudi boljši od tistega za 30k, tukaj ni dvoma. Glavno vprašanje je ce je vreden 70k razlike.
In enako je pri roombi in ostalih, ta roomba bo 2k, kitajc za 900€ pa ti naredi podobno. Je vredno? Vprašanje.

Ne. Roombe so dražje in slabše, to je bistvo.

DarwiN ::

Torej so skopirali kitajsko konkurenco iz leta 2022, dodali en fancy neuporaben feature in zmaga?

Pol bo edina težava, da kitajci te modele ponujajo že za 500-800€, medtem ko bo podobna Roomba koliko? 1399€?
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

freesty ::

mat xxl je izjavil:

DarwiN je izjavil:

Poglej kaj vse ima dreame x40 pro ultra in pokazi roombo, ki ima to ali vec.
http://www.youtube.com/watch?v=5hfYJsQAhl0

mat xxl ::

Ganon je izjavil:

Mat xxl, ti si tiste vrste prodajalec, ki naivnim upokojencem ponuja cenene sesalce po 4 tisoč evrov. Roombo je konkurenca žal pohodila že leta nazaj. Ostalo je samo še ime.

Domišljavec, prvo nič ne prodajam, drugo pokaži bilo kako Roombo, ki je kdaj stala 4000 eur.

Utk ::

Ok, kaj je potem best buy do 500 evrov? Tolk da ima še mokro čiščenje, da se sam prazni, po možnosti vsaj neko izogibanje oviram, drugače pa predvsem da dobro sesa trdna tla, za preproge mi je vseeno.

damirj79 ::

Xiaomi x10+ ali pa če hočeš še da dvigne krtače nad preprogo dreame l10s ultra. Prvi je 450€ drugi 599€.

Okapi ::

Kje se dobijo po taki ceni?

zl0dej ::

Sodeč po VacuumWars kanalu in izkusnjah sorodnikov je najboljsi za malo denarja Eufy L60 Hybrid.

Predpodstavljeno, da ti je osnovno pomivanje s krpo dovolj. Realno je to tudi edina stvar, kjer so drazji modeli boljsi.

To ni to, zlodej... Rezervoar s čisto vodo, rezervoar z umazano vodo, samodejno polnjenje vode, samodejno čiščenje krp, samodejno sušenje krp. Kot bonus pa lahko še samodejno dodajanje detergenta. Ta kombinacija funkcij je tista, ki loči dobre in slabe sesalce, oziroma avtonomne od navadnih. In tu nastane razlika v ceni ~300€ proti 600+++..

Ta tvoj L60 seveda nima nič od tega.. Eufy Clean X10 Pro ima te zadeve, ampak je 650€.

Okapi je izjavil:

Kje se dobijo po taki ceni?

Xiaomi žal ni več, samo še po višji ceni:
https://pskmegastore.com/it/aspirapolve...

Dreame l10s ultra 440€ ne vidim v čem je keč:
https://www.amazon.it/Dreame-Aspirapolv...

Ali 599€, preverjeno ok, ker sem ga uzel tudi jaz:
https://www.mediaworld.it/it/product/_d...

zl0dej ::

DarwiN je izjavil:

Ta kombinacija funkcij je tista, ki loči dobre in slabe sesalce, oziroma avtonomne od navadnih.

Sesalec sesa in ce uporabnik Utk primarno rabi sesanje, potem je tak basic Eufy zelo dober in tudi avtonomen.

damirj79 je izjavil:

Dreame l10s ultra 440€ ne vidim v čem je keč:
https://www.amazon.it/Dreame-Aspirapolv...

Rabljen.

Spegledal. Mediaworld link je pa valid.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: damirj79 ()

zl0dej je izjavil:

DarwiN je izjavil:

Ta kombinacija funkcij je tista, ki loči dobre in slabe sesalce, oziroma avtonomne od navadnih.

Sesalec sesa in ce uporabnik Utk primarno rabi sesanje, potem je tak basic Eufy zelo dober in tudi avtonomen.

Drži.. Sesalec, da.. Pomivalec, ne.

@Damir, ta MediaWorld najbrž ne pošilja v Slovenijo, kaj?

Kdor je pripravljen vzeti refurbished zadevo: Dreame L20 Ultra za 650EUR. Precej dober deal.. Ampak treba naročit preko MailboxDE (30EUR dostava).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DarwiN ()

Mediaworld.it ne pošilja v Slovenijo, sa po Italiji. Jaz sem ga šel iskat v trgovino, sem 15min stran.

