Forum » Navijanje » 8Rda -> C1 error?
8Rda -> C1 error?
Zheegec ::
Imam Epox 8Rda in gor Xp2100+ Throughbred-b.
S starim BIOSom sem dal FSB na 166 in zadeva mi je javila C1 error (RAM module inserted incorrectly), ko sem dal na asinhrono je pa CPU lepo delal na 10,5*166.
Po updatu BIOSa dobim še vedno isto napako.
Mogoče kdo ve kaj bi lahko bilo narobe? Očitno je napaka v BIOSu ali pa z RAMom, ki je 2*256 DDR333.
S starim BIOSom sem dal FSB na 166 in zadeva mi je javila C1 error (RAM module inserted incorrectly), ko sem dal na asinhrono je pa CPU lepo delal na 10,5*166.
Po updatu BIOSa dobim še vedno isto napako.
Mogoče kdo ve kaj bi lahko bilo narobe? Očitno je napaka v BIOSu ali pa z RAMom, ki je 2*256 DDR333.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
- spremenil: Zheegec ()
Moonman ::
Tudi meni je kar naenkrat napisalo C1, probal sem še z petimi različnimi rami pa nič.
...Zdaj pa kar lepo čakam na novo plato. Nimam pojma, kaj bi to lahko bilo.
Ve kdo kaj več? :D
LP
...Zdaj pa kar lepo čakam na novo plato. Nimam pojma, kaj bi to lahko bilo.
Ve kdo kaj več? :D
LP
Si lahko uveljavljal garancijo al kaj
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
Sem meu srečo, da še nisem naredil VDD voltmoda
Plata je delala odlično, nato pa kar naenkrat C1
Jutri grem vprašat, kako kaj napreduje.
LP
Plata je delala odlično, nato pa kar naenkrat C1
Jutri grem vprašat, kako kaj napreduje.
LP
HeiJack ::
Fora pri Epox 8Rda in tudi nekaterih prejšnjih platah (8K3A,..) je, da vsakič ko se pretika ram (ni važno,tud če se samo na en stran odpre zatič) oz. ko se kontakti razklenejo pri ramu (dodajanje, odvzemanje ramov), je potrebno resetirati bios z jumperjem ob bateriji! Tud drugod po svetu so jih nazaj vozil, ker so jim Epox-ke C1 kazale, pa so jim enostavno resetiral BIOS pa je blo! Če so naši trgovci tako pošteni (da bodo po pravic povedal; ne da bodo povrh še zaračunal mogoče kakšen kondenzator,...), svaka jim čast !! P.S. Zadnji stavek je nesmiseln če je plata kupljena pri Mlacom-u !
No, tu je ravno moj problem. Prva stvar-resetiranje biosa- ni pomagalo.
Čudno mi je, da je plata začela zaje***** po enem mesecu delovanja.
LP
Čudno mi je, da je plata začela zaje***** po enem mesecu delovanja.
LP
willson ::
lp!
odgovor ALIEN3001 je preprost: z neta potegn ZADNJI BiOS - 1/29/2003 (Solved hang-up at post C1(h), when memory over clock...) - sem mel iste probleme in jih je tole odpravl
No pol bi mel pa se sam nekaj vprasanj:
- kje nastimas da mas sync rame ?? (jest mal lohk sam by SPD, al pa une %)
- C&C Generals -> v MP igranju proti vec kot 4 nasprotniki = sesutje (ce mam rame v
128bit nacinu, napako sem odpravil ce mam rame v 64bitnem nacinu...) -> ali je imel kdo
podoben problem??
- pa se najvecji problem ki ga nekako ne znam odpravit in mi povzroca tezave je, da ko
gre racunalnik v STANDBY in ko ga "zbudim" - mi pred flasiranjem biosa ni delovala
tipkovnica, sedaj pa ko sem nalozil ZADNJI BiOS - 1/29/2003, monitor ustane v
suspend - standby nacinu??? (kaksen nasvet prosim - bios nastavitve, ...)
Epox 8RDA (brez +), 2x256MB DDR 333 RAM, AMD XP 1.6 (drugac je pa plata seka in je zelo OC )
odgovor ALIEN3001 je preprost: z neta potegn ZADNJI BiOS - 1/29/2003 (Solved hang-up at post C1(h), when memory over clock...) - sem mel iste probleme in jih je tole odpravl
No pol bi mel pa se sam nekaj vprasanj:
- kje nastimas da mas sync rame ?? (jest mal lohk sam by SPD, al pa une %)
- C&C Generals -> v MP igranju proti vec kot 4 nasprotniki = sesutje (ce mam rame v
128bit nacinu, napako sem odpravil ce mam rame v 64bitnem nacinu...) -> ali je imel kdo
podoben problem??
