» »

Polnjenje kartuš

Polnjenje kartuš

«
1
2

Drejcula ::

Lep pozdrav

Zanima me kak imate kaj izkušnje s poljnjenjem kartuš ali z nadomestnimi neorginalnimi kartušami.
Ste opazli kakšno razliko prej in zdaj pri uporabi neorginalne kartuše.

Katere neorginalne barve ali kartuše se vam zdijo najbolše in kje jih nakupujete.

Zanima me vaše mnenje glede tega.

Imam sicer canona pixma 2000 in 3000 model in in mi je eden od prodajalcev trdil da,
Če sam polniš kartuše ti po par polnjen odpove glava tiskalnika! :O

Brudol ::

Prej sm meu enga HP-ja in sem sam enkrat kupu original. Tiskal je zlo fajn (za tiste cajte). Pol sm pa kupu paket za pounjenje (neoriginal - zdej se ne spomin firme) in lepo tistu filu notri (Sevede so denarci lepo leteli u žep ker smo fajn poceni skor pršli). Sej je lepo 14 dni delu sam pol pa zmeri slabše. Na koncu je z glavo plesu po listu 20 minut pa je useeno pršu beu list vn (kartuše pa nafilane). Tak da tisto sem stran vrgu in mam zdej Epsona DX3850 (komplet original kartuš je 7k). Za njega bom sam še originale kupoval. Jst bi zelo odsvetoval, sam vprašanje kak je zdej s tem.
LP Brudol

Klenobo ::

Jza ti takole priporočam. Pozoren moraš biti pri refilih, ker so določeni refili samo za ene tiskalnike in se tudi barva drugače suši.
Je pa tudi res, da pri nekaterih tipih tiskalnika lahko uporabiš refil okoli 3x, ker potem je že tako slaba glva, pri naketerih pa večkrat.
Jaz bi ti najbolj priporobal od KMP ali pa od REGENA refile ali pa kartuše.
Pajek.Net, (http://www.pajek.net)
Brezplačna MojaPosta.Com (http://www.MojaPosta.Com)

Trinitron ::

No ja... Refill je daleč najslabša rešitev (res pa je, da je tudi najcenejša). Preveč je packanja, glave se stalno mašijo, izpis pa kar cveti. Tudi barve postanejo zelo drugačne od originala. To je dobro samo, če ti pri tiskalniku kvaliteta ni čisto nič pomembna in nikoli ne tiskaš teksta manjšega od 8 pik, ker se ga ne da prebrat!

Neoriginal kartuše so malenkost boljše. Barve so še vedno dosti popačene, besedilo pa še vedno cveti, ampak je vse skupaj že bližje originalu (odvisno tudi od znamke združljivih kartuš). Najboljše združljive kartuše stanejo približno 90% cene originala, izpis se mu pa že zelo približa.

Original je vedno najboljša rešitev. Nikoli mi ni žal za tistih par tisoč sit, pa še tiskalniku podaljšam življensko dobo.

Jan987 ::

po mojih izkušnjah so ''ponaredki''kartuš ke kr ok sam tist za polt je pa škoda vsakga jurja ej

Drejcula ::

No ja Hvala vsem za vaša mnenja. Kaj pa vem, če pogledam original stane ena kartuša naprimer barvna rdeča okoli 3200sit neorginal pa 1300sit.
To je kar nekaj če pomislim da rabim 4 kartuše te se pa že nabere.

Sem pa na netu najdo eno dobro zadevo kako polniti kartuše ne da bi jih odstanil iz printerja KLIK

Zanimiva ponudba katera ti da mislit:O

Brane2 ::

Folk, ne vem kolikorat sem že postal (pa ne samo jaz) o refillih, pa se ista tema vedno znova odpira.

Ne vem, kje jemljete robo, meni zadeva dela.

Tkole se zmenmo. Prvi, ki mi posta ZS, dobi od mene komplet špric, napolnjenih s črnilom (25 ml vsaka) za svoj tiskalnik (mam za termo/HP/LExmark/Canon in piezo/EPSON) pod pogojem da ne uporablja kakšnih pederskih Durabrite itd barv ( ker teh nimam, bi pa tudi moje delale v takem tiskalniku- sam jih uporabljam v Epson R200 namesto Durabrite refillov, ker so za moje pojme moje boljše- Durabrite ponaredek se suši in maši glavo).

