» »

HTC v težavah

HTC v težavah

Februarski HTC One in julijski One Mini.

Slo-Tech - Tajvanski HTC je pravkar razgrnil poslovne rezultate za nedavno zaključeno drugo četrtletje, in niso dobri. Dobička iz poslovanje (operating profits, tj. pred obdavčitvijo) je vsega 31 milijonov evrov, kar je malo v primerjavi s konkurenco - Google (2.4 milijarde), Microsoft (3.7 milijarde), Samsungom (4.2 milijarde iz mobilne divizije od 6.4 milijarde vseskup) oz. Applom (5.1 milijarde). Za ilustracijo - naša domača Skupina Telekom je lani obrnila 43.5 milijona evrov čistega dobička, nekje 10 na četrtletje, ob približno štirikrat nižjem prometu.

HTC nabolj tarna, da konkurenca vsaj dosega pretekla četrtletja oz. lanskoletne številke, oni pa beležijo samo padce. Največje težave sploh jim povzroča Samsung, katerega S4-ka in S4 mini se prodajata odlično. Njihov One je bil sicer predstavljen februarja, mesec dni pred Samsungovim Galaxy S4, vendar je zaradi težav pri dobavi komponent za kamere vseeno zamudil na trg. Obenem ima Galaxy S4 že nekaj časa tudi manjšega (4.3'' Mini) in večjega (5.8'' oz. 6.3'' Mega) bratca, ter celo malo posebnega bratranca Galaxy S4 Zoom, ki je v bistvu bolj fotoaparat kot telefon. HTC-jev Mini je bil medtem predstavljen šele prejšnji teden in ga sploh še ni na policah. Imajo sicer stock Android verzijo, a to ima tudi Samsung. Stopicljanje v senci korejskega velikana jim še kako škodi. Še en udarec za zvestobo uporabnikov je njihova nedavna najava, da več ne bodo zagotavljali Android nadgradenj za lanske modele. Uporabniki jih zato na veliko zapuščajo; na nekaterih trgih pa že obstaja nevarnost, da jih spodneseta LG ali celo Nokia, sploh zato, ker se je LG lepo zmenil z Googlom za proizvodnjo linije Nexus (5ka pride oktobra).

Samsung ima medtem svoje muke. Skrbi jih predvsem Googlovo pečanje z lastnim proizvajalcem, Motorolo Mobility, ter nedavna najava masovne polmilijardne reklamne kampanije za prihajajoči Moto X (izid bo že naslednji četrtek). Samsung zato na svojih dogodkih hvali predvsem svoj TouchWiz vmesnik in komaj kaj še omenja znamko "Android" (podobno kot Canonical s svojim Ubuntom, ki nikjer na domači strani ne vsebuje omemb besed "GNU" ali "Linux"), obenem pa za rezervo razvijajo nizkocenovno Bado in potencialno zamenjavo Tizen (ex MeeGo/Meemo).

95 komentarjev

«
1
2

joze ::

Odlični so HTC-ji, žal pa jih muči kakovost izdelave in nategovanje glede nadgradenj. Lastim si drugega HTC-ja in sem že pred časom sklenil, da je ta moj zadnji. Pri prvem se je po letu in pol odlepil zaslon, pri drugem ne smeta biti istočasno prižgana WIFI in GPS, pa menjali so mi že zaslon, ki ima kljub temu kar grd screen flex. Nadgradnje so vedno najavljene za prihodnji mesec, pridejo pa silno redko ali nikoli. Škoda...upam da se spametujejo in se vrnejo, ker so na papirju odlična izbira.

kmetek ::

ne mi omenjat mafijskih podjetij, ki jih napaja davkoplačevalski denar.

"Za ilustracijo - naša domača Skupina Telekom je lani obrnila 43.5 milijona evrov čistega dobička, nekje 10 na četrtletje, ob približno štirikrat nižjem prometu."

