» »

Robotski sesalnik

Robotski sesalnik

Temo vidijo: vsi
««
26 / 90
»»

Mikrohard ::

Mislim, da oni tukaj izkoriščajo neko luknjo v sistemu in pošljejo v neko EU skladišče, tam (verjetno ne ravno legalno) preskočijo postopek carinjenja in v Slovenijo pošljejo iz EU, tako da pri nas nikoli ne pride do carinskega postopka.

Okapi ::

Nič ne preskočijo carinjenja, samo ti kot kupec ne vidiš, koliko DDVja je plačanega ob uvozu v EU.

tomy5 ::

V vsakem primeru mora podjetje tudi če je iz EU in proda več kot ~50k€ v Slo obračunati Slo 22% DDV - EU zakonodaja da gredo davki tisti državi kjer se opravi storitev ali kamor se kupi blago
Če ne je slej ko prej na udaru davčne, tudi za nazaj ,,,,,

Okapi ::

In kaj si hotel s tem povedati?

Tomson ::

Ergo, po celodnevnem testiranju modela 360 S6, neposredni primerjavi z Roborock S50 modelom, so moji zaključki sledeči:

DIZAJN:
Modela sta si oblikovno zelo podobna. Če bi ugibal bi rekel, da je 360 kar malo kopiral Roborock. Velika podobnost na zgornjem delu (klik) in še veliko večja podobnost na spodnjem delu sesalnika (klik). Na blizu je vidna razlika v finishu materiala, Roborock ima gladko, odsevno "piano" belo površino, 360 pa nekoliko bolj mat, se nabiranje prahu za las manj pozna. Sta oba oba zelo všečna, kar se dizajna tiče. Teža, dimenzije, zopet zelo podobno, 360 model je le za pol cm višji, noben pa nima težav, saj pri nas doma ne. Tudi polnilni enoti sta si podobni, le da je pri modelu 360 skoraj 2x večja (klik), podobno kot pri Xiaomi Mi Robot.

KVALITETA MATERIALOV in IZDELAVE:
Roborock je sledil Xiaomi Mi Robotu in res držal izjemno visoko kvaliteto tako materialov kot izdelave, sigurno eden najkvalitetnejših modelov na trgu. Na veliko presenečenje pa je tale 360, tako kot po obliki, tudi po materialih in izdelavi zelo podoben Roborocku. Večina delov je verjetno od istega dobavitelja, krtačka je npr. praktično ista, le druge barve (klik) in za slaba 2cm krajša (17cm/15cm), kar je, jasno, nekoliko slabše. Le konica krtačke, črni plastični del sem opazil da na 360tki hitro pade dol, sem jo po nesreči posesal, ko sem čistil krtačko, kar se pri Roborocku ne zgodi, je zadnji kos drugače pritrjen. Sicer pa overall, po celem dnevu igračkanja bi rekel, da po prvem vtisu kvaliteta povsem na nivoju Roborocka.

MOČ SESANJA, UČINKOVITOST, NAVIGACIJA:
Roborock ima najvišjo sesalno moč na trgu pri 2000Pa, 360 je blizu pri 1800Pa (enako kot Xiaomi Mi Robot). Kako se to pokaže v praksi? Skozi 2 nadstropja po 35m2 sem najprej spustil 360 S6 model, nato pa za njim še Roborocka. 360 je pobral res lepo količino smeti po 3 dnevih brez sesanja, Roborock je uspel za njim nabrati še nekaj malega smeti (klik), kljub temu da ima 360 model spredaj 2 vrteči metlici. Sicer razlike ni dosti, za 70m2, ampak verjetno razlika na račun malo višje moči, nisem pa 100% glede moči, ker nekje je zabeležena 1500Pa, drugje piše da na preprogi 360 poveča moč na 1500Pa. Sta pa bila oba sesalnika na "normal" mode, ne na max "turbo" mode. Oba sesalnika imata LDS senzor in uporabljata SLAM algoritem za premikanje po prostoru. Dejansko imata zelo podoben način premikanja, oba čistita po odsekih, Roborock vzame nekoliko večje dele (za 20%), 360 model pa je celo za odtenek bolj nežen če se kam rahlo zaleti. Pri premagovanju ovir sta zelo podobna, dobrih 1.5cm premagata z lahkoto. Mokro čiščenje je povsem enako, oba pod seboj vlečeta navlaženo krpo. Glasnost delovanja je zopet zelo podobna, nivo glasnosti tam tam, Roborock mogoče malo več frekvenčnega razpona tudi v nižjih področjih, sicer pa ni bistvene razlike.

