Forum » Kaj kupiti » Robotski sesalnik
Robotski sesalnik
Temo vidijo: vsi
m0LN4r ::
Roomba 660, tisto zadaj ko piha/vlece ven
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
blink85 ::
Roomba 681 za 350eur je v redu nakup? (65 kvadratov, en kosmat tepih), vem da so aero force krtace bolje za dlake vendar nebi dal vec kot 400eur za prvega robota.
;-) ::
Zdravo, evo pa sem se pustil prepricat punci in sedaj imava roombo 880. Danes sem jo malo pognal in hja presenetljivo, po 14 dnevnem dopustu je praha res ogromno bila je polna ornk hitro. Sedaj pa k vprasanju:
Rabim tisti daljinec in kako se uporablja?
Meni ne izgleda tako pametna kot jo oglasujejo...ce uporabis funkciji spot jo moras do tam prinesti ce prav razumem?
Rabim tisti daljinec in kako se uporablja?
Meni ne izgleda tako pametna kot jo oglasujejo...ce uporabis funkciji spot jo moras do tam prinesti ce prav razumem?
;-) ::
Program SPOT je namenjen za lokalno čiščenje. Robot počisti prostor v velikosti 1 m2. Služil vam bo kot ,,metla in smetišnica", potem ko ste v kuhinji po tleh stresli sladkor, ali vam na primer počisti predpražnik za čevlje.
Torej tega super duper robota moram odnesti tja kjer bi rad da pomete ta kvadrat?
Hecno fajn so me z temi specifikacijami,... v bistvu je rumba dump zadeva ki samo dela svoje (pobira smeri oz "sesa") premika pa se nakljucno kot kak otroski avtek ko se zaleti se obrne in to random ponavlja dokler ni prazen ter se parkira ? Al sem jaz kaj spregledal tukaj
billy ::
Do 900 serije se premika "naključno", sicer so neki algoritmi, ampak ne preveč pametni.
900 pa ima pametno 3D oko, ki si zapomni prostor in potem tako navigira po njem.
Če zazna več umazanije, sam vklopi SPOT.
900 pa ima pametno 3D oko, ki si zapomni prostor in potem tako navigira po njem.
Če zazna več umazanije, sam vklopi SPOT.
BlaY0 ::
To, da je danes to že malo "out". Za 30m2 rabiš eno uro sesanja in par ur polnjenja baterije. Lahko bi to skrajšal na 15 minut sesanja in pol ure polnjenja baterije...
Ni res, meni je naključno veliko bolj všečno, kot "lepo po vrsti". Zakaj. Ker robotski sesalci nimajo moči, da bi v eni rundi pospravili umazanijo in je zato bolje, da gredo večkrat prek, iz različnih kotov.
Itak pa je čar robotov, da delajo ko te ni doma, če te ni 8 ur, ti je vseeno če sesa 5 ur in se 3 ure polni ali pa če sesa 5min in se 7sec polni. Ali?
Itak pa je čar robotov, da delajo ko te ni doma, če te ni 8 ur, ti je vseeno če sesa 5 ur in se 3 ure polni ali pa če sesa 5min in se 7sec polni. Ali?
Ne ni ti vseeno ker to več stane...
Poleg tega argument naključnosti ne zdrži če je sesalec zasnovan tako da ne razpihuje svinjarije naokoli. Naključnost pomeni tudi to da en spot spusti, čez drugega gre 10x čez tretjega pa 1x. Poleg tega je lahko algoritem tudi takšen da omogoča kontrolo se pravi da lahko določiš kolikokrat bo žel čez isti spot...
Poleg tega argument naključnosti ne zdrži če je sesalec zasnovan tako da ne razpihuje svinjarije naokoli. Naključnost pomeni tudi to da en spot spusti, čez drugega gre 10x čez tretjega pa 1x. Poleg tega je lahko algoritem tudi takšen da omogoča kontrolo se pravi da lahko določiš kolikokrat bo žel čez isti spot...
To omogoča šele sistem, kot je 3D oko, kar pa pomeni 800eur+ roomba modeli serije 9.
Cenejši imajo pač random. Baterija stane 50€ in ne vpliva bistveno na ceno.
Cenejši imajo pač random. Baterija stane 50€ in ne vpliva bistveno na ceno.
Ne ne, imaš recimo Neatove robote za 400 EUR, ki se ne vozijo na random po prostoru in ne dvigujejo prahu za sabo. Če bi pa že dajal toliko denarja (recimo od 500 EUR dalje), pa bi verjetno nabavil Samsunga, ker ni le "pometač" ampak dejansko sesalec s ciklon tehnologijo in neko konkretno močjo sesanja...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BlaY0 ()
Ne ne, imaš recimo Neatove robote za 400 EUR, ki se ne vozijo na random po prostoru in ne dvigujejo prahu za sabo. Če bi pa že dajal toliko denarja (recimo od 500 EUR dalje), pa bi verjetno nabavil Samsunga, ker ni le "pometač" ampak dejansko sesalec s ciklon tehnologijo in neko konkretno močjo sesanja...