Nikec3 ::

Imam HTC One in sem zelo zadovoljen. Tudi v tujini je HTC One skoraj vedno na vrhu lestvic, ki ocenjujejo kako so uporabniki zadovoljni z svojimi telefoni. Škoda, očitno imajo veliko težav z marketingom in strategijo.
@WarpedOne o Elonu Musku:
"ST inteligenca serijskemu izdelovalcu "čudežev" očita pomanjkanje inteligence"

Tarzan ::

Imel HTCja kupljenega v tujini, ki mu je crknil touchscreen. Kljub evropski garanciji in zagotovitvi s strani Londonskega supporta za Evropo, da je zadeva v garanciji in bi jo generalni zastopnik in servisermoral poštimat, je le ta rekel, da tega ne more in da so mu rekli v tujini, da tega ni dolžan narediti. Ker se mi ni dalo več jebat s talenti in ker sem že imel nov telefon, nisem posredoval ne na HTC Europe, ne na SLO inšpektorat. Definitivno pa ne mislim več nabavit nobene zadeve, ki gre preko Emonagrama ali pa ki ima preko njih urejeno garancijo.

Ceneje bi me prišlo, če bi že v defaultu poslal zadevo v London, tipu, s katerim sem se preko telefona pogovarjal glede garancije - omenil je tudi to možnost pošiljanja na 'headquaters'. V glavnem, Bojkot, ne toliko zaradi samega HTC kot zaradi poraznega partnerja v SLO.

nekikr ::

Word bi rekel: Consider reversing :)
Bolj kot zaporedje besed pa je kritična vsebina. Kupiš super duper novo stvar, ki je, jasno, najboljša izmed vseh, celo boljša od narezanega kruha in po samo enem letu ti povedo, da je zastarela in ne bo prejela nobene nadgradnje. Go f yourself, bi jim rekel in z nasmeškom gledal, kako tonejo.

techfreak :) ::

Tarzan je izjavil:

Imel HTCja kupljenega v tujini, ki mu je crknil touchscreen. Kljub evropski garanciji in zagotovitvi s strani Londonskega supporta za Evropo, da je zadeva v garanciji in bi jo generalni zastopnik in servisermoral poštimat, je le ta rekel, da tega ne more in da so mu rekli v tujini, da tega ni dolžan narediti. Ker se mi ni dalo več jebat s talenti in ker sem že imel nov telefon, nisem posredoval ne na HTC Europe, ne na SLO inšpektorat. Definitivno pa ne mislim več nabavit nobene zadeve, ki gre preko Emonagrama ali pa ki ima preko njih urejeno garancijo.

Mislim da je Slovenija ena izmed redkih EU držav, kjer lahko servis zavrne servisiranje naprave kupljene v tujini.

alexa-lol ::

Jih bo Nokia/MS kupila in potem bomo šele videli stroje na WP8

Mohimm ::

Dostikrat niso proizvajalci krivi da ne dobite updejtov -> Krivite proizvajalce chipsetov.
To je (imho) edini resni problem razdrobljenosti androida, in edini razlog da se splača kupiti dražji telefon z bolj popularnim chipsetom.
Je pa res da verzije iz 4.2.1 na 4.2.2 itd. bi mogle biti na strani OEM-ja...

Mi je pa všeč da je google nekaj časa nazaj začel dele OS-a spreminjati v aplikacije (npr tipkovnica je dosegljiva na gplay..) s čimer razen jedra sistema lahko še vedno dobivaš posodobitve in nove funkcionalnosti brez proizvajalca/posodobitve sistema.

Konec koncev pa povprečni uporabnik od 4.2 naprej (imho) ne potrebuje ničesar več kar ponuje stock, za nas ostale pa obstajajo AOKP, cyanogen, ki vsebujejo "eksperimentalne" funkcionalnosti.

Upam pa, da HTC ne potone, izdelava in občutek v roki je pri njih mnogo boljši kot pri konkurenci. Čas bi bil, da spet izdajo kako nadaljevanje nexus one/desire kombinacije, zaradi katere so postali priljubljeni.

techfreak :) ::

Torej ima HTC smolo z izbiro proizvajalcev chipsetov? Kaj izdelovalci custom ROMov pa zamahajo s čarobno paličico in pričarajo podporo?

