Prijavi se z GoogleID

» »

Robotski sesalnik

Robotski sesalnik

Temo vidijo: vsi
strani: 1 ... 40 41 42 »

Naabo ::

TadejPer je izjavil:

Tomson živijo,
kocka je padla, odločil sem se za robotski sesalnik in sicer Viomi v2. Kolikor gledam je najugodneje z najhitrejšo poštnino trenutno na GeekBuying, glede na to da še nisem kupoval prek te strani, je varna, garancija verjetno 1 leto, imaš kaj izkušenj? Če je še kakšna koda za ceneje se priporočam, čeprav je teh 310 €kar ugodnih.
Hvala in lep pozdrav

Mi smo enega kupili kar na AE, češko skladišče, za slabih 300eur.
https://s.click.aliexpress.com/e/ccDT6B...

N0t0ri0us ::

Jaz sem imel z geekbuyingom 3 leta nazaj "cele scene". Kupil telefon, crknil je mikrofon, zato ga pošljem k njim. Po treh mesecih - in cca 50-ih izmenjanih mailih mi vrnejo nedelujoč telefon z nekaj manjkajočimi deli. Za zamenjat je bila samo polnilna plošča z mikrofonom, 20$ stroška, ampak jih takrat ni bilo nikjer na zalogi, da bi to storil sam. Na koncu sem kupil nov telefon, saj so mi uničili matično ploščo in baterijo, popravili pa niso ničesar. Menjat so mi hoteli še display ker je bil KAO zanič. #nateg

Ko sem hotel od njih nazaj povračilo stroškov, so se delali neumne, seveda nisem dosegel nič.

Geekbuying garancija

Tomson ::

@N0t0ri0us:
mogoče 3 leta nazaj, trenutna situacija pa je povsem drugačna (tudi Gearbest in Banggood sta se na tem področju precej spremenila, popravila), sicer pa, kot omenjeno, preko svojega kontakta lahko, če bi kdo potreboval pomoč, pomagam hitro uredit prav vsako situacijo, enako kot pri ostalih trgovinah, s tem da so, po mojih izkušnjah, na Geekbuying v zadnjem obdobju izjemno fleksibilni, ustrežljivi in hitri glede reševanjev zapletov.

Za Xiaomi Viomi V2 pa so trenutno dobre opcije:
- Xiaomi Viomi V2 robotski sesalnik s kodo: 3DCV2L4N za 316€ (EU Poland skladišče)
- Xiaomi Viomi V2 robotski sesalnik s kodo: GB-APVOMI za 300€ (HK skladišče)
- Xiaomi Viomi V2 robotski sesalnik s kodo: BGSV2B7 za 302€ ali kodo: a8cfc9 za 311€ (HK skladišče)
CoolerMaster WaveMAster,Seasonic S12+ 650W, 4xNoctua Silent Fans,
Asus P5K-E, Intel Q9550, 4Gb Patriot Extreme 800Mhz, Intel SSD 180GB,
Gigabyte GF7600GT, Focusrite Saffire, Pioneer DVD 112, LCD Samsung 193P

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Tomson ()

justdoit ::

Zivjo Tomson, sem prebral se nekaj reviewjev in primerjav in sem sedaj pripravljen za nakup mojega prvega robota :) Odlocam se med modeloma Roborock S50 in Viomi V2. Med primerjavo sem v specifikacijah opazil, da je Viomi glasnejsi. Kaksna so tvoja opazanja in ce je razlika, kako velika? Za tem pa v nakup!

Okapi ::

Tomson je izjavil:

@N0t0ri0us:
mogoče 3 leta nazaj, trenutna situacija pa je povsem drugačna (tudi Gearbest in Banggood sta se na tem področju precej spremenila, popravila),
Ampak se je vseeno koristno držati načela, da pri Kinezih kupuješ, če so toliko cenejši, da lahko tvegaš kupovanje brez garancije. Ker imaš lahko z uveljavljanjem garancije hitro kar precej stroškov in dela.

Gregor P ::

... pa izbereš tistega, ki ima še paypal opcijo poleg ;)
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Okapi ::

Paypal te varuje samo, če izdelka ne dobiš, ali če pride napačen ali pokvarjen izdelek. Kasnejših okvar paypal ne pokriva.

