» »

"Resnica o športu" in druge distrakcije ala nacionalizem itd

"Resnica o športu" in druge distrakcije ala nacionalizem itd

oemdzi ::


Torej preden začnem naj povem, da imam rad šport, sploh košarko in da me južni narodi niti najmenj ne motijo oz. jih povečini imam karakterno skorajda raje kot t.i. čistokrvne slovence ;)

Torej, ko smo ravno pred domačem EP v košarki in gledam to norijo, ki jo povzročajo ljudje zaradi enega profesionalnega športa. Kdor spremlja lahko opazi, da se je Bena Udriha zaradi nenastopa razglasilo za izdajalca domovine in podobne cvetke kar dežujejo ob njegovi omembi. Potem na drugi strani je tu še nogomet, Maribor, že na slovenski ravni, kjer lahko vsak ki vsaj malo pozna nogomet lahko mirno reče, da bi ji bolj ustrezal polprofesionalizem. Tako kot islandski nogometaši dopoldan v ribarnici popoldan trening. No Mariborčani (navijači) se imajo za nadljudi, ker imajo za slovenske razmere neke uspehe v Evropi, po drugi strani se pa Ljubljančani kar mečejo po zobeh, da vse to zanikajo( big fucking deal). Seveda debata poteka v prvi osebi množine, npr: "Mi smo kupili, mi smo zmagali, mi vas bomo razmontirali..." Mislim v mojih očeh je to v stilu RKC,ko so se šli križarske vojne v imenu vere in pokristjanjevanje, ali pa recimo katerekoli politične stranke, kjer so vsi pripadniki čudežno popolnoma istega mnenja kot še nekaj desettisoč ostalih in kar je bistveno tudi njihovi voditelji in to skorajda v vsaki točki, pa naj bo še tako neumna.

Potem je tukaj nacionalizem. Nogometno reprezentanco sestavljajo sami južni bratje,vsaj če sodimo po priimkih. Podobno je če gledamo košarkarje, Begič, sploh NBA igralec Goran Dragič, to so v očeh teh navijačev 100% slovenci na katere so nadvse ponosni in se z ostalimi balkanskimi državami prepirajo čigav je, tisti slabši so pa v očeh teh istih navijačev navadni Bosanci, ki morjo čimprej spizditi nazaj od koder so prišli(recimo družina bečirovič, kjer so očeta po neuspehu s slovensko reprezentanco pošiljali prodajati sladoled).
Kje je finta ? Je tudi najbolj zagriženim ksenofobom toliko važen uspeh, da za uspeh lastnega naroda, reprezentance spregledajo po svojih kriterijih čistega "šiptarja", katerega bi na ulici najraje razmontirali na prafaktorje če jim tega ne bi preprečeval zakon ali kaj drugega ?

V glavnem se okoli enega športa dviga toliko prahu in obrača toliko denarja, da se vsak normalen človek že lahko vpraša zakaj... Torej mota "kruha in iger", ter "deli in vladaj" še kar naprej trajata in ironično se ljudje o temu učijo že v osnovni šoli pa še vedno ne prepoznajo vzorcev.

Zanimivo je da si je vse tako podobno od vere, navijaštva, nacionalizma pa do politike. Povsod se razcepijo na "navijaške klube", ki fanatično zagovarjajo svojo stran in so ponavadi popolnoma odrezani od realnosti.

Nas imajo res za tako neumne, ali smo čisto vsi tako zabiti, da tega ne opazimo, kako nas vera, šport, nacionalizem, politika deli v manjše skupine, kjer je vsaka le ena od mnogih in si druga drugi stojijo v napoto, medtem ko se njihovi liderji lepo dogovarjajo pod mizo v škodo vsem članom vseh skupin, ki še naprej trobljajo svoje oz. tisto kar jim sugestirajo vodje.

Torej kako si vi razlagate:
- vso to norijo in racionaliziranje obsesije kjer prideš na nogometni stadion in se obnašaš slabše od opice in vse normalne gledalce označiš z gledališčniki,ki ne bi smeli biti tam (ironija, ker stadioni so tak ali tako ponavadi 25% zapolnjeni)?