Gregor P ::

Ne razumem čisto tega komentarja

joze je izjavil:

Odlični so HTC-ji,

... potem pa pride

joze je izjavil:

žal pa jih muči kakovost izdelave in nategovanje glede nadgradenj. Lastim si drugega HTC-ja in sem že pred časom sklenil, da je ta moj zadnji. Pri prvem se je po letu in pol odlepil zaslon, pri drugem ne smeta biti istočasno prižgana WIFI in GPS, pa menjali so mi že zaslon, ki ima kljub temu kar grd screen flex. Nadgradnje so vedno najavljene za prihodnji mesec, pridejo pa silno redko ali nikoli. Škoda

... razen če je odgovor v tem

joze je izjavil:

ker so na papirju odlična izbira.


... sam imam kot že rečeno HTC-je v spominu vedno kot le cenene telefone (nekvalitetne, s slabo, ali nikakršno nadgradnjo) ... pač da za manj denarja dokaj dobro približaš dragim alternativam ... vendar bojda dandanes (kot ste trdili nekateri) temu ni več tako :8)
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Mohimm ::

techfreak :) je izjavil:

Torej ima HTC smolo z izbiro proizvajalcev chipsetov? Kaj izdelovalci custom ROMov pa zamahajo s čarobno paličico in pričarajo podporo?

Ne, ampak nekako bolj ali manj uspešno pokrpajo zadeve. S3 recimo če me spomin ne vara je ko so prišli neuradni romi deloval izredno nestabilno, poslabša se avtonomija,... Sedaj po tem času je večina stvari res pofixanih.

Sem pa medtem na mojem nexusu ob večini ROM-ov naletel na izboljšanje hitrosti in porabe (trenutno na AOKP), s tem da deluje enako ali bolj stabilno kot uradni googlov image.

Je pa res da te zaključke vlečem iz spomina in lastnih izkušenj, ni laboratorijsko testirano :)

nekikr ::

Ampak saj veš kako je, uporabnika niti slučajno ne zanima, kdo točno je zares kriv, da je njegov super duper gadget zastarel po enem letu. V uporabnikovih očeh je to vedno proizvajalec in prav je tako. Enako zgodbo imaš pri težavah Linuxa in njegovih distribucij. Prav nikogar od večinskih uporabnikov ne zanima kdo točno je kriv, da jim tiskalnik ne deluje in da ni gonilnika, v njihovih očeh je kriv Linux. Človek bi nekako pričakoval, da se bo kdo iz teh zgodb v 20+ letih kaj naučil...

tigrr ::

dilema je torej al rabimo enega proizvajalca, ki vse zadeve vertikalno zintegrira in po tržni logiki zapre(ala epl), da cela veriga nabava sestavin-proizvodnja-podpora&razvoj začne normalno funkcionirat, al se da zadeve da narest tud bolj "modularno" in obdržat kvazi-opensource pristop ala samsung/gugl..

v prvem modelu se ve kdo pije in kdo plača, pri drugem je pa gonilo komunistična mentaliteta, ki ima v digitalnem svetu lam boljše pogoje preživetja.

dottor ::

Lastim si One X in to je verjetno moj zadnji HTC. Na začetku so nadgradnje lepo prihajale vn, sproti, nekaj tednov po tem ko jih je google napovedal, zdej sem ostal na 4.1.1 in se mi brat z S2 smeji, ker dobiva vse novejše nadgradnje pred mano, pa je že na 4.1.2 in čaka na 4.2... Pa glavni razlog, da sem vzel One X je bil občutek v rokah, Sense vmesnik, velikost zaslona in Tegra 3. Samo da mi poteče 2 letna garancija bo verjetno končal v omari zraven prejšnjega LGja, ki je bil deležen samo ene nadgradnje, in ga zdej uporabljam kot MP3 player ko grem tečt (zaradi majhnosti). Osu gre samo 1x na led. Pri takem telefonu bi pričakoval "perfekcijo", ne pa da zaslon odstopa od ohišja, baterija gre v enem dnevu - dnevu pa pol, ...
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi

trololo2 ::

No saj z android telefoni služi le Samsung. Toliko o nabijanju na forumu tule leto nazaj, ko so vsi kritizirali odločitev Nokie da gre na WP. Če bi bila danes na androidu bi bila izguba še večja, android ekosistem pa še bolj fragmentiran.