Dobri stari 360 S6 se je po 1160 čiščenjih in 784 urah delovanja pokvaril - nehal je sesati. Vse ostalo sicer dela (vrtenje krtače in metlic, premikanje, navigacija...). Zanj sem dal 250 evrov, to pomeni, da me je eno sesanje stalo 22 centov. Oziroma še kakšen cent več, ker sem vmes kupil nove metlice in filter, pa nekaj elektrike je pokuril.;)

Morda bi se ga dalo popravit (mogoče je celo kaj banalnega), ampak se mi s tem ne ljubi ukvarjati, in je torej napočil čas za novo e-čistilko.

Mimogrede - če bi kdo hotel imeti delujoč 360 S6, ki ne sesa, za popravilo ali rezervne dele, naj se javi, sicer gre na odpad. Prevzem v Ljubljani.

Nekaj dni sem se prebijal skozi teste, primerjal na desetine različnih modelov in že skoraj obupal, potem sem pa rekel, ah qrc gleda vse skupaj in kupil najnovejšega, najboljšega (vsaj po nekaterih testih) in skoraj najdražjega - Eufy S1 Pro.

Sodeč po testih je njegova edina šibka točka sesanje preprog, ampak glede na to, da jih nimam, me to ne moti. Čisto jasno mi je tudi, da bi bil kakšen pol cenejši model več kot dovolj dober, ampak hebiga, nek se vidi razkoš.8-)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

Po video testu zgleda hudo, Okapi. Te sesalce tako štancajo, da človek ne more sledit razvoju. Se zdi, da skoraj vsak mesec izidejo novi modeli z novimi funkcijami.

Tukaj te lahko edino skrbi, da se pri sesalcu pojavi kakšna šibka točka ali celo napaka/okvara zaradi preštevilnih inovacij. No, če "preživiš" prve tri mesece, si najbrž good to go.

Gregor P ::

Jaz v teh primerih gledam, katerih več prodajo oz. za katere bodo rezervni deli in oprema še nekaj let na voljo.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Okapi je izjavil:

Dobri stari 360 S6 se je po 1160 čiščenjih in 784 urah delovanja pokvaril - nehal je sesati. Vse ostalo sicer dela (vrtenje krtače in metlic, premikanje, navigacija...). Zanj sem dal 250 evrov, to pomeni, da me je eno sesanje stalo 22 centov. Oziroma še kakšen cent več, ker sem vmes kupil nove metlice in filter, pa nekaj elektrike je pokuril.;)

Morda bi se ga dalo popravit (mogoče je celo kaj banalnega), ampak se mi s tem ne ljubi ukvarjati, in je torej napočil čas za novo e-čistilko.

Mimogrede - če bi kdo hotel imeti delujoč 360 S6, ki ne sesa, za popravilo ali rezervne dele, naj se javi, sicer gre na odpad. Prevzem v Ljubljani.

Nekaj dni sem se prebijal skozi teste, primerjal na desetine različnih modelov in že skoraj obupal, potem sem pa rekel, ah qrc gleda vse skupaj in kupil najnovejšega, najboljšega (vsaj po nekaterih testih) in skoraj najdražjega - Eufy S1 Pro.

Sodeč po testih je njegova edina šibka točka sesanje preprog, ampak glede na to, da jih nimam, me to ne moti. Čisto jasno mi je tudi, da bi bil kakšen pol cenejši model več kot dovolj dober, ampak hebiga, nek se vidi razkoš.8-)

Zgleda zanimiv. Odbija malo ta velika postaja, ampak OK, če te ne moti. Jaz sem sicer gledal Eufy X10 Pro Omni, ki pa so ga kar pokritizirali na več področjih, predvsem zaznavanja predmetov in pomivanja. Upam, da je tale boljši v obojem.

Gregor P je izjavil:

Jaz v teh primerih gledam, katerih več prodajo oz. za katere bodo rezervni deli in oprema še nekaj let na voljo.

Eufy je blagovna znamka od Ankerja, ki je precej zanesljiva firma, večina njihovih izdelov je solidnih in ima v glavnem zelo dobro razmerje cena/kakovost. To je precej pripomoglo k odločitvi.

damirj79 je izjavil:

Zgleda zanimiv. Odbija malo ta velika postaja, ampak OK, če te ne moti.
Pri postajah je glavni dejavnik tloris, višina je v bistvu precej nepomembna, ker je običajno ne daš pod kakšen pult ali mizo. Tako da me sama višina ne moti (in je v resnici celo priročno, da se ni treba preveč sklanjati). Predvsem mi je pa oblika precej bolj všeč od večine drugih postaj, ki so precej grdo škatlaste.

