Forum » Kaj kupiti » Robotski sesalnik
Robotski sesalnik
Temo vidijo: vsi
mat xxl ::
xLife baterija je meni sicer crknila v 780ki po malo več kot pol leta (crknila = Roomba se je izpraznila po parih minutah čiščenja in cikel ni bil nikoli končan). Sodeč po komentarjih na Roomba strani to ni tak redek problem.
Sem jo menjal z neoriginal "navadno" baterijo in spet drži tri cikle čiščenja. Glupo.
Sem že pisal o tem, te nove modre XLife baterije so eno veliko sranje, x je za kratko življensko dobo. Kvaliteta je bistveno slabša od starih originalnih rumenih baterij.
Če vam crkne prej, kot v pol leta jo veselo vrnite na garancijo ......
Na srečo se dobijo po kvaliteti veliko boljše baterije od originalnih.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mat xxl ()
N0t0ri0us ::
Rabil bi nekaj za 15 kvadratov velik prostor kjer bo na čase veliko pasje dlake dolge okrog 5 cm. Iščem nekaj cenovno ugodnega in zgolj za pasjo dlako. Fino bi bilo če je nižji od 13 cm. LAhko tudi kaj rabljenega.. oz kako sploh je z rabljenimi roboti?
Točno za ta opis, kot si ga dal, bi bil najboljši dirt dog, to je sesalec ravno za tak namen in za dolgo dlako.
Malo pogooglaj, ga imam , kontakt na ZS če te zanima, cena bi bila zelo ugodna .
Sicer pa katera koli Roomba , najbolje čim osnovnejša , ker ta Dirt dog je bil pa ravno za to narejen .
Malo pogooglaj, ga imam , kontakt na ZS če te zanima, cena bi bila zelo ugodna .
Sicer pa katera koli Roomba , najbolje čim osnovnejša , ker ta Dirt dog je bil pa ravno za to narejen .
DeeJay ::
Rabil bi nekaj za 15 kvadratov velik prostor kjer bo na čase veliko pasje dlake dolge okrog 5 cm. Iščem nekaj cenovno ugodnega in zgolj za pasjo dlako. Fino bi bilo če je nižji od 13 cm. LAhko tudi kaj rabljenega.. oz kako sploh je z rabljenimi roboti?
Če je dlaka mehka, potem pozabi na Roombe z navadnimi krtačami. Za tako dlako bo primerna samo Roomba z AeroForce krtačami, drugače boš mogu nujno čistit krtače po vsakem sesanju.
Če ma pes ščetinasto/trdo dlako, potem bodo tud navadne krtače vredu.
dlaka je mehka in pes je kot kepa dlak (nemški špic) :D
Kako stara je že ta zadeva dirt dog, saj ga nikjer več ni? :)
Kako stara je že ta zadeva dirt dog, saj ga nikjer več ni? :)
koyotee ::
15kvadratov ti je tesko pomest?
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
AnjaNja ::
No, mi imamo pa od pomladi/poletja Galaxy Suzuka Aqua, nov kupljen za 190€, za pisarno. Ker pač ne sfolgamo vedno še Fate igrat, sploh ker je to moja domena že nekaj let in ker imam še kup ostalih stvari za počet po koncu šihta in malo prišparam čas, ko poba pošljem sesat po koncu in sesa 2x na teden, od tega 1x z mokro cunjo. Slabih 40 kvadratov čistilne površine.
deklca ::
hej
Rabim nasvet glede izbire robotka in sicer, imamo nekje 40m2 povrsine, 3 sobe + kratek hodnik, povsod je laminat razen v eni sobi je itison. Kar je pa najvecji problem, imamo macka in psa, zlatega prinasalca, torej, dolge mehke dlake tudi dolzine 20cm, spi pa v tisti sobi, kjer je itison, se pravi dlak je za izvoz.
Berem o raznoraznih modelih Roombe, ampak po prebranem sklepam, da manjse od modela 800 se skoraj ne splaca nabavit, ker bo problem z navijanjem dlak okoli krtac. A 8ooke pa to dejansko uspejo prebavit, brez vsakodnevnega ciscenja krtac? Kako se te krtace obnesejo na laminatu? Kolikokrat bi bilo potrebno potem krtace cistit in koliko dela je s tem? Kolikokrat bi bilo potrebno praznit kos? Kaj pa baterija, ce robot laufa vsak dan, koliko je dejanska zivljenjska doba? Ker ta serija ni ravno poceni, pa me zanima, ce skozi leta odtehta tistih 500+ eur..