Google naj pa čimprej izpljune nekaj svojega, ne vem kdo še kupuje ta touchwiz bloat od Samsunga, kjer moraš telefon root-ati in pobrisati polovico servisov preden telefon začne delovati kolikor toliko normalno.

Gregor P ::

Dvomim da je veliko kritikov Nokie trdilo, da bi morala iti na androida:|
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

k4vz0024 ::

nekikr je izjavil:

Ampak saj veš kako je, uporabnika niti slučajno ne zanima, kdo točno je zares kriv, da je njegov super duper gadget zastarel po enem letu. V uporabnikovih očeh je to vedno proizvajalec in prav je tako. Enako zgodbo imaš pri težavah Linuxa in njegovih distribucij. Prav nikogar od večinskih uporabnikov ne zanima kdo točno je kriv, da jim tiskalnik ne deluje in da ni gonilnika, v njihovih očeh je kriv Linux. Človek bi nekako pričakoval, da se bo kdo iz teh zgodb v 20+ letih kaj naučil...


Se podpišem. Če ni ustreznega čipseta je kriv končni proizvajalec. Če ni gonilnika za okna je kriv M$, za Linux Linux. Naj se zmenijo med sabo ne pa da valijo krivdo drug na drugega, denar pa bi pobrali vsi.


Linux je fail glede gonilnikov, zato večina nad njim ni navdušena, no vsaj jaz ne. Sistem brez ustreznih gonilnikov je samo za okras...

Kar se tiče telefonov, ki se jim ne da zamenjati baterije jih niti ne povoham ne, ker so neekološki. Pa naj bo jabolčni proizvod ali Htc..

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: k4vz0024 ()

Chev ::

trololo2 je izjavil:

Google naj pa čimprej izpljune nekaj svojega

Letos bo predstavljen že peti telefon in ravnokar je Google predstavil svoj drugi 7" tablet.

Kaj bluziš?

trololo2 ::

Gregor P je izjavil:

Dvomim da je veliko kritikov Nokie trdilo, da bi morala iti na androida:|


Huh takih komentarjev kolikor hočeš samo iz ene od mnogih tem npr:
> Škoda, ker delajo odlične telefone. Ma bi šli na android namesto symbiana in ne bi imeli težav s poslovanjem.

>Če bi šli pred 3mi leti na android bi bili danes v +u

> Nokia - > Android. Star rešena. Js bi jo sigurno kupu.

Chev je izjavil:

trololo2 je izjavil:

Google naj pa čimprej izpljune nekaj svojega

Letos bo predstavljen že peti telefon in ravnokar je Google predstavil svoj drugi 7" tablet.

Kaj bluziš?


Preslab marketing da bi Nexusi postali mainstream. Ob Samsungovem "navijanju številk" se povsem izgubijo na trgu. Dejansko rabijo neko partnersko podjetje (MS-Nokia like), kar bo zdaj postala Motorola.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: trololo2 ()

Gregor P ::

To so bile, vsaj na tem forumu, redke "laične" izjeme; več komentarjev najdeš takšnih, ki so Nokii očitali predvsem to, da ni še naprej razvijala lastnega OS-a, ampak je raje zgolj postala še eden izmed proizvajalcev naprav.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

techfreak :) ::

k4vz0024 je izjavil:

Se podpišem. Če ni ustreznega čipseta je kriv končni proizvajalec. Če ni gonilnika za okna je kriv M$, za Linux Linux. Naj se zmenijo med sabo ne pa da valijo krivdo drug na drugega, denar pa bi pobrali vsi.

