» »

Email.si problemi

Email.si problemi

W|ndKiller ::

Lp
Že kr neki časa je minil odkar sm si jst naredu račun na email.si in od takrat (nic nism pipu kej po nastavitvah) smtp server nikako ne dela (če delam preko outlooka), pop server lepo rajda smtp pa ne. Kaj je kaka fora, da email.si nea moreš preko dodatnega progija gledat al lahko pošto samo tako preverjaš, da se usidraš na njihovo stran in čakaš na lepši jutri ?????


Hvala za mnenja
.: Nuclear Power Boys - Ultras Krško :.

Cokolesnik ::

mislim, da bo stvar delovala ce bos uporabil smtp streznik tvojega ponudnika (arnes ima mail.arnes.si, siol ima mail.siol.net), preko katerega dostopas do interneta. vsak ponudnik ima ponavadi na spletnih straneh naveden svoj smtp streznik (in seveda tudi pop a tega ti ne potrebujes ker ze imas pop od email.si).

posiljanje/sprejemanje poste bo potekalo nemoteno, cetudi bos imel vpisan pop streznik od email.si in smtp streznik od tvojega ponudnika.

in se: ce posto pregledujes z vec pop streznikov, pri posiljanju vedno uporabljas isti smtp streznik.

Zgodovina sprememb…

Tody ::

no uglavnem POP je za sprejemanje pošte, kar ti nobeden ne bo zameril medtem ko pri pošilanju bolj občutljivi uporabi pač od tistega ki imaš ponudnika. Še bolje če lahko uporabljaj kar njegov email.

asomrak ::

Na njihovih spletnih straneh najdeš tole:

Ta navodila so namenjena tistim, ki uporabljajo za pošiljanje pošte kak drug program (npr. Netscape, Outlook ipd.) in ne web vmesnika na www.email.si. email.si je bil zaradi vse večje zlorabe servisa prisiljen vpeljati preverjanje pri pošiljanju pošte - to pomeni , da lahko pošiljajo preko našega SMTP strežnika pošto samo registrirani uporabniki. Na voljo sta dve vrsti preverjanja ali je uporabnik registriran:
SMTP avtentikacija
POP before SMTP

Predlagamo, da si vsi, ki imajo možnost uredijo nastavitve za SMTP avtentikacijo. Le-ta zahteva posebne nastavitve v programu za pošiljanje pošte:

strežnik za izhodno pošto: mail.email.si
vrata: 587
uporabniško ime: enako kot za POP3, IMAP ali Web dostop
geslo: enako kot za POP3, IMAP ali Web dostop

In še nastavitve za POP3:
strežnik za dohodno pošto s protokolom POP3: pop.email.si
vrata: 110

in nastavitve za IMAP:
strežnik za dohodno pošto s protokolom IMAP: imap.email.si
vrata: 143

Tisti, ki ne uporabljate programa, ki podpira te nastavitve, lahko kljub temu pošiljate pošto vendar se morate najprej na strežnik prijaviti preko POP3 ali IMAP protokola. To enostavno pomeni, da lahko pošto pošiljate šele potem, ko ste pregledali vsebino svojega poštnega predala. Če tega ne boste storili, vam strežnik ne bo dovolil pošiljati pošte.

Wolverine ::

A mogoce kdo ve zakaj mene email.si zajebava, ker iz tega maila ne morem nic sprejemat ali oddajat, pa imam cist praznega, torej prosto se 100%?
Wolverine-entertaining special effects masterpiece:)

Cokolesnik ::

tezave ki jih imate bi jih najverjetneje resevali najhitreje tako, da se obrnete na ponudnika storitev. in da pred tem vsaj enkrat preberete navodila o uporabi storitev kot je to storil asomkrak, ki je z branjem navodil odgovoril na stevilna enaka vprasanja.

je pa nedelovanje storitve sirok pojem.

Zgodovina sprememb…

W|ndKiller ::

Hvala, ker ste se tko razpisal, tako kot je povedal asomrak je še najbolj zihr. (sej ne da prej ne bi imel tko napisano kot je tukaj v navodilih, glavna napaka je bla da sm imeu port standard 25 in ne 587 kot piše v navodilih.

v prihodnje: BODITE POZORNI PRI NASTAVITVI VRAT


(pol bo pa vse vredu:))
Lp
.: Nuclear Power Boys - Ultras Krško :.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

spet problemi z email.si (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
635313 (3929) Gandalfar
»

Email.si problemi ?! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Omrežja in internet
14216476 (13158) the_unborn
»

Siol does it again (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
16316350 (16350) Bakunin
»

Email.si in nastavitve v outlook Exspress-u

Oddelek: Programska oprema
114035 (3907) Nikita H
»

Email.si

Oddelek: Programska oprema
96264 (6052) hanuman

Več podobnih tem