BATERIJA:
Tukaj je razlika najbolj očitna. Roborock ima 5200mAh baterijo, 360 pa 3200mAh baterijo. V praksi je Roborock za 70m2 čiščenja padel iz 100% na 65%, 360 model pa iz 100% na 35%.

POSODICA za SMETI in VODO:
Roborock ima nekoliko večjo posodico za smeti (0.48L) napram modelu 360 (0.4L), ampak v praksi neke hude razlike ni. Pri 70m2 je 360 model napolnil dobro polovico, kar pomeni da se pač čisto na eno ali dva čiščenja. Posodica za vodo pa je bolj občutno večja pri Roborocku, kjer zadostuje za cca. 50m2, pri modelu 360 pa za nekje 40m2, je pa precej odvisno od vrste tal.

APLIKACIJA:
Aplikacija na Roborocku (klik, klik) je odlična , pri modelu 360 (klik, klik) pa še boljša. Lahko se registrira preko telefonske številke ali še enostavneje preko emaila, kot sem storil sam. Vmesnik je zelo pregleden, všečen in funckionalen, v osnovi ponujata zelo zelo podobne nastavitve in funkcije, model 360 pa gre še korak dalje, ker se lahko, kot že omenjeno, izbere mapo iz zgodovine (z izbranimi conami in restrikcijami), medtem ko je pri Roborocku vedno na voljo le zadnja aktivna mapa (brez izbranih con). Tukaj je model 360 v veliki prednosti (če se to potrebuje, uporablja). Skratka, obe aplikaciji super, a model 360 zaradi večje funkcionalnosti v prednosti.

KONČNO MNENJE:
Gre za dva res izjemna robotska sesalnika, tako glede na ceno, kot funkcionalnost, uporabnost in učinkovitost. Oba z lepim dizajnom, kvaliteto materialov in izdelave, nekaj prednosti Roborocka glede specifikacij (moč sesanja, zmogljivost baterije), po drugi strani pa modela 360 pri aplikaciji. Glede na ceno je dilema manjša, glede na to da je trenutno model 360 S6 za 284€ iz HK skladišča (ter PrioirtyLine za 0€) kjer je poleg še za 90€ potrošnega materiala, Roborock pa okoli 340€, tudi iz HK skladišča (ter PriorityLine za 0.62€). Dejansko sem kar v dilemi katerega bom obdržal, ker sta mi vsak po svoje oba odlična, kar je manjša neznanka je kvaliteta na daljši rok, pri Roborocku ni dileme, za model 360 pa bo čas pokazal, a glede na videno sem optimističen.
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Tomson ()

smile- ::

Hvala!

mastenm ::

Tomson, zelo lepo napisano.
Kako si se pa za 360 prijavil z mailom?

Tomson ::

Pri registraciji sem izbral Register with email, izbral geslo, dobil na mail potrditveni, aktivacijksi link, ga kliknil in sem se lahko takoj prijavil preko aplikacije. Nobene težave.
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

mastenm ::

Pri registraciji preko aplikacije na iOS imam samo možnost Register in nato "Enter your phone number".
A si se registriral kako drugače?

umetnic ::

Pravkar naročil Google home mini in me zanima kateri izmed Roborock in 360 ima boljšo podporo za voice upravljanje tipa; 'Ok google, Roborock posesaj pod mizo v kuhinji!'
Ima že kdo kakšne izkušnje z upravljanje teh sesalcev preko Googla/Alex-e? :9
Backup not found: ( A )bort ( R )etry ( S )lap nearest essedi.it seller.