- toleriranje tega navijaškega idiotizma, medtem pa cele raziskave o račualniških igram in skorajdane intervencije ter hospitalizacija, če kot najstnik preživiš več kot 2 uri za računalniškimi igricami, medtem pa tam odrasli ljudje po stadionih skačejo kot majmuni in se izven njih pretepajo, kot da gre za življenje in smrt ne pa eno brcanje žoge, ki jo večina nogometašev brca zaradi denarja.

- Zakaj je nacionalizem tako pomemben ? Saj si ga v bistu ne izbiramo in smo pahnjeni v to kar smo. Kje je finta biti ponosen na to da sem Slovenec ? Pomoje je isto , kot biti ponosen da sem navijač Real Madrida (si vsaj klub lahko izberem, (ne)smisel pa ostaja enak) ;((

-kakroli potegnete iz tega

p.s. videa ne jemljite kot nekaj kar je sveta resnica, je pa v pomoč za dober razmislek
*Črna grafična kartica z rumeno lučko in varčnim hladilnikom*
Neslišen intel procesor iz lepe modre škatle* 2 enakomerno ploščata rama*
*overclockan napajalnik in varno ohišje z modro lučko* Hofer gamer copate*

vostok_1 ::

Na žalost niso vsi ljudje bili deležni pravih genov in primerne vzgoje. Zato pa imamo butaste 200kg silake, ki ti razbijejo zobe, če rečeš kaj proti njihovi najljubši nogometni ekipi. Obenem pa še tone denarja mečejo v aktivnost v kateri igralci laufajo gor pa dol za eno usnjeno kroglo.

innerspace ::

Donate BTC here: 35KR84u3rXN3in1kCw9YHRz4WF3r5kfFF4

SaXsIm ::

Mene osebno najbolj fascinirajo navijači dveh španskih nogometnih klubov. Nikoli še niso bili tam (mogoče so šli na maturantskem izletu pogledat stadion), ampak "mi" smo boljši od drugih.
SaXsIm

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: SaXsIm ()

Utk ::

Zakaj je nacionalizem tako pomemben ? Saj si ga v bistu ne izbiramo in smo pahnjeni v to kar smo. Kje je finta biti ponosen na to da sem Slovenec ? Pomoje je isto , kot biti ponosen da sem navijač Real Madrida (si vsaj klub lahko izberem, (ne)smisel pa ostaja enak)


Ostalo o navijačih in vsem skup je res neumno, nacionalizem pa morda ne spet tolk. Družine, plemena, narodi so zmeraj tekmovali med seboj, svoje pa ščitili, počasi bo tega še več, ker slej ko prej bomo prišli do tega, da bo ekonomija zero sum game.

tiran2000 ::

Zgodovinsko gledano ta debilizem, ki mu mi pravimo profesionalni sport ni tako presenetljiv. Ne me narobe razumet sport je super stvar, prav je da so sportniki dobro placani, vendar da nekdo zasluzi na eno tekmo vec kot cela vas ali se huje kot znanstveniki ali zdravniki, ucitelji itd. ki druzbi dejansko nekaj dajo, ker brca ali mece zogo okol po igriscu je pa itak absurd, vseh absurdov (poleg absurda bankirjev in mega korporacij in fenomena kim kardashian). Po moje je vse to odraz popolne dekadence druzbe... Tudi v Rimi so gladiatorji proti konca obdobja bili pogosto bogatejsi od samih cesarjev, ampak lej oni so se obcasno vsaj bojevali do smrti (so vsaj neki dali v to)... No sej pol je sledil pa kolaps te druzbe...

Narobe! nacionalizem ni zgodovinski, nima nic veze z plemeni itd.. Nacionalizem je stvor, ki ga pred 19.stoletjem v bistvu zares niso poznali (ce odstejemo par izjem). Vladarji so potrebovali razlog, da se bodo mase sle prostovoljno bojevat v njihovem imenu (o fino zastonj kanon futr, prej so morali najeti najemnike, za bogatase (fevdalce) pa je zaradi uvedbe strelnega orozja postala vojna prenevarna), kot so se poprej bojevale za vero itd. Bogati mescani aka burzuazija aka danes neokapitalisti so pa kmalu ugotovili, da jim pase in so ga podprli, saj so zaradi vojn fino trojno zasluzili (v vojni, v obnovi in v miru, kjer so si utrdili moc z vsem bogastvom, ki so ga nakradli med vojna).. Opice (raja) pa so z njim dobile smisel obstoja (so jim fino opral mozgane)...

