Forum » Konzole » Xbox VGA priključek - ghosting
Xbox VGA priključek - ghosting
hipertija ::
Lepo pozdravljeni,
ponovno se obračam na tale forum s problemom. Torej po preigravanju xbox 360 na navadnem tv-ju, sem se tega pošteno naveličal in ker za enkrat nimam financ da bi si kupil pošten lcd televizor, sem se odločil za cenejšo rešitev. Kupil sem xbox vga priključek, ki ga lahko enostavno vključim v moj monitor, priključka za 5.1 zvok pa v moj stolp. Vse lepo in prav, dokler tega nisem stestiral... problem nastane da je pri nizki resoluciji seveda slika takšna kot pač je, z večanjem resolucije na 1680*1050 pa slika postane sicer zelo v redu, tudi ob preigravanju gta-ja je grafika normalno boljša, vendar pa se s tem pojavi ''ghosting'' torej se nekako v odzadju pojavlja še nežen odraz vsega, kar vidim na zaslonu, kar je prvič zelo moteče, drugič pa tudi neprijetno za oči. Imate kakšen predlog, kaj sedaj narediti? Monitor nima hdmi priključka, sicer bi stvar že prej elegantno rešil, ta vga kabel pa očitno ni bog ve kaj in je nek poceni sh*t. Ima mogoče kdo izkušnje že iz tega, mogoče je imel že enak problem?
Vsi odgovori so dobrodošli, če bojo resni. Hvala vam že vnaprej
Uporabnik vselic.
ponovno se obračam na tale forum s problemom. Torej po preigravanju xbox 360 na navadnem tv-ju, sem se tega pošteno naveličal in ker za enkrat nimam financ da bi si kupil pošten lcd televizor, sem se odločil za cenejšo rešitev. Kupil sem xbox vga priključek, ki ga lahko enostavno vključim v moj monitor, priključka za 5.1 zvok pa v moj stolp. Vse lepo in prav, dokler tega nisem stestiral... problem nastane da je pri nizki resoluciji seveda slika takšna kot pač je, z večanjem resolucije na 1680*1050 pa slika postane sicer zelo v redu, tudi ob preigravanju gta-ja je grafika normalno boljša, vendar pa se s tem pojavi ''ghosting'' torej se nekako v odzadju pojavlja še nežen odraz vsega, kar vidim na zaslonu, kar je prvič zelo moteče, drugič pa tudi neprijetno za oči. Imate kakšen predlog, kaj sedaj narediti? Monitor nima hdmi priključka, sicer bi stvar že prej elegantno rešil, ta vga kabel pa očitno ni bog ve kaj in je nek poceni sh*t. Ima mogoče kdo izkušnje že iz tega, mogoče je imel že enak problem?
Vsi odgovori so dobrodošli, če bojo resni. Hvala vam že vnaprej
Uporabnik vselic.
[D]emon ::
Poceni kabel s slabim shieldingom.
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.
Ja to mi je zdaj že jasno, zdaj me pa predvsem zanima če je stvar možno rešiti s kakšnim ''dražjim'' priključkom, da bo vsaj delovalo kot se reče
Goblin ::
drvo, upam, da si točno ta kabel naročil in nima ghostinga, namreč to ni originalni kabel....
Originalni kabel se načeloma da naročiti, ampak je cena precej zasoljena.
Originalni kabel se načeloma da naročiti, ampak je cena precej zasoljena.
http://www.goblin.si
drvo ::
No, nisem, pač sem izbral prvega ki mi ga je pokazalo, drugače pa je poanta v tem da ga lahko najde na ebay-u. Mogoče je blo malo zavajajoče.
Klemzz ::
Predvidevam, da ma tvoj monitor tut dvi vhod, kup hdmi -> dvi in bo stvar rešena, pc pa na vga prklop.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Klemzz ()
Žal ima samo vga vhod... res bedno. Zdaj me pa zanima, je možno dobiti pa iz hdmi, preko converterja v VGA in da se to priključi? Imam pa drugače monitor HG221A - hanns g. Nisem pa zasledil, če ima moj monitor slučajno že ta converter vgrajen in ga nebi bilo potrebno kupiti, temveč bi uporabil samo kabel?
[D]emon ::
HDMI v VGA konvertat ... no go. Kupi lepo originalni Microsoftov kabel.
http://www.amazon.de/Xbox-360-HD-VGA-AV...
http://www.amazon.de/Xbox-360-HD-VGA-AV...
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.
Ja potem bomo pa takole naročil preko amazona/ e baya, pa bomo rešl problem. Hvala za info.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Povezava VGA na HDTV preko HDMI (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 20158 (9671) | kozorog |
» | GTA V - PS 3 IN XBOX 360 (strani: 1 2 )Oddelek: Konzole | 13479 (12587) | opeter |
» | HDMI na VGA, in ne obratno!Oddelek: Zvok in slika | 11173 (6336) | 111111111111 |
» | xbox 360 na LCDOddelek: Konzole | 4671 (2837) | syti |
» | Xbox 360 premium nasveti (strani: 1 2 )Oddelek: Konzole | 7761 (5463) | brecoboy |