Tomson ::

Roborock S50 bo deloval z Google Home/Alexo, ampak mora biti izbran Mainland China server, 360 S6 zaenkrat, kolikor berem, še nima podpore ...
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

umetnic ::

Hvala Ti za odgovor! Roborock it is then! :)
Backup not found: ( A )bort ( R )etry ( S )lap nearest essedi.it seller.

Tomson ::

Če želiš možnost izbire regije China, ne smeš vzet International verzije, kolikor sem sledil, ampak CN verzijo, sicer popolnoma isti sesalnik, le vtikač (CN Plug) je drugačen, ni EU, ker pri International verziji si omejen na Europe regijo, ki pa preko Mi aplikacije naj ne bi podpirala Google Home/Alexe ... Lahko še sam zvečer preverim, če navedeno drži, imam International verzijo, sigurno pa pri CN verziji ne bo omenjenih težav s China serverjem ...
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

mat xxl ::

Kake neumne omejitve teh "pametnih" Xiaomijev .....

Ker se okvare rade vrstijo na Xiaomijih imam celo že drugega znanca ( enermu je maderboard odletel), ki mu pa nagaja motor pogonske krtače ( star 14 mesecev izven garancije dnevno v uporabi) me zanima, če ima, kdo kak link, kje dobiti ugodno dele za te robote.

Ker sam sicer za hoby delam z Irobot Roombami in tam res ni nikakršnega problema okoli ugodnih delov, tako, da če kdo ve kaj takega za Xiaomije naj javi ali tu napiše.

dc10 ::

... koliko mi je znano, se je potrebno obrniti na prodajalca in ne bo problema z dobavo potrevnega dela za menjavo... kar se pa tiče tvojih predvidevanj o okvarah pa je malo smešno, da na podlagi dveh (2) težav delaš takšne zaključke, prodanih je bilo sigurno že preko 1000 teh sesalcev v SLO, romb pa mogoče nekaj več, ker so veliko predrage, pa se tudi veliko bolj kvarijo, če se tako s tem ukvarjaš...:)) Očitno je z xiaomi sesalci veliko manj težav, kot s temi tvojimi super rombami, 3x dražjimi, pa očitno tudi ni več toliko zaslužka, odkar so se xiaomi sesalci pojavli na tržišču.... pa lep dan, boš očitno moral še kako drugo znamko prodajat/popravljat...
Dobro, da je internet dostopen vedno večjemu krogu ljudi, da ne nasedajo nekim "napihnjenim" prodajam dragih kitajskih izdelkov, ker niso nič bolši od teh po normalnih cenah... 8-)

umetnic ::

https://www.reddit.com/r/homeassistant/...
Kot kaže naj bi delovala oba, edino malo je treba čarat, da se dobi token, potem pa se oba Xiaomijeva sesalca lahko direktno komandira.
Backup not found: ( A )bort ( R )etry ( S )lap nearest essedi.it seller.

mat xxl ::

Meni je to bolj, ko ne hobi, ukvarjam se z povsem drugimi stvarmi, glede pokvarljivosti boš povedal, ko ga boš imel 10 let, ne prej !

Prodajalci pravijo večinoma, da prodajajo samo kpl., servis pri nas v stegnah, pa ima cene, take, da ni nobene računice sploh kaj popravljati.......

Sicer pa ne vem, kaj se sekiraš, to je tako, kot pri avtih, lahko imaš premium BMW, Mercedes, ali kaj podobnega, lahko se pa tolažiš, da je Kia super in se ne kvari, pač vsak ve za sebe......vendar je tu vseeno čudno, da ima taka firma, ki se ne kvari pol manj garancije od uveljavljene znamke.