Gregor P ::

Bolje nekaj kot nič; za mene paypal pomeni le, da so malo bolj resna firma, ne da delajo čudeže (povedano drugače, tisti ki niti paypala oz. temu ekvivalentih rešitev ne ponuja, pri temu sploh ne kupujem).
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Gregor P ()

Tomson ::

@justdoit:
med Viomi V2 in Roborock S50 v praksi ni dosti razlike, kar se glasnosti tiče, če se pogleda dejansko glasnost glede na različne načine čiščenja sta precej blizu (ko greš npr. preko 60dB ali si blizu 80dB ni enako kot pri npr. nižjih dB okoli 20dB ko se prestopi mejo med komaj slišnim in že bolj slišnim), je pa odvisno od načina čiščenja, nekje je glasnejši eden, ponekod pa drugi model, a v praksi so razlike res skoraj neopazne (sem pa opazil večjo razliko v glasnosti pri S60 modelu, ki pa je kar 10dB tišji v povprečju), pomembno dejstvo pa je, da je kljub višji sesalni moči 2150Pa pri Viomi V2 modelu slednji pri max moči celo tišji od 2000Pa pri Roborocku ... Konkretno pa:

Roborock S50 (2000Pa)
- Energy: 65.5 dB
- Standard: 73.5 dB
- Strong: 77.6 dB
- Max: 82.7 dB

Viomi V2 (2150Pa)
- Energy: 69.7 dB
- Standard: 73.9 dB
- Strong: 76.9 dB
CoolerMaster WaveMAster,Seasonic S12+ 650W, 4xNoctua Silent Fans,
Asus P5K-E, Intel Q9550, 4Gb Patriot Extreme 800Mhz, Intel SSD 180GB,
Gigabyte GF7600GT, Focusrite Saffire, Pioneer DVD 112, LCD Samsung 193P

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Tomson ()

mat xxl ::

Med tistimi, ki iščete samo top of top..... avgusta prihaja povsem nova platforma Irobota Roomba S9, ki bo vsaj z močmi in delovanjem zatresla sceno, z cenami pa seveda niti ne . :).

mržek ::

Spoštovani!
Glede na to, da ste o vsem na tekočem me zanima kje kupiti HEPA FILTER za Viomi V2, dimenzije 50x150mm, ker od drugih Xiaomi ne paše. Hvala in lp

Tomson ::

Se že dobi večino potrošnega materiala za Xiaomi Viaomi V2, npr. spodaj ... Nikjer pa še nisem opazil HEPA filtra. Bo v kratkem, sigurno ...
- Rolling Brush for Xiaomi Viomi V2
- Cleaner Mopping Cloth for Xiaomi Viomi V2
- Side Brushes for Xiaomi Viomi V2
CoolerMaster WaveMAster,Seasonic S12+ 650W, 4xNoctua Silent Fans,
Asus P5K-E, Intel Q9550, 4Gb Patriot Extreme 800Mhz, Intel SSD 180GB,
Gigabyte GF7600GT, Focusrite Saffire, Pioneer DVD 112, LCD Samsung 193P

Tomson ::

Kokpa je izjavil:

Zdravo, Tomson ali se splaca vzeti tale model https://m.geekbuying.com/item/Xiaomi-Vi...

Ce ju primerjamo z popularnima sesalnikama 360 S6 in Roborockom modelom? Gre se za ciscenje prostora cca. 70m/2


@Kokpa:
Viomi V2 je odličen, ima nekaj specifičnih lastnosti, a overall nudi res dosti za ceno, je robotski sesalnik na najvišjem nivoju, sam ga uporabljam doma v drugem nadstropju hiše, v kombinaciji z Roborock S6 modelom. Sicer pa sem malo nazaj precej podrobno opisal in primerjal (iz prakse) vse omenjene modele, citiram (s posodobljenimi kodami in cenami):

Roborock S50, legendaren robotski sesalnik iz 2018, ki za zmerno ceno ponuja res visok nivo, od materialov, do izdelave, tehnologije, število in vrsta senzorjev, funkcionalnost, mokro čiščenje, moč, učinkovitost sesanja, najnaprednejši sistem načrtovanja in premikanja po prostoru (LDS+SLAM algoritem), odlična aplikacija in overall uporabniška izkušnja. Trenutno po res hudi ceni na GB, sicer pa dobra opcija tudi iz EU skladišč:

- Roborock S50 robotski sesalnik s kodo: GBSTSDJ348 za 313€ (HK, Prioirty Line, 10-18dni, brez dodatnih stroškov)
- Roborock S50 robotski sesalnik s kodo: BGRS5006 za 311€ (HK, Prioirty Line, 10-18dni, brez dodatnih stroškov)
- Roborock S50 robotski sesalnik za 353€ (EU Czech skladišče, 4-7 dni dostava)
- Roborock S50 robotski sesalnik s kodo: 3ACJVKQI za 343€ (EU Skladišče, 4-5 dni)
- Roborock S50 robotski sesalnik za 429€ (SLO, 2-letna garancija, 2-3 dni dostava)

Na voljo je tudi že nova verzija, Roborock S60, sam ga sedaj že dober teden testiram, je izjemen, res premium sesalnik, težko pa bi trenutno upravičil bistveno višjo ceno napram S50 modelu, ker je, kar se učinkovitosti tiče kar tam tam, deluje pa nekoliko bolj premium že od embalaže dalje, dosti dodatne opreme (potrošnega materiala), navdušen sem nad sicer ročno možnostjo izbire za spuščanje vode (min in max) kjer pri max načinu bistveno bolje namoči tla kot S50 model, a tudi vode precej hitreje zmanjka. Aplikacija je še nekoliko izobljšana, nudi še nekaj dodatnih funcij, je tudi občutno tišji, nekje 20% hitrejši, lahko se izbira in določa posamezne prostore (avtomatsko različno obarva na mapi različne prostore), shranjuje različna nadstropja, do 3 mape, ima en senzor več, ima silikonsko stransko krtačko, kar pomeni da bo držala ohoho, naj bi bila tudi bolj učinkovita, skratka, vsekakor vreden 500€, a v primerjavi z občutno cenejšim S50 modelom bo marsikoga odvrnil nakup, če pa denar ni ovira, vsekakor trenutno, po mojem mnenju top robotski sesalnik.

- Roborock S6 robotski sesalnik s kodo: GB-APRBS6 za 518€ (HK, Prioirty Line, 10-18dni, brez dodatnih stroškov)
- Roborock S60 robotski sesalnik za 537€ (EU skladišče, 3-5dni)
- Roborock S60 robotski sesalnik za 549€ (SLO, 2-3dni)

Novi Xiaomi Viomi V2, meni osebno tudi precej ljub model, ga poleg novega Roborocka S60 testiram dober teden in imam malo drugačne zaključke kot @Naabo, ki je lepo povzel svojo uporabniško izkušnjo. Tale Xiaomi je malo manjši od Roborocka (kar je za določene predele lahko prednost), posledično pa je malo počasnejši, a ne dosti. Sam sem že opravil nekaj testnih primerjalnih čiščenj (Roborock S6 in Viomi V2) in ne opažam dosti odstopanja v času čiščenja. Zadnja serija npr. 24m2, oba na max (Turbo načinu), Roborock 34min, Viomi V2 pa 37min. Po zadnji posodobitvi se mi zdi dosti boljša učinkovitost, tudi baterija me je presentila pri zadnjem čiščenju, za 24m2 neto površine je izgubil le 10%, kar je glede na manjšo baterijo res presenetljivo. Sicer pa je (za razliko od @Naaba) mene prav mokro čiščenje popolnoma prevzelo. Od elektronskega nadzora količine kaplanja, do enormne posodice za vodo, res impresivno! do dejanskega rezultata, na mat reliefnih ploščicah lahko sedaj rečem da je končno dovolj vode. Na parketu je res bolj mokro kot pri Roborocku, a nič bolj, kot če bi sam ročno pomival tla, skratka popolnoma navdušen, tudi priložena mehka in vpojna krpica za mokro čiščenje je razred višje kot pri Roborocku in prav zaradi mokrega čiščenja sem se sam npr. odločil da obdržim tako Roborocka S6 kot omenjenega Viomija, bo vsak v svojem nadstropju, Viomi pa bo po celi hiši še veselo pomival tla! :) @Naabo: Posodico za vodo sam spraznim v nekaj sekundah, malo jo zasučem pod enim in drugim kotom, zazibam tja in nazaj, pa je hitro prazna. Sicer ima elektronski nadzor za puščanje vode, a dolgoročno jo je verjetno fino odstranit in izpraznit. Tudi na ostalih področjih me je osebno impresioniral, 2150Pa sesalne moči npr., je za Roborockom S6 še kar nekaj smeti našel. Sama aplikacija, čeprav v obeh primerih preko enake Xiaomi Home aplikacije uporabniški vmesnik izgleda drugače, ima tudi drugačne funkcije, tukaj je v prednosti Roborock. Edina slaba stran, ki jo je res za izpostavit v primerjavi z Roborockom je npr. nezmožnost hkratnega suhega in mokrega čiščenja (kar gre, jasno, na račun izjemno velike posodice za vodo), ker se izmenično uporablja posodico za vodo ali suho sesanje. Če se ne mudi to niti ni težava, mene osebno ne moti, komu pa je hkratno čiščenje verjetno bolj pomembno, skratka za v razmislek, overall pa zame 1A robotski sesalnik za ceno in glede na to da je precej nov model bo še dosti nadgradenj, tudi v aplikaciji, ki bodo sigurno rešile še kakšno nevšečnost in še izboljšale uporabniško izkušnjo.