Očitno potem vseeno niso tako dobro, da je roomba tako uveljavljena znamka, vsi ostali pa bolj kot ne slabo.
Meni je 650 roomba čisto OK, menjal bom sicer za 8xx zaradi krtač, ampak ne zahtevam neke high tech tehnologije in strašne sesalne moči, dovolj mi je da pometa prah in smeti, sterilno čisto okolje itak ni zdravo :)
Moja Roomba 660 se v vsak kabel in zaveso zatakne, nekaj minut telovadi po njem potem pa "move roomba and press clean to restart" - to ji edino zamerim, da ji ni jasno ce telovadi na enem mestu in ne pride naprej da se naj za 180 stopinj obrne in gre nazaj.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Aja, mi imamo roomba prijazno stanovanje, to je pa res treba vzet v zakup :)
Po selitvi pa bo treba še kavč primerno dvignit, etc. Samo da bo roombi lažje :)
Po selitvi pa bo treba še kavč primerno dvignit, etc. Samo da bo roombi lažje :)
Očitno potem vseeno niso tako dobro, da je roomba tako uveljavljena znamka, vsi ostali pa bolj kot ne slabo.
Dobrega Goebbelsa imajo, to je to.
Meni je 650 roomba čisto OK, menjal bom sicer za 8xx zaradi krtač, ampak ne zahtevam neke high tech tehnologije in strašne sesalne moči, dovolj mi je da pometa prah in smeti, sterilno čisto okolje itak ni zdravo :)
Imam isto 650 že dobre tri leta... dal 360 EUR takrat. Dela 2x na teden ko nas ni. Delo opravi relativno v redu. Na kraj pameti pa mi ne pride, da bi dal za takšno ali podobno reč kaj več, sigurno pa v prihodnje (če sploh) ne bom nabavil Roombe, ker za enak učinek dobiš zadevo ceneje oziroma za bolši učinek daš enako.
Zgodovina sprememb…
DeeJay ::
Imam 980 zdej 8 mescov in še vedno dela super kot prvi dan. Zelo zadovoljen. Vse svoje težave s prejšnjo roombo sem opisal v tej temi že prej, tako da se ne bom ponavljal.
1x na mesec očistim krtače (ob straneh se naberejo lasje). To mi vzame 20 sekund in ne več 10 minut kot prej z navadnimi krtačami.
Čisti veliko bolje in tudi veliko hitreje kot prejšnja Roomba 780.
Edino kar me moti je to, da nameravajo pri iRobot sedaj zbrane podatke prodajat naprej.
https://www.theguardian.com/technology/...
1x na mesec očistim krtače (ob straneh se naberejo lasje). To mi vzame 20 sekund in ne več 10 minut kot prej z navadnimi krtačami.
Čisti veliko bolje in tudi veliko hitreje kot prejšnja Roomba 780.
Edino kar me moti je to, da nameravajo pri iRobot sedaj zbrane podatke prodajat naprej.
https://www.theguardian.com/technology/...
Če dobim za isti denar zadevo, ki hitreje čisti in se hitreje polni, je odločitev jasna... če je pa poleg tega njeno polnjenje še za par centov cenejše, potem pa sploh nimam več kaj za razmišljat. En cent tu en cent tam pa je na koncu leta 100 EUR. Zakaj pa ne, če lahko in to brez odrekanja? Tistih 100 EUR potem porabim pač ko me nekje drugje nekdo nategne, ti jih pa ne moreš.
Lahko ti dam tudi svoj PayPal naslov pa mi vsakič ko boš napolnil svojega doniraš en cent. Se ti ne bo v bistvu nič poznalo v denarnici. Garantiram!
Lahko ti dam tudi svoj PayPal naslov pa mi vsakič ko boš napolnil svojega doniraš en cent. Se ti ne bo v bistvu nič poznalo v denarnici. Garantiram!
Zgodovina sprememb…
V avstriji: Mediamarkt, Saturn drugace pa amazon.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Imam 980 zdej 8 mescov in še vedno dela super kot prvi dan. 1x na mesec očistim krtače (ob straneh se naberejo lasje). To mi vzame 20 sekund in ne več 10 minut kot prej z navadnimi krtačami.
Iz tega razloga jaz zdaj počasi menjam za 8xx serijo, ampak grem v nakup rabljene, so roombe tako zanesljive da ni straha. Sem imel na testu 8xx pa je čisto drugi svet glede na 6xx. Predvsem krtače in glasnost.