Rabim nasvet glede izbire robotka in sicer, imamo nekje 40m2 povrsine, 3 sobe + kratek hodnik, povsod je laminat razen v eni sobi je itison. Kar je pa najvecji problem, imamo macka in psa, zlatega prinasalca, torej, dolge mehke dlake tudi dolzine 20cm, spi pa v tisti sobi, kjer je itison, se pravi dlak je za izvoz.
Berem o raznoraznih modelih Roombe, ampak po prebranem sklepam, da manjse od modela 800 se skoraj ne splaca nabavit, ker bo problem z navijanjem dlak okoli krtac. A 8ooke pa to dejansko uspejo prebavit, brez vsakodnevnega ciscenja krtac? Kako se te krtace obnesejo na laminatu? Kolikokrat bi bilo potrebno potem krtace cistit in koliko dela je s tem? Kolikokrat bi bilo potrebno praznit kos? Kaj pa baterija, ce robot laufa vsak dan, koliko je dejanska zivljenjska doba? Ker ta serija ni ravno poceni, pa me zanima, ce skozi leta odtehta tistih 500+ eur..
Pomojem cenejš skoz pridete, če čez itison položite laminat. Itison je je*a za čistit in ti pomojem noben robot ne bo pomagal.
Za 20cm mehke dlake pa pozabi navadne krtače, ker to se bo po parih metrih ustavu in začel jamrat, da ma zabasane krtače.
Edina opcija so AeroForce krtače, sam nimam pa pojma kako čistijo itison. Ga nimam nikjer doma, da bi lahko testiral.
Za 20cm mehke dlake pa pozabi navadne krtače, ker to se bo po parih metrih ustavu in začel jamrat, da ma zabasane krtače.
Edina opcija so AeroForce krtače, sam nimam pa pojma kako čistijo itison. Ga nimam nikjer doma, da bi lahko testiral.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: DeeJay ()
Pomojem cenejš skoz pridete, če čez itison položite laminat. Itison je je*a za čistit in ti pomojem noben robot ne bo pomagal.
Fora je, da je ta soba z itisonom hkrati najmanjsa, tam max ene 4-6m2 povrsine za posesat.. In ce sesam vsak dan (kar ne, ker se mi ne da) niti ni pretirano dlak, tako da sklepam, da ob vsakodnevni uporabi bi robotko lahko sfolgal?
Ima kdo doma zivali in Roombo iz serije 800 ali vec, da lahko pove mnenje kako se obnesejo krtace in vse ostalo?
Mam Roombo 980 in dva psa, ki imata 4-7 cm dolge ščetinaste dlake. Laufa vsak dan na maximum nastavitvah. Koš praznim na dva dni. Po dobrem mescu uporabe ni na valjčkih, kolesih ali stranski krtači navite nobene dlake ali las, tako da sem zaenkrat res zadovoljen. Bomo pa vidli kako se bo robot obnašal čez 1 leto.
Prej sem mel slabih 5 let Roombo 780, ki je pravtako laufala vsak dan. Ta je mela navadne valjčke, ki pa sem jih moral čistit vsaj 1x mesečno. Pravtako sprednje kolo in stransko krtačko.
Ko sem imel na čuvanju mešanko med zlatim prinašalcem in novofounlandcem, je bil 780 robot neuporaben, ker so se krtače po parih metrih zabasale in se je robot ustavil.
Pravtako ima moj brat Roombo 770 in mu je za dnevni prostor neuporabna, ker ima zlatega prinašalca. Robota uporablja za spalne prostore, kamor pes nima vstopa.
Še enkrat, roomba z navadnimi krtačami in pes z dolgo mehko dlako je no-go. Če ma trdo ščetinasto pol še gre.
Prej sem mel slabih 5 let Roombo 780, ki je pravtako laufala vsak dan. Ta je mela navadne valjčke, ki pa sem jih moral čistit vsaj 1x mesečno. Pravtako sprednje kolo in stransko krtačko.