Proizvajalec telefona (HTC) je kriv za slabo pogajanje z izdelovalcem čipseta, kar je popolnoma razumljivo.
Proizvajalec OSa (Microsoft/Canonical) je kriv zaradi gonilnikov naprave (HP) proizvedene s strani HP??? Microsoft/Canonical in HP nimata nobene povezave med seboj.

k4vz0024 je izjavil:

Linux je fail glede gonilnikov, zato večina nad njim ni navdušena, no vsaj jaz ne. Sistem brez ustreznih gonilnikov je samo za okras...

Verjetno jih ima več kot Windows in OS X skupaj.

nekikr ::

A celotnega sestavka pa ne boš prebral? Boš raje nabijal v prazno po odsekih?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: nekikr ()

mihco ::

Koliko pa dejansko izgubljate na funkcionalnosti naprave tisti, ki tako jokate okoli ne dobivanja najnovejsih updatov?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mihco ()

Looooooka ::

Cak.
Na geek forumu si in obsojas folk, ker hocjo update?
:)
To je tko kot da bi babo vprasal zakaj rab nove cevlje, ceprav ima v omari 300 parov skoraj neponosenih cevljev.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Looooooka ()

dottor ::

Kar se tiče novejših updejtov se mi gre bolj kot ne za to, da mi baterija zdrži dlje časa. Z vsako nadgradnjo se opazi razlika, čeprav 5-15 minut.
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi

blackbfm ::

Preslab marketing da bi Nexusi postali mainstream.


Probaj naročit iz googleve strani v Slovenijo, ne moreš. Preko posrednika za višjo ceno pa ni problem. Tak odnos do kupcev je pač glup.

Spock83 ::

techfreak :) je izjavil:


Mislim da je Slovenija ena izmed redkih EU držav, kjer lahko servis zavrne servisiranje naprave kupljene v tujini.


Če dobavitelj oz. proizvajalec krije stroške servisa v Sloveniji potem ni problem. Če ne krije, pa naj kupec kar pošilja v tujino kjer ga je kupil oz. kjer imajo pogodbo za mednarodno garancijo.

Drugače sam imam HTC One X in sem malo razočaran. Problemi z Wifijem ter zdaj z razbarvanosto ekrana

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Spock83 ()

mihco ::

Looooooka je izjavil:

Cak.
Na geek forumu si in obsojas folk, ker hocjo update?
:)
To je tko kot da bi babo vprasal zakaj rab nove cevlje, ceprav ima v omari 300 parov skoraj neponosenih cevljev.

nisi razumel bistva...
Ce si pred enim letom izbral htc one x namesto sgs3 zaradi xxx, yyy, zzz in ostalih prednosti je zaradi teh prednosti ne glede na spremembe os-a one x se vedno boljsi telefon kot sgs3(vstavi poljubno). Kar hocem povedati je, da ce si bil zadovoljen z uporabnisko izkusnjo 1. dan ga ni ne-updata, ki bi to spremenil. Torej v mojih oceh bo htc one boljsi telefon od sgs4 ne glede na 1001 posodobitev samsunga v naslednjih letih.

techfreak :) ::

Spock83 je izjavil:

techfreak :) je izjavil:


Mislim da je Slovenija ena izmed redkih EU držav, kjer lahko servis zavrne servisiranje naprave kupljene v tujini.


Če dobavitelj oz. proizvajalec krije stroške servisa v Sloveniji potem ni problem. Če ne krije, pa naj kupec kar pošilja v tujino kjer ga je kupil oz. kjer imajo pogodbo za mednarodno garancijo.

Če ima naprava mednarodno garancijo servis pa servisira njihove naprave potem bi pričakoval da ti popravijo. Ne razumem zakaj bi nek servis zavrnil, drug pa sprejel, če oba servisirata iste naprave.

shadeX ::

Čudi me da so rezultati HTCja tako slabi. Imam HTCjev telefon že 3leta in dela bp. Nabavil sem še fotru HTC in mu dela 2 leti že bp..

Čudno. Mogoče pa imam samo jaz tako srečo s htcji.

techfreak :) ::

nekikr je izjavil:

A celotnega sestavka pa ne boš prebral? Boš raje nabijal v prazno po odsekih?

