» »

Prodaja v tujino

Prodaja v tujino

freesty ::

Prodajam ene stvari na bolhi in me kontaktirala oseba iz Londona.

lahko ladja v London, Velika Britanija?


Sure, if you pay me upfront+shipping.


OK Thanks..Am very much okay with the price and condition of the item and i can pay to your paypal account..So all i want you to do now is get me the shipment cost of the package by post office to the receiver in London and Also provide me the following details for payment:

Name :
Paypal Address :
Item Cost :

I await your soonest reply.
Regards


S prva sem mislil, da gre za nateg, spet neka nigerija ampak mislim, da je legit, ker tudi sam sem kupoval preko nemskih "bolh" in sem tudi uporabljal google translate.

Kako je s paypalom? Ko dobim nakazano, pa potem posljem, je ta denar moj? Ne more skenslat transakcije? Pac dozdeva se mi, da je ze tak ampak hocem bit 100%.
http://www.youtube.com/watch?v=5hfYJsQAhl0

Invictus ::

Lahko skensla transakcijo tako da se pritoži na kvaliteto izdelka.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

tumare ::

Lahko skensla, lahko celo skensla preko kreditne kartice še pred paypalom.
Zahtevaj nakazilo na bančni tekoči račun.

bluefish ::

Druga varianta je, da ti na mail z lažnega naslova pošljejo potrdilo o PayPal plačilu.
Razen, če je tvoj artikel res nek unikat, noben Anglež pri zdravi pameti ne bo iskal na neki random strani kot je Bolha. Toliko manj z uporabo Google Translate.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bluefish ()

tumare ::

Je pa zanimivo, ker pri nategih hočejo navadno denar, tukaj pa ZGLEDA da hočejo kar prodajaš.

Kaj pa prodajaš, če lahko zvemo (vsaj okvirno)?

freesty ::

Prodajam Canon 30D z dodatno opremo za 220€.

Torej ni safe, ok sam da vem.
http://www.youtube.com/watch?v=5hfYJsQAhl0

St235 ::

Kar lahko narediš je da takoj ko imaš denar na paypalu si tega prenakažeš na svoj račun. In ko bo denar na računu pošlješ artikel. Potem tudi, če bo zahteval refund paypal tega ne bo imel kje vzet.

freesty ::

Kaj pa ce bom imel cez 2 meseca denar na paypalu? To mi potem lahko vzamejo?
http://www.youtube.com/watch?v=5hfYJsQAhl0

St235 ::

odvisno. Kar kupec lahko naredi je da odpre dispute potem pa sledi kreganje preko paypala. Pogosto se paypal postavi na stran kupca in takrat ti lahko vzamejo denar. Ne more pa kupec kar sam od sebe nič naredit.

Machete ::

Če označi transakcijo kot gift, ti tega nemore 'zapleniti' niti ebay.
Samo preveri to za 100%, ker nekaj časa nazaj je tako bilo, sedaj nevem če se je kaj spremenilo.
Drugače pa mislim, da ni res da če ti ta denar preneseš na račun, da je varen. Še vedno ti naredijo plombo in plačaš ob naslednjem obračunskem obdobju, ko ti banka to odtrga iz kartice.

St235 ::

Nope, paypal ne more posegat v tvoj bančni račun. Lahko pa ti seveda dajo plombo in blokado na paypal. ČE hočeš bit ektra ziher lahko po tranzakciji zbrišeš kartico iz paypala.

Machete ::

also:
A few things to keep in mind:
You cannot remove a card if you have a pending transaction or if your card was the backup payment method for a recent instant bank payment. Wait a few days and try again.
You may not be able to remove your card if you have a negative balance in your PayPal account. In this situation, you must bring your balance to zero or higher to remove your card.
If you remove your only card and have a confirmed bank account, you'll no longer be able to make instant bank payments. Instead they'll be sent as eChecks, which take 3 to 4 working days to process.

You may not be able to remove your card if you have a negative balance in your PayPal account. In this situation, you must bring your balance to zero or higher to remove your card.

St235 ::

torej edini varen način je ali nakazilo kot gift ali pa da prenakažeš denar in počakaš, da dobiš denar na račun in zbrišeš kartico.

Sam oboje zgoraj našteto je malo vejretno. Pri takih i ndrugačnih scamih gre zato, da te bodo na tak ali drugačen način poskušali prepričat, da so denar nakazali in da ga boš videl ko boš poslal artikel in podobne fore.

MIHAc27 ::

Če misliš res pošiljat, prej poslikaj paket in vsebino, da si res poslal v OK stanju.

Drugače pa.. če mi gledamo nemški, angleški ebay, zakaj ne bi tudi nekdo iz tujine Bolhe. Je pa res manjša verjetnost, da je legit. Sploh kamere jaz ne bi ravno kupoval, da je prej ne vidim.

Jaz v glavnem ne bi pošiljal, dokler denarja nimam v roki.

Ice-Heki ::

Hm, sam sem imel podobno izkušnjo, ko sem prodajal avto ... Na spletu sem objavil oglas in po začetnih klicih iz cele Slovenije sem prejel tudi zanimivo sporočilo (v angleščini) od g. Stojana, da se zanima za avto.

