Forum » Loža » Kateri agregat kupiti?
Kateri agregat kupiti?
nanci ::
Živjo,
Doma imamo kmetijo in nas izpadanje toka precej heca, zato smo kupili agregat, ki ni zalaufal strojev za molžo. Torej moramo kupiti močnejšega, da pa se nebi spet nasrali, svetujte, kateri zanesljivo deluje? Po karakteristikah bi nam najbrž odgovarjal HONDA EU65is. Ga kdo ima? Kako se lahko pohvalite z delovanjem?
LP
Doma imamo kmetijo in nas izpadanje toka precej heca, zato smo kupili agregat, ki ni zalaufal strojev za molžo. Torej moramo kupiti močnejšega, da pa se nebi spet nasrali, svetujte, kateri zanesljivo deluje? Po karakteristikah bi nam najbrž odgovarjal HONDA EU65is. Ga kdo ima? Kako se lahko pohvalite z delovanjem?
LP
- premaknil iz Kaj kupiti: bluefish ()
...:TOMI:... ::
Honda je top.
Sicer pa tuda jaz iščem en agregat, bi bil pripravljen prodati tega, ki ne zažene, oziroma je prešibek?
Sicer pa tuda jaz iščem en agregat, bi bil pripravljen prodati tega, ki ne zažene, oziroma je prešibek?
Tomi
vofra ::
Živjo,
LP
povprasaj se v tem forumu, sem ravno videl razpravo o razlikah med agregati
za stroje oz za gospodinjsko rabo
http://www.podsvojostreho.net/forum
fikus_ ::
Pred nakupom preveri kolikšno električno moč rabiš za molzni stroj in ša kakšno razsvetljavo in na podlagi tega išči električno moč agregata. Pa še pri tem vzemi rezervo oz. močnejši agregat za faktor 2.
LP
LP
misek ::
Doma imamo elektro agregat 7kW gnan preko traktorskega kardana. V zadnjem letu je bil nekajkrat v uporabi in poganja celotno kmetijo, tako v hlevu kot v hiši, saj ga imamo vezanega na glavni vhod preko preklopnega stikala. Tudi elektronske stvari mu niso povzročale težav (TV, modem, računalnik). Glede na to, da za pogon služi traktor, je cena precej nižja. V delovanju pa ni pretirane razlike - nastaviš število vrtljavev kardana za napetost 400V in priključiš v omrežje. Kljub požrešnemu hladilniku, ki se vklaplja in izkljaplja, mu napetost ne pade.
...:TOMI:... ::
Jaz vseeno raje ne bi poganjal občutljivih zadev (računalnik, elektronika) preko agregata. Vsaj ne brez kvalitetnega UPS-a. Pri agregatu so možni kratkotrajni padci napetosti ali prenapetosti, elekto motor to čisto drugače občuti, kot računalnik.
Tomi
gumby ::
Doma imamo elektro agregat 7kW gnan preko traktorskega kardana...
Ravno v tem je hec, da ga žene traktor, katerega motor ima malce več moči, kot ubogih 7kW. Zato se razni sunki, ki jih povzročajo vklopi naprav, tule sploh ne poznajo.
Tamali 3-4kW agregat bo pa počepnil takoj, ko se vključi hladilnik z 200W kompresorjem.
my brain hurts
SaXsIm ::
...:TOMI:... je izjavil:
Jaz vseeno raje ne bi poganjal občutljivih zadev (računalnik, elektronika) preko agregata. Vsaj ne brez kvalitetnega UPS-a. Pri agregatu so možni kratkotrajni padci napetosti ali prenapetosti, elekto motor to čisto drugače občuti, kot računalnik.
Sam se ne bi preveč obremenjeval s tem, napajanje preko agregata (dovolj močnega) je mnogokrat precej boljša možnost kot napajanje iz omrežja, vsaj kar se tiče motenj in nihanj.
SaXsIm
Aston_11 ::
Jaz sem imel agregat od 2500 W (izhod, motor jasno močnejši) iz Lidla in ni popolnoma nič počepnil, ko sem zagnal na njem ta velik fleks. Gnali smo tudi hladilnik od 80 W, pa tudi ni počepnil, pa mešalec od 600 W, pa tudi ni počepnil. Tako da ideje o tem kako počepnejo stvari, so morda v teoriji, v praksi stvari delajo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Aston_11 ()
blue ::
Poglej če je možno dobiti kaj rabljenega... Če imaš čas redno spremljaj oglase...
Mogoče gre kako podjetje v stečaj... :)
Doma so pred kakimi 10leti za 4000EUR kupili 40KW dizelskega z avtomatskim vklopom (okoli 10 sekund)..
Avtomatski vklop je neprecenljiv za prezračevalne sisteme, hladilnice in tudi gledanje TVja :)
Čeprav je agregat star 30let ni težav z nobeno napravo (računalniki, razni kontrolerji...)