Kaj sem pa spustil? Da se še zdaj niso naučili da končnega uporabnika zanima samo končni produkt? Se strinjam, še vseeno me pa zanima kako jim uspe narediti custom ROM brez teh gonilnikov.

Nikec3 ::

Geek forum gor ali dol, ne gre mi v glavo, kako zelo se eni obremenjujete če za verzijo Androida piše 4.1 ali 4.2. Vse kar šteje, je to, da telefon deluje dobro, ter da ste z njim zadovoljni. Številka pri operacijskem sistemu pri nekih manjših popravkih pač ni bistvena.
@WarpedOne o Elonu Musku:
"ST inteligenca serijskemu izdelovalcu "čudežev" očita pomanjkanje inteligence"

Mavrik ::

Ker niso vedno manjši popravki.
The truth is rarely pure and never simple.

djordjevic ::

S kakovostjo One X sem tudi jaz razočaran. V dobrem letu so menjali že tri plošče, zaslon in sproti fiksali še razne senzorje za wi-fi/gps/težnost. Ko telefon dela, je super, ko ne, bi ga najraje vrgel v steno. Flagship my ass. Definitivno moj zadnji HTC.
No grave is deep enough to keep us in chains.

Tarzan ::

Če so generalni serviser za določeno firmo, imajo da popravijo pa magari da želim gor kitajsko tipkovnico ali severnokorejski software. Kupljen v EU, EU garancija firme - će generalc zavrača seervis, bi moral izgubiti status generalnega zastopmnika. Pika.

Če iz bilo-kakega razloga popravila ne bi mogli izvesti, bi morali oni, po ustaljenih poteh poslati telefon do nekoga, ki bo to znal ali zmogel, če pa je naprava totalno fuč in velja garancija, pa jo morajo itak brez besed zamenjat. Po mojem bi še v Afganistanu imel več sreče s servisom kot v Emonagramu. :D

Testman42 ::

(ex MeeGo/Meemo)

Verjamem da se je zadevi reklo Maemo

In pa zdi se mi žalostno da gre slabo podjetju ki je naredilo prvi konkretni Androidni telefon, HTC Dream, prvega Googlovega Nexusa, in pa še meni osebno je všeč njihov GUI, HTC Sense.
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

techfreak :) ::

Testman42 je izjavil:

in pa še meni osebno je všeč njihov GUI, HTC Sense.

Meni je sploh všeč ko ga tiščijo na vsak telefon, tudi na takšne kjer že vanilla Android ne deluje dobro.

mihco ::

techfreak :) je izjavil:

Testman42 je izjavil:

in pa še meni osebno je všeč njihov GUI, HTC Sense.

Meni je sploh všeč ko ga tiščijo na vsak telefon, tudi na takšne kjer že vanilla Android ne deluje dobro.

in zakaj bi kdorkoli zelel tak telefon kupiti? Alternativ je malo morje...

driver_x ::

Nikec3 je izjavil:

Geek forum gor ali dol, ne gre mi v glavo, kako zelo se eni obremenjujete če za verzijo Androida piše 4.1 ali 4.2. Vse kar šteje, je to, da telefon deluje dobro, ter da ste z njim zadovoljni. Številka pri operacijskem sistemu pri nekih manjših popravkih pač ni bistvena.


Ni res! Za prenekatere je poglavitna funkcionalnost telefona ravno njegovo nadgrajevanje na nove verzije.

Heisenberg ::

kar naj propadejo! Jebe'š lep dizajn in kovinsko ohišje in blabal ko pa potem ne dela wifi ali pa gps, tako da nikoli več HTC in nikoli več ne kupim kovinskega ohišja pri zadevi ki rabi wifi ali gps!

joze ::

Gregor P je izjavil:

Ne razumem čisto tega komentarja

joze je izjavil:

Odlični so HTC-ji,

... potem pa pride

joze je izjavil:

žal pa jih muči kakovost izdelave in nategovanje glede nadgradenj. Lastim si drugega HTC-ja in sem že pred časom sklenil, da je ta moj zadnji. Pri prvem se je po letu in pol odlepil zaslon, pri drugem ne smeta biti istočasno prižgana WIFI in GPS, pa menjali so mi že zaslon, ki ima kljub temu kar grd screen flex. Nadgradnje so vedno najavljene za prihodnji mesec, pridejo pa silno redko ali nikoli. Škoda

... razen če je odgovor v tem

joze je izjavil:

ker so na papirju odlična izbira.