Ko sem imel na čuvanju mešanko med zlatim prinašalcem in novofounlandcem, je bil 780 robot neuporaben, ker so se krtače po parih metrih zabasale in se je robot ustavil.
Pravtako ima moj brat Roombo 770 in mu je za dnevni prostor neuporabna, ker ima zlatega prinašalca. Robota uporablja za spalne prostore, kamor pes nima vstopa.
Še enkrat, roomba z navadnimi krtačami in pes z dolgo mehko dlako je no-go. Če ma trdo ščetinasto pol še gre.
No sej, zato gledam vsaj serijo 800 z AeroForce krtacami Ampak sem sla potem vceraj tuje reviewje gledat, in se te gumi krtace ful hitro obrabijo (nekatere ze po dveh mesecih), posledicno ne pobira vec uspesno umazanije, ker je pac "plac" med krtacami prevelik. Pa se nekateri imajo probleme s sesalno mocjo, tako da sem nasla kar nekaj kritik.
Ne vem no, 600 eur ni malo denarja, da bi mi po pol leta odpoved dal in ga bo treba vlect na servis.. Ne vem, res ne vem..
Se strinjam in zaenkrat težko povem realno stanje, ker kokr sm rekel, imam roombo šele dober mesec.
Realno sliko bom mel šele čez kako leto uporabe in takrat bom res lahko povedal kako se robot obnaša, njegove prednosti in slabosti.
Krtače se pa lahko dokupijo brez, da se vozi roombo na servis. Res pa da niso pocen... 30€ na komplet. Mogoče se dobi ceneje kake neoriginalne.
Je pa tako, da idealnega produkta na svetu ni. Vedno bodo kritike in pohvale, odvisno je pol od tebe, kaj iz tega potegneš ven in kako se na koncu odločiš.
Drugače pa bi jest še vedno na tvojem mestu čez itison položil laminat. Bo čiščenje veliko bolj enostavno in za 7m2 boste dal manj kot 100€. Položiš ga pa sam.
Realno sliko bom mel šele čez kako leto uporabe in takrat bom res lahko povedal kako se robot obnaša, njegove prednosti in slabosti.
Krtače se pa lahko dokupijo brez, da se vozi roombo na servis. Res pa da niso pocen... 30€ na komplet. Mogoče se dobi ceneje kake neoriginalne.
Je pa tako, da idealnega produkta na svetu ni. Vedno bodo kritike in pohvale, odvisno je pol od tebe, kaj iz tega potegneš ven in kako se na koncu odločiš.
Drugače pa bi jest še vedno na tvojem mestu čez itison položil laminat. Bo čiščenje veliko bolj enostavno in za 7m2 boste dal manj kot 100€. Položiš ga pa sam.
Andruxa ::
Ali je bistvena razlika med potrošnimi deli za roombo serije 700 med uradno stranjo in kitajci na ebayu? Torej set dveh hepa filtrov in krtač? (ščetinasta, gumijasta in stranska). Na uradni strani je cena 45€, na ebayu okoli 20€.
Ima kdo izkušnje?
Ima kdo izkušnje?
Lp, A
Za navadne krtače ne vem.
Za filtre in stransko krtačo pa lahko trdim, da ni nobene razlike.
Za filtre in stransko krtačo pa lahko trdim, da ni nobene razlike.
15kvadratov ti je tesko pomest?
seveda, ker so trije kvadati pod posteljo in tam se vsak dan nabere kup dlake ki je ne morem spravit ven z metlo, priprava sesalca pa tudi vzame nekaj časa.
Bom pristavla pisker glede pasji dlak in sesalca. Sploh, če je itison, preproge. Sama prisegam na vodnega-Karcher SE 5.100 (ki ima sicer opcijo ali/ali voda ali vrečka....Ampak so vrečke drag špas.
Za suho sesanje (zima, zima bela...) pa Electrolux Zuoquattro, ki s ena preprogah odlično obnese. Kjer me tedenska menjava vrečk pride precej cenej kot pri karcherju.
Vem, da ima nekaj pesjanarjev robote, ampak še nikomur ni delal BP niti 5 let (brez menjav krtač etc)...Kar za tak denar pričakujem.