Torej, podarim po 25 ml vsake barve za vaš tiskalnik pod zgornjimi pogoji in pod dodatnim pogojem, da tu opišete kako je šlo, kašen je reultat in če je šllo kaj narobe, kaj in zakaj. Ne rabim reklame, samo pošten feedback.

Če je kdo za stvar, naj mi pošlje ZS.

Premislu sem si: ne samo za prvega. ponudba velja za prvih deset.

Disclaimer: Vse počnete na lastno odgovornost. Jasno je, da vam z refillom garancija za tiskalnik ne velja več itd itd.
Saj vem, da je vsem jasno, le toliko da ne bo kdo reku, da ni vedu.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

Jan987 ::

ja tole za polnt je totalno brezveze

Azrael ::

Rečem samo tole: Pelikanovi ponaredki za ink jet Epson so loterija, lahko so OK, lahko je nova kartuša precej prazna, lahko ti zapaca glavo, skratka nikoli ne veš kaj boš dobil.

Glede Branetovih refilov nimam pripomb. Barva deluije enako kot original, ne packa in ne maši glav, farba s prstov gre dol hitro. če uporabiš Meglio.

Ko nekakrat ponoviš vajo polnjenja kartuš, gre brez packarije. Ne vem, čemu tak odpor? nekaterih.

HP kot ink jet tislalnik sem odpisal že pred leti, zanič mehanika in kriminalno slabi driverji, ponaredki, ki so preč vržen denar. Laserji so še kar nekam in k sreči obstajajo ponarejeni in zato relativno poceni tonerji, ki delajo BP, le starega je treba vrniti prodajalcu

Skratka tiskanje se lahko precej poceni, če se malo pozanimaš.
Nekoč je bil Slo-tech.

Jan987 ::

jest sem mel enkrat te ponardekeza hp.ja in k sm jih polnu sej je šlo lepo pa brez packanja sam nazačetku so ble barve še kr no (ne glih za kšne slike) ampak barva je postajala vse bolj bleda in pol kr ni več delala tko da sm kartušo po 1-mu mescu lahko rgu samo stran

Azrael ::

Jani kateri tiskalnik si to uporabljal?

Treba je vedeti vsi refili niso dobri, enako kot ponarejene kartuše.

Pri HP in Lexmarx, kjer je glava del kartuše je sploh problem, ker je življenska doba glave zelo kratka (mišljeno za 1x uporabo z malo rezerve). Ponaredki so večinoma samo reciklirane originalne kartuše in zato kvaliteta izpisa ponaredkov zelo niha, enako tudi refilov. Če imaš srečo kartuša preživi precej refilov, lahko pa je vse skupaj slabo ali zanič že po prvem polnjenju. Vsekakor ima velik vpliv kvaliteta refila.

Pri Epsonu in Canonu, je problem morebitna drugačne sestave črnil, ker lahko reagira s prejšnjim in povzroči packanje in mašenje tiskalne glave. To je bil problem moje zadnje Pelikanove kartuše, ki je packala in mašila glavo na veliko, Po pol leta zaje*ancije je letela v smeti, v tiskalnik pa refil originalne Epson kartuše. Mašenje je bilo odpravljeno po nekajkratnem čiščenju glav in ni znakov zasušitve, tudi če tiskalnik stoji cel mesec (dokumente itak raje tiskam na laserju).
Nekoč je bil Slo-tech.

Jan987 ::

tiskalnik je hp 720c. Sicer ni najnovejši ampak itak imam laserca in je bl za priložnostni print sajobičajno kartuša zdrži tzam do 2 leti.

Kako pa je s polnenjem laserjev ker za mojega laserjet 5l pride mal čes 5k tist prah k je za 4 krat kolkr sm po bolhi gledal. kakšna je pa kej tm kvaliteta?

No uglavnem s temi polnenji injet tiskalnikov imam pač slabe izkušnje ker mi je pač to vzelo toliko časa in zajebavanja da se enostavno ne splačaa (saj pri meni).

Azrael ::

Imam tudi Laserjet 5l, vendar sem kupil obnovljen toner v eni od računalniških trgovin, baje je bil nabavljen preko firme Pavlin, cena je bila 9 jurjev.