- pa se najvecji problem ki ga nekako ne znam odpravit in mi povzroca tezave je, da ko
gre racunalnik v STANDBY in ko ga "zbudim" - mi pred flasiranjem biosa ni delovala
tipkovnica, sedaj pa ko sem nalozil ZADNJI BiOS - 1/29/2003, monitor ustane v
suspend - standby nacinu??? (kaksen nasvet prosim - bios nastavitve, ...)
Epox 8RDA (brez +), 2x256MB DDR 333 RAM, AMD XP 1.6 (drugac je pa plata seka in je zelo OC )
Ja saj sem jih, zato pa sem to napisal, ker rešitve RES ne vidim. BIOS sem pa že resetiral n-krat, tako da to gotovo ni. Ima še kdo kakšen predlog?
Willson; Daj kar auto pa ti bo vedno na sinhrono dal (povečaj FSB pa ti bo resoulting frequency pri RAMu spremenil na enako vrednost)
Za standby moraš mogoče monitor off nastavit v BIOSu pri power managment. Se ne spomnim točno, prava nastavitev je xxxxxxxx + BLANK, poglej za tole - v glevnem da grafa pošilja monitorju praznino
Willson; Daj kar auto pa ti bo vedno na sinhrono dal (povečaj FSB pa ti bo resoulting frequency pri RAMu spremenil na enako vrednost)
Za standby moraš mogoče monitor off nastavit v BIOSu pri power managment. Se ne spomnim točno, prava nastavitev je xxxxxxxx + BLANK, poglej za tole - v glevnem da grafa pošilja monitorju praznino
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
OwcA ::
@willson: synic = 100%
V DC se načeloma zniža toleranca do visokih FSBjev. Poskusi z Vdd modom.
Ne dopuščaj "spanja", či imaš težave z bujenjem [;)]
Poskusiš lahko tudi s kakšnim starejšim biosom (17/1/03 je zelo dober), ali pa z najnovejšim (5/3/03).
@ALIEN3001: kot je bilo že rečeno, najnovejši BIOS. Poskusi z drugimi RAMi in spremeni timinge, nato vstavi svoje RAMe (po tem triku je potrebno posegati pri nekaterih Corsairjevih RAMih).
Ploščo popolnoma razklopi iz sistema, vzemi ven baterijo in pusti tako za nekaj časa. Včasih pomaga.
Poskusi z drugo režo.
Vsem priporočam AOA forume ali amdbobards
V DC se načeloma zniža toleranca do visokih FSBjev. Poskusi z Vdd modom.
Ne dopuščaj "spanja", či imaš težave z bujenjem [;)]
Poskusiš lahko tudi s kakšnim starejšim biosom (17/1/03 je zelo dober), ali pa z najnovejšim (5/3/03).
@ALIEN3001: kot je bilo že rečeno, najnovejši BIOS. Poskusi z drugimi RAMi in spremeni timinge, nato vstavi svoje RAMe (po tem triku je potrebno posegati pri nekaterih Corsairjevih RAMih).
Ploščo popolnoma razklopi iz sistema, vzemi ven baterijo in pusti tako za nekaj časa. Včasih pomaga.
Poskusi z drugo režo.
Vsem priporočam AOA forume ali amdbobards
Otroška radovednost - gonilo napredka.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: OwcA ()
kot je bilo že rečeno, najnovejši BIOS.
Imam 5.3.2003.
Drugače sem pa poizkusil že vse, samo nove RAMe ne.
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
Zanimiva rešitev - ko sem dal FSB na 166 sem dal timinge -expert- pa na 7,3,3,2.5 -> C1 error. Potem sem pa 1x po naključju pustil -optimal- in so timingi ISTI 7,3,3,2.5 in zadeva lepo dela, od takrat naprej pa še na -expert- isto
Tolk se mučiš potem pa takšna naključna rešitev.
Tolk se mučiš potem pa takšna naključna rešitev.
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Overclock error pri nenaviti 8rda3+???Oddelek: Pomoč in nasveti | 693 (644) | Poldy |
» | Katero nForce2 plato (strani: 1 2 3 4 … 7 8 9 10 )Oddelek: Kaj kupiti | 31649 (18244) | Jaffa |
» | Težava z navijanjem na 8RDA3+ (strani: 1 2 3 )Oddelek: Navijanje | 7747 (5429) | pele-on |
» | Obvestilo za vse lastnike NF7-S 2.0 in mogoce starejsih (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 5760 (4007) | Clemento |
» | 8rda+, max:1684 MHz kaj delam narobeOddelek: Navijanje | 1653 (1257) | waters |