- Xiaomi Viomi V2 robotski sesalnik s kodo: 3DCV2L4N za 316€ (EU skladišče, 2-7 dni)
- Xiaomi Viomi V2 robotski sesalnik s kodo: GB-APVOMI za 300€ (HK skladišče, Prioirty Line, 15dni)
- Xiaomi Viomi V2 robotski sesalnik v za 399€ (SLO, 2-3 dni)

Za na konec še robotski sesalnik z najboljšim razmerjem cena, zmogljivost, kvaliteta, model 360 S6, ki je za najnižjo ceno na praktično vseh področjih povsem enakovreden Roborock S50 modelu. Od izgleda, materialov, specifikacij, učinkovitosti, tehnologije, aplikacije ki je res top, uporabniške izkušnje. Vse na najvišjem nivoju, le baterija je občutno manjša (kar se v povprečno velikem stanovanju niti ne pozna), a za 260€ res hud robotski sesalnik:

- 360 S6 robotski sesalnik za 268€ (EU skladišče, 3-5dni)
CoolerMaster WaveMAster,Seasonic S12+ 650W, 4xNoctua Silent Fans,
Asus P5K-E, Intel Q9550, 4Gb Patriot Extreme 800Mhz, Intel SSD 180GB,
Gigabyte GF7600GT, Focusrite Saffire, Pioneer DVD 112, LCD Samsung 193P

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Tomson ()

mržek ::

Tomson hvala za odgovor, sem že nabavil nekaj rezervnega materjala a filtra se res trenutno ne da dobiti /15x5 v okvirju/.Je pa rezervni materjal precej drag.lp

blze ::

Kaj ima 360 S6 kakšen števec ur? Kako naj vem kdaj so za zamenjati filtri in krtačke?

Hvala.
uživejte
blze

darkolord ::

Pod Maintenance ima števec ur.
spamtrap@hokej.si
spamtrap@gettymobile.si

mihec87 ::

Krtačo menjaš ko izgleda dotrajana/obrabljena.. Ker nimajo vsi tal iz enakega materiala se obrablja vsakemu drugače..

darkolord ::

Majhen namig, ko sta pri 360 S6 stranski krtački že "zviti", ju lahko zamenjaš med seboj in se bosta nazaj poravnali in še nekaj časa opravljali funkcijo.
spamtrap@hokej.si
spamtrap@gettymobile.si
strani: 1 ... 40 41 42 »


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ask Tomson (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Kaj kupiti
38520414 (56) 00mare00

Kateri sesalnik kupiti? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Kaj kupiti
30981011 (693) perci
»

Robotski sesalci. (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
16743943 (3591) mat xxl
»

vodni sesalniki (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9013942 (4063) AnjaNja

Več podobnih tem