Mi je bila pa recimo zelo všeč postaja od Narwal Freo X. Ki tudi sodi med bolj napredne sesalnike, ampak nima najboljših ocen, pa še za znamko sem prvič slišal.

damirj79 je izjavil:

Jaz sem sicer gledal Eufy X10 Pro Omni, ki pa so ga kar pokritizirali na več področjih, predvsem zaznavanja predmetov in pomivanja.

X10 je sicer pri Vacuum Wars - kjer, se mi zdi, precej temeljito preizkušajo sesalnike - dobro ocenjen. Trenutno na 5. mestu, in precej cenejši od prvih štirih.

bauci ::

Test ZPS.
Prvo mesto iRobot Roomba Combo i8 i8178
Drugo mesto iRobot Roomba Combo i8+ i8578
Tretje mesto Roborock Q Revo
Četrto mesto Roborock S8
Peto mesto iRobot Combo i5

Smo že komentirali to norost.

Eufy S1 Pro - vtisi po prvih dveh dneh.

Vse skupaj sestavit, namestiti program, povezati na wi-fi, nadgraditi firmware, je zelo enostavno in hitro. Z 360 S6 sem imel pred 6 leti več težav.

Sesalnik se najprej na hitro zapelje po stanovanju in si naredi osnovni zemljevid. Potem se loti sesanja.
Sposobnost navigiranja me je malce razočala, v primerjavi s 360 S6 ni čisto nič boljši, po stanovanju navigira morda celo malo počasneje. Moral sem tudi spremeniti eno nastavitev, da si je "upal" zapeljati pod pohištvo.

Je pa velika prednost, da ima kamero, ker S6 se mi je dostikrat zapletel v kakšen kabel. Pa če nisem pospravil copat, mi jih je med sesanjem porival naokoli in sem jih potem moral iskati pod omarami;) S1 Pro jih prepozna (kot nogavice), vozi okoli njih in jih na zemljevidu celo označi z ikono.

Ko je po prvem sesanju zapeljal v postajo in izpraznil košek, sem se kar malo ustrašil, ker je tako zaropotalo (sproži se sesalnik v postaji, ki je zelo glasen, na srečo pa traja praznjenje samo nekaj sekund).

Po prvem sesanju sem preizkusil sesanje/pomivanje. Iz posodice za vodo v postaji se v robota pretoči ustrezna količina vode, pri tem se pa samodejno doda čistilo iz posodice za čistilo. Malo me moti, da načeloma ne moreš uporabit kateregakoli čistila, ampak je treba kupit čistilo od Eufy, v posebni posodici, ki jo vtakneš v postajo (in je, ko se izprazni, ne moreš sam napolnit, ampak moraš kupit novo). Menda je 20 evrov (+ poštnina?), zadostovalo pa naj bi za 120 čiščenj.

Neuradno lahko sicer čistilo natočiš tudi v posodo za vodo, pranje bi moralo delovati enako (pri Eufy pravijo, da drugih čistil ne morejo priporočati, ker jih niso preizkusili in ne morejo reči, da ne bodo na kakšen način škodila robota).

Kot zanimivost - našel sem (uraden) nasvet, kaj narediti, če postaja ne dozira čistila. Vzrok je namreč, da včasih posodica s čistilom preveč dobro tesni, in potem čistilo zaradi podtlaka, ki nastane v posodici, ne odteče v robota. Uporabnikom, ki naletijo na to težavo, priporočajo, da izvrtajo majhno luknjico na vrhu te posodice s čistilom.;) Ne omenjajo pa, da lahko, ko čistila zmanjka, v to luknjico naliješ kakšno drugo čistilo.

Druga zanimivost - v posodi za čisto vodo postaja z ozonom sterilizira vodo. V glavnem zato, da se v posodi ne zaredi legionela.

Pomivanje deluje neprimerno bolje kot je pri 360 S6, ki je samo z vlažno krpo brisal tla. S1 Pro ima valj, ki se vrti, na eni strani ta valj vlaži čista voda s čistilom, na drugi strani valja pa se umazana voda zbira v posodici za umazano vodo (ki se potem na koncu izprazni v postajo). Menda je to prvi sesalnik, ki tla pere tako, kot to počno nekateri namenski robotski "pomivalniki" tal.

