Forum » Problemi človeštva » yet another dediščina tema
yet another dediščina tema
detroit ::
Pozdravljeni
v ožjem "krogu" se je zgodila smrt. Situacija je sledeča v hiši pokojnega živita njegova partnerka (6let jima je bil tisto skupni dom) in njena mama. Zaradi prerane smrti prepisa niso uredili. Zanima me kako je z dedovanjem ker se mi zdi da se bo znašlo tam iznenada kar nekaj dedičev.
Ali partnerka dobi 1/2 ostalo pa ostali dediči (pol sestra in bratranci), dedno pravo mi je precej tuje. Zato pa bi prosil naše pravnike za pomoč.
Hvala!
v ožjem "krogu" se je zgodila smrt. Situacija je sledeča v hiši pokojnega živita njegova partnerka (6let jima je bil tisto skupni dom) in njena mama. Zaradi prerane smrti prepisa niso uredili. Zanima me kako je z dedovanjem ker se mi zdi da se bo znašlo tam iznenada kar nekaj dedičev.
Ali partnerka dobi 1/2 ostalo pa ostali dediči (pol sestra in bratranci), dedno pravo mi je precej tuje. Zato pa bi prosil naše pravnike za pomoč.
Hvala!
Skero
MadMicka ::
Če ni oporoke, potem deduje partnerka in otroci. Če pa otrok očitno nista imela, potem pa deduje partnerka in zapustnikovi starši oz. bratje in sestre, če so starši pokojni.
Načeloma se v tem primeru deli pol partnerki, pol staršem. Če prav razumem, ima od ožjih sorodnikov živo le sestro, v tem primeru dobi pol sestra, bratranci nič. Če so hišo zgradili oz. kupili v času trajanja zunajzakonske zveze, se seveda predmet dedovanja zgolj 1/2 hiše. Prav tako je potrebno odšteti morebitna skupna vlaganja, itd.
Načeloma se v tem primeru deli pol partnerki, pol staršem. Če prav razumem, ima od ožjih sorodnikov živo le sestro, v tem primeru dobi pol sestra, bratranci nič. Če so hišo zgradili oz. kupili v času trajanja zunajzakonske zveze, se seveda predmet dedovanja zgolj 1/2 hiše. Prav tako je potrebno odšteti morebitna skupna vlaganja, itd.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MadMicka ()
detroit ::
O vlaganjih ni vodila računov, in ja le pol sestra je živa od ožjih sorodnikov. Za to pol sestro smo izvedeli na pogrebu
Ali se pol sestra šteje kot sestra?
Ali se pol sestra šteje kot sestra?
Skero
Zgodovina sprememb…
- spremenil: detroit ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Oporoka - dedovanje (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 17503 (13780) | sekvoja |
» | Izplačilo denarja od Hiše (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 10173 (8187) | Arzen28 |
» | Dediščina in izkoriščevalski dedek (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 36353 (31467) | erkgheoruugh |
» | Odpoved dedovanju (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 32722 (30882) | Okapi |
» | Incest.Oddelek: Loža | 6340 (5669) | Yohan del Sud |