Jaz imam to srečo, da imamo 3 tepihe, ki se ne morejo strojno oprat-vodni sesalec bodi hvaljen! (pa letos poleti so imeli tudi zunaj visokotlačno spiranje, ker je bilo nujno-pasje težave s prebavo, ogromno pobruhanega in kljub takojšnjemu čiščenju+ encimskemu čistilu....), ena soba iz itisona, jogiji...in pes, ki je alergičen na pršice.
Če bi lahko izbirala talno oblogo-bi ves itison in vse preprgoe zabrisala ven in dala PVC, v spalnici les, oljen, kopalnica-hodnik ploščice.
Avto pa...karcher...in pasji boks, ki zelooo zreducira vso blato, dlake, slino po avtu. :)
Za suho sesanje (zima, zima bela...) pa Electrolux Zuoquattro, ki s ena preprogah odlično obnese. Kjer me tedenska menjava vrečk pride precej cenej kot pri karcherju.
Vem, da ima nekaj pesjanarjev robote, ampak še nikomur ni delal BP niti 5 let (brez menjav krtač etc)...Kar za tak denar pričakujem.
Jaz imam to srečo, da imamo 3 tepihe, ki se ne morejo strojno oprat-vodni sesalec bodi hvaljen! (pa letos poleti so imeli tudi zunaj visokotlačno spiranje, ker je bilo nujno-pasje težave s prebavo, ogromno pobruhanega in kljub takojšnjemu čiščenju+ encimskemu čistilu....), ena soba iz itisona, jogiji...in pes, ki je alergičen na pršice.
Če bi lahko izbirala talno oblogo-bi ves itison in vse preprgoe zabrisala ven in dala PVC, v spalnici les, oljen, kopalnica-hodnik ploščice.
Avto pa...karcher...in pasji boks, ki zelooo zreducira vso blato, dlake, slino po avtu. :)
knesz ::
Tudi jaz kupujem robota za stanovanje. Tla so parket in vinil, domačih živali ni. Gledal sem Roomba 782 XLIFE ker podpira svetilnike (predvidevam, da jih glede na tloris spodaj potrebujem), sem pa odprt za predloge. Torej, je po vašem mnenju 782 v redu izbira oz. kaj bi glede na vaše izkušnje vi postavili v stanovanje?
Tloris:
Tloris:
Zgodovina sprememb…
- spremenil: knesz ()
irCAR81 ::
Roomba 782 pride z enim svetilnikom, teden nazaj je bila na mimovrste 399 in sem jo vzel. Za enkrat super zadovoljen.
Jaz bi imel na tvojem mestu polnilno v kuhinji ali dnevni sobi (blizu koša za smeti), svetilnik pa na meji med kuhinjo in hodnikom.
Jaz bi imel na tvojem mestu polnilno v kuhinji ali dnevni sobi (blizu koša za smeti), svetilnik pa na meji med kuhinjo in hodnikom.
brodul ::
Se da v sloveniji ze kje kupiti Neato ali pa Xiaomi sesalec?
Pretending to be a mature adult is so exhausting.
MasterSPi ::
Se da v sloveniji ze kje kupiti Neato ali pa Xiaomi sesalec?
Ne še, se ga pa da naročiti iz tele spletne strani:
https://www.myrobotcenter.eu/en/neato-b...
Jst ga imam in je res zakon.. dela kot mora in v primerjavi z Roombami ima dosti boljši algoritem. Pa tudi deli niso dragi kot nekateri tukaj pišejo, enako kot za Roombo.
I dont wanna talk to you I just want BANG BANG BANG!
je izjavil:
v primerjavi z Roombami ima dosti boljši algoritem.
Tudi sam se zanimam za tak model, zato me malo bolj zanima, kaj pomeni boljši algoritem. A ti pomeni da bolje očisti sobo?
Če Roombo opazuješ gre "na random" medtem, ko gre Neato najprej okoli sobe do roba, da si naredi zemljevid, nato pa zmanjšuje kroge (najbolje se to vidi na youtube posnetku, ki sem ga zgoraj prilepil).
Pomeni, da bo v večini primerih šel samo 1x čez določeno mesto in ne tako kot Roomba, ki gre npr. čez določene točke večkrat, nekatere pa sploh ne obdela (tudi razvidno na posnetku). Roomba je za tisti prostor potrebovala npr. 40 minut, Neato pa 8 :)
::
Že res, kar pišeš, ampak mene pri sesalcu robotu zanima zgolj končni učinek, to je, ali je pometel ves prah in svinjarijo ali ne. Pred časom sem bral teste, kjer so po sobi raztresli določeno količino umazanije in nato tehtali, koliko posamezni modeli dejansko poberejeo. Na tistih testih je potem tehtnica največ pobrane svinjarije pokazala pri Roombah. Ker pa je od takrat minilo že nekaj let me zanima, kakšno je stanje sedaj.
V testih stresejo na tla en kup svinjarije kar sploh ni merljivo (ne pade vedno enako na tla, v enake reže ipd.). To bi morali narediti npr. 10 istih ponovitev. Moj Neato dela vsak dan (si na aplikaciji nastaviš dnevnik kdaj naj se zalaufa) in ni nobenega prahu (imam ploščice in laminat - če npr. z roko potegnem čez laminat ni nobenih sledi o prahu). Ima pa Neato tudi funkcijo SPOC cleaning in ti na določenem mestu z večkratnimi obhodi pobere umazanijo. Prah sesa z 2x večjo močjo kot Roomba. Pri meni se res super obnese - je pa res da nimam nobenih preprog. Ne vem kako tam deluje.
::
Za preproge pa ti pometači itak niso. Iz preproge je še najboljši med njimi pobral komaj 3% prahu. Mi preproge imamo, iz njihove površine Roomba pobere zadeve (kakšne pasje dlake ali posušene mačje iztrebke), za temeljito čiščenje pa se jih 1x-2x na teden posesa z globinskim sesalcem.
nimbix ::
Pred kakšni petimi leti sem kupil Roombo in se po ne preveč dolgi uporabi zaklel, da takšne neumnosti ne nabavim nikoli več.
Bila je glasna. Glasnejša od mojega navadnega sesalca. Bila je tudi izjemno neumna. Po vsakem prostoru se je odbijala eno uro, pa je še vedno zgrešila kup lokacij. Zraven tega se je redno zatikala na spodnji prečki takšnega stola, ali pa se je nekam ujela in ni znala več nazaj. Zaradi tega ji je bilo vedno treba izprazniti večino prostora, kar je precej zoprno, če ti sesalec obljublja, da ti bo zmanjšal količino dela. Za konec je bila pa še neučinkovita. Zraven glavne krtače je imela gumijast rob/plug, na katerem se je nabiral prah, ki ga nikakor ni uspela vsesati. Ta kup prahu je potem vsakič izgubila nekje med potjo po stanovanju; ponavadi na robu preproge.
Na koncu sem jo prodal preko Bolhe nekemu serviserju za rezervne dele. Pred kakšnega pol leta je svojo prodajal tudi sodelavec - dobil je otroka in je enostavno ni več mogel pustiti, da ropota in se več ur odbija med stenami.
No, in potem je pa punca nabavila mačka... In po letu dni vsakodnevnega sesanja in utapljanja v dlakah sem se odločil, da še enkrat pogledam stanje robotskih sesalnikov.
Precej hitro sem prišel do zaključka, da za moj primer obstajata samo dve solidni opciji: high end Roomba, ki zna navigirati po prostoru in pa Neato Botvac, ki je menda začel trend izboljšane navigacije. Vsi brez sposobnosti navigiranja so takoj odpadli - tega se enostavno ne grem več. Dyson in Samsung sta previsoka, da bi šla pod moj kavč, kjer se nabira največ mačje dlake; Miele je sicer dovolj nizek, a se menda kljub temu takim prostorom rad izogne.
Na koncu sem se odločil za Neto Botvac Connected - s poštnino vred me je stal okrog 620 eur na amazon.de. Izbral sem ga zaradi tega, ker je v reviewih pogosto pokazal najboljšo sposobnost navigiranja. Glede na to, da je njegova glavna naloga pobiranje mačje dlake in kakšnega zalutalega koščka mačjega peska iz parketa, mi moč čiščenja niti ni bila pomembna, čeprav menda sploh ni slaba. Povrh vsega je pa še 300 eur cenejši od primerljive Roombe.
V praksi se je pokazal za precej tišjega od tiste stare Roombe - sploh v eco načinu, kjer dela z zmanjšano močjo, a še vedno dovolj močno, da kak kosem dlake potegne vase tudi na nekaj cm razdalje. Sesa v precej lepem vzorcu gor-dol in se ne odbija na slepo. Tudi na stolih se ne zatika, ampak je sposoben splezati preko tiste prečke. Zanimiv dokaz, da se res zaveda prostora: v appu ti izriše precej natančen tloris stanovanja, skupaj z vsemi ovirami. Vidi se celo 5-kraki vzorec okrog koleščkov pisarniškega stola.
All in all sem zelo zadovoljen z nakupum. Edina zoprnost je, da Neato appa ni v slovenskem app store-u - niti za Android, niti za iOS. Ampak obstajajo načini, da se logiraš v drug store in nabaviš app; lahko pa sesalec uporabljaš tudi brez appa, saj urnik sesanja lahko nastaviš kar preko vgrajenega displaya, potem pa se tako ali tako ne ukvarjaš več z njim.
Bila je glasna. Glasnejša od mojega navadnega sesalca. Bila je tudi izjemno neumna. Po vsakem prostoru se je odbijala eno uro, pa je še vedno zgrešila kup lokacij. Zraven tega se je redno zatikala na spodnji prečki takšnega stola, ali pa se je nekam ujela in ni znala več nazaj. Zaradi tega ji je bilo vedno treba izprazniti večino prostora, kar je precej zoprno, če ti sesalec obljublja, da ti bo zmanjšal količino dela. Za konec je bila pa še neučinkovita. Zraven glavne krtače je imela gumijast rob/plug, na katerem se je nabiral prah, ki ga nikakor ni uspela vsesati. Ta kup prahu je potem vsakič izgubila nekje med potjo po stanovanju; ponavadi na robu preproge.
Na koncu sem jo prodal preko Bolhe nekemu serviserju za rezervne dele. Pred kakšnega pol leta je svojo prodajal tudi sodelavec - dobil je otroka in je enostavno ni več mogel pustiti, da ropota in se več ur odbija med stenami.
No, in potem je pa punca nabavila mačka... In po letu dni vsakodnevnega sesanja in utapljanja v dlakah sem se odločil, da še enkrat pogledam stanje robotskih sesalnikov.
Precej hitro sem prišel do zaključka, da za moj primer obstajata samo dve solidni opciji: high end Roomba, ki zna navigirati po prostoru in pa Neato Botvac, ki je menda začel trend izboljšane navigacije. Vsi brez sposobnosti navigiranja so takoj odpadli - tega se enostavno ne grem več. Dyson in Samsung sta previsoka, da bi šla pod moj kavč, kjer se nabira največ mačje dlake; Miele je sicer dovolj nizek, a se menda kljub temu takim prostorom rad izogne.
Na koncu sem se odločil za Neto Botvac Connected - s poštnino vred me je stal okrog 620 eur na amazon.de. Izbral sem ga zaradi tega, ker je v reviewih pogosto pokazal najboljšo sposobnost navigiranja. Glede na to, da je njegova glavna naloga pobiranje mačje dlake in kakšnega zalutalega koščka mačjega peska iz parketa, mi moč čiščenja niti ni bila pomembna, čeprav menda sploh ni slaba. Povrh vsega je pa še 300 eur cenejši od primerljive Roombe.
V praksi se je pokazal za precej tišjega od tiste stare Roombe - sploh v eco načinu, kjer dela z zmanjšano močjo, a še vedno dovolj močno, da kak kosem dlake potegne vase tudi na nekaj cm razdalje. Sesa v precej lepem vzorcu gor-dol in se ne odbija na slepo. Tudi na stolih se ne zatika, ampak je sposoben splezati preko tiste prečke. Zanimiv dokaz, da se res zaveda prostora: v appu ti izriše precej natančen tloris stanovanja, skupaj z vsemi ovirami. Vidi se celo 5-kraki vzorec okrog koleščkov pisarniškega stola.