V glavnem, sesanje/pranje deluje zelo dobro. Po delu se robot zapelje v postajo, izprazni koš za smeti in posodico za umazano vodo, opere pomivalni valj in ga posuši (da ne smrdi, plesni). Ena manjša pomanjkljivost tega je, da postaja valj suši dobri dve uri, in pri tem ni neslišna (na valj piha topel zrak). Glasnost je primerljiva z delovanjem notranje enote klime. Tudi najbolj energetsko varčno to ni.

Mimogrede, sesalnik sem kupil v kompletu z dodatnim potrošnim materialom. Tako da imam sedaj eno rezervno krtačo, tri rezervne pomivalne valje, 3 rezervne komplete metlic, 4 dodatne vrečke za smeti in 5 dodatnih filtrov. Za nekaj časa bi moralo biti dovolj.;)

Hispartija ::

Kje pa si kupil Eufy S1 Pro?

Okapi je izjavil:

Pomivanje deluje neprimerno bolje kot je pri 360 S6, ki je samo z vlažno krpo brisal tla. S1 Pro ima valj, ki se vrti, na eni strani ta valj vlaži čista voda s čistilom, na drugi strani valja pa se umazana voda zbira v posodici za umazano vodo (ki se potem na koncu izprazni v postajo). Menda je to prvi sesalnik, ki tla pere tako, kot to počno nekateri namenski robotski "pomivalniki" tal.

Kakšne ploščice pa imaš, če ni skrivnost? Jaz imam gladke, sijajne, bele, in se sicer ročni na vrtečo krtačo niso obnesli, pusti lisasto in črtasto zadaj. Jaz imam Dreame L10s Pro in vrteče ploščate krtače in zadaj ne pusti nič, je perfektno.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: damirj79 ()

Hispartija je izjavil:

Kje pa si kupil Eufy S1 Pro?

V uradni trgovini.
https://www.eufy.com/eu-en/products/bun...

Prejšnji teden je bilo 280 evrov popusta pri tem kompletu.

damirj79 je izjavil:

Kakšne ploščice pa imaš, če ni skrivnost? Jaz imam gladke, sijajne, bele, in se sicer ročni na vrtečo krtačo niso obnesli, pusti lisasto in črtasto zadaj. Jaz ima mDreame La10s Pro in vrteče ploščate krtače in zadaj ne pusti nič, je perfektno.

Parket po celem stanovanju (razen kopalnice in stranišča, v katerega zaradi pragu sesalnik itak ne pride).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

Še eno manjšo slabost samodejnega praznjenja prahu iz robota sem opazil. Prej sem ob praznjenju posodice za prah včasih v njej našel kakšen izgubljen kovanec ali kakšno drugo majhno izgubljeno stvar, ki načeloma ni bila namenjena za v smeti, in sem jo lahko "rešil". Sedaj gre vse v vrečko za smeti in ne vidiš, kaj je v njej.

zuz3k ::

KUPU bi robotski sesalnik za PRAH in umazanijo
do 150€, verjetno raje rabljen

kako dobro ti sesalniki posesajo prah (mora imet sesalnik in ne samo ščetke)
me skrbi da NE BI DOBRO POSESAL PRAHA?

bil bi v uporabi v hiši kjer se hodi obut
če prav razumem se gre sesalec sam polnit in sesa naprej

lp
Life is a psychological game.

Sparkxl ::

Kaj obstaja sesalec, ki ni v osnovi namenjen sesanju praha?

Bolj je stvar v tem, da poceni sesalniki (zelo) slabo sesajo, večino dela opravijo metlice in vrteča krtača, ki poriva smeti v košek. Se pravi da bolj pometajo kot sesajo.

GupeM ::

Potem to niso sesalniki, ampak pometači.

Kar je bolj kot ne jasno, ko prekonvertiraš enote. Marsikdo misli, da je 5000Pa ful vleka, itak, ker je pa par tisoč nečesa. To zihr mora bit dosti. Povprečen sesalec ima vleke oz podtlaka 200-300mbar. To v Pascalih pomeni 20000-30000Pa.

flameir ::

Imam q7 max cca 7 mesec - samo 40m2 stanovanje, 169 čiščenj, 30 ur čiščenja.

