Forum » Kaj kupiti » Robotski sesalnik
Robotski sesalnik
Temo vidijo: vsi
NiKeC ::
Se kratko porocilo iz moje strani. Imam Xiaomi Roborock One (torej 2. generacijo). Deluje vrhunsko, do zdaj nobenih problemov, sesa super, zazna tudi tepihe, kjer avtomatsko poveca moc sesanja (kar 1. generacija ne zna), tudi mokro ciscenje je pohvalno. Zaenkrat zelo zadovoljen, delo opravlja nad vsemi pricakovanji.
mat xxl ::
Tako ja, očitno je prodaja rombe padla, odkar je na voljo cenovno ugodna in tehnično primerljiva rešitev...
Ja vsak ima svoje mnenje, sam sem res preveč v teh robotih, testiral že LG, Miele, Samsung, Neato, Karcher, Bralko, galaxy in še vsaj ene 5 drugih in jasno vse Roombe in ja tudi drugi niso slabi, samo navadno se vseeno nekje zaplete.
Dejstva npr so, da je Samsung prvi ravil bočno krtačo, ki gre 100% povsem v kot , kar ostali vključno z Roombo ne znajo, samo , kaj pomaga, ko so se v praksi rokice s katerimi je podaljševal hod v kot lomile ko za stavo, ja potem so opustili.....
Takih poizkusov je še pa še , se pa generalno navadno pri konkurenci zaplete pri rezervnih delih in ob enem zaradi manjše razširjenosti drugih robotov ni kvalitetnega OEM materiala.
Skratka, nimam nič proti Xiaomiju, sicer mi na oko ne deluje ravno top zasnove ( samo 1 krtača) samo OK, če dobro počisti kapo dol, bi pa vas spomnil, da se po nekaj letih navadno rabi novo baterijio, morda novo bočno krtačko , in navadno krtačni modul.
Tako, da pozvedite za svoje robote pred nakupom pred vsem cene teh delov zgoraj , za rombe so npr. OEM baterija ki deluje v praksi ob dnevnem delu 3 in več let NIMH 3500 cena 50 eur, bočna krtačka kpl motor in krtačka 30 eur, kpl krtačni modul za modele 500-700 vse kpl vsi motorji prenosi in krtače 70 eur ... in tako naprej, pred vsem pa preverite kake zasnove je robot, je zasnova modulna ali je vse obešeno na kablih in je znanost kar koli menjati. Za roombe od 500 naprej lahko rečem, da zna zadevo poservisirati, ali zamenjati dele vsaka stara mama, ki zna z izvijačem kaj postoriti ali vsak osebek, ki zna na osebnem avtu zamenjati žarnico, za starejše Roombe serij 4000 ali starejše tam pred 2005 letom je bilo pa tudi na Roombah to težje.
Ti testi so pa tako, dokler niso nepristranski bo vsak ugotovil, kar bo želel, ravno včeraj sem gledal test 4 kolesnega pogona BMW proti DKW, pardon proti Audiju in ja test BMW ja z letnimi gumami v snegu in ledu, je bil videti porav smešno, saj še po ravnem nikamor ni šel Dekowc z zimskimi gumami kramparicami je pa izvajal šale po smučišču gore dole.... no to je primer takega testa, kjer so ugotovili, kar so si zamislili......
Okoli primerjav po cenah pa :
PRIMERJAJTE XIAOMIJA ZA 250 EUR Z ROOMBO 615 V AKCIJI ZA 249 EUR, potem pa komentirajte po cenah, kaj in kako, ker tako, kot ste začeli tu primerjati bi bilo enako, kot bi KIO CEED primerjali z PHANTOMOM ali Audijem S3 in potem pisali, ja tale Kia je od hudiča kako je dobra, bom kar Kio nabavil, ker RR pa VAG koncern ne znata naredit tazga avta za tako ceno, pa vsi vemo, da je neka Škoda povsem primerljiv nakup.
Torej spoštujem vsa pisanja samo bodite realni ......
Dimnik ::
Če xiaomi skoraj šiša rombe serije 9, potem bo serija 6 mala malica...to je samo mišlenje, matxxl ne se razburjat ...ni vse v ceni in pripadnosti določeni znamki
klinker ::
Ce bi sel Xiaomi cez EU dobavitelje bi bla cena verjetno na ravni Rombe....je treba pac nahranit vsakega v tej dooolgi verigi
dc10 ::
Pa potrošni material za xiaomi robota tudi ni tako drag - ter stranske krtačke, glavna krtača in hepa filter, sem vzel v kompletu iz EU skladišča in me je prišlo nekaj EUR čez 300... tako da, če bo zdržal 3 leta, je svoje odslužil, takrat pa bo že druga generacija za takšno ceno, vsekakor pa ne bom dajal 900 EUR (oziroma brez akcije je 1000 EUR) za rombo, ki ne zna nič več kot xiaomi za 230 EUR... kdo pa želi, pa pač naj kupi dražjega pri nas, vsak se pač odloči po svojem prepričanju in po svojih možnostih.
lp
lp
Matevz96 ::
Če xiaomi skoraj šiša rombe serije 9, potem bo serija 6 mala malica...to je samo mišlenje, matxxl ne se razburjat ...ni vse v ceni in pripadnosti določeni znamki
matxxl me spominja na tipičnega navdušenca nad Japki samo da ima on fetiš na Roombe. Kaj hočeš trenutno je Xiomi top ponudba, pa tudi če v nekaj letih ne bo več rezervnih delov, lahko kupiš novega pa si še vedno na boljšem kot pri Roombi ki ima že smešno visoke cene (analogija z japki?)
#hooldthedoor
Enron x86 ::
Danes sem dobil Xiaomija, 1. generacija.
Če ga še komu ne najde (po tem, ko namestiš aplikacijo MiHome): treba je spremenit regijo iz Europe na Other.
Lp
Če ga še komu ne najde (po tem, ko namestiš aplikacijo MiHome): treba je spremenit regijo iz Europe na Other.
Lp
Core i5-4690K@4.7| ASUS MAXIMUS VII HERO| 16 GB Corsair LP DDR3 1866 MHz|
ASUS 970 STRIX| SB Z OEM| Samsung 840 EVO 250 GB|
Seagate 2 TB| EVGA SuperNOVA G2 750 W| Fractal Define R4
ASUS 970 STRIX| SB Z OEM| Samsung 840 EVO 250 GB|
Seagate 2 TB| EVGA SuperNOVA G2 750 W| Fractal Define R4
Pa potrošni material za xiaomi robota tudi ni tako drag - ter stranske krtačke, glavna krtača in hepa filter, sem vzel v kompletu iz EU skladišča in me je prišlo nekaj EUR čez 300... tako da, če bo zdržal 3 leta, je svoje odslužil, takrat pa bo že druga generacija za takšno ceno, vsekakor pa ne bom dajal 900 EUR (oziroma brez akcije je 1000 EUR) za rombo, ki ne zna nič več kot xiaomi za 230 EUR... kdo pa želi, pa pač naj kupi dražjega pri nas, vsak se pač odloči po svojem prepričanju in po svojih možnostih.
lp
Saj ti ni treba dajati 1000 eur kupi Roombo615 zna vse, kar Xiaomi !
matxxl me spominja na tipičnega navdušenca nad Japki samo da ima on fetiš na Roombe. Kaj hočeš trenutno je Xiomi top ponudba, pa tudi če v nekaj letih ne bo več rezervnih delov, lahko kupiš novega pa si še vedno na boljšem kot pri Roombi ki ima že smešno visoke cene (analogija z japki?)
Smešno visoke 250 eur za novo Roombo z 2 letno garancijo, meni ni smešno visoka cena ???
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mat xxl ()
hixxy ::
Pa dobiš zraven aplikacijo?
Ima dotična Roomba tudi algoritem ali gre random po prostoru?
Je možna navezava na Google Home? (ok, to je sam je treba nekaj jebanja)
Ima dotična Roomba tudi algoritem ali gre random po prostoru?
Je možna navezava na Google Home? (ok, to je sam je treba nekaj jebanja)
dirka po prostoru na pamet, tako da niti ne počisti vsega, nekdo v tej temi je omenil, da ne gre na temni tepih, ker misli da je jama....kolegici se je serija 7( se mi zdi, nisem siguren, ker me niti ne interesira) odpeljala po stopnicah....
No se zgodi tudi kao najboljšim....
No se zgodi tudi kao najboljšim....
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Dimnik ()
billy ::
Jaz sem že napisal, da mi je random boljša opcija, kot "po vrsti". Nekomu je pomemben app, nekomu wifi, tretjemu spet nič od tega
Torej stvar prioritet, oz kaj komu paše, univerzalnega recepta oz naprave ni.
Jaz sem zadovoljen s serijo 8 in to je glavno, nekdo je zadovoljen z xiaomi, nekdo tudi z robotkom iz hoferja. 100 ljudi 100 čudi, pač.
Torej stvar prioritet, oz kaj komu paše, univerzalnega recepta oz naprave ni.
Jaz sem zadovoljen s serijo 8 in to je glavno, nekdo je zadovoljen z xiaomi, nekdo tudi z robotkom iz hoferja. 100 ljudi 100 čudi, pač.
FireSnake ::
Katera Roomba se že zaveda, kje je posesano in kje ne?
Xiaomi ima to?
Sam razmišljam o nakupu.
Čistiti mora tudi po preprogi (malo me skrbi preproga, ki je visoka kakih 1.5cm)
Xiaomi ima to?
Sam razmišljam o nakupu.
Čistiti mora tudi po preprogi (malo me skrbi preproga, ki je visoka kakih 1.5cm)
Poglej in se nasmej: vicmaher.si
V kakšnem smislu pa bi se zavedala? Da ve kje je bila, ali da ve, da je čista površina?
1.5cm ne bo problema, tam nekje 2.5cm mislim da je meja, na katero več roomba ne spleza.
1.5cm ne bo problema, tam nekje 2.5cm mislim da je meja, na katero več roomba ne spleza.
Ja preproga visoka 1,5 cm je tako, treba probati, na Shaggy ne bo noben robot delal, ga ni glede Roomb, vsaka ima algoritem, nič bati, res pa cenejši modeli nimajo nadzora z aplikacijo, samo ne vem, za kaj bi to rabili, sam ko grem v službo jo vklopim in ko pridem domov me zanima ali je počistila, drugo niti ne, so pa včasih prilagali in dobi se za vsako roombo daljinec samo to se ljudje ob nakupu malo poigrajo, potem pa pozabijo, da obstaja, ne vem, če pa želite iz službe nadzirati in ga usmerjati in vam je to glavna dejavnost v življenju, da imate vse 100% pod nadzorom, potem pa 980 ko ali pa kakega drugega.
Raznih funkcij je veliko , Karcher me je že pred 7 leti navdušil, da zna sam sprazniti svinarijo iz koška, ki jo tudi spreša oziroma stisne, tako, da praktično rabi poseg samo 1 x tedensko, pa se nekako ta zadeva ni prijela nikjer pri konkurenci, tako, da onim, ki res želijo vse Bulet proff in imajo denar in želijo vse v nulo, da dela, da si raje storitve čiščena naročijo pri firmi Fata d.o.o. ali pa Snežka d.o.o., bodo vsekakor bolj zadovoljni, ker znajo tudi okna pomivati, pa prah po policah, ni, da ni, kot pa, da na robotih iščejo napredne funkcije in to, kaj ne znajo .....
Raznih funkcij je veliko , Karcher me je že pred 7 leti navdušil, da zna sam sprazniti svinarijo iz koška, ki jo tudi spreša oziroma stisne, tako, da praktično rabi poseg samo 1 x tedensko, pa se nekako ta zadeva ni prijela nikjer pri konkurenci, tako, da onim, ki res želijo vse Bulet proff in imajo denar in želijo vse v nulo, da dela, da si raje storitve čiščena naročijo pri firmi Fata d.o.o. ali pa Snežka d.o.o., bodo vsekakor bolj zadovoljni, ker znajo tudi okna pomivati, pa prah po policah, ni, da ni, kot pa, da na robotih iščejo napredne funkcije in to, kaj ne znajo .....
ardom ::
Vsi, ki imate radi rombe (pa tudi tisti, ki niste njihovi ljubitelji, imate pa vedenje o tem), kaj menite o outlet rombah, ki jih občasno za kar ugodno ceno prodajajo na uradni strani Irobota. Ali je za kupiti, ali je to že tako "zaprašena" zadeva, da je bolje dati še par 10 Eur in kupiti novo.
Jebac18 ::
no pri nas smo danes opazili outlet vrjanto robota 875 in smo ga vzeli na irobot strani, kaj več povem jutri ko bo sesal danes polni... glede na ostale cene v harvey norman in podobno se mi zdi ugodno ter 2. leti garancije
Vsi, ki imate radi rombe (pa tudi tisti, ki niste njihovi ljubitelji, imate pa vedenje o tem), kaj menite o outlet rombah, ki jih občasno za kar ugodno ceno prodajajo na uradni strani Irobota. Ali je za kupiti, ali je to že tako "zaprašena" zadeva, da je bolje dati še par 10 Eur in kupiti novo.
Jaz vedno kupim rabljene roombe. Kvaliteta izdelave je top, tako da ni straha pred okvarami.
FireSnake ::
V kakšnem smislu pa bi se zavedala? Da ve kje je bila, ali da ve, da je čista površina?
V smislu, da ne "krtači" po isti površini, ampak gre naprej.
Imam dokaj razvejano stanovanje, zato raje vprašam.
OK, potem se za višino preproge ne rabim sekirat.
Nikakršnega upravljanja ne rabim. Samo, da nastavim, da začne delat, ko smo mi v službi in, da je tiho, ko smo doma :D (to ni pametna ura, da bi se igral z njo :D )
Poglej in se nasmej: vicmaher.si
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: FireSnake ()
Serija 9xx to zna, vse ostale pa ne. Naredi si "zemljevid" prostora in potem gre del po del in se načeloma ne vrne. Ko pa naleti na "večje smeti" pa vklopi funkcijo "SPOT", kar pomeni da tisto mesto bolj podrobno posesa.
Žal pomeni tudi vse ostalo, wifi konekcija, aplikacija, etc....ampak nekako morajo upravičiti visoko ceno :)
Žal pomeni tudi vse ostalo, wifi konekcija, aplikacija, etc....ampak nekako morajo upravičiti visoko ceno :)
petron ::
borisk ::
Danes sem dobil Xiaomija, 1. generacija.
Lp
Jst ga še čakam. Si naročil preko gearbest?
Si plačal carino?
sam ga imam že slab mesec. naročil na GB, brez carine, prinesel DPD. trajalo je 1 mesec od naročila. trenutno je sesal že 510minut in pri tem počistil 419m^2, v 26 čiščenjih. priporočam.
Jebac18 ::
No testiral sem rombo 875 ki je v akciji pri iRobot in super dela... edino tista stran ko so senzorji da se ne zabije me zanima če se,da to zamenjat ker slej ko prej se spraska...
Tomson ::
Če komu prav pride:
Xiaomi Mi Smart robotski sesalnik s kodo: XIAOMIVAC za 236€
iLife V7s Pro (EU skladišče) s kodo: EUGBNLSI03 za 128€
Xiaomi Mi Smart robotski sesalnik s kodo: XIAOMIVAC za 236€
iLife V7s Pro (EU skladišče) s kodo: EUGBNLSI03 za 128€
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor
Infusion ::
Je kakšen robotski sesalnik ki bi pokril cca. 200 kvadratnih metrov, dobro pobiral lase in hkrati čistil čez še z mokrim? Funkcija za čistit še z mokrim čez mi ni toliko pomembna, tako da če se dobi en robotski sesalnik ki bi čistil do 200 kvadratnih metrov in dobro pobiral lase bi bilo super.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Infusion ()
Tudi novi Xiaomi Roborock S50 bi bil sigurno dober kandidat. Baterija zdrži za čiščenje do 250m2, glede na teste je odličen za lase in dlake, krtačka itak vse pobere, pa sesalna moč pri 2000Pa je res izjemna, le za odstranit so lasje na krtački manj praktični kot na Roombi (ki nima krtačke), sam jih odstranim s krtačke v slabi minuti, funkcija pomivanja tudi deluje super glede na videno na YT, ni pa tako poceni kot Mi Robot 1st, je pa precej cenejši od Roombe s9, Xiaomi Roborock S50 se dobi npr. za 424EUR s kodo: NEWXMVCM
Vacuumsguide.com (kjer je tudi Roomba 980 zelo dobro ocenjena)
Vacuumsguide.com (kjer je tudi Roomba 980 zelo dobro ocenjena)
... In fact, the Mi's suction figures are even better than the more expensive Roomba 980, which delivers peak suction power of 1670 Pa. Considering that Roomba faces no trouble picking up dust particles and pet hair, I've going to venture in saying the Mi Robot Vacuum 2 delivers outstanding performance. Coupled with the carpet detection technology (which is very similar to Roomba's) and moreover, mixed with the great brushroll design, the new version of Xiaomi is one of the best robot vacuums money can buy.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Tomson ()
No moj xiaomi sesalec se je danes odpravil iz uk, upam, da pride do konc naslednjega tedna
Alessio983 ::
Pozdrav,
Prosim za pomoč. Prebral sem par strani a nisem našel odgovora. Torej imam cca. 80 m2 za posesati, ter 1 predprogo. Rabil bi sesalec v cenovnem rangu do 300 €. Gledal sem tega ECOVACS Deebot M81 Pro. Se da dobiti kaj boljšega ... izkušnje, mnenje hvala.
Prosim za pomoč. Prebral sem par strani a nisem našel odgovora. Torej imam cca. 80 m2 za posesati, ter 1 predprogo. Rabil bi sesalec v cenovnem rangu do 300 €. Gledal sem tega ECOVACS Deebot M81 Pro. Se da dobiti kaj boljšega ... izkušnje, mnenje hvala.
pozdrav,
Torej prava izbira je ta https://www.gearbest.com/robot-vacuum/p... ? Je zanseljiva stran za nakup ? EU Adapter pa vrjetno dobiš tako v vsaki štacuni ...
Torej prava izbira je ta https://www.gearbest.com/robot-vacuum/p... ? Je zanseljiva stran za nakup ? EU Adapter pa vrjetno dobiš tako v vsaki štacuni ...
Alessio983 je izjavil:
Pozdrav,
Živali, dolgi lasje?
V tem cenovnem rangu defenitivno Xiaomi. Dolge lase posesa brez problema in zelo temeljito, krtačka se pa tudi precej hitro sčisti, sam porabim slabo minuto, sem pa ugotovil da to najhitreje in najlažje naredim s škarjicami za nohte.
Kot je že bilo omenjeno, se trenutno najbolj splača vzet Xiaomi Mi Robot iz EU-4 skladišča ter s kodo: EU5XMVC za 245EUR ... Če pa zmanjka v EU pa je alternativa China skladišče s kodo: XIAOMIVAC za 235€ ...
Če pa je površin s preprogo precej in bi rad da je čiščenje bolj učinkovito bi bila kakšna Roomba višje serije boljša izbira (ki nima krtačke a ima visoko sesalno moč), na preprogah Xiaomi žal ne blesti, a to pomeni 600EUR+ ...
Kot je že bilo omenjeno, se trenutno najbolj splača vzet Xiaomi Mi Robot iz EU-4 skladišča ter s kodo: EU5XMVC za 245EUR ... Če pa zmanjka v EU pa je alternativa China skladišče s kodo: XIAOMIVAC za 235€ ...
Če pa je površin s preprogo precej in bi rad da je čiščenje bolj učinkovito bi bila kakšna Roomba višje serije boljša izbira (ki nima krtačke a ima visoko sesalno moč), na preprogah Xiaomi žal ne blesti, a to pomeni 600EUR+ ...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Tomson ()
Alessio983 je izjavil:
Ja dolgi lasje že. Živali ne. Vem da bo treba čistiti krtace zaradi lasi
Rabljen roomba serije 8 potem.
Ma sedaj sem pa spet tam. Roombo 866 lahko dobim za cca 340 ... ker ima nekaj v dobrem pri firmi ... Drugač je cena ja 500 EUR
Nimam pa neke primerjave med Xiaomi in to Roombo, kaj bi bilo bolje potem. Imam pa res samo eno predprogo ki je vlka cca. 10 m2 :)
Nimam pa neke primerjave med Xiaomi in to Roombo, kaj bi bilo bolje potem. Imam pa res samo eno predprogo ki je vlka cca. 10 m2 :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Alessio983 ()
V primerjavi z Roomba 866 je Xiaomi boljši v vseh pogledih, le valj ki nima krtačke je lažji za čiščenje. Tale 866 model ima težave s čiščenjem preprog, ne zleze gor... Poglej malo YouTube posnetke...
firbec ::
A rabljeno brezhibno Roombo sploh kdo kupi ?
Meni se nabira prah na njej, zna pa biti baterija problem, ker je nisem uporabil že kar nekaj časa.
Meni se nabira prah na njej, zna pa biti baterija problem, ker je nisem uporabil že kar nekaj časa.
V primerjavi z Roomba 866 je Xiaomi boljši v vseh pogledih, le valj ki nima krtačke je lažji za čiščenje. Tale 866 model ima težave s čiščenjem preprog, ne zleze gor... Poglej malo YouTube posnetke...
Nakladaš, kolikor je le mogoče .....
Lahko se oglasiš pri meni z Xiaomijem, pa probava nevrtralen test in posnameva !
Xiaomi je žal le slaba kopija 12 let starih modelov Roombe in to primerjati z novejšimi Roombami je smešno, razen, da ima malo močnejši motor za sesanje, mu marsikaj drugega zmanjka, vse povedo tudi prodajne številke enih in drugih.
Pa ravno serije Roomb 800 in 900 nimajo prav nobenih težav z čiščenjem tepihov tudi z malo višjim florom, pa ti navajaš ravno te .
Nakladam? Potem je pač na svetu res en kup ljudi, ki nakladajo in poneverjajo videoposnetke za omenjen model Roombe in težave s tepihi: klik, klik, klik ...
aborko ::
mat, ne vem če je pametno da ga vabiš k sebi domov... Si nisi pogledal kakih youtube primerjav?
Še tastari mi robot za 240€ pomete (see what I did here :) ) z roombo 980, ki stane tam 900€:
Novi mi robot je še močnejši, tišji, pa še tla ti pobriše s krpo :)
Še tastari mi robot za 240€ pomete (see what I did here :) ) z roombo 980, ki stane tam 900€:
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: aborko ()
mat, ne vem če je pametno da ga vabiš k sebi domov... Si nisi pogledal kakih youtube primerjav?
On to ne gleda, ker vse kaj je na enakem nivoju oz. tudi boljše od rombe...je zrežirano....hahaha
Veš kako je...bmw, iphone, irobot....
Kaj pa verzija . EU je ni na zalogi oz. je kar precej draga kot ZDA priklop. Je to važno oz. kupiš samo adapter ?
Uporabiš adapter in je...
Naabo ::
Alessio983 je izjavil:
Kaj pa verzija . EU je ni na zalogi oz. je kar precej draga kot ZDA priklop. Je to važno oz. kupiš samo adapter ?
Iz EU skladišča dobil adapter zraven, lahko pa samo kabel zamenjaš.
Alessio983 je izjavil:
Ma sedaj sem pa spet tam. Roombo 866 lahko dobim za cca 340 ... ker ima nekaj v dobrem pri firmi ... Drugač je cena ja 500 EUR
Če ne rabiš svetilnika je 866 ok, drugače pa nad 880 model.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Amazon kupuje iRobotOddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi | 7691 (5125) | Gregor P |
⊘ | Ask Tomson (strani: 1 2 3 4 … 7 8 9 10 )Oddelek: Kaj kupiti | 72373 (46299) | bluefish |
⊘ | Kateri sesalnik kupiti? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Kaj kupiti | 150704 (70386) | perci |
» | Robotski sesalci. (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 68306 (27954) | mat xxl |