» »

Kako se učiti matematiko na višji ravni

Kako se učiti matematiko na višji ravni

1
2
»

Isotropic ::

Im{S}

kaj to pomeni?

CMpunk ::

Še sam ne ve. Njegovih komentarjev sploh ne brat, ker tudi on ni prebral teme.

Sicer pa glede asistentov, perne je super, melita in žitko sta pa bolj žalost.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: CMpunk ()

Okapi ::

Čisto tako mimogrede, zakaj se je treba dandanes katerokoli formulo ali koeficient ali konstanto ali karkoli na pamet naučiti? A za primer, če se brez telefona in priročnika znajdeš nekje, kjer ni interneta, in moraš nujno v naslednje pol ure izračunati tirnico satelita?

O.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()

Isotropic ::

osnovna matematika nic ne skodi

Okapi ::

Saj za hobi se lahko na pamet naučiš tudi telefonski imenik, če te to veseli. Vprašanje je, zakaj je koristno znati formule na pamet. A bo tisti, ki zna formulo na pamet, problem rešil hitreje od nekoga, ki bo porabil pol minute, da jo bo našel na netu? V resnici se z učenjem na pamet (oziroma upoštevanjem tega kot kriterij pri napredovanju v šoli) zatira ustvarjalna inteligenca in dela velika škoda.

Da bom bolj jasen - na pamet moraš vedeti kvečjemu to, katero formulo je potrebno uporabiti za reševanje določenega problema. In jasno, formulo moraš potem znati uporabiti za rešitev problema. Poudarek bi moral biti na reševanju problemov, ne na učenju na pamet. To namreč izvira iz časov Marije Terezije, ko si dejansko moral znati mnoge formule in podatke na pamet, ker nisi imel vedno na razpolago ustrezno opremljene knjižnice, pa tudi če si jo imel, ti je lahko iskanje želenega podatka vzelo preveč časa. Problem je namreč vseeno treba znati rešiti v nekem določenem sprejemljivem času (in seveda samostojno), če naj bo tvoje znanje kaj vredno.

O.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()

Smurf ::

@Isotropic
Predvidevam, da je mislil imaginarno komponento moci, ki se imenuje jalova.

@Okapi Ucenja na pamet je vsaj na omenjem faksu minimalno, spodbuja se razumevanje, profesorji ne marajo ucenja na pamet. Sam se pa razume, da moras vedeti, da je sila proporcionalna produktu mase in pospeska, ampak to se ze naucis iz nalog. Ce se pa ucis fiziko na nacin, f je m krat a ti pa ni pomoci :).

Ktj ::

CMpunk je izjavil:

Še sam ne ve. Njegovih komentarjev sploh ne brat, ker tudi on ni prebral teme.

Sicer pa glede asistentov, perne je super, melita in žitko sta pa bolj žalost.


Im{S} je štromarska fora tako da jo kdo drug verjetno ne pozna, pa vendar si imel OET kjer bi lahko vedel kaj je to (S = P +jQ).
Ni treba brati mojih komentarjev ampak kakšnemu se bojo gotovo zdeli koristi, no vsaj upam.
Mogoče je Žitko malce slabši od Melite in Perneta, pa vendar so bile njegove razlage vedno dobre.
Letos sem imel Melito na vajah in vedno se je potrudila razložiti karkoli nam ni bilo jasno ter odnos je bil vedno na nivoju.

Kar se pa razmišljanja in razumevanja: Študent je letos dobil seminarsko pri Mihaliču o divodikovem monoksidu in zakaj je nevarn. Predstavitev je morala biti na nivoju da bi tudi profesor temu verjel. Nekateri so rabli kar nekaj minut da so ugotovili o čem se gre >:D .

Pro_moted ::

celada je izjavil:

Pro_moted je izjavil:

CMpunk je izjavil:

A pol naj se učim za jutri al ne?


Uči se za naslednji rok :D En dan nebo nič pomagal, vsaj če hodiš na vsaj malo resno šolo. Sam se Mehaniko tekočin in prenos toplote učim že mesec dni pa nevem če bo šlo skoz 8 julija :D



Kako hudiča se pa učiš, da neveš če ti nebosta šla ta dva izpita? No ja čeprav mehanika tekočin zna bit pasja na izpitu (je razlog zakaj ga večina naredi s kolokviji) je pa prenos toplote toliko lažji :)


Na žalost je to združeno sedaj v en predmet in je snovi ooogromno. In izpeljave enačb so grozne. Tako da bo vse odvisn kakšne naloge bodo ponujene, ker ene predvsem pri mehaniki so uber zaj...
AMD FX8120;GB 990FXA-UD3
FirePro V4900 ;Corsair Vengance 16Gb
XFX 650W;Corsair Force GT, Asus Xonar DGX

CMpunk ::

Na katerem faksu pa si to?

Pro_moted ::

Strojništvo v Mariboru. Teh izpeljav ne prenesem najboljše. Ker vedno ko se zdi kaj logično , potem izpade da ni tako, pa vpeljejo tu en koeficient, pa tam enega, pa tu Gaussov divergenčni stavek itd. itd. In kdo mi reče da zna tak na izi z samo logiko izpeljat kakšno težjo Eulerjevo enačbo mu ne verjamem ,no se najdejo osebki, ampak jih je zelo malo. Ker nisem šel študirat ne matematike in ne fizike.
A da bi imeli pa kako uro več tehniške dokumentacije, numeričnih preračunov itd. , ki jih sodoben inženir uporablja pa ne. Glavno da izpeljujemo enačbe. Če jih vemo kje uporabiti ali pa ne pa je itak vseeno. Važno da se reši na izpitu tiste preglodane primere , ki ne koristijo nikomur. No ja, kakor komu, meni sistem ni všeč.
AMD FX8120;GB 990FXA-UD3
FirePro V4900 ;Corsair Vengance 16Gb
XFX 650W;Corsair Force GT, Asus Xonar DGX

lebdim ::

model CMpunk, uči se raje z razumevanjem, ne pa toliko na pamet ... bo precej lažje ;)
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Matematika (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
6410405 (3279) mirator
»

Izbira faksa uni ali vsš FE (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
8217310 (12252) mr_chai
»

Finančna kriza dviguje vpis v študije računalništva (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
10035655 (31450) AndrejO
»

FRI (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Šola
22148007 (35527) awy
»

Ali so ustni izpiti sporni?

Oddelek: Šola
284810 (3878) Invictus

Več podobnih tem