Zgodovina sprememb…

Gogyto ::

1. odstavek
Zakaj 'v stilu RKC'. Če jaz kupujem karto za ogled nekega športnega dogodka 'mojega kluba', s tem pomagam svojemu klubu in na nek način dejansko sodelujem pri nakupu novih igralcev. Je pa res, da se pač ljudje vedno radi predalčkamo in povezujemo v neke skupine. Jebiga, smo socialna bitja, od pamtiveka navajeni in naučeni, da v skupini lažje preživimo.

2. odstavek
Slovenec je vsak, ki ima slovensko državljanstvo. Pika. Pa naj se piše Novak, -ić, ali pa Elembe Mutumbu. Z državljanstvom so ti zagotovljene določene pravice in ugodnosti. Ena od pravic je tudi, da v primeru, če si na svojem področju med najboljšimi, zastopaš tudi državo. Po drugi strani - zakaj 'južni brat', če je model rojen, vzgajan in šolan v Sloveniji? In je mogoče 'južno od Kolpe ' šel samo tistih enkrat na leto, za 10 dni na počitnice? Pomojem je ravno šport en prvih, ki vedno bolj briše te meje med ljudmi. In rasami.

tretjič

Kaj je sploh poanta uvodnega posta? Se bomo pogovarjali o športu kot takem, ali bomo raje zavili na področje, ki pomojem bolj vleče iz prvega posta - ksenofobija v družbi? Če to drugo, potem je malo abotno zadevo zavijat v športni celofan.

thramos ::

Verjetno je bolje, da se ljudje, če se že moramo, obnašamo kot opice samo na stadionu oziroma pred ekranom in da se pretepajo samo s tistimi, ki si tega želijo.

Grupiranje in tekmovalnost sta, glede na zgodovino, povsem običajna pojava, in da se preusmerita v praktično neškodljive pojave kot so športno navijaštvo je verjetno pozitivno.

gruntfürmich ::

nacionalizem je še premalo prisoten v slovenskem športu. pravzaprav nam je odsotnost nacionalizma v športu naredilo nepopravljivo škodo tako na lokalni kot na državni ravni.
vi ko ste skos za kompom in se ne rekreirate in niti športa ne poznate, ne razumete kakšno katastrofo je naredil uvoz južnih 'bratov' v vsak vaški klub. lokalci so izgubili upanje v športu, otroci se niti rekreirajo ne več, igrišča so prazna, starši jih mukoma spravijo ven na zrak (deloma so tudi sami krivi za to stanje), pred televizijo nam je brezveze gledat jugoviče ki branijo barve slovenskega dresa...
skratka slovenskega športa ni več.
ampak kot že rečeno, giki tega itq ne porajtajo...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

thramos ::

Ja, se strinjam. O tem sem nekje na forumu že pisal ... po mojem ima stanje profesionalnega športa dokaj velik vpliv na rekreativnega.

bedak ::

jst kot gik gledam na "uvoz južnih bratov" kot na povečanje konkurence, torej slovenski otroci prehitro obupajo

slovenski šport je -> hokej, gimnastika, smučarski skoki, ...

gruntfürmich ::

seveda da tako gledaš, ker zadev niti malo ne poznaš.
uvoz južnega sadja je dobesedno zamenjava, ne pa povečanje konkurence.
in premnogi klubi so zaradi tega propadli ter še propadajo, ker se naši vrli prosvetljeni funkcoinarji pač nič ne naučijo...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zagor_tenay ::

ne razumete kakšno katastrofo je naredil uvoz južnih 'bratov' v vsak vaški klub.


bi se kar strinjal s tabo...

vse se začne že v klubih pri delu z mladimi na "pionirski" ravni. Problem je, da so že tam trenerji večinoma južna brača, ki diskriminirajo slovenske otroke in favorizirajo svoje rojake in potem se marsikateri slovenski otrok, ki je sicer športni talent, zaradi kulturnih razlik s trenerjem in ostalimi igralci, raje odloči za kak drug šport in ne košarko ali nogomet.

Naša košarkaška reprezentanca je pa v bistvu zdaj ko imamo poleg srbov in bošnjakov, še uvoženega albanca notri, čista kopija reprezentance SFRJ, in marskikdo se s tako reprezenatanco ne more identificirati.

