» »

Bi šli študirat v MB?

Bi šli študirat v MB?

ramiz?! ::

Zanima me vaš pogled na to, ali vam je pomembno kje študirate. Recimo, če ste iz LJ ali okolice in bi se vam zdelo it nenavadno ali moteče študirat v MB ali ne?
Never regret anything, there's always a reason things happen.

gendale ::

odvisno zakaj

če si iz lj, mi je sicer bolj logično, da tudi študiraš v lj, ampak maš lahko tudi razloge, da greš v mb (nisi sprejet v lj, doma se ne razumete in itak nameravaš živet na svojem, bolj všeč ti je program v mb, ..)
seznam zanč moderatorjev in razlogov da so zanč
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)

kr?en ::

V MB gres, ce ti res ne preostane drugega oz. nimas dovolj pik za LJ faks.

Stojerci, lol.

MatVZ ::

Jaz ne vidim razloga kaj bi blo z studijem v MB narobe. Ce si blizu Mb-ja pac gres v Mb. Ali imas kaksen drugacen naziv ce diplomiras na Mariborski oz. Ljubljanski univerzi?

Pa tudi ce si iz okoli Lj ne vidim razloga zakaj nebi sel v Mb ce ti je program bolj vsec ali pa imas drug razlog

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MatVZ ()

shadowfax ::

V Mb so lažji faksi;)

tt2advanced ::

niti ne, razn če si res prsiljen drgač pa:Drajš izboljšujš pike iz mature pa en let delaš .. NČ
What Else Is There?

Pro_moted ::

Ta tema bo nekako kot iOS proti Android. Vsi nekaj pišejo, čeprav nimajo podlage ali pa favorizirajo "svojo" fakulteto, ker bi radi izpadli bolj pametni kot so. Skratka nesmiselno. Pojdi tja kjer ti je program bolj všeč, kjer prideš ceneje skoz itd. itd. ne pa po forumih spraševat takih stvari ker boš dobil samo bučke.
AMD FX8120;GB 990FXA-UD3
FirePro V4900 ;Corsair Vengance 16Gb
XFX 650W;Corsair Force GT, Asus Xonar DGX

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pro_moted ()

ramiz?! ::

Hotel sem še vprašat kako v tuji gledajo na študente iz LJ in MB. Glede na to da je ljubljanska univerza višje rangirana po lestvicah ali imajo boljše pogoje za vpis na tuje univerze kot diplomanti mariborske univerze.
Never regret anything, there's always a reason things happen.

JayKay ::

ne brigah jih iz katerega Slo faksa si. glavno da izpolnjujes pogoje. izkusnje iz prove roke.

Fifty6 ::

Lastne izkušnje, končujem elektrofaks v lj, kolega pa je že končal v mariboru. Sam faks je v mariboru lažji predvsem na račun odnosa profesor/študent, tam ti profesorji pustijo da razmišljaš tudi malo po svoje, pri nas v ljubljani je pa točno tako in samo tako in nič drugače.Pa vsi vemo da se da iz točke A na B pridet vedno po več poteh. Na podlagi tega seveda mi malo več znamo (pustimo plonkarje, gledamo realno znanje pri tistih ki se učimo), saj je treba preštudirat veliko več da znaš definicije u nulo teoretično kako zadeva dela, vendar ti samo teorija še vedno ne pomaga da postaneš expert v kakšni stroki.

Sedaj pa predvsem odvisno kaj greš študirat v LJ oz v MB. Recimo elektrotehnikov primankuje tako da je vseeno katera univerza si. V Ljubljani bojo res na razpisu vzeli najprej tiste kateri so hodili v Ljubljansko univerzo, ampak tud v Mariboru si ne pluvajo v skledo, tako da tam pa najprej vzamejo svoje, če si pa iščeš kako zaposlitev izven teh mest je praktično vseeno katera univerza si. Če greš pa delat v tujino je pa važna samo izobrazba, katera univerza si bil jih sploh ne briga.

Je pa nekaj poklicev kjer se gleda recimo katera univerza si bil (pravo, medicina,...). Na splošno gledano iz ljubljanskih faksov odneseš malo več znanja (in so težji), če ga potrebuješ pa sam presodi. Ker velikokrat ljudi zanima samo papir in ne znanje, še posebej če imaš kje kako vezo.

Vzdevek ::

shadowfax je izjavil:

V Mb so lažji faksi;)


Ojej o tem bi se lahko pogovarjala. Kolegica in kolega študirata oba arhitekturo eden v LJ drugi v MB. In v MB delajo takšne stvari, kot jih oni v LJ niti omenijo ne. Plus tega, da v LJ posvečajo veliko časa risanju itd... V MB pa bolj teoriji. ;)

Smurf ::

Kolikor vem, je slo kar nekaj studentov, ki jim ni uspelo na arhitekturi v LJ poskusiti nato v MB, obratno pa se nisem slisal. Vsaj tako je bilo pred leti.

