» »

Siol tv težave na računalniku z mrežno kartico

Siol tv težave na računalniku z mrežno kartico

mk818764 ::

POzdrav
Vsa leta sem imel na računalniku siol tv. 2 mrežni, eno za net preko routerja, druga mrežna za siol tv, direkt na siolov modem. Vse delovalo b.p. ...do pred dvema dnevoma. Naekrat mi siol tv več ni delal. Celo internet je mrknil, dokler nisem disablal druge kartice, nato net spet dela. Sedaj sem vklopil drugo kartico nazaj, pa net ni mrknil. Samo tv pa še vedno ne dela.
Siolov modem je nastavljen kot modem. Moj router, pa je nastavljen tako da sam vpostavlja povezavo na net.Router je nadgrajen z softwareom DD-WRT, model pa je TP-Link.
Linija je ok. Sem testiral. mrežne delujejo b.p, tudi zamenjal namen mrežnih, pa nič.
Predvidevam, da sta se naenkrat začeli tepst mrežni. Sumljivo mi je da ima mrežna sioltv ip 192.168.1.3, kar ne bi smelo. Zanimivo da tudi nekaj prometa zabeležim na mrežni sioltv.

Nobenih nastavitev nisem spreminjal. Imam win8, ze leta tudi ko na novo nalagam winse, zadeva deluje brezhibno. Sedaj pa ne vem kaj naj delam.
Predvidevam, da je kartica nekje pridobila ta ip, ki pa seveda ni ok. Kako pa ga izbrišem? Nikjer ni te možnosti.
Ideje? predlog?

kloko ::

Preveri na modemu, če je izhod, na katerem imaš priključen kabel za TV, pravilno nastavljen kot video.

L.p., Kloko

Ja, je, ker sem preklopil v tisti vhod, kaj mam sioltv na tv, katera dela b.p. torej je vhod pravilno nastavljen. Nisem sicer pogledal v modem, samo če dela komunikator(Box), torej bi moralo tudi na računalniku.

Še kaka ideja?

ivan01 ::

Ni nujno.
Če si napisal, da ti mrežna, ki naj bi dobivala video stream, pridobi ip naslov v rangu 192.168.1.X, lahko samo pomeni, da niso izhodi v redu na modemu nastavljeni. Takšen ip naslov dobi, če je port na modemu nastavljen na "data", ali pa na "trunk", kot ima siol box. Če si kabel prestavil na izhod od siol boxa in je ta nastavljen na trunk, bo vedno mrežna dobila lokalni ip za internet in ne za video prenos.

Predlagam, da se preverijo prvo nastavitve na modemu. Na tistem izhodu, kjer je priključena mrežna za TV mora biti v nastavitvah na modemu izbran "video" način delovanja tistega izhoda.

Lp.

Mitch ::

S katerim programom pa gledaš TV preko računalnika? VLC? Preveri, če ni izšla kakšna nadgrajena "playlista" za Siol TV...

Vaseer ::

Box ima možnost priklopa na 2 načina.
Če je priključen na video bi moral PC na tem portu delati normalno kot je do sedaj.
Če pa je priključen na trunk, potem pa Box pridobi video IP + data IP (10.X.X.X in 192.168.1.X) - ker imaš priključeno na mrežno na PC, ta avtomatsko prevzame IP 192.168.1.X

Nastavi port, kamor imaš priključeno IPTV mrežno kartico na video.
Trunk priklop na PC brez dodatnih nastavitev ne dela.

Modemi: http://www.siol.net/pomoc_in_podpora/in...

Aha, hvala, bom pogledal ko pridem domov.

Mam innbox nastavljen na video. DHCP je na modemu disablan. Trenutno mi je uspelo pridobiti zunanji ip, toda se vedno ne dela zadeva.

Rešil...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mk818764 ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Siol tv pretok je, slike ni

Oddelek: Omrežja in internet
122406 (2218) sebas4
»

Nova škatla, novi problemi

198546 (4439) kihc
»

Raspberry PI Openelec in Siol IP TV

Oddelek: Programiranje
53829 (2519) ppeterlin
»

SiOL TV na PC - Windows 7 (strani: 1 2 )

5224917 (9076) slitkx
»

IPTV in WLAN na RUCKUS 7811+7111

195057 (4260) CyberDuck

Več podobnih tem