Forum » Pomoč in nasveti » wifi usb adapter problem
wifi usb adapter problem
LowOffer3 ::
Kupil sem Linksys AE2500 dual band wifi-N USB adapter.Doma imam Belkinov N+ router.Ko ta adapter priklopim v usb vhod v moj PC,piše da je povezan na internet ampak ne odpira splettnih strani.Mogoče kdo ve resitev?
solatko ::
Nastavitve adapterja. Če imaš windows XP brez SP2 (tudi če imaš sp3), boš imel problem, ker je servis za podporo n omrežju na SP2. Rešitev je, da namestiš program, ki je na priloženem CD-ju in bo namesto OS-a, kontroliral internetno povezavo.
Delo krepa človeka
Sem namestil driverje ter vse ampak še vedno le kaže da je adapter z računalnikom povezan vendar ni internetnega dostopa.
solatko ::
Namesti še ključkovo orodje, s katerim boš lahko uredil povezavo. Vse kaže, da imaš XP, brez SP2 (če prav imaš SP3), saj imajo le redki xp-ji iz travnika to naloženo pravilno.
Poizkusi odprto omrežje, na routarju daj na b,g, n pusti pri miru in naredi nezavarovano povezavo. Če bo lepo delovalo, potem ti manjka podpora za standard n, ki je bila naložena v SP2.
Sem imel kar nekaj težav pri strankah, ker so imeli travniške verzije XPSP2, pa sistem ni uspel vzpostavit povezave na standardu n in wpa2-osebni zaščito.
Potem je šlo na b,g in wpa-osebna.
S programom od ključka, pa gre mimo OS-a in deluje tudi n.
Poizkusi odprto omrežje, na routarju daj na b,g, n pusti pri miru in naredi nezavarovano povezavo. Če bo lepo delovalo, potem ti manjka podpora za standard n, ki je bila naložena v SP2.
Sem imel kar nekