Forum » Pomoč in nasveti » Računalnik zmrzuje- pomoč
Računalnik zmrzuje- pomoč
novinec09 ::
Pozdravljeni!
Pojavile so se težave, katerih žal ne znam rešiti, kljub temu, da obvladam hardware.
Torej - moj problem je sledeč:
Prvo je računalnik čez noč delal in zjutraj ni bilo slike na ekranu. Sem ga resetiral, vendar od takrat naprej nenehno reset - računalnik se zažene in po par sekundah vgasne, ter potem ponovno zažene in po par sek. Vgasne - v nedogled.
Ok - zamenjal rame, na novo namestil os in je delovalo bp. Sedaj pa ponovno težave- po cca dveh tednih se mi je začelo dogajat, da mi računalnik med delom nenehno zmrzuje in sicer malo dela, pa malo zmrzne, pa potem spet malo dela in spet malo zmrzne,... Vse to se dogaja predvidoma na nekaj sekund - recimo 10 sekund dela, potem za par sekund freezne, nato spet dela in spet zmrzne, itd.! Ni pomembno kaj delam - že v čisti osnovi - brez obremenitve je tako.
Sem stestiral vse komponente in nobena ni pokazala kakšne napake - ssd, plošča, rami, grafčna, disk - vse komponente prestale razne teste bp.
Ima mogoče kdo kakšno rešitev oz. Mogoče kdo ve katera komponenta dela težave?
Nebi zdaj ravno rad kupoval vse komponente, da bi ugotovil, na servis pa ga tudi ne mislim vozit zaradi tega - je pa še vse v garanciji.
Lp
Pojavile so se težave, katerih žal ne znam rešiti, kljub temu, da obvladam hardware.
Torej - moj problem je sledeč:
Prvo je računalnik čez noč delal in zjutraj ni bilo slike na ekranu. Sem ga resetiral, vendar od takrat naprej nenehno reset - računalnik se zažene in po par sekundah vgasne, ter potem ponovno zažene in po par sek. Vgasne - v nedogled.
Ok - zamenjal rame, na novo namestil os in je delovalo bp. Sedaj pa ponovno težave- po cca dveh tednih se mi je začelo dogajat, da mi računalnik med delom nenehno zmrzuje in sicer malo dela, pa malo zmrzne, pa potem spet malo dela in spet malo zmrzne,... Vse to se dogaja predvidoma na nekaj sekund - recimo 10 sekund dela, potem za par sekund freezne, nato spet dela in spet zmrzne, itd.! Ni pomembno kaj delam - že v čisti osnovi - brez obremenitve je tako.
Sem stestiral vse komponente in nobena ni pokazala kakšne napake - ssd, plošča, rami, grafčna, disk - vse komponente prestale razne teste bp.
Ima mogoče kdo kakšno rešitev oz. Mogoče kdo ve katera komponenta dela težave?
Nebi zdaj ravno rad kupoval vse komponente, da bi ugotovil, na servis pa ga tudi ne mislim vozit zaradi tega - je pa še vse v garanciji.
Lp
- polepsal: Gandalfar ()
Hayabusa ::
Starost pcja ? Napiši konfiguracijo.Preveri kondenzatorje.
Verjetno je napajalnik krivec.
V biosu tudi zamrzne; če odklopiš disk napajanje tudi ?
Verjetno je napajalnik krivec.
V biosu tudi zamrzne; če odklopiš disk napajanje tudi ?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Hayabusa ()
carota ::
Pozabil si napisat, da ti tudi Caps lock zmrzuje, npr. ko si pisal naslov.
Glasujem za napajalnik.
Glasujem za napajalnik.
ASUS P8Z68-V PRO
Intel Core i7 2600K
Noctua NH-C14
Corsair Vengeance LP 16GB 1600Mhz cl10 KIT
MSI GTX 560 Ti TFII OC
OCZ Agility 3 180GB
par diskov po 1TB in 2TB
Sony NEC AD-7203S
Corsair TX 650W
To neglede na to, če kja pišem, ali samo klikam!
Intel Core i7 2600K
Noctua NH-C14
Corsair Vengeance LP 16GB 1600Mhz cl10 KIT
MSI GTX 560 Ti TFII OC
OCZ Agility 3 180GB
par diskov po 1TB in 2TB
Sony NEC AD-7203S
Corsair TX 650W
To neglede na to, če kja pišem, ali samo klikam!
Hayabusa ::
Na vsa vprašanja nisi odgovoril.Zate gre, potrudi se.
Odstrani baterijo na os. plošči za minuto (pri izštekanem napajalnem kablu).
Odstrani baterijo na os. plošči za minuto (pri izštekanem napajalnem kablu).
PC je star okrog 1 leto - nevem na pamet oz. se je nadgrajeval postopoma
Kondenzatorji so OK - sem imel ploščo zunaj - vse štima
V BIOSu ne zmrzuje - zmrzuje samo ob uporabi v OS.
Sem resetiral BIOS, tudi UpDate BIOSa naredil - vse, kar je bilo v moji moči.
Se kar precej spoznam na rač.- vse možne variante - brez menjave komponent sem že sprobal in nisem našel napake, razen pri prvi napaki so bili krivi rami, katere sem že zamenjal.
Bom danes ali jutri probal še z drugim napajalnikom, ki ga imam v drugi kišti, da vidim, če je napajalnik krivec.
Je pa res, da mi SSD že od štarta dela precej bolj počasi, kot bi mogel - prejšnji Corsair 120GB je bil 3X hitrejši. :S
Dela mi nekje 180/120 kot je test pokazal, pa ne vem zakaj tako počasi.
Kondenzatorji so OK - sem imel ploščo zunaj - vse štima
V BIOSu ne zmrzuje - zmrzuje samo ob uporabi v OS.
Sem resetiral BIOS, tudi UpDate BIOSa naredil - vse, kar je bilo v moji moči.
Se kar precej spoznam na rač.- vse možne variante - brez menjave komponent sem že sprobal in nisem našel napake, razen pri prvi napaki so bili krivi rami, katere sem že zamenjal.
Bom danes ali jutri probal še z drugim napajalnikom, ki ga imam v drugi kišti, da vidim, če je napajalnik krivec.
Je pa res, da mi SSD že od štarta dela precej bolj počasi, kot bi mogel - prejšnji Corsair 120GB je bil 3X hitrejši. :S
Dela mi nekje 180/120 kot je test pokazal, pa ne vem zakaj tako počasi.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: novinec09 ()
opeter ::
Si ziher, da so RAM-i v redu, četudi si jih zamenjal?
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Katastrofalne Težave z High-End Računalnikom (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 14876 (12040) | tilen006 |
» | BSOD 0x00000124Oddelek: Pomoč in nasveti | 1575 (1016) | s1m0n |
» | Moč napajalnikaOddelek: Strojna oprema | 3873 (3317) | #AzZey |
» | [težka tema] računalnik zmrzujeOddelek: Pomoč in nasveti | 1864 (1556) | solatko |
» | komp se ob obremenitvah (?) samodejno resetira (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 4241 (3472) | Pyr0Beast |