Forum » Loža » Vpliv porabnikov zunaj hiše na elektriko v hiši
Vpliv porabnikov zunaj hiše na elektriko v hiši
Venum ::
Zadnje čase opažam, da ko sosed dela kaj z brusilko (mislim da je to večji porabnik) se začne oglašat moj napajalnik (bzzzz oz. brnenje). Drugače ima platinum certifikat in bi naj bil bolj občutljiv za take zadeve, ampak mi ni jasno kako je možno da je to brnenje posledica uporabe porabnika pri sosedu. Zanima me, če se to dogaja tudi ostalim in/ali se da to nekako rešit, ker me to brnenje moti(ne tako fejst,vendar če se da rešit bi bilo super). Vem da je brnenje zaradi soseda oz. njegove brusilke, ker ko jo jo ugasnil se je nehalo. Ali je to normalno oz. se lahko pritožim na elektro?
Hvala.
Hvala.
Highlag ::
Platinum certifikat hehe. U make my day!
Na elektro ne, kvečjemu sosedu, ker mu kotna brusilka dela motnje. Je pa hecno, da imaš tako občutljiv napajalnik, da lovi takšne motnje. Glede na to, da bi naprave kupljene v EU imeti imunost na EMC motnje, prav tako pa jih nebi smele povzročati. Očitno imata oba necertificirane naprave.
Na elektro ne, kvečjemu sosedu, ker mu kotna brusilka dela motnje. Je pa hecno, da imaš tako občutljiv napajalnik, da lovi takšne motnje. Glede na to, da bi naprave kupljene v EU imeti imunost na EMC motnje, prav tako pa jih nebi smele povzročati. Očitno imata oba necertificirane naprave.
Never trust a computer you can't throw out a window
Okej, ne razumem kaj ti je smešno. Platinum je za izkoristek energije in bi nej ble take naprave bolj občutljive na razne interference. Necertificirane? Saj nisem kupil napajalnika na bolšjaku. Čudno je to, ker imamo iz hiše neposredn kabl do elektro razdelilne postaje. Ima še kdo drug kakšno razlago/predlog?
einstein :P ::
Zakaj naj bi take naprave imele motnje? Saj imajo filtre notri.
Do sedaj mi kakih 7-8let star napajalnik še ni nobenih zvokov spuščal, ko je bil priklopljen bilokateri porabnik (tudi nepostredno na istem podaljšku).
Do sedaj mi kakih 7-8let star napajalnik še ni nobenih zvokov spuščal, ko je bil priklopljen bilokateri porabnik (tudi nepostredno na istem podaljšku).
STAY OUT OF MY TERRITORY!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: einstein :P ()
Ker občasno slišim bzzz iz napajalnika (pa ni bil prvi napajalnik s takšnim obnašanjem). Naj pokličem elektro, da preverijo stanje? Včasih tut luči malo "utripajo" (se vidi). Nevem zakaj, vprašaj tistega, ki je napisal to na st. Brias kaj pa ti misliš?
Piskanje?
Namreč jaz včasih iz ventilatorja zaslišim bzzz, ki je kar visoke frekvence.
Pa drugače tudi brnenje iz ventilatorja nima neke določene frekvence, lahko brni z eno ali z neko čisto drugo frekvenco.
Namreč jaz včasih iz ventilatorja zaslišim bzzz, ki je kar visoke frekvence.
Pa drugače tudi brnenje iz ventilatorja nima neke določene frekvence, lahko brni z eno ali z neko čisto drugo frekvenco.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: einstein :P ()
Ko se bo spet pojavilo bom posnel in boš ocenil.
Iz napajalnika se občasno sliši "elektrika", z zelo visoko frekvenco, bi se lahko reklo da je piskanje ja. Zamenjal sem že en napajalnik zaradi tega in sem mislil, da je to zaradi firme, sedaj ko sem pa kupil malo boljšega tega nebi smelo bit in ker v hiši še luči občasno utripajo mislim da je nekaj narobe z elektriko in ne s samo napravo..