Tisto, da ti je izpis začel bledeti po polnjenju je vzrok pomanjkanje črnila ali pa, da črnilo ni bilo pravo in se je v kartuši zasušilo.
Nekoč je bil Slo-tech.

Drejcula ::

Ja finta je da imajo novi tiskalniki grelec kateri zagreje barvo na določeno temperaturo preden začne printat.

In tukaj se pojavi težava, ker ne veš kere neorginalne barve podpirajo to gretje in nastane težava.

Za Canona pa ne vem katero bi uporabil, zaj sem probal na pixmi 2000 z JR Universal črno barvo iz interspara pa kar super deluje.

Ma kateri izkušnje z uniprint-barvili iz COMTRONA.

Jackal ::

Takole, dekleta in fantje... Izkoristil sem to Branetovo ponudbo in v kratkem sledi ena primerjava njegovega refill-a in refill-a iz Špara (JR refill).

Zdaj zaenkrat veselo praznim kartušo, ki je bila nafilana z JR refillom, kasneje pride na vrsto pa Branetov refill.

PS:
Brane2, samo eno stvar lahko rečem - CAR si :))

anzy ::

Glede refill-ov in obnovljenih kartuš sem pred nedavnim sklenil: samo še originalno. Dokler je printer v garanciji, obvezno uporabljat originale, pol pa ... Tisto, kar boš prišparal na nakupu črnila, boš pol plačal, ko se bo glava zamašila, al bo pa kej druzga narobe šlo. Vsak naj dela, kar pač sam misl, da je prou. Zna pa bit HP drag pri nakupu črnil (tle je Canon prednost).
Thenks!

Drejcula ::

Ma nima ti kaj bit, če pravilno napolniš kartušo mora špilat. Sploh če redno printaš.

Lastne izkušnje : v canon pixma 3000 sem probal v isto kartušo polnit z 5 različnimi proizvajalci barv. Stvar deluje brez problema.

Enkrat je začelo nekaj pacat in delat risem, sem vzel glavo iz tiskalnika namočil v alkohol malo pustil nekaj časa in vstavil nazaj.

In deluje spet kot nova.

Kaj sem printal ? : 400 A4 - listov (barvno) pokritost 95%
in : 400 DVD-medijev PHOTO PRINTABLE (barvno)

pa še nevem več, koliko listov besedila.

V glavnem nima ti kaj bit kdor ne reskira ne profitira.

Trinitron ::

Jst printam samo recimo eno stran tedensko. Ko sem enkrat refillal so se šobe najprej zamašile. Čistil sem jih 5X zaporedoma, da so se odmašile, izpis pa je bil vseeno slabši. Velikokrat tiskam tekst velikosti 6 pik, ki je postal neberljiv (navaden papir,navadna kakovost). Ko sem tiskalnik pustil za en teden neprižgan so se šobe spet zamašile in sem moral spet 5X čistit. In to se je dogajalo pred vsakim tiskom. Če sem pustil tiskalnik več dni pri miru so se šobe tako zamašile, da niti kaplica ni padla na papir.

Skratka, če printate malo, potem jaz ne bi priporočal refilla, ker so same komplikacije... Z združljivimi kartušami pa imam podobne izkušnje, mogoče se le malo manj packajo, mašijo pa se vseeno neprimerno bolj od originala.

Drejcula ::

Zamašijo se ti isto te pa če maš original al pa ne. Sem mel Epsona pa en teden nisem printal in se je isto zasušilo.

Sem dal dvakrat ali trikrat clinig in so ble prazne kartuše.

Danes sem pa glih priklopo canona pixmo 2000, na katero nisem printal 2 meseca in imam noter kartuše črno za 490sit barvno za 590sit in deluje kot novo ( hehe še bolše) samo za barvno original bi moral dat okoli 5k sit je pa velika kot moj palec.

Zaj če pa smo realni te stanejo naprimer vse kartuše original za canona 3000 okoli 12.000 sit se pravi 2x kartuse in mas tisklalnik nov z kartušami..

In če ti grata napolnit kartuše 5 krat nič več, maš od prihranka dva nova tiskalnika....premislek..... ni tak...

Barvila orig. in neoriginal so pa isti ku..., samo si nabijajo cene, ki ste te vidli da deci barve stane 5.000 sit neorginalne seveda, že tukaj so masni zasluški.Deci 20 let starega viskija ne stane toliko kot neka vsrana barva.|O

OK.d ::

sej finta je v tem, da že cenejši barvni tiskalniki pridejo tam okoli 10k tako da se skor če mal tiskaš splača vzeti kar nov tiskalnik8-O 8-O
LPOK.d

Jackal ::

No, zdaj si pa lahko preberete in pogledate kakšni so moji rezultati pri refillih. Klik

Brane2 ::

Matr, ti si si pa dal dela. Kewl test. :))
On the journey of life, I chose the psycho path.

Drejcula ::

Jackal: vsaka ti čast in hvala za tvoj trud. :)

BladE_ ::

Evo se kle si lahko pogledas ponudbo klik ! Tole mi je priporocu en prfoks k ze kr neki cajta nos ke kartuše, da mu jih nafilajo in je zadovoln ful !
Akcija - Reakcija

KTr1sk ::

Jaz podarim tiskalnik Canon Pixma ip 2000 brez glave, namreč dobro leto imam tiskalnik in kupoval sem neoriginalne kartuše, ker (predvidevam) nisem tisak veliko mi ni hotelo printat rumene barve in sem kupil novo kartušo in seveda tudi ni delalo, pa sem vse mogoče sprobaval (glavo sem razdrl-delala samo črna barva), potem sem nalil čistilno tekočino v glavo..in zdaj sploh ne tiska več in se ne bom več ukvarja z njim.
Vglavnem nimam pojma kateri tiskalnik bi kupil, včasih sem tudi natisnil kakšno sliko (fotopapir 10x15) in je prav lepa bila, tako da tiskalnik ki nima na kartuši glave so se mi zamerli...zdaj pa sem videl da je tiskalnik ip2200 drugačen ima na kartuši glavo, a je isto dober oz. boljši tiskalnik?
i7-11700kf,32gb-3200mhz,6700xt,nvme2x,hdd4x

Jackal ::

Canon PIXMA 2200 uporablja isto kartušo kot PIXMA MP150/170 - za slednjega pa vem, da je glava vgrajena v tiskalnik (se pravi ne pride zraven kartuše)

EDIT - se posipam s pepelom - Članek v novemberskem Monitorju pravi, da so tiskalne glave del kartuš. :8)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Jackal ()

piromann ::

je že kdo probal polniti ip 3200 ali vsaj nadomestne kartuše (že obstajajo sploh)

orginali so nenormalno dragi cca 3.300 po komadu x5 barv za popizdit

in kako je s polnjenjem veretno bo treba imet čip reseter sam kakšne barve potem??
navadne od cannona verjetno ne bojo prave ali pač??

če se kdo kaj ukvarja s tem

piromanneo@gmail.com
piromann

Brane2 ::

Za različne Pixme sem že dobavil svoja črnila, za to pa še ne.

Če je BubbleJet, bi morala pasati moja termočrnila.

Imam na razpolago 6 barv ( 4 osnovne + dve photo; cyan,magenta), če to odgovarja.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Brane2 ::

ZA chip resseter ne vem. Sem ga videl za Esona, za Canona pa še ne
On the journey of life, I chose the psycho path.

piromann ::

za ip 3200 so neka druga črnila ko za bci6 kartuše
naj bi bila bolj obstojna (zdaj ne vem če lahko uporabim kr navadna refil od cannona, kii sem jih kupil za prejšnji tiskalnik ali bi moral kupit nova kako durabrite varjanto)

ne vem kako je s tem
piromann

piromann ::

pardon ip pixma 4200
piromann

Brane2 ::

Lahko ti dam vzorce, pa probaj.

Seveda s tem reskiraš glave. Če se jih da snet in niso drage, se po moje splača.

Sploh, ker lahko probaš najprej z eno barvo in ti ni treba reskirat vseh...
On the journey of life, I chose the psycho path.

Jackal ::

Jaz osebno še ne bi pacal s temi črnili zaenkrat... Tisto so le precej specialna črnila, glede na to, da tiskalnik premore ločljivost 9600dpi in ima kapljice velike samo 1pl. Sem tudi pisal enemu od teh prodajalcev setov za polnjenje, kako je s črnili za ta tiskalnik, pa ne priporoča.

Drugače sem pa na tujih spletnih straneh zasledil, da prodajajo special črnilo samo za ta tip tiskalnikov - tako da more bit nekaj za tem.
Spet po drugi strani pa lahko probaš - konec koncev lahko daš še vedno glavo očistit z ultrazvokom.

Jackal ::

No, da ne bodo vedno vsega krivi refilli je tule ena slikica.
Za takšno glavo je pa čisto normalno, da ne more delovat pravilno...


Povezava do velike slike - 1921x1588

pingec ::

Kako je zdaj s črnimi refili, sem mislil da sem edini, ki ima sivo barvo, pa vidim da niso tej rfili nič boljši, imam namreč refil od tintatisk.com, in me moti da je črna bolj siva, pa še odtenki se prelivajo. Če primerjam tko na oko vse te refile z uniprint kartušami se mi zdijo te kartuše ful boljše (zagotovo pa od tintatisk.com črne barve).

Upam da se bo našlo kaj, kar printa lepe, globoko črne črke. :'(
Normalnost je povprečje nenormalnih ljudi.

KTr1sk ::

Hehe res ne more, ampak meni ni že prej tiskal rumene barve in sem šel razdirat in potem še bolj uničil...
i7-11700kf,32gb-3200mhz,6700xt,nvme2x,hdd4x

Jackal ::

@pingec - poglej si moj test z refilli - tukaj Mogoče sem malo preveč skritiziral Branetovo črno - konec koncev le ni tako slaba - pa še prednost ima v tem, da ne prepoji navadnega paprija tako kot ostale barve.
Ima pa Cosmo bolj kontrastno črno barvo - le da oni uporabljajo pigmentno barvo v kateri so večji delci - in zaradi tega se rade kartuše tudi zamašijo.
Bom probal dobit še od enega kolega sample print, ki polni kartuše s črnilom iz crnila.net, pa pravi, da je črna zelo dobra.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Jackal ()

blazzzzz ::

ka pa povnjenje tonerjev? kako se obnese? jih je kdo že filo?
oz. ali jih sploh lahko sam filaš?
vedno se najde kdo, ki se ti posmehuje

pingec ::

JAckal ja hvala, sem videl, sam tisto zame ni črna, neki tazga imam doma in mi ni všeč. bi ti bil hvaležem če b i sprobal še ziszi refil, ja :)
Normalnost je povprečje nenormalnih ljudi.

Coeus ::

jest izključno uporabljam samo refile od firme KMP.
z njimi nisem imel nikol problemov ne na HP-ju in tudi ne na sedanjem Canonu.

www.kmp.si :))
god hate us all

Drejcula ::

KMP ja izgleda zanimivo pa še cene so okolju prijazne...:\

Pyr0Beast ::

Za pohvaliti imam baranetove barve. RYB, črne še nisem sporobal. Za razliko od ostalih, branetove barve ne mašijo glav že po nekaj dneh neuporabe. Eno staro kartušo so prav lepo odmašile. Barve pa so malce bolj kontrastne od originalnih, ki so v kartuši.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

piromann ::

katere nadomestne kartuše pa priporočate za pixmo 4200
ker ena cli8 kartuša je trenutno 3.700 v comtronu

zanima me če se da kje dobit cenejšo varijanto
piromann

Jackal ::

Nadomestnih kartuš za ta tiskalnik (in za vse, ki uporabljajo iste kartuše) še nekaj časa NE BO - vsaj tako mi je zatrdil en večjih prodajalcev nadomestnih kartuš pri nas v Sloveniji. Naj bi se pa dale originalne polnit z navadnim črnilom - tudi črnila podobnega originalnemu Canonovemu še ni - Canon namreč uporablja bolj obstojna črnila, ki ne zbledijo tako hitro (podobno kot epsonova Durabrite - le da je tam črnilo za Piezo glavo).
Je pa nevarnost pri polnjenju, saj ti kartuša potem ne prikazuje več stanja črnila - in lahko s prazno kartušo hitro zažgeš tiskalno glavo. Nova glava pa stane >20kSit.

piromann ::

thx

pol ni problema če napolnim prazno kartušo z navadnim črnilom za cannonove tiskalnike
pač treba samo paziti da se ne sprazne kartuša do konca

če sem prav razumel
piromann

Dagy ::

Hojla,

a kdo ve, kako je z refilli za nove Epsonove Photo R265 tiskalnike? Naj bi nadomestili stare R200 in R220... uporablja črnila T0801-6 (karkoli že to pomeni)... :\