Mesar ::

najboljši sesalnik je ročni samo kasira 50 eur za 30 min
Your turn to burn!

mat xxl ::

Tok pa glih ne ene 7 pa res....

Joze_K ::

hm, včeraj je tudi za Roombe prišel update ki omogoča nastavljanje sesanja po prostorih, itd... edino, se mi zdi da le za nove serije i in više...

billy ::

Kje se vidi zgodovino updejtov, me zanima za mojega starega, če mogoče kaj novega zunaj, torej roombo.

Dimnik ::

mat xxl je izjavil:

Kake neumne omejitve teh "pametnih" Xiaomijev .....

Ker se okvare rade vrstijo na Xiaomijih imam celo že drugega znanca ( enermu je maderboard odletel), ki mu pa nagaja motor pogonske krtače ( star 14 mesecev izven garancije dnevno v uporabi) me zanima, če ima, kdo kak link, kje dobiti ugodno dele za te robote.

Ker sam sicer za hoby delam z Irobot Roombami in tam res ni nikakršnega problema okoli ugodnih delov, tako, da če kdo ve kaj takega za Xiaomije naj javi ali tu napiše.


Omejitve...seveda so, ker je toliko možnosti in izbire, kar.pri tvoji rombi še dolgo ne bo...

Okvare se vrstijo....trenutno vemo za dva v sloveniji in oba kao tvoja kolega, hmm kako to da.nimajo tvoji kolegi romb, pa še zaslužil bi na njih...

Že đrugi pokvarjen xiaomi...kaj če bi se z onim prvim zmenil in ga odkupil po ugodni ceni, ter ga uporabil za dele pri popravilih, očitno boš servis na črno za xiaomi sesalce, samo pazi tukaj bo zaslužek spet....

Drugače pa bmw, ajfon i romba....hahaha

Kodrnusa ::

Dobil danes Roborocka s50 iz Gearbesta. Top zadeva zgleda. Malo sem tudi posesal, odlično sesa :). Zraven je bil EU adapter, ki pa je prevelik za v vtičnico...go figure. Jutri dobim pretvornik pa gasa :). Zanima me zakaj ga nisem mogel updatat. Piše da imam updait ampak potem nekaj govori da mora biti napolnjen preko 20% da se lahko updata. Trenutno je 40%baterije. Ali moram zamenjat country na china mogoče? Tudi ni mi uspelo ga upravlhati preko 3g/lte omrezja, kje se to nastavi.

Hvala za odgovore. LP

floyd1 ::

Jaz imam sicer prvo verzijo, in vsi novi updati delajo le, če dam na "mainland China" nastavitev. Malo nerodno, ampak glede na to, kaj dobiš za ta denar, še vedno ZELO sprejemljivo.

andyy ::

Mimogrede, z novim update-om (Firmware 3.3.9_001618) ponuja tudi roborock možnost shranjevanja map in risanja virtual wall-ov.

Mikrohard ::

Kitajska verzija... EU model še ni dobil posodobitve.

dc10 ::

... če to funkcijo dobi še prva generacija sesalnika, je to odličen sesalnik za to ceno...:D lp

grahovc ::

Nevem, če je to bilo že objavljeno. Jaz imam na 1 generaciji omogočen zoned cleanup, pojavil se je ta teden in dela odlično. Imam nastavljeno na singapore.