Na tem mestu velja omeniti, da sem dosedaj uspešno v Nigerijo prodal že dva avta. Obakrat sta me kupca poklicala in prišla na osebni ogled avtomobila (in kasneje tudi prepis), tokrat pa sem dobil sporočilo, zato sem bil malce bolj previden.

Mojemu dragemu prijatelju Stojanu J. (kakor se je podpisal) sem poslal email (s samo zato odprtega @gmail računa), da je avto res še na voljo, da pa sprejmem samo gotovino - in da vse bančne transakcije odpadejo (posebaj sem navedel Western Union in Paypal). Pod obrazložitev sem zapisal še, da je razlog predvsem to, da bo nekdo tako ali drugače moral priti po avto in da bo ob prepisu moral biti fizično prisoten.

Po nekaj urah sem od Stojana dobil odgovor, da je zadovoljen s pogoji in ceno in da mi bo denar nakazal direktno preko PayPal računa, brez zamude! Da si zelo želi priti na ogled avta, a da je trenutno na drugem koncu sveta s podjetjem Euro Max Resources. Prosil me je, če mu lahko pošljem moje ime, paypal račun, telefonsko številko in ceno avtomobila. Ko naj bi dobil vse podatke, bo menda takoj nakazal denar na moj paypal račun, na dom pa bo prišel posrednik, ki bo z menoj uredil tudi vse potrebne dokumente.

Moj odgovor je bil tokrat malce bolj agresiven, a sem se znova naredil največjega bedaka: odpisal sem mu, da njegovi pogoji zame niso sprejemljivi. Da pa mu kljub temu pošiljam moje podatke (izmišljene, vključno s podatki o paypal računu), čeprav res ne vem, zakaj jih bo imel. Ceno avtomobila pa sem povišal za 100 €.

Še isti večer, na nadeljo, mi je Stojan odgovoril, da bo plačilo opravljeno takoj v ponedeljek zjutraj in da nadaljne informacije sledijo.

Naslednji dan sem v službi, malo pred malico res dobil sporočilo od Stojana z zadevo Transfer Done! Sporočil mi je, da bi že moral dobiti potrditev od PayPal-a, da sem dobil nakazan denar. Še več! Stojan je priložil še 1000€, ki jih moram nakazati podjetju, ki se ukvarja s transportom. Po plačilu bodo po avto prišli v 48 urah. Verjetno me bodo poklicali, zato me Stojan lepo prosi, če lahko še enkrat posredujem svojo številko, da jo bo posredoval naprej.

Stojan v resnici ni ničesar nakazal. Dobil sem 2 sporočila s PayPal računa (paypal@inc-transferteam.com), ki ju je Gmail avtomatično pospravil v SPAM. Prvo je potrdilo PayPal-a, da imam na računu denar, drugo pa obvestilo, da je PayPal začasno zadržal denar in da ga dobim šele, ko izpolnim svoje obveznosti - nakazati moram 1000€ za stroške transporta avta - torej denar, ki mi ga je "dodatno" nakazal Stojan.

St235 ::

Klasičen scam, kjer te spravijo ob 1000€, če si seveda tako naiven.

Tako da freesty, če boš prodajal ne nasedat raznim emailom o temu kako je denar zadržan in ne vem kaj. Paypal tega ne dela. Denar bo viden na tvojem računu takoj, ko bo dejansko nakazan.

freesty ::

Ja, gre za nateg. Sem mu dal paypal podatke in sem kmalu po tem dobil dva maila, ki zgledata zelo legit. Ampak na mojem paypal racunu ni nic denarja:)
http://www.youtube.com/watch?v=5hfYJsQAhl0

MIHAc27 ::

Moj nasvet..na emaile od te osebe ne odgovarjaj več, označi jih kot spam, če maš kak filter.

Motion ::

Jst mam sedaj tudi podoben primer. Na bolhi prodajam prenosnik in me kontaktira nekdo iz tujine (Polski email) če bi lahko paket poslau v London. Tip pravi da plača vse stroške in denar nakaže direkno na transakcijski.
A če jst počakam da dobim plačilo na transakcijski in šele potem pošljem paket sem varen glede denarja?

bluefish ::

Ne gre to tako.

Ignoriraj.

Janac ::

Motion je izjavil:

Jst mam sedaj tudi podoben primer. Na bolhi prodajam prenosnik in me kontaktira nekdo iz tujine (Polski email) če bi lahko paket poslau v London. Tip pravi da plača vse stroške in denar nakaže direkno na transakcijski.
A če jst počakam da dobim plačilo na transakcijski in šele potem pošljem paket sem varen glede denarja?


Verjetno sploh tip ni...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

PayPal (strani: 1 2 3 473 74 75 76 )

Oddelek: Loža
3785737748 (20779) plusdzabaka1
»

Paypal podpira tudi Slovenijo (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
817134702 (14666) igi82m
»

Debetna Visa Elektron ABanka - Paypal (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Kaj kupiti
333106852 (33899) PINki
»

Paypal-Bolha goljufija? (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
9216593 (8912) Furbo
»

eBay - vračilo denarja (PayPal)

Oddelek: Pomoč in nasveti
329213 (7064) refosk

Več podobnih tem