šernk ::
ok recimo da so te pametne stvari dobre, sedaj pa vprašanje:
v hiši imamo 2 nadstropji in 6 prostorov za sesat v zgornjem nadstropju, ter 5 prostorov v spodnjem nadstropju.
praktično vsi prostori so polni robe...trenutno roombo zaprem v sobo, odstranim stolice in grem ven za pol ure kaj počet. enako naredim v dveh kuhinjah, v dnevni pa 1x mesečno posesamo pod kavči s klasičnim sesalnikom, za ostalo skrbi roomba.
kako bi se navigacija znašla v tem primeru?
v hiši imamo 2 nadstropji in 6 prostorov za sesat v zgornjem nadstropju, ter 5 prostorov v spodnjem nadstropju.
praktično vsi prostori so polni robe...trenutno roombo zaprem v sobo, odstranim stolice in grem ven za pol ure kaj počet. enako naredim v dveh kuhinjah, v dnevni pa 1x mesečno posesamo pod kavči s klasičnim sesalnikom, za ostalo skrbi roomba.
kako bi se navigacija znašla v tem primeru?
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.
Thunder wave ::
Kje se pa lahko kupi Neato? Ga prodajajo tudi kje v SLO?
Se morda splača kupiti rabljenega?
V Sloveniji se dobi Vorwerk robote, katerim osnova je Neato. V bistvu imajo Neato navigacijo, sesalni del pa je Vorwerkov. So pa zato dražji. Mi imamo VR200 in smo z njim zelo zadovoljni, zelo dobro počisti.
wasd ::
Zavrtite do 4:00
O tole sprogramirano urejeno premikanje sicer zgleda precej bolj efektivno. AMpak tule je prikazan primer praznega prostora, kjer je verjetno vse ves čas enako.
Kaj za splogramirano urejeno sesanje pomeni, če je vsakič vse na drugem mestu? (stoli, čevlji, gare za perilo, kakšna škatla, igrače...) Ni v takem primeru pol isto ok, če gre na random?
Ja potem dela kot roomba, sem pa videl da tole vzporedno levo desno premikanje obvlada tudi na manjsih povrsinah, ala 1x1 meter. Pac najprej gre vedno okoli, nato pa po sredini v kolikor je to mozno.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Kaj za splogramirano urejeno sesanje pomeni, če je vsakič vse na drugem mestu? (stoli, čevlji, gare za perilo, kakšna škatla, igrače...) Ni v takem primeru pol isto ok, če gre na random?
A je potem sploh smiselno sesati, če imaš vse nastlano? Verjetno ko ročno sesaš tudi umakneš čevelj, ki leži na sredi predsobe... al greš okrog njega?
Pa še nekaj je problem pri navigiranju sesalnikov. Tista prednja ščetka, ki meče umazanijo naokoli. Nikoli se ne ve kam bo fcrnila kak košček in če nimamo random premikanja sesalnika, je manj možnosti, da potem to dejansko posesa.
IMO je pri robotskih najbolj učinkovito sesanje "dlje časa" pa "večkrat po isti površini", ker itak sesa takrat ko nikoga ni. Zelo daleč so še časi, ko bo sesalec "videl" smeti in jih primerno posesal.
IMO je pri robotskih najbolj učinkovito sesanje "dlje časa" pa "večkrat po isti površini", ker itak sesa takrat ko nikoga ni. Zelo daleč so še časi, ko bo sesalec "videl" smeti in jih primerno posesal.
Po mojih izkušnjah je pa bistveno samo to, da je konstantno... pri meni je to 2x na teden in je stvar rešena.
Drugače pa recimo Samsung sploh nima teh vrtljivih metlic ampak ima sesalno odprtino praktično čez celo širino sesalca...
Drugače pa recimo Samsung sploh nima teh vrtljivih metlic ampak ima sesalno odprtino praktično čez celo širino sesalca...
Vsekakor, sesanje vsak dan odžene prah vstran :)
Ampak v večini ni praktično, ker je vseeno potrebno priredit prostor, edino če bi imel 100% roomba compatibly flat. Pomeni samski moški :)
Ampak v večini ni praktično, ker je vseeno potrebno priredit prostor, edino če bi imel 100% roomba compatibly flat. Pomeni samski moški :)
Glede na to kolko dlak mamo mi zadnje case, bi rabil poleg roombe se enga neatota.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Neato ima vecjo sesalno moc, roomba je dobre za krtacit po tepihih, po ploscicah in parketu pa ni tako efektivna koliko jaz to opazam zadnje case. Pa zelo povrsna je.