Gogyto ::

Aha, se mi je zdelo, da bo to šlo v smeri pljuvanja po južnjakih. Škoda.
Me zanima, kaj porečejo na to v, denimo, Nemčiji. T.i 'čistokrvne' reprezentance umirajo in prav je tako. Nemci so eni prvih, ki so to dojeli, sploh v nogometu, ki nekako velja za njihov nacionalni ponos. Notri že nekaj časa igrajo črnci, 'Turki', 'Poljaki'... Narodi nalašč pisani v navednicah, ker gre zgolj za korenine. Pa nekako ne vidim, da bi zaradi tega upadel obisk njihovih reprezentančnih tekem oz. bi upadel nacionalni ponos.

Ste si vi, pobje, tole malo narobe zastavili. Nacionalno zavednost, pripadnost in ponos se gradi na drugačnih temeljih; ne na pljuvanju proti ostalim narodom.

gruntfürmich ::

morda še slabše je z nogometno reprezentanco; na stožicah so igrale a in b ekipa bosne, bosancev več na tribunah kot slovencev. je zelo legitimno uprašanje koga greš bodriti na štadion; južnjake s slovenskim potnim listom ali našega dečka od tam in tam.

in ne gogyto, to ni pljuvanje. očitno je samo nepoznavanje situacije iz tvoje strani, ker ne veš kako masovno se zapostavlja domač kader v klubih, sploh lokalnih... in ne mi rečt da je to dobro za kogarkoli že.
in ta fama v nemčiji da so tako veseli obarvanih je samo parola debilnih levičarjev, ki so zafurali 'rasno' politiko do te mere da so ljudje zopet postali nestrpni do drugačnih.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zagor_tenay ::

Me zanima, kaj porečejo na to v, denimo, Nemčiji. T.i 'čistokrvne' reprezentance umirajo in prav je tako. Nemci so eni prvih, ki so to dojeli, sploh v nogometu, ki nekako velja za njihov nacionalni ponos.


Nemška reprezentanca je sedaj, ko imajo igralce od vsepovsod uvožene, slabša kot pa nekoč 20 in več let nazaj, ko so bili sami pravi Nemci. Takrat so osvajali naslove svetovnih in evropskih prvakov, sedaj ko pa imajo afričane in turke, pa niso nobenega naslova z reprezentanco osvojili več.

Zadnji naslov na mundialu so Nemci osvojili, ko so imeli še pravo nemško reprezentanco Illgner, Kohler, Berthold, Brehme, Häßler, Matthäus, Voller, Klinsmam... sami pravi nemški asi...

Zgodovina sprememb…

Utk ::

V resnici je takih kretenov zelo malo, ta op pa dela iz tega strašen problem. Pač je zabavno včasih gledat fuzbal, zastonj na tv, na 5 let tudi morda na stadionu, so what, ne bi pa dal 100 evrov za karto, kot dajo nekateri. Če zaradi tega fuzbalerji zaslužijo milijone, bog pomagaj, meni ni jasno niti od kod, ne samo zakaj. Kot da bom kupil nutelo zato, ker nek Ronaldo tako reče. Niti teh strašnih nacionalistvov ni prav veliko. Sploh ne vem kje jih vidite. Kot da jih kdo tepe, ali pa Rome...še največ se med seboj.
Zafrustrirani retardi so majhen problem, jih pa ne manjka niti za računalnikom, in teh je več kot tistih opic na stadionu.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Utk ()

dzinks63 ::

Saj tema se je izrodila v tri krasne


Točno tako, če ne bo nič od tega, bo šla pod ključ.

Okapi ::

Mene osebno najbolj fascinirajo navijači dveh španskih nogometnih klubov. Nikoli še niso bili tam (mogoče so šli na maturantskem izletu pogledat stadion), ampak "mi" smo boljši od drugih.
Jaz jih poznam kar nekaj, ki so šli na tekmo. Najbolj zagreti celo na el classic, nekateri pa pač na neko random tekmo. Večina si jih je mimogrede še Barcelono ogledala.;)

O.

para! ::

vendar da nekdo zasluzi na eno tekmo vec kot cela vas ali se huje kot znanstveniki ali zdravniki, ucitelji itd

Učitelj, zdravnik, znanstvenik je iz sebe naredil nekaj koristnega tudi za druge, iz tega izhaja njegovo zadovoljstvo, ko se v družbi počuti koristen, saj dejansko tudi je. Poseduje veliko znanja in znanje je pomembnejše od ostalega.