Konlov ::

Ali so po funkcijah enakovredni iroboti tiliko dražji od ksiajomi. Npr. ti, ki podpirajo google home

dc10 ::

Ja, zoned cleanup je že kar nekaj časa, sedaj čakamo, če bodo omogočili še shranjevanje sheme, ko ti sesalec poskenira celotno stanovanje in to shraniš, potem pa lahko kadarkoli določiš po teh shemi zone, kje naj posesa....

lp

-APM- ::

Jaz imam na Xiaomi Mi vacuum ves čas nastavljeno Region: others, pa sem prejšnji teden dobil možnost zone cleanup. Super zadeva, problem je samo, da nima v spominu mape stanovanja in velikokrat zaradi tega ne morem uporabiti. Drugače pa je sesalec odličen, vreden svojega denarja.

supermico ::

Tudi jaz sem pred nakupom robotskega sesalca. Najprej hvala vsem za kup uporabnih nasvetov tukaj. Kot vidim, zelo hvalite Xiaomijeve sesalce, sploh Roborock in 1. gen. Ker ne rabim mokrega čiščenja, bi torej bil v redu tudi tisti starejši iz 1. generacije? (na Gearbest 234€). Preden kupim (vem, da piše že nekje prej): Lahko kupim verzijo Xiaomi, ne international, ki je dražja? Rabim poleg še EU adapter?

P.S. Kaj pa razprodaje za Black Friday v novembru? Se splača počakati še kakšen mesec, lahko pričakujem, da bo takrat cena nižja?

Kodrnusa ::

Jaz sem vzel na Gearbeastu Xiaomi Roborck s50 (2. generacija z mokrim čiščenjem) za 338€. Priključil sem ga s starim radijskim kablom z dvema luknjicama :) . Ne morem verjeti kako dobro deluje. Danes sem zgoraj posesal potem pa dal še mokro čiščenje (kopalnica, 2 veliki sobi).. Neverjetno je posesano, gre tudi pod mojo veliko posteljo 240 x 220 cm... V glavnem sem tako navdušen da sem brez besed. Tudi mokro čiščenje je super, kot da bi brisal prah po tleh... Uporabljam ga 2 krat na teden zgoraj in spodaj. Ko vse posesam ima še 40% baterije (cca 120 kvadratov), Vse naredim preko mobitela ko me ni doma... razen mokrega čiščenja ker moraš priklopit dodano stvar gor. V glavnem vsi ki imajo Irobote mi jamrajo da niso zadovoljni. Tole je zame fenomenalno in ga resno priporočam..

PeterGriffin ::

Dobil roborocka, sicer iz aliexpressa, za 340€ v enem tednu iz Nemcije. Kako je sedaj z izbiro regije? Predvidevam da je moj international, je nujna eu regija? Ali je vseeno, glede na to, da ste nekateri izbirali other, singapur, itd ali to za int.verzijo ne velja, kot je tomson omenil?

Kodrnusa ::

Jaz sem dal na China mainland zato da je dobil najnovejšo posodobitev, in tako tudi pustil. dela normalno

Tomson ::

@supermico:
Xiaomi Mi Robot je top sesalnik za ceno, Roborock pa je, pričakovano, na nekaterih področjih še boljši (višja moč sesanja, možnost pomivanja tal, hitrejši pri čiščenju in enaki učinkovitosti, premagovanje ovir višinskih razlik do 2cm (Mi Robot do 1.5cm), pralni vodni filter, infrared senzor, bistveno boljši pri čiščenju preprog, 3x manjša polnilna enota, malo večja posodica za smeti, zaznavanje preprog ter auto povečanje sesalne moči, nekoliko tišji in hitrejši, mehkejši odbijač za zaščito pohištva). Sliši se dosti in marskikomu višja cena odtehta omenjeno, dejstvo pa je, da pri suhem čiščenju neke razlike v praksi med njima ni. Vzameš pa seveda cenejšo varianto Mi Robota za 234€, ker sicer ni razlike, je še kvečjemu prednost, ker se lahko povežeš na China server. Poleg pa potrebuješ le kakšen CN2EU adapter.

Alternativa pa je, tudi že omenjeni 360 S6 (s kodo: GB-APS6) za 287€. Me je navdušil, praktično isti Roborock, s še boljšo aplikacijo, kvaliteta je presenetljivo dobra, (na dolgi rock bomo sicer še videli, a daeluje res na istem nivoju) pa še poleg je potrošni material za 90€. Sigurno best bang for a buck ...
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

Kodrnusa ::

Kot sem rekel, ne rabiš nobenega china/eu adapterja. En star kabel od radia z dvema luknjama zadostuje.