Je pa res, da je ZELO GLASEN :)
Mogoče gre kako podjetje v stečaj... :)
Doma so pred kakimi 10leti za 4000EUR kupili 40KW dizelskega z avtomatskim vklopom (okoli 10 sekund)..
Avtomatski vklop je neprecenljiv za prezračevalne sisteme, hladilnice in tudi gledanje TVja :)
Čeprav je agregat star 30let ni težav z nobeno napravo (računalniki, razni kontrolerji...)
Je pa res, da je ZELO GLASEN :)
Agregat počepne takrat, ko je npr. obremenjen na 3/4 nazivne moči, potem ga pa še na hitro obremeniš z razliko do nazivne obremenitve z npr. brusilko. Pogonski motor agregata ne more tako na hitro povečati moč na električni strani, obrati se zmanjšajo in posledično motor obstoji zaradi prevelike obremenitve.
Zato je bolje imeti nekaj rezerve na električni strani, poleg tega je kvaliteta oddane elektrike boljša, kot če voziš na meji.
Zato Nanci izberi nekaj z dosti rezerve (faktor 1,5 - 2).
LP
Zato je bolje imeti nekaj rezerve na električni strani, poleg tega je kvaliteta oddane elektrike boljša, kot če voziš na meji.
Zato Nanci izberi nekaj z dosti rezerve (faktor 1,5 - 2).
LP
Vikking ::
BladE_ ::
Nutool so zelo zelo cheap zadeve. Za občasno neko nezahtevno uporabo bi lahko bil dovolj.
Akcija - Reakcija
Agregati za mali denar in nekaj kW so praktično vsi Kitajci v različnih barvah, mogoče kakšen Korejc, ICE-ji so kopije ali delani po licenci (kar je precej bolje) najpogosteje kakšnih Japoncev (Honda, Subaru, . . . .).
Če naročiš dovolj agregatov (kakšen kontejner ali dva, ti Kitajci na agregate nalepijo kakršnikoli nalepko.
Če naročiš dovolj agregatov (kakšen kontejner ali dva, ti Kitajci na agregate nalepijo kakršnikoli nalepko.
OmegaM ::
Malo boljši... Italijanski ne morem rečt nič slabega čez bulldog. Je pa dizl.
Ni nam lahko, bo pa boljše!!!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: OmegaM ()
chort ::
Iščem nekaj zanesljivega dizelskega, za občasno rabo ob izpadih (ki so zaradi lokacije nekajkrat letno po nekaj ur do dni), okrog 5 kw, relativno tihega, večino časa stacionarnega. Ima kdo kak predlog?
nekoman ::
Zdravo.
Obujam temo...
Namreč namen imam kupiti agregat. Na tem področju imam bolj laično znanje.
Agregat bi se uporabljal za hišo in poslopje zraven.
- 3 skrinje, 2 hladilnika = to bo osnova, po potrebi bi se zraven priklopilo obtočno črpalko od peči za ogrevanje hiše - na drva. Če bi blo potreba, moč in višek, pa še polnitev mobitelov pa kak tv. To bi blo 5 Kw dost.
Uporaba med izpadi elektrike (tega bo očitno čedalje več).
Nagibam se k nakupu:
- 5 kw
- raje dizel (čeprav je bencinske ponudbe več)
- da ima avr (to je že kar standard)
- obvezno enofazni. 2 vtičnico po 230V pa še mogoče USB, ne želim takega ki ima poleg še trofazni priklop...
- ročni zagon obvezen
Ima kdo kak predlog, izkušnje kaj kupiti; tudi glede znamke ipd.
Hvala
Obujam temo...
Namreč namen imam kupiti agregat. Na tem področju imam bolj laično znanje.
Agregat bi se uporabljal za hišo in poslopje zraven.
- 3 skrinje, 2 hladilnika = to bo osnova, po potrebi bi se zraven priklopilo obtočno črpalko od peči za ogrevanje hiše - na drva. Če bi blo potreba, moč in višek, pa še polnitev mobitelov pa kak tv. To bi blo 5 Kw dost.
Uporaba med izpadi elektrike (tega bo očitno čedalje več).
Nagibam se k nakupu:
- 5 kw
- raje dizel (čeprav je bencinske ponudbe več)
- da ima avr (to je že kar standard)
- obvezno enofazni. 2 vtičnico po 230V pa še mogoče USB, ne želim takega ki ima poleg še trofazni priklop...
- ročni zagon obvezen
Ima kdo kak predlog, izkušnje kaj kupiti; tudi glede znamke ipd.
Hvala
Enofazni bo OK , ker trifazne moraš imeti simetrično obremenjene vse tri faze.
Znamko je pa težko svetovati. V glavnem so vsi Made in China, razen če greš cenovno precej višje. V tem močnostnem razredu so tudi dizli redkost.
Znamko je pa težko svetovati. V glavnem so vsi Made in China, razen če greš cenovno precej višje. V tem močnostnem razredu so tudi dizli redkost.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!