Pro_moted ::

Smurf je izjavil:

Kolikor vem, je slo kar nekaj studentov, ki jim ni uspelo na arhitekturi v LJ poskusiti nato v MB, obratno pa se nisem slisal. Vsaj tako je bilo pred leti.


Ja tudi ljudje iz strojništva Mb gredo na strojništvo v Ljubljano, ko ne morejo naredit ene treh izpitov , ki so malo pogojeni s srečo. Pa itak nevem vem v čem je fora tega merjenja, katera je težja šola ?
To bi lahko ocenjeval samo tisti , ki je naredil faks na obeh. Vsa tri leta.
Pojdi v šolo tja kjer imaš bližje. Če kdor misli da bo vreden zaradi tega ker je obiskoval Univerzo v Ljubljani ali pa v Mariboru kaj več, je itak mimo vsekal. Če boš dober, boš uspel, če boš povprečen boš se že nekak skoz vlekel v službah, če boš slab pa neboš nikol inženir, čeprav boš imel papir in šolo narejeno na MIT.
AMD FX8120;GB 990FXA-UD3
FirePro V4900 ;Corsair Vengance 16Gb
XFX 650W;Corsair Force GT, Asus Xonar DGX

tony1 ::

Skratka: jaz sem to naredil, in tudi končal faks, ker sva se z matematiko nekje sredi SŠ malo skregala, v MB pa jo je bilo lažje narediti.

Če bi se danes odločal še enkrat, bi najverjetneje stisnil zobe in šel vsaj probat najprej na faks v Lj.

Pro_moted ::

In pol misliš da bi bil kaj boljši inženir če bi naredil program v Lj, kjer bi pač malo bolj zaj. primere integralov reševal ?
AMD FX8120;GB 990FXA-UD3
FirePro V4900 ;Corsair Vengance 16Gb
XFX 650W;Corsair Force GT, Asus Xonar DGX

tony1 ::

Glede na to, da sem diplomiral pred 4imi leti, in da sem ves čas študija delal na podobnem področju kot sedaj: najbrž ne.

Bi pa imel tako širši spekter znanj, ki bi morda v tej krizi prišel prav, ker sem pred mesecem ostal brez službe.

Poleg tega sem že kdaj kje razlagal na dolgo in široko, kakšen program sem študiral; za uni-lj pa mi tega ne bi bilo treba.

Skratka, moje mnenje je, da je najbolje iti na čimbolj zahteven študij, ki ti je realno dosegljiv. In to je vse.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: tony1 ()

Pro_moted ::

Ja saj to se strinjam, znanja ni nikoli dovolj. Je pa brez veze obešat študij strojništva na matematiko ( to ne pomeni da ne rabiš znat), ker me še na nobenem razgovoru niso vprašali koliko matematike znam.
Drugače pa hotel sem samo povedat, že v pred prejšnjem postu, da se ne splača recimo 100 km vozit v Ljubljano, če imaš Mb blizu naprimer. Kdor pa misli dober inženir postat pa bo itak moral delat veliko zraven šole, oz. se zanimat za stvari ki te v šoli ne naučijo in se naučit sam. Če pa je glavni cilj to, da lahko potem rečeš da si opravil študij v LJ, kjer je težja matematika ali pa fizika ali kakorkoli že, potem pa OK, vsak ima svojo izbiro.
AMD FX8120;GB 990FXA-UD3
FirePro V4900 ;Corsair Vengance 16Gb
XFX 650W;Corsair Force GT, Asus Xonar DGX

tony1 ::

Tole se po eni strani tudi strinjam, in sicer z vidika zaposlitve po študiju: če živiš v kraju s fakulteto X, in boš nato tudi delal v isti regiji, ti bo to lahko tudi koristilo.

Po drugi strani pa je verjetno težko pričakovati, da bo podjetje v MB poznalo program fakultete X iz Univerze na Primorskem...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Študent naj bo ali Kako in kam na fakulteto!!! (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Šola
466344264 (6456) nejc_nejc
»

lahki/najlažji faks ali vš (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
14936186 (23207) GGGGG
»

Študij Ljubljana ali Maribor?? (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
5215213 (13769) barbarpapa1
»

Katera fakulteta

Oddelek: Šola
363333 (2193) dejc2
»

studij strojnistva.

Oddelek: Loža
104906 (4720) Mercier

Več podobnih tem