... sam imam kot že rečeno HTC-je v spominu vedno kot le cenene telefone (nekvalitetne, s slabo, ali nikakršno nadgradnjo) ... pač da za manj denarja dokaj dobro približaš dragim alternativam ... vendar bojda dandanes (kot ste trdili nekateri) temu ni več tako :8)


Sem se malo nerodno izrazil mogoče. Odlični so na papirju in kadar delujejo brez težav. Žal so napake prepogoste. Ceneni pa niso po mojem, v bistvu izgledajo precej bolj resno kot kakšni plastični konkurenti.

VaeVictis ::

HTC One izgleda odlično in kvalitetno narejn telefon.

Sam glede na to, da ga napovejo, potem ga pa še kar nekaj časa ne moreš kupiti je totalen fail...

Plus verjetno dajejo občutno premalo denarja v reklame, Samsung je povsod, HTC pa nikjer.

Vprašanje je kaj se bo zgodilo sedaj, ko bo Motorola Moto X prišla ven, ali se bo tudi Samsungu tržni delež zmanjšal ali pa bo morda Motorola neuspešna.

Tole vprašanje bo IMHO pomembno odločalo o prihodnosti Androida.

mihco ::

VaeVictis je izjavil:


Plus verjetno dajejo občutno premalo denarja v reklame, Samsung je povsod, HTC pa nikjer.


Primerjat stroske oglasevanja KOGARKOLI napram samsungu je naravnost smesno(tudi apple jim ne pride niti blizu!). HTC nima toliko prihodkov od prodaje kot nameni za marketing samsung.

VaeVictis ::

mihco je izjavil:

VaeVictis je izjavil:


Plus verjetno dajejo občutno premalo denarja v reklame, Samsung je povsod, HTC pa nikjer.


Primerjat stroske oglasevanja KOGARKOLI napram samsungu je naravnost smesno(tudi apple jim ne pride niti blizu!). HTC nima toliko prihodkov od prodaje kot nameni za marketing samsung.


Seveda je smešno, vendar se da tudi z manjšim vložkom na področju marketinga tekmovati in narediti vtis.

Človek pa dobi vtis, da HTC sploh ne poizkuša tekmovati ampak da telefon na trg in upa nekako na najboljše.

mihco ::

VaeVictis je izjavil:

mihco je izjavil:

VaeVictis je izjavil:


Plus verjetno dajejo občutno premalo denarja v reklame, Samsung je povsod, HTC pa nikjer.


Primerjat stroske oglasevanja KOGARKOLI napram samsungu je naravnost smesno(tudi apple jim ne pride niti blizu!). HTC nima toliko prihodkov od prodaje kot nameni za marketing samsung.


Seveda je smešno, vendar se da tudi z manjšim vložkom na področju marketinga tekmovati in narediti vtis.

Človek pa dobi vtis, da HTC sploh ne poizkuša tekmovati ampak da telefon na trg in upa nekako na najboljše.

No ja, bi rekel da se kar trudijo. Saj smo videli njihove table ob centru igrisca v ligi prvakov. >Verjetno si pa ne morejo privoscit minutnega oglasa med superbowlom ali svojega logota na vsakih 10m...true

Castiel ::

VaeVictis je izjavil:


Seveda je smešno, vendar se da tudi z manjšim vložkom na področju marketinga tekmovati in narediti vtis.

Človek pa dobi vtis, da HTC sploh ne poizkuša tekmovati ampak da telefon na trg in upa nekako na najboljše.



.... pomisli še enkrat.