Lahko da bo ok, čeprav je opis za bruhat " Pri 75 % obremenitvi omogoča neprekinjeno delovanje do 8 ur, pri čemer doseže največjo izhodno moč 6500 W za obdobje 5 minut" 9kW je pa verjetno moč bencinskega motorja.
Predvidevam da bo zmogel napajati, kar si napisal. Hladilniki imajo velik zagonski tok, kasneje pa rabijo precej majhno konstantno moč.
Predvidevam da bo zmogel napajati, kar si napisal. Hladilniki imajo velik zagonski tok, kasneje pa rabijo precej majhno konstantno moč.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

iloveboobz ::
zračunaj si kako velik agregat _dejansko_ potrebujes. Za 3 skrinje in 2 hladilnika gnat nerabiš 6.5kW.
Ker večji kot je generator, bolj bo požrešen in glasn.
Sam za občutek; glede na podatke bo tale generator pil cca 3L/h. Tko da te tale hec stane kake 5EUR/h, če maš izpad :)
Moj glas gre sicer za baterijo. Bo dražje, ampak ima lahko tudi utility poleg backup napajanja (load balancing, peak shaving...)
Ker večji kot je generator, bolj bo požrešen in glasn.
Sam za občutek; glede na podatke bo tale generator pil cca 3L/h. Tko da te tale hec stane kake 5EUR/h, če maš izpad :)
Moj glas gre sicer za baterijo. Bo dražje, ampak ima lahko tudi utility poleg backup napajanja (load balancing, peak shaving...)
smoki
Zgodovina sprememb…
- spremenil: iloveboobz ()

https://www.anenji.net/products/6.2kw-4...
https://www.anenji.net/products/anenji-...
poceni baterijska varjanta. Za malo čez jurja maš za 5kWh storaga, kar bo več kot dovolj za zasilno napajanje luči, pump pa hladilnikov/skrinj. Če rabiš pa več, vzameš pa 15kWh baterijo (ca 1600€).
Pa nebo ropotanja in smrdenja od generatorja.
https://www.anenji.net/products/anenji-...
poceni baterijska varjanta. Za malo čez jurja maš za 5kWh storaga, kar bo več kot dovolj za zasilno napajanje luči, pump pa hladilnikov/skrinj. Če rabiš pa več, vzameš pa 15kWh baterijo (ca 1600€).
Pa nebo ropotanja in smrdenja od generatorja.
smoki

https://www.amazon.de/-/en/LiFePO4-Rech...
evo še cenejša varjanta
785€ shipped za combo... Ceneje kot el cheapo bencinski agregat podobne moči...
evo še cenejša varjanta
785€ shipped za combo... Ceneje kot el cheapo bencinski agregat podobne moči...
smoki
krho ::
Meni Villager VGS 3300S za 300EUR na vikendu pelje tudi uno taveliko (2kW) staro kotno brusilko od iskre brez problema
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net
Zgodovina sprememb…
- spremenil: krho ()
kekeck ::
Za doma je pri agregatu najpomembenjse da je INVERTERSKI, kajti sodobne naprave s frekvencno regukacijo npr. obtocna crpslka za centralno ne dela na AVR agregat. Za doma je pomoje 2,2kVA oz 2kW po domace po moje vec kot zadosti. Jaz imam Kipor ze 10 let (kopija Honde).
nekoman ::
Da bi mel baterijo na zalogi mi ni .
Zeleni polom.com
Stvari morajo bit na bencin/nafto,
glede inverter ja sem pa bral, da je adr za naprave dovol, samo kot pravite temu ni tako, sem ponovno v dvomih.
bolj natančno:
1 skrinja je stara 15 let
Druga 20 let
Tretja cca 8 let
Hladilnik star 20 let eden 10
6 x mobitel
2 x TV
Centralna, če se pa meni kurilo pa sanitarno črpalko za rolo vodo
Pa še ene 6 luči 150w
To bi bilo Maks kar bi laufal
Zeleni polom.com
Stvari morajo bit na bencin/nafto,
glede inverter ja sem pa bral, da je adr za naprave dovol, samo kot pravite temu ni tako, sem ponovno v dvomih.
bolj natančno:
1 skrinja je stara 15 let
Druga 20 let
Tretja cca 8 let
Hladilnik star 20 let eden 10
6 x mobitel
2 x TV
Centralna, če se pa meni kurilo pa sanitarno črpalko za rolo vodo
Pa še ene 6 luči 150w
To bi bilo Maks kar bi laufal
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | S čim poganjati pumpo za centralo ob izpadu električne energije (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 16622 (7552) | deco16 |
| » | Backup baterija za celo hišo? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 11123 (8351) | TESKAn |
| » | električni agregat za PCOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 6495 (4396) | matobeli |
| » | Vse o agregatih (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 38984 (30648) | int47 |
| » | Dizel agregat za centralnoOddelek: Loža | 10989 (5639) | energetik |