Pro športnik, po drugi strani, najaktivnejši del svojega življenja preživi na živalskem treningu samo zato, da potem počne nekaj čisto nepomembnega in sicer samo zato, da nam ostalim ni tako dolgčas.

Ker pro športnike za svojo brezvezno zabavo tako grdo izkoriščamo, jim je potrebno dovolj plačati, da so še vedno pripravljeni zavoziti svoja življenja in ne doseči ničesar, razen kupčka imetja.
Death before dishonor!

Utk ::

haha, ti se kar tolaži s tem. Se grem stavit, da zna večina folka naštet več upokojenih športnikov kot znanstvenikov in učiteljev.

jype ::

Utk> Se grem stavit, da zna večina folka naštet več upokojenih športnikov kot znanstvenikov in učiteljev.

Večina folka je idiotov, ki v celem življenju ničesar pametnega ne naredijo.

Nobody cares what they think.

para! ::

haha, ti se kar tolaži s tem. Se grem stavit, da zna večina folka naštet več upokojenih športnikov kot znanstvenikov in učiteljev.

Res je. Če temu ne bi bilo tako, potem ne bi imeli od kod vzeti denarja, da bi z njim zasuli vse te silne športnike.
Death before dishonor!

Okapi ::

Večina folka je idiotov, ki v celem življenju ničesar pametnega ne naredijo.
Nobody cares what they think.
Kar seveda (in na žalost) niti slučajno ni res, vsaj dokler živimo v demokraciji. Zakone, ki še kako vplivajo na tvoje življenje, sprejemajo poslanci, ki so jih ti ljudje izvolili.

O.

jype ::

Napisal sem da ne naredijo ničesar pametnega.

O čem razmišljajo je seveda vseeno vsem - kako volijo pa ne.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

Okapi ::

Koga volijo je odvisno od tega, o čem razmišljajo.

O.

jype ::

V zadnji številki medicinske revije je objavljena študija ki potrjuje sume, da volilci mnogih kandidatov slovenskih predsedniških in parlamentarnih volitev sploh nimajo kognitivnih kapacitet.

echo ::

To je bolj tema o navijaštvu.
Vrhunski šport je škodljiv, nekoristen ali v najboljšem primeru neučinkovit.
Za vsako stvar, katero nas gledanje športa lahko nauči, obstaja mnogo boljši pristop kot gledanje športa.

Grupiranje in tekmovalnost sta, glede na zgodovino, povsem običajna pojava

Po mojem ni to noben izgovor.
Treba je naredit pametno stvar.
Ljudi je treba zabavati - prerastli smo dobo "osem do deset ur dnevno na šihtu", ker ni treba več tolk delat. Potrebujemo dober "entertainment", da ne delamo brezvezne škode.

In športno navijanje je res tak bazičen (da ne rečem glih primitiven) način sproščanja in kontroliranega divjanja v večji skupini.
Težava pa je, da so zaradi njega bolj važne stvari zapostavljene. Nihče se ne ubada z njimi, ampak otopelo buljimo v zaslon, kjer se veliki otroci igrajo igre. Očitno je to naša prava želja.

Utk ::

jype je izjavil:

Utk> Se grem stavit, da zna večina folka naštet več upokojenih športnikov kot znanstvenikov in učiteljev.

Večina folka je idiotov, ki v celem življenju ničesar pametnega ne naredijo.

Nobody cares what they think.

Ja se strinjam, ampak določeni osebki, kot je para! in op, vseeno hočejo osmislit svoj obstoj, še s čim drugim kot denarjem, za tarče so si pa izbrali športnike z neumnimi navijači. Očitno ni potem čisto vseeno kaj folk misli, če se nekdo ubada s tem, kako brezvezno (za druge) življenje ima, da sam sebe prepričuje, da je bolj pomemben kot mu drugi to priznavajo.

vostok_1 ::

Sicer so mi vsi pro športi po veliki večini totalno butasti, se jih še vedno da rangirati bo lestvici. Nogomet, košarka, rokomet...totalna otročarija. Pri maratonu vsaj spoznamo meje človeškega telesa.
Smešno mi je ko intervjuajo najboljšega igralca po zmagovalni tekmi s takim pompom in pomembnostjo, kot da je ravno izvedel osem urno srčno operacijo. I mean...who the fuck cares.