Iz napajalnika se občasno sliši "elektrika", z zelo visoko frekvenco, bi se lahko reklo da je piskanje ja. Zamenjal sem že en napajalnik zaradi tega in sem mislil, da je to zaradi firme, sedaj ko sem pa kupil malo boljšega tega nebi smelo bit in ker v hiši še luči občasno utripajo mislim da je nekaj narobe z elektriko in ne s samo napravo..
Ja, to se zna dogajati, če ga imaš skoraj do konca obremenjenega.
Invictus ::
Fantje nimate pojma.
V napajalnikih se oglaša transformator zaradi izgub na njem. To se sliši kot brnenje. Bolj posledica slabe izdelave ...
Če bi bil ventilator, bi se slišal bolj mehanski zvok, kot nekako drgnenje.
V napajalnikih se oglaša transformator zaradi izgub na njem. To se sliši kot brnenje. Bolj posledica slabe izdelave ...
Če bi bil ventilator, bi se slišal bolj mehanski zvok, kot nekako drgnenje.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
TRIROG ::
Jaz sem imel podobno tezavo s plazmo... Ko so sosedje, ki so imeli racunovodski servis prizgali fotokopirca, mi je zacelo nekaj piskati v plazmi (kot kaksen pokvarjen kondenzator)... In to v pocasnih intervalih... Vse sem probal, se plazmo sem na servis peljal, kjer jasno ni piskala...
Zgolj po nakljucju sem povezal vklop fotokopirca s piskanjem na plazmi...tako da je povsem mozno, da sosed povzroca motnjo, ki jo tvoj napajalnik manifestira v slisno obliko...
Zgolj po nakljucju sem povezal vklop fotokopirca s piskanjem na plazmi...tako da je povsem mozno, da sosed povzroca motnjo, ki jo tvoj napajalnik manifestira v slisno obliko...
...:TOMI:... ::
Avtor teme, počakaj, da boš malo starejši in teh zvokov ne boš več slišal.
Sicer je pa rešitev, da se priklopiš na drugo fazo, kot sosed (če seveda imaš to možnost).
Problem tu je pa slaba izdelava, slab dizajn, slabi materijali in preobčutljivost na nekatere frekvence, ki jih v omrežje oddaja omenjena brusilka.
Sicer je pa rešitev, da se priklopiš na drugo fazo, kot sosed (če seveda imaš to možnost).
Problem tu je pa slaba izdelava, slab dizajn, slabi materijali in preobčutljivost na nekatere frekvence, ki jih v omrežje oddaja omenjena brusilka.
Tomi
Engineer_ ::
Prižgi glasbo ko bo imel sosed prižgano kosilko.
Ali pa kupi kak razdelilc z vgrajeno varovalko, če ne že kakšno pošteno prenapetostno zaščito, morda bo malce ublažilo motnje.
Meni se to sicer dogaja ko prižgem lasten tiskalnik. Takoj ko ga prižgem na receiverju skozi zvočnike slišim brnenje. Pač potrpim da sprinta tistih nekaj strani in ga takoj nazaj izklopim. Priklopljena pa sta na isti razdelilec.
Ali pa kupi kak razdelilc z vgrajeno varovalko, če ne že kakšno pošteno prenapetostno zaščito, morda bo malce ublažilo motnje.
Meni se to sicer dogaja ko prižgem lasten tiskalnik. Takoj ko ga prižgem na receiverju skozi zvočnike slišim brnenje. Pač potrpim da sprinta tistih nekaj strani in ga takoj nazaj izklopim. Priklopljena pa sta na isti razdelilec.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Engineer_ ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zvok elektrike?? (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 10701 (8438) | FX6300B |
» | Brnenje napajalnika - LC PowerOddelek: Strojna oprema | 3131 (2656) | Seba22 |
» | Brnenje Samsungove plazmeOddelek: Zvok in slika | 3429 (2611) | [D]emon |
» | Piskanje in jamranje iz novega sistema (napajalnika in grafične/matične plošče).Oddelek: Pomoč in nasveti | 866 (687) | Wox |
» | Napajalnik LC 550W LC6550 oddaja periodičen visok zvokOddelek: Strojna oprema | 1658 (1190) | ZeRo_X |