All in all sem zelo zadovoljen z nakupum. Edina zoprnost je, da Neato appa ni v slovenskem app store-u - niti za Android, niti za iOS. Ampak obstajajo načini, da se logiraš v drug store in nabaviš app; lahko pa sesalec uporabljaš tudi brez appa, saj urnik sesanja lahko nastaviš kar preko vgrajenega displaya, potem pa se tako ali tako ne ukvarjaš več z njim.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: nimbix ()
Skatanic ::
Tudi pri nas se odločamo za nakup robotskega sesalca.
Ogledan imam model Roomba 680, ki je trenutno v akciji za 369€:
http://www.irobot.si/outlet/roomba-680-...
Zanima me, če se tale ponudba izplača, ali bi raje počakal na kakšno akcijsko ponudbo Roombe iz serije 700. Predvsem me zanima, kaj se sploh pridobi s serijo 700 napram temu modelu.
Opazil sem že v tej temi, da bi naj model 680 imel švohnejšo baterijo. Kako se kaj to pozna v praksi? Ali zaradi tega naprava ne bo uspela posesati prostora (uporabljati jo mislim ločeno po prostorih).
Se z dražjo serijo tudi kaj pridobi na času, ki ga je potrebno nameniti čiščenju in vzdrževanju naprave?
Ogledan imam model Roomba 680, ki je trenutno v akciji za 369€:
http://www.irobot.si/outlet/roomba-680-...
Zanima me, če se tale ponudba izplača, ali bi raje počakal na kakšno akcijsko ponudbo Roombe iz serije 700. Predvsem me zanima, kaj se sploh pridobi s serijo 700 napram temu modelu.
Opazil sem že v tej temi, da bi naj model 680 imel švohnejšo baterijo. Kako se kaj to pozna v praksi? Ali zaradi tega naprava ne bo uspela posesati prostora (uporabljati jo mislim ločeno po prostorih).
Se z dražjo serijo tudi kaj pridobi na času, ki ga je potrebno nameniti čiščenju in vzdrževanju naprave?
šernk ::
ko mi kažete te cene izgleda da sem res naredil top deal že daljnega leta 2013 nazaj za roombo 770 420eur
4 leta je sedaj že v obratovanju, zamenjana baterija, 2x glavna krtača (plastična še nikoli) in pa nekje 1-2x letno filtre menjam. zadevo ročno očistim lahko 4x letno.
4 leta je sedaj že v obratovanju, zamenjana baterija, 2x glavna krtača (plastična še nikoli) in pa nekje 1-2x letno filtre menjam. zadevo ročno očistim lahko 4x letno.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.
Samo nekaj je treba pazit, če imaš doma žvadi...Da ne vžgeš sesalca kadar te ni doma. Čisto preveč nesreč s povoženimi driskami in dreki :D Mačke načeloma res uporabljajo wc, ampak tudi takim se zgodi.
No smo nabavili Roombo 774 in že veselo vandra po sobah
Zanima me, kje nabavljate filtre in nadomestne krtače? Vidim, da se dobijo iz Kitajske kar ugodno te zadeve (AliExpress), pa me zanima, če je to kaj vredno ali šteje samo original. Zanima me za hepa filtre in krtače.
Zanima me, kje nabavljate filtre in nadomestne krtače? Vidim, da se dobijo iz Kitajske kar ugodno te zadeve (AliExpress), pa me zanima, če je to kaj vredno ali šteje samo original. Zanima me za hepa filtre in krtače.
S kitajskimi je tako, lahko so Ok, lahko pa slabi ponaredki, tako, da če neveš, probaj, pa stran še vedno lahko vržeš.... ;) .
Pred vsem bočne krtačke in gumaste glavna krtača zelo niha kvaliteta.
Pred vsem bočne krtačke in gumaste glavna krtača zelo niha kvaliteta.
ok, ima kdo kakšen link do preverjeno dobre ponudbe?
Ne bi delal "market research" po nepotrebnem
Ne bi delal "market research" po nepotrebnem
flyby ::
ima kdo Braavo 390t mogoče? kako se obnese, je suho čiščenje primerljivo z ostalimi roombami?
Sem že pisal o Bravah .