Všeč mi je tista prispodoba gladiatorjev v času rima, ki je IMO še kako resnična. Jypetov kvocient je v zahodni civilizaciji prenizek in drastično pada. ;)

gruntfürmich ::

Utk je izjavil:

Ja se strinjam, ampak določeni osebki, kot je para! in op, vseeno hočejo osmislit svoj obstoj, še s čim drugim kot denarjem, za tarče so si pa izbrali športnike z neumnimi navijači. Očitno ni potem čisto vseeno kaj folk misli, če se nekdo ubada s tem, kako brezvezno (za druge) življenje ima, da sam sebe prepričuje, da je bolj pomemben kot mu drugi to priznavajo.

točno to! da je folk tako zelo zafrustriran, ker je luzer, da mora druge napadat da so luzerji da napumpa svoj ego, je pa kar žalostno... faking big dil zaradi 1.5h zabave/teden...
še kalibrom nikola tesla bi bile te stvari samoumevne, da pač ljudje nimamo enakih interesov in da zabava mora biti, da se pa debilčki tipa op to sprašujejo je pa zaskrbljujoče...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

black ice ::

jype je izjavil:

V zadnji številki medicinske revije je objavljena študija ki potrjuje sume, da volilci mnogih kandidatov slovenskih predsedniških in parlamentarnih volitev sploh nimajo kognitivnih kapacitet.

Površno si prebral tole študijo. V dodatku je bilo lepo opisano, da obstaja močan sum, da omenjenih kognitivnih kapacitet niso nikdar posedovali.

para! ::

ampak določeni osebki, kot je para! in op, vseeno hočejo osmislit svoj obstoj, še s čim drugim kot denarjem, za tarče so si pa izbrali športnike z neumnimi navijači. O

Prosm? Js sm samo podpru pro športnike pri služenju ogromnih količin denarja, ko je nekdo napisal "da oni zgolj brcajo žogo sem in tja", s čimer se ne strinjam, ker očitno ni res.

In zame je vsak zdravnik 1000x bolj pomemben kot pa katerikoli pro športnik. Ne mislim nič slabega s tem.

Očitno ni potem čisto vseeno kaj folk misli, če se nekdo ubada s tem, kako brezvezno (za druge) življenje ima, da sam sebe prepričuje, da je bolj pomemben kot mu drugi to priznavajo.

Upam, da pomembnosti posameznika ne merimo po tem koliko pomembnosti mu priznavajo drugi?
Death before dishonor!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: para! ()

Utk ::

Zelo sarkastično si podprl pro športnike.
Jaz se sploh ne ubadam s pomembnostjo mene ali koga drugega in mi grejo na živce vsi, ki pravijo da njihov poklic pa ni "dovolj cenjen". So what? Koga briga? Tisti, ki se ukvarjajo z razvrščanjem pomembnosti pa očitno nimajo dovolj ega sami zase, zato si ga morajo dodatno pumpat.

para! ::

Zelo sarkastično si podprl pro športnike.

Res je, se opravičujem, ker sem te vzburil.
Death before dishonor!

gruntfürmich ::

para! je izjavil:

Upam, da pomembnosti posameznika ne merimo po tem koliko pomembnosti mu priznavajo drugi?

ne, pomembnost posameznika merimo po tem koliko pomembnosti si sam priznava!:))
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Šimpanz ::

Šport je namenjen temu da dviguje najbolj primitivne človeške nagone. Čisto normalni ljudeki na tekmi ali pred televizijo znorijo, se tepejo ali se derejo ko obsedeni. Čist preveč denarja gre zanj.
Gledanost formule je bila najvišja nekaj tekem po smrti Senne, kot da bi vsi pričakovali še kakšno smrt.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zakaj je nekdo navijač

Oddelek: Šport
294813 (2976) Ikspe
»

Slovenski nogomet (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
20116389 (9612) Alexius Heristalski
»

Kje naj parkiram Olimpija-Maribor? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
597787 (6860) RockyS
»

HOKEJ ali NOGOMET???

Oddelek: Loža
391759 (1533) abcde7

Več podobnih tem