Pojavil se je lidar error. Kupil sem roborocka na podlagi dobrih ocen za ta model p/p, ampak da odpove v tako kratkem času pri razmeroma majhni uporabi, mi ni jasno. Ima kdo kakšen nasvet kaj narediti? Sesalec je 100% popolnoma čist, tudi senzorji....

Je v garanciji, samo sem ga kupil v dobri akciji, Amazon mi zgolj vrne denar in ne da kar novega, na novo akcijo pa ne bi čakal, ker pač moram imeti posesano stanovanje.... :D

Error 1? Si prepričan, da ni kaj prišlo vmes? Piše, da ga ročno obrni in potem ponovno zaženi. Najprej preveri, če ni kaj drugega krivo, da se ne vrti.

flameir je izjavil:

mi ni jasno.

Spoznal si, da se stvari kvarijo. Obstajajo tudi mehaniki za mercedese. Se zgodi.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Ganon ()

flameir ::

Ganon je izjavil:

Error 1? Si prepričan, da ni kaj prišlo vmes? Piše, da ga ročno obrni in potem ponovno zaženi. Najprej preveri, če ni kaj drugega krivo, da se ne vrti.

flameir je izjavil:

mi ni jasno.

Spoznal si, da se stvari kvarijo. Obstajajo tudi mehaniki za mercedese. Se zgodi.

Iskrena hvala, sedaj razumem!

Okapi je izjavil:

Bolj je stvar v tem, da poceni sesalniki (zelo) slabo sesajo, večino dela opravijo metlice in vrteča krtača, ki poriva smeti v košek. Se pravi da bolj pometajo kot sesajo.

sem danes gledal v trgovini, do 500€ imajo samo metlce ki poberejo prah, eni še krpo

noben nima sesalnega dela

kako vam poberejo prah tisti, ki nimate sesalnega dela?
za v bajti kjer se hodi, kako dobro vam popuca, kakšno umazanijo?

lp

Je to šala? Kakšne metlice, kakšen sesalni del? :)) Ne boš verjel, robotski sesalci sesajo! In to hudičevo dobro.

ne, obrni enega do 300€ ima samo del kjer pobira prah dve vrtljive metle pa še tisto za kote
ni dela za sesanje

razen če trollaš..

Se mi zdi, da tule nekateri nimate razčiščenih pojmov, oziroma ne veste, kako robotski sesalniki delajo.

Ganon - robotski sesalniki res vsi sesajo, ampak niti približno ne dobro, kaj šele "hudičevo dobro". Zlasti cenejši imajo zelo šibko sesalno moč. Šibko sesalno moč pač kompenzirajo z vrtečo krtačo in metlicami. Se pravi je kombinacija pometanja in sesanja.

zuz3k - ne vem, kaj si ti predstavljaš pod "sesalni del", ampak tam, kjer je na sredi sesalnika vrteča krtača, tudi sesajo, se pravi vlečejo zrak noter. Zato tudi imajo vsi filter, da prah ne gre, skupaj s posesanim zrakom, na drugi strani ven.

Klasični sesalniki ustvarijo nekje od 20.000 do 30.000 Pa (Pascalov) podtlaka (se pravi, sesanja).
Poceni robotski sesalniki imajo 10x manj "sesalne moči", 2000 - 3000 Pa. Malo boljši imajo 4000-6000 Pa, vrhunski modeli imajo večinoma 8000 Pa, največja sesalna moč pri robotskih sesalnikih je trenutno AFAIK 12.000 Pa (Dreame x40), kar je še vedno 2-3x manj kot pri klasičnih sesalnikih.

HrščPščvnk ::

@Okapi imajo morda boljši robotski sesalniki HEPA filter? Pa kako je z tekočinami, ga lahko spustim po garaži če so oljni madeži in železni opilki?
Trenutno imam profesionalni industrijski sesalec Promac VAC 62 2TB za mokro ali suho sesanje z podlakom 233,39 mbar
https://www.toolfrance.com/product/prom...
Hrošč Puščavnik, ogrožena živalska vrsta iz Tivolija.

Filter HEPA imajo, samo za sesanje tekočin pa niso primerni. So precej "delikatne" zadeve, namenjenega za sesanje po stanovanju, ne po garaži ali delavnici.
««
91 / 95
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Amazon kupuje iRobot

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
357666 (5100) Gregor P

Ask Tomson (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Kaj kupiti
48372186 (46112) bluefish

Kateri sesalnik kupiti? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Kaj kupiti
309150481 (70163) perci
»

Robotski sesalci. (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
16768215 (27863) mat xxl

Več podobnih tem