Toliko, kolikor Samsung vloži v marketing, vložijo coca cola, microsoft, dell, hp in apple SKUPAJ. Kako za božjo voljo naj potem nek midget HTC konkurira temu? Saj se trudijo samo pričakovati tolikšen marketing kot ga ima Samsung je enostavno izjemno smešno.

Samsung toliko denarja vloži v marketing da bi namesto marketinga lahko pokupil vse applove mobitele in jih skrival v skladišču. To so abnormalno enormne vsote denarja, HTC enostavno nima šans konkurirati temu. Teh nekaj milijonov, kolikor je htc zaslužil v tem četrtletju Samsung vloži v marketing v 1 tednu, verjetno še manj.

Kar sicer ne pomeni, da so HTC slabi telefoni. Ravno nasprotno, telefoni so super, če pa upoštevamo še koliko denarja imajo na razpolago pa sploh ni debate. S tako malo dobička naredijo zelo veliko.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Castiel ()

Nummy ::

Eden napisal zakaj rabimo posodobitve...
Ja čist tak, ker osnovna vetzija, ki jo dobiš na telefonu ponavadi sploh ne podpira vsega kar tvoj telefon zmore. Al 2.3.x android nikoli ni bil sposoben pravilno uporabljati vsa jedra na mojem telefonu in močno dvomim, da je sploh kdaj deloval kot dvojedrnik.
Zbugan android, se usuva non-stop, včasih sploh ne prejmem smsjev in mmsev, ampak moram vmes resetirat telefon pol pa kar naenkrat uleti sms-jev za cel teden nazaj...
Poraba baterije 10x prevelika.
Procesor se že ob eni enostavni igrci dobesedno skoraj stopi. Kolikor imaš v kodi eno zanko, pa čeprav je ta prazna, procesor nabije na max. frekvenco in to sprazni baterijo v parih urah! Večina iger če ne celo kar vse imajo notri zanke. Svoj procesor sem omejil na 800MHz, čeprav zmore 1400MHz. VElike razlike v hitrosti ni, počasen na vseh frekvencah edino na 800MHz dobim kako uro več baterije.
Novi dodatni programi, ki pridejo skupaj z OS-om.
Še danes niso pofixali pisala na samsung galaxy note. Kalibrirati preprosto ne moreš (4.1.1 verzija).
Vsakič ko nadgradiš telefon ti preprosto kar zbriše vse aplikacije in nastvitve, ter imenik.

Pa še bi lahko našteval...
Android = qrac od sistema. Žal mi je da sem ga kdajkoli kupil. Imam telefon, ki bi lahko laufal gor celo morje stvari, ampak ga software omejuje, ker sta google in samsung nesposobna spisat en spodoben sistem!

Najboljši telefon je bil qtek9100 (HTC), ki je imel gor winse 5 mobile in sem ga na koncu nadgradila na windows 6 mobile. Zadeva laufala 8 let in še danes dela edino antena je malo boga in včasih zmanjka signala. Vse ostalo še danes dela, baterija zdrži tudo po en mesec!!! (extended verzija) To je bil telefon, ne pa ta samsung krš. Sam da prodajajo... No more!

blackbfm ::

Teh nekaj milijonov, kolikor je htc zaslužil v tem četrtletju Samsung vloži v marketing v 1 tednu, verjetno še manj.


tko to je če prodajaš meglo:))

driver_x ::

Nummy, ali je tvoje težave rešila nadgradnja? Zakaj preprosto že v štartu ne nabaviš sistema, ki deluje? Sicer pa so moje izkušnje z Androidi precej boljše (HTC, Samsung, ZTE, noname).
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Slaba prodaja S9 krati prihodke in spanec Samsungu (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
7419281 (14050) krneki0001
»

Samsung galaxy S4 (strani: 1 2 3 412 13 14 15 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
711162017 (52820) Dr-4Skull
»

Samsungov dobiček in tržni delež padla (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Rezultati
5129276 (26860) zmaugy
»

Microsoft želi tesnejših vezi s HTC-jem (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Windows Mobile
7527977 (23035) andromedar
»

Galaxy S4 se dobro prodaja (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Android
14928646 (23078) FlyingBee

Več podobnih tem