Konlov ::

Torej predno kliknem:
- ali garancijo za te sesalnike lahko uveljavljaš pri nas?
- kateri model in kje oziroma kako naročiš, da ni carine, davka, karkoli spornega (okoli 300€)
- kateri model pod kakšnim načinom neke registracije bo pri nas deležen posodobitev. Oziroma že vsebuje zone cleaning, add virtual wall, vklop preko mobitela in spremljanje.
Hvala.

Okapi ::

Preden klikneš, si vzemi urico časa in preberi temo - je notri vse napisano. Hvala.

Tomson ::

Uveljavljanje garancije za xiaomi/Roborock/360 v Slo ni možno, se pa lahko po novem na GB uveljavlja garancija v EU, ni potrebno pošiljat na kitajsko, ampak v Španijo.

Ostalo pa, kot omenja Okapi, res že napisano, najbolj aktualni modeli so Xiaomi Mi Robot za 234€, Roborock S50 (s kodo: roborockBG za 339€) in 360 S6 (s kodo: GB-APS6 za 287€). Poštnino pa se izbere Prioirty Line - EU Prioirty, za dostavo brez dodatnih stroškov ... Omenjeno omogočajo vsi navedeni modeli, 360 S6 in Roborock še kakšen bombonček več ...
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

Konlov ::

Okapi je izjavil:

Preden klikneš, si vzemi urico časa in preberi temo - je notri vse napisano. Hvala.

Ne da se mi.
Glede na to, da berem polno težav pri nekih registracijah (izbrati gvatemalo, vietnam al kaj), bi res rad vedel, kako je s tem, predno kupim.

Okapi ::

Lenobam ne bo nihče pomagal.

Konlov ::

Mah, kdor ima interes, bo že, ne skrbi.
Če dam EU, skoči cena na 600 in več €. Ali tu potem vpišem kodo?

gorazdkop ::

Konlov, če bi prebral temo, bi videl, da ti na prejšnji strani piše, da moraš slikati svoj torzo v kratki majici in v levi roki moraš imeti potni list. Črnobelo sliko pošlješ prodajalcu in ti vpiše kodo. bolj športno postavo imaš, višji bo popust

urosh ::

Kaj pa ce bi skupaj vrgli in za Konlova narocili seslec? Ker njemu se pac ne da. Mel pa bi. To bi bilo posteno, ali? Kdo je za? 8-)

Konlov ::

Djte unga, ki premaga 2cm :))...

          ::

Ali po vaših izkušnjah iz Gearbesta redno pošiljajo? Meni se je zgodilo, da so plačilo za sesalec prejeli 8.9., odposlan pa še ni bil. O kakšni dobavljivosti pa nisem nikjer zasledil podatka.

jc ::

Jaz sem tudi naročil in plačal v začetku septembra, potem pa 14 dni ni bilo nič, niti se niso odzivali na maile, kdaj bojo poslali sem prekinil naročilo in naročil drugje.

tomy5 ::

Čakajo da bo dobaviteljeva cena padla, ker je trenutno previsoka, tko pač gre to pr Kitajčkih

          ::

Update: jaz sem odprl ticket z vprašanjem, kdaj bo zadeva odposlana, na kar so odgovorili, da v naslednjih 7-15 dneh, lahko pa naročilo prekličem. Po parih dneh sem nato dobil mail, da je bil izdelek odposlan.
««
26 / 90
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Amazon kupuje iRobot

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
356546 (3980) Gregor P

Geekbuying nakupi in kuponi (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
11620313 (10798) bluefish

Ask Tomson (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Kaj kupiti
48364746 (38672) bluefish

Kateri sesalnik kupiti? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Kaj kupiti
309144158 (63840) perci

Več podobnih tem