» »

Nadaljnje izredno izobraževanje na področju informatike in programiranja

Nadaljnje izredno izobraževanje na področju informatike in programiranja

coolio99 ::

Zdravo,

sem v srednjih 30-ih in zaposlen v javnem sektorju, kjer opravljam delo podpore. Poleg tega imam tehnično izobrazbo 7. stopnje, ki pa je nisem nikoli izrabil. Vzdušje, odnosi in varnost v podjetju so mi zelo všeč. Ni nekega tempa, plača je povprečna, rad pa bi več znanja in tudi kakšen evro več. V JS oz. tu so tiste zgornje pozicije rezervirane za vip posameznike. O nekem napredovanju in ne vem kako večji plači lahko bolj kot ne le sanjam. Lahko pa seveda z novim pridobljenim znanjem konkuriram za podobno službo v drugi ustanovi.
Pri sami službi bi mi najbolj prav prišlo znanje informatike in osnove programiranja. Verjetno je bolj smiselno, da ostanem v okviru sistemske administracije in ne grem v čisto programiranje, ki ga tu ravno veliko ni, sam pa sem že ogromno zamudil. Z učenjem sem začel doma, a gre vse sila počasi, zato razmišljam o vpisu na dodatno izobraževanje. Eno so tečaji programiranja (Smart Ninja...) drugo pa izredni študiji (B2, Academia...). Papirja dejansko ne potrebujem, ker bo to tako ali tako nižja stopnja, kot jo pa že imam. Rad bi, da je izobraževanje praktično zastavljeno in ne preveč splošno. Glede na to, da imam že zaposlitev, študij ne sme biti preveč zahteven. Sicer je to res kontraproduktivno, vendar ne bi mogel vsak dan po službi še hoditi na predavanja in se učiti. Enostavno bi bilo preveč. Bolj me tudi zanima, če so te študiji aktualni ali pa so malo zastareli. Kaj mislite, da lahko dejansko pričakujem glede znanja, ko zaključim posamične programe. Zgolj programe in nič postranskih projektov. Vem, da je iz vidika nekega programerja, ki je v tem poslu že vrsto let in je dober, to znanje sila skromno, a zanima me, če je to dobra osnova za naprej.
Ena od možnosti je tudi privat izobraževanje, kjer najamem nekoga, ki me to redno uči. Cene so verjetno nekje 15 - 20 €/h. Potrebno pa je dobiti nekoga, ki zna, ne nekoga, ki bo nekaj nakladal, sam pa bom temu slepo verjel. To je spet težava.
Ima kdo izkušnje s Smart Ninja in njihovi tečaji ali pa meni najbližji ŠC Kranj in študij Informatike. Tile študiji so kar dragi. Tale na ŠC Kranj recimo znaša 4000 € + dodatni stroški. Ostane mi tudi B2 v Ljubljani, kjer sem vsak dan. Tudi oni imajo program Informatike. Ostalo so samostojni zavodi po celotni Sloveniji, kjer v poštev pride zgolj e-študij.
Verjetno bi se lahko med študijem povezal v kakšen projekt in tam pilil znanje. To se mi zdi kar ključno. Ne bi rad zapravljal časa in denarja ter delal neke izpite za brezzveze. Ob nekem znanju, bi kaj hitro pridobil projekt tudi v sami službi, kar pa je sploh moj cilj.

Je kdo študiral na omenjenih ustanovah in bi lahko delil svoje izkušnje? Kako mi predlagate, da najhitreje pridem do uporabnih znanj.

Hvala.

Invictus ::

Udemy, freecodecamp, edx, itn...

Cene so nizke, tečaji kar O.K.

V tvojih letih ni pomembna izobrazba, ampak certifikati.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Študent naj bo ali Kako in kam na fakulteto!!! (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Šola
466358437 (20629) nejc_nejc
»

Šola ali tečaji - začetek programiranja (strani: 1 2 )

Oddelek: Programiranje
7710324 (8439) Ahim
»

Kako priti iz nič čim hitreje do službe v IT industriji? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6319902 (17030) vostok_1
»

Visja sola informatika (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
7930915 (21081) drzni86
»

študij IT ekspert

Oddelek: Operacijski sistemi
174576 (3678) imagodei

Več podobnih tem