Brava ni za suho čiščenje, obnese se relativno slabo, predstavljaj si mokro krpo, pa Joger in da z isto krpo greš čez celo stanovanje, ne da bi jo spral.
Glede mokrega čiščenja so najboljše Scoobe 300 serije , potem Scoobe 400 serije samo odtenek slabše, ostalo je pa tako.
Ta zadeva sicer sploh ni zasnova Irobota, te robote je zasnovala firma MINT , ki je tudi patentirala sistem gibanja, kot ga ima Samsung, po vrsti, radar .......
Izključno zaradi teh patentov, je Irobot kupil to celotno firmo in že obstoječe robote preimenoval v Bravo, so pa tak tak ..... v bistvu jih že ukinjajo iz ponudbe ....
Ta tehnologija, ki so jo kupili je sedaj že v Roombah 900 serije.
Brava ni za suho čiščenje, obnese se relativno slabo, predstavljaj si mokro krpo, pa Joger in da z isto krpo greš čez celo stanovanje, ne da bi jo spral.
Glede mokrega čiščenja so najboljše Scoobe 300 serije , potem Scoobe 400 serije samo odtenek slabše, ostalo je pa tako.
Ta zadeva sicer sploh ni zasnova Irobota, te robote je zasnovala firma MINT , ki je tudi patentirala sistem gibanja, kot ga ima Samsung, po vrsti, radar .......
Izključno zaradi teh patentov, je Irobot kupil to celotno firmo in že obstoječe robote preimenoval v Bravo, so pa tak tak ..... v bistvu jih že ukinjajo iz ponudbe ....
Ta tehnologija, ki so jo kupili je sedaj že v Roombah 900 serije.
MisterR ::
Matevz96 ::
Za 60m2 laminata iščem robotski sesalec, gledam do 300€ (tudi rabljene) pa me zanima kaj priporočate? Med prostori (pri vratih) zaključna letev čez katero bi sesalec moral it, da ga ne rabim sam prestavljat iz sobe v sobo.
Čez takšno letev bo zapeljal vsak.
#hooldthedoor
Ni problema , Roomba gre čez do 2 cm prag tole je pa nekaj mm.
Zgodovina sprememb…
Kot so ti svetovali, v tem cenovnem rangu ne moreš kaj dosti izbirati !
Samo verjemi pa, da ne bo bistveno slabše opravil dela, kot najhujši fancy modeli .
Samo verjemi pa, da ne bo bistveno slabše opravil dela, kot najhujši fancy modeli .
Zgodovina sprememb…
MisterR ::
Glede na to da je laminat se ne rabim bat, bolj me je strah tega da bo kaj izpustil (zaradi navigacije sem in tja) in potem se lahko jeb++.
Matevz96 ::
Glede na to da je laminat se ne rabim bat, bolj me je strah tega da bo kaj izpustil (zaradi navigacije sem in tja) in potem se lahko jeb++.
Pustil ti bo malenkost v kotih in okrog zahtevnih oblik (npr. miza okoli katere so stoli). Pomembno je, da ko ga prižgeš greš iz prostora ker dela veliko dlje kot bi pričakoval
#hooldthedoor
m0LN4r ::
Hello,
moja stara rumba ze komaj vrti ventilator. Sem ga ze ocistil in podobno pa vseeno ni to to vec.
Ima kdo kako povezavo do trgovine, kjer bi lahko dobil to kot rezervni del?
Na ebayu in amazonu najdem samo filtre pa kotacke.
Hvala!
moja stara rumba ze komaj vrti ventilator. Sem ga ze ocistil in podobno pa vseeno ni to to vec.
Ima kdo kako povezavo do trgovine, kjer bi lahko dobil to kot rezervni del?
Na ebayu in amazonu najdem samo filtre pa kotacke.
Hvala!
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Amazon kupuje iRobotOddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi | 7615 (5049) | Gregor P |
⊘ | Ask Tomson (strani: 1 2 3 4 … 7 8 9 10 )Oddelek: Kaj kupiti | 71789 (45715) | bluefish |
⊘ | Kateri sesalnik kupiti? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Kaj kupiti | 150098 (69780) | perci |
» | Robotski sesalci. (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 68024 (27672) | mat xxl |