Recimo danes ko sem jo zagnal preden sem se odpeljal in sem prisel cez tocno eno uro domov je bila v kopalnici, najmanjsem prostoru in tam izgubljala cas, medtem ko v dnevni sobi na tepihu je naredila samo eno spuro preko.
Samo malo da narisem.
Recimo danes ko sem jo zagnal preden sem se odpeljal in sem prisel cez tocno eno uro domov je bila v kopalnici, najmanjsem prostoru in tam izgubljala cas, medtem ko v dnevni sobi na tepihu je naredila samo eno spuro preko.
Samo malo da narisem.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
660 tole random sesanje je tko, vcasih uspe bit vsepovsod, vcasih pa se zgodi, da se zadrzuje 3/4 casa v 1-2 prostorih, ker v ostalih pa random siba mimo.
Odvisno od srece. Recimo danes je imela slab dan, pa se prepozno se je spravila nazaj na pot in se pri stolih z prazno baterijo zajokala.
Evo tak na grobo, kako je danes posesala, modro ni bilo posesano niti priblizno.
Odvisno od srece. Recimo danes je imela slab dan, pa se prepozno se je spravila nazaj na pot in se pri stolih z prazno baterijo zajokala.
Evo tak na grobo, kako je danes posesala, modro ni bilo posesano niti priblizno.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
joze67 ::
To je smisel besede "random". Sam od Roombe ne pričakujem, da je vsakič vse u 0, ampak da vzdržuje nek povprečen nivo. Itak pes (da o ženskah ne govorim) skrbi za stalen dotok dlak, okolica pa za stalen dotok prahu.
Jebiga, pac je kot je 3 leta bo stara letos. Upam da kmalu pridejo kake poceni variante tudi, ki si naredijo neko kvazi 3D mapo prostora ali pa se ji okviren tloris lahko uploada v pomoc, da nebi bilo 100% na random, ampak samo 25%
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
::
Neato ima vecjo sesalno moc, roomba je dobre za krtacit po tepihih, po ploscicah in parketu pa ni tako efektivna koliko jaz to opazam zadnje case. Pa zelo povrsna je.
Ne ocenjuj čistoče tepiha samo po vidni površini. Roombe, zaradi majhne sesalne moči, tepihe očistijo zelo slabo, samo večje kose z vrha poberejo. Fini prah pa ti ostane notri.
je izjavil:
Ne ocenjuj čistoče tepiha samo po vidni površini. Roombe, zaradi majhne sesalne moči, tepihe očistijo zelo slabo, samo večje kose z vrha poberejo. Fini prah pa ti ostane notri.
Če sesaš preprogo 3 ali večkrat na teden potem prah nima cajta da se "zahodi" tako globoko, da ga ne bi dobil ven. Drugače pa v tem primeru ni bistvena toliko sesalna moč kot krtače, ki morajo ta prah "stepsti" ven. Če bi bila recimo krtača malenkost trša bi bilo še boljše. Imel sem priliko z rumbo 650 sesati tapison (80m2), ki je bil pred tem ročno posesan mogoče parkrat na mesec. Po 10ih sesanjih na vsake dva dni je še vedno "stepel" in posesal ven čuda!
Jebiga, pac je kot je 3 leta bo stara letos. Upam da kmalu pridejo kake poceni variante tudi, ki si naredijo neko kvazi 3D mapo prostora ali pa se ji okviren tloris lahko uploada v pomoc, da nebi bilo 100% na random, ampak samo 25%
Tvoje stanovanje ni ravno roomba-friendly. Mogoče bi pomagalo da ga razdeliš v dva dela ter danes sesaš en del, čez dva dni drugega in tako alterniraš s tem da samo navidezni zid prestavljaš. Daj rumbo v kuhinjo in prestavljaj zid enkrat levo od jedilne mize drugič desno, tako da bo šla enkrat še v spalnico in dnevno, drugič pa v prostore na desni...
Zgodovina sprememb…
Al pa za foro nabavim enga tega mumbojumbo iz hoferja za pomoc, ko so vcasih po 100eur.
So sploh kaj vredni?
So sploh kaj vredni?
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
flyby ::
Samo ta Hoferbot nima vrtljivih krtač se mi zdi? Vsaj takrat ko sem jaz kupoval jih ni imel, poleg tega pa še ni splezal čez 2,5cm visok prag. Roombi to ni delalo težav...
Zgodovina sprememb…
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Amazon kupuje iRobotOddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi | 7615 (5049) | Gregor P |
⊘ | Ask Tomson (strani: 1 2 3 4 … 7 8 9 10 )Oddelek: Kaj kupiti | 71789 (45715) | bluefish |
⊘ | Kateri sesalnik kupiti? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Kaj kupiti | 150098 (69780) | perci |
» | Robotski sesalci. (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 68024 (27672) | mat xxl |