RobertoSlo ::

kje bi dobil ugodne kartuše za HP 9800 ?
ali pa komplet za polnjenje omenjenih kartuš? (339 in 344) ....
se mi sploh splača ponovno polniti?

roli ::

Jaz imam trenutno Lexmarkovega laserja (še original toner) in tiskalnik HP PSC 1315.Moram povedat,da je polnjenje kartuš eno čisto sranje.Sem probal in najprej je printer tiskal samo rumeno in črno (črna kartuša je original polna) kar mi čisto nič ne pomaga seveda.Čez en mesec je naredil lep barvni izpis z čisto OK barvami,ko pa sem skušal natisniti še enega pa je spet začel printati samo rumeno.Sedaj po kakih treh mesecih neuporabe printer z barvno kartušo ne natisne nič.Kar seveda pomeni,da je kartuša zasušena.Jaz nevem od kje tak drek od črnil,da se zasuši po treh mesecih neuporabe.Meni se z original HP kartušo kaj takega še ni zgodilo.Moram očitno spet malo obiskat Comtron in nabavit novo barvno kartušo (original seveda).

Tiskalnika z integrirano glavo pa ne kupim nikoli.Pred tem sem imel še dva brizgalna tiskalnika (en Lexmark in en zelo star HP),ki še sedaj delujeta (sem jih prodal za 3k vsakega).Sem pa oba poizkusil napovniti in ni bilo sreče.Lexmark je nehal tiskat medtem,ko je HP tiskal samo zelene in rumene odtenke.Morda imata HP in Lexmark dražje kartuše ampak so vsaj dobre v primerjavi z polnili.
http://www.r00li.com

Azrael ::

Zanimivo, jaz pa sem ravno zaradi salamensko dragih originalnih kartuš, ki so povrhu tako zanič, da omagajo že ob prvem refilu, delujočih ponaredkov pa ni, odpikal HP pljuvalnike. Igračasta mehanika teh plastičnih igrač, je bila samo še pika na i. Lexmark pa mi je že ob prihodu na trg deloval kot smeti.

Stari HP laserji, ki se dobijo za drobiž so čisto drug svet, so delani v stilu bojne ladje, temu primerno trpežni in kvalitetni, obstajajo poceni ponarejeni tonerji in stvar špila tako kot mora in ker ima normalni paralelni priklop, ga lahko priklopm na print server, kjer se z USB tiskalnikom lahko samo še slikam.

Za (izredno redko) barvno tiskanje imam starega Epsona, ki lepo dela na ponarejeno barvo, če se pa slučajno po pol leta neuporabe glava zamaši, pa je itak šala mala glavo očistiti.

Ni upanja, da me kdo prepriča v nakup današnjih igrač, ki jim pravijo tiskalniki.
Nekoč je bil Slo-tech.

mersol ::

Najprej da nekaj zadev pojasnim:
1. rolihandrej : Seveda če polniš kartušo sam imaš lahko določene probleme z barvami, kajti pri ročnem polnjenju kartuš katere imajo spužvo se moraš zavedati da lahko nastanejo zračni mehurčki v spužvi kateri ko pridejo do glave tiskalnika povzročijo nedelovanje določene barve / oz. nedelovanje določenega števila brizgalnih šob.
Poleg tega je tako pisanje samo prepričevanje drugih in samega sebe da pač nisi vešč oz. imaš slabe izkušnje s polnjenjem.
2. Dagi: V podjetju Cosmo imajo ponaredke za tvoj tiskalnik. Pozanimaj se!
3.Roberto: Za tvoj tiskalnik boš našel na tej strani

Lp Miha
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Svetovni nateg pri kartušah (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
7219983 (16932) mat xxl
»

Test refillov za tiskalnike (Cosmo, Brane2, JR)

Oddelek: Strojna oprema
96125 (5018) Fukomuko
»

Originalne kartuše zaostajajo

Oddelek: Novice / Ostale najave
458089 (6217) Jst
»

Nova anketa: s čim hranite vaš tiskalnik?

Oddelek: Novice / Ankete
385228 (4128) KoKi
»

Kartuše...količina črnila...kje kupiti...

Oddelek: Kaj kupiti
394355 (3713) Brane2

Več podobnih tem