» »

studij strojnistva.

studij strojnistva.

trillian ::

najdrazji moji.
zanima me kako izgleda studij strojnistva in kaka je razlika med mariborskih in ljubljanskim.
enako velja za racunalnistvo.

love, trillian
"The generation of random numbers is too important to be left to chance"

Loki ::

najdrazja moja...:)
glede razlik ne vem, program naj bi bil v vseh primerih isti/ zelo podoben (pac enak studij, kajne), je pa moznost, da je studij na eni fakulteti lazji na kot na drugi (s tem mislim isto smer - npr. pred casom se je na tem forumu govorilo, da je racunalnistvo na FERI-ju -MB - lazje kot na FRI -LJ).
glede studijev ne vem sicer natancno kako in kaj, imas pa tukaj strani od FS - LJ, FS - MB, FRI - LJ, FERI - MB, kjer bo verjetno vec (sam pac se nisem student).

Zakaj to rabis sploh? se bos vpisala tja? 8-O

trillian ::

zanima me.
glavna opcija je sicer matematika, ampak me bi rada malo razsirila svoje moznosti.
zadnjic sem prelistavala moznosti in fakse, pa sem (vem, pozno) ugotovila, da obstaja tudi univerza v mariboru.
kaksna je, se mi pa ne sanja.
skoda se mi zdi, da gledam na ljubljano kot na center sveta. zanima me, kaksen je svet tudi zunaj nje. in verjetno bi lahko tako pogledala na svet s se kaksne perspektive.

love, trillian.
"The generation of random numbers is too important to be left to chance"

darh ::

po besedah našega profesorja energetike Praprotnika, je študij strojništva v zadnjih letih pred prejšnje srednješolske podlake zelo težak...

ti pa, kot ne še čisto strojni tehnik priporočam da se izogibaš strojništvu kar se da ;)
Excuses are useless! Results are priceless!

TESKAn ::

Shsh, xbite, že tko je mal punc na teh faksih, ti jih pa še odganjaš>:D.
V glavnem, te smeri imajo povdarek na:
- matematiki
- fiziki
Ta dva predmeta moreš znat.
Za drugo pa ne vem, koko je, k sm drgač na elektru.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Mercier ::

Matematika pa fizika sta že OK, ostalo je šlosarija. Bljak!

LP
šlosar

dizel ::

Iz prve roke: sem 4. letnik strojnega faksa v LJ. Kako zgleda študij? Na kratko: zajeban ko svinja. Če izbereš to, morš vedet, da bo treba orenk v roke plunt pa delat da je veselje. Seminarji, poročila, naloge na vsake par dni po 20, 30 strani ni nič posebnega. Pa tud na splošno sama organizacija študija je v riti, ni glih najbolj prijazen faks do študentov. Sicer pa tko al tko noben faks ni piknik, jasno. Kaka pa je primerjava z mariborskim strojnim pa ne vem, pravjo da je mariborski mal lažji, sam, bog si ga vedi. Sicer pa pravjo, da se z jekleno (najboljš mal površinsko cementirano ;)) ) voljo daleč pride. Ajde, mejte se.
Najboljši so že padli mi pa se pogumno spotikamo naprej!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dizel ()

SHARK ::

Hm...Hm...z študijem strojništva je nekako takole: po prvih dveh semestrih skupnih predavanj se odločiš za smer ki te najbolj zanima na izbiro imaš:

- Energetiko in procesno strojništvo
- Konstruiranje in vzdrževanje strojev
- Proizvodno strojništvo
- Letalstvo
no pred enim letom so uvedli še eno novo smer inu sicer Mehatroniko ( strojništvo + elektro scene + računalništvo ) samo o tej smeri ne vem nič podrobnega. Je pa po moje najboljša.

Vse naštete smeri se potem delijo še na podsmeri. Tako se naprimer smer konstruiranje in vzdrževanje strojev naprej deli še na podsmer vzdrževanje strojev in podsmer konstruiranje in gradnja strojev. Letalstvo se deli na letalskega mehanika, pilota helikopterja in pilota letala, e nergrtsko in procesno strojništvo na energetsko tehniko, hišno inu sanitarno tehniko inu na procesno tehniko. Proizvodno pa se deli na proizvodne tehnologije, vodenje proizvodnje inu na varilstvo ( ta podsmer žal vse bolj izumira).

Celoten študij ima kot je že TESKAn napisu velik poudarek na matematiki in fiziki (predvsem na mehaniki – mehanika I, mehanika II inu mehanika III). Vsekakor pa je premajhen poudarek na jezikih !! Angleščine je le za vzorec nemščine pa nič spljoh !!?? Drugače pa si lahko v zadnjih dveh semestrih lahko nekaj predmetov izbereš po svojem »okusu«.

Po pripovedovanju kar nekaj kolegov je študij na Mariborski fakulteti precej lažji kot na fakulteti v LJ – no tko sem slišal. Drugače pa poznam primere da nekdo ni mogu naredit kakšnega izpita na fakulteti v Ljubljani potem se je pa prepisu v Maribor tam je pa naredu tist izpit brez problemov. Zahtevnost posameznih izpitov pa je presej odvisna tudi od predavatelja, če imaš srečo dobiš »ta dobrga« predavatelja če je nimaš si pa naj***.

Študija v LJ inu v Mariboru za isto smer inu podsmer nista popolnoma identična – razlikuje se po vrsti predmetov ki jih imaš in celo po številu predmetov.

LP
Rešitev je enostavna, samo videti jo je treba !!

kuglvinkl ::

Brez šale, vpiši se na težji faks, če je eden od dveh zares lažji. Oni iz "lažjega" faksa bodo bolj slaba konkurenca kaj?
Your focus determines your reallity

Tomi ::

Sicer nisem s strojništva, imam pa frenda, ki tam študira in je dokaj težko, posebej matematika pri Klincu. Drugače je pa tako, da imaš dve leti vse enako ( statika, dinamika, numerične metode, matematika in fizika, trdnost itd.. ), potem se pa ločiš po programih, ki je napisal nekdo pred mano.
Če imaš voljo, potem pojdi, če ne, ti pa ne ostane veliko drugega, če si mahnjena na matematiko, razen recimo fizika in geodezija, če si pa bolj naravoslovno široka, imaš pa še geologija, pa kemija, pa seveda farmcija.
metrodusa.blogspot.com

Mercier ::

zadnjic sem prelistavala moznosti in fakse, pa sem (vem, pozno) ugotovila, da obstaja tudi univerza v mariboru.
kaksna je, se mi pa ne sanja.
skoda se mi zdi, da gledam na ljubljano kot na center sveta. zanima me, kaksen je svet tudi zunaj nje. in verjetno bi lahko tako pogledala na svet s se kaksne perspektive.


No, tako gledanje na Ljubljano pri izbiri faksa sploh ni tako napačno, navadno so v Lj šole boljše kot v Mb, pa čeprav za odtenek.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Študent naj bo ali Kako in kam na fakulteto!!! (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Šola
466344185 (6377) nejc_nejc
»

Fakulteta za strojništvo ali elektrotehniko??? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Šola
16449890 (28401) Unknown_001
»

Strojništvo vs. Meteorologija z geofiziko

Oddelek: Šola
394853 (4139) jype
»

Bi šli študirat v MB?

Oddelek: Šola
173006 (1802) tony1
»

Vpis na fakulteto

Oddelek: Šola
313978 (3149) deltacqb

Več podobnih tem