» »

Študij Ljubljana ali Maribor??

Študij Ljubljana ali Maribor??

1
2
»

MrBrdo ::

Kolikor jaz vem je FRI veliko bolj aktiven kar se tiče znanstvenih objav in raziskav, v primerjavi z FERI, ki pa je bolj usmerjen (kolikor sem slišal) v praktično izobraževanje. Tako da takole na uč, ker na obeh faksih nisem bil, bi rekel da je FRI boljši če bi rad šel bolj v akademske vode, FERI pa bolj zanimiv, praktičen.
Na FRIju se da sicer marsikaj zanimivega delat, vendar moraš si sam zrihtat, potem pa je en kup profesorjev ki so sami sebi (in svojim člankom) namen. Na starem programu pridobiš pa praktična znanja samo za okus.
MrBrdo

fosil ::

Problem teh lestvic je, da je to ocena univerze.
Pri nas pa se študira na fakultetah. Fakultete znotraj iste univerze pa so lahko zelo različne kvalitete.
Zato si pri nas s temi lestvicami ne moreš kaj dosti pomagat.
Tako je!

barbarpapa1 ::

Pozdrav

V oceno in prerekanje, katera univerza ali fakulteta je boljša, se ne bom spuščal. Sam sem sicer strojnik, vendar se bojim, da lahko naslednje pisanje apliciramo kar na vse tovrstne "organizacije" v SLO. Nič diplomantom ne koristi, če so univerze oz. fakultete znotraj njih najboljše na svetu, pa mednarodno niso poznane. Sploh pa niso poznane med tujimi podjetji. Če greš z diplomo bilokatere naše fakultete v svet, je sledja bolj slaba popotnica, zavoljo slednje ti nihče ne bo dal službe. Meni so celo dobesedno rekli, da si lahko mojo uokvirim in na steno obesim (to je celo malo olepšano napisano). Njih pa je zanimalo, kaj konkretno znam, kakšne izkušnje ter reference imam za sabo in kje konkretno sem jim lahko koristen.

P.S. Če diplomanti MB fakultet najdejo zaposlitev v Gradcu in to na svojem področju pomeni, da te fakultete le niso tako slabe, če iz njih izhajajoč kader zadovoljuje njihove potrebe. Pa ta industrija ni kar tako, je kar nekaj zelo dobrih firm med njimi. (Tudi sam počasi pogledujem v tej smeri ;)).


LP

Jože


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Najbrž ne bom sprejet na FRI, druga opcija FERI ali VSŠ, par uprašanj za študente FER

Oddelek: Šola
132858 (2032) avtek
»

lahki/najlažji faks ali vš (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
14936564 (23585) GGGGG
»

FERI ali FRI

Oddelek: Šola
204337 (3913) detroit
»

FRI vs. FERI

Oddelek: Šola
234442 (4026) c0dehunter
»

Katera fakulteta

Oddelek: Šola
363364 (2224) dejc2

Več podobnih tem