» »

Pole - prva pomoč

Pole - prva pomoč

Kolarks ::

Potrebujem nove pole za prvo pomoč, če se jih da dobit kje na netu.

Lep pozdrav!
  • spremenil: Kolarks ()

dottor ::

Oprosti ampak če ne moreš se naučit tistih 10 prometnih znakov, kdo ima prednost v križišču in tistih par pravil nimaš kaj iskat na cesti.
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi

Kolarks ::

?

tony1 ::

Knjigo v roke in študirat.

joze67 ::

Pole za prvo pomoč nimajo neposredne zveze s prometnimi znaki niti s prednostjo v križišču.

Machete ::

dottor je izjavil:

Oprosti ampak če ne moreš se naučit tistih 10 prometnih znakov, kdo ima prednost v križišču in tistih par pravil nimaš kaj iskat na cesti.


Upam da tudi tebe ni na cesti, če bi za nudenje prve pomoči uprabljal prometne znake.

DonPierre ::

Hipotetično (bognedaj!): recimo, da imaš prometno nesrečo, edini, ki ti lahko tisti trenutek lahko pomaga, pa je študiral prvo pomoč po polah. Kako bi se počutil, ko se gre pa za tvoje zdravje/preživetje? Vsaj pri resnih stvareh ne ubirajte bližnjic skozi življenje!

miraldi ::

Za prvo pomoč pa res ne rabiš pol.

Ti samo poslušaj in sodeluj na predavanju pa boš naredil bp.
Položaj za nezavestnega, oživljanje in različna povitja pa niso težka.

CPP je pa mal bolj zaj*ban sam se pa da natest v prvo.
i7 12700k
RTX 4070ti
32Gb

Nejcos ::

Sam tole sm hotel pripomnit, ker vsi govorijo kako je cpp lahek oz. republiški test-pred dvema letoma so jih zamenjali in so zdej 10x težji( veliko slik iz resničnega življenja s tem da je slika tako zamegljena da se nič ne vidi itd). Dam primer enega vprašanja: kaj storiš če stoji stara ženička pri prehudu za pešce? Pravilni odgovor se glasi: pogledaš jo v oči in s tem razbereš kaj bo storila. Tako da niti ne rabiš ustavit, v glavnem kr neki :)

Glugy ::

Prvo pomoč morš sam na vseh srečanjih bit pa pridno poslušat pa boš največ odnesu. Jz se nism skor nč iz knjige učil ampak sem sam pridno poslušal pa ko so rekl da naj v knjigo kej pogledamo tist sm še mal bl pogledu al pa če nism bil zihr. Čim je bil en dvom sm si pač prebral. Nism se "dudlal". Sem pa po srečanjih pa pred njimi vedno govoril o potencialnih situacijah z ostalimi tak da sm tud od tega dost odnesu. V glavnm nč posebnga sam z mislimi morš bit res pr stvari pa mal napet možgančke. Da veš kaj nardiš če je en v šoku, če je en v nezavesti če en krvavi kako nardit kompresijsko obvezo ipd stvari. V glavnm če si pr stvari nč težkega. Lahk se doma učiš pa boš rabu 3x več časa al pa boš tm bl pozorn pa res posvetu čas sam tistmu pa boš naredu.

lonz ::

S prvo pomočjo je pa takle: Kot udeleženec si dolžen pomagati ponesrečencu (kriv ali ne kriv, opazovalec; sploh ni važno). Te pa lahko poškodovanec toži, če si ga zaradi neprimerne oskrbe trajno poškodoval. Kolikor vidim zadevo se je bolje naučit, že samo zaradi možnih posledic.
...arrrrrr, shiver me timbers...

dottor ::

Se opravičujem sem zaj*bal. Ponavadi se sprašuje za pole za CPP ;((
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi

tony1 ::

lonz je izjavil:

Te pa lahko poškodovanec toži, če si ga zaradi neprimerne oskrbe trajno poškodoval. Kolikor vidim zadevo se je bolje naučit, že samo zaradi možnih posledic.


Ne pri nas, ne v EU takšnega primera še ni bilo dosojenega.

Seljak ::

Lahko pa se ti zgodi v Ameriki :D

dope1337 ::

Jz od tistega k sm delal izpit za avto (cca 10 let nazaj) nevem niti ene stvari kak so me naučil na Prvi pomoči (pa vem da sm takrat gladko prišel čez).

Sm si več stvari zapomnil od Bear Grillsa.

Tak da prosim ... Ne pjebu moralizirat, kak mu bo prav prišla prva pomoč v primeru nesreče, ker bo človek v takem primeru reagiral instiktivno in ne bo niti približno reagiral po načelih naučenih na tečaju.

Po drugi strani imajo pa pjebi prav, da ni nikakršen bav bav Prva pomoč in te bodo gladko naučil vse na predavanjih. Vem da te še poparčkajo tam, da lahko določene stvari preizkusiš v praksi. Kaj pa veš ... mogoč boš pa lahka kako luštno puno "rešil muk" ;)
"Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree
it will live its whole life believing that it is stupid."
-Albert Einstein

Fifty6 ::

dope1337 no edin prou si mu povedal, kako prou na usakem forumu doletiš na isto stvar, usak bi neki moralizirau, pa čeprou tud sam nima pojma o stvari torej v tem primeru prvi pomoči, fantje pob je prosu za pomoč, uni k moralce spuščate se že iz psihološkega vidika ve da ga zato ker sami tega neznate. In fajn bi blo učasih da odgovarjate sm tisti ki mu lahk pomagate, ker on ni uprašal, ka če nau znau tega na cesti. Se bo znajdu po svojih najbolših močeh tako kot jaz in ti.

pa če ti kaj pomaga, evo tukaj so eni, jaz imam že nekaj časa izpit, tako da nevem ali so ti najnovejši ali ne, so pa definitivno bolš kot nič.

link: http://www.partis.si/torrent/podrobno/1...

Kod od vas moralizatorjeu mu je priskočil na prvo pomoč za katero je zaprosil?

Orchestra ::

Če ima kdo izpitne pole za prvo pomoč, se priporočam.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prva pomoč iz hoferja ne velja. (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
9316522 (11507) matobeli
»

CPP - nove pole na občinskem izpitu (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
27493926 (42649) KTr1sk
»

Vozniški izpit - testi prve pomoči

Oddelek: Loža
2130674 (10381) supero

Rabu bi pole za prvo pomoč (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8529991 (14190) BigWhale
»

Izpit za avto.

Oddelek: Loža
274187 (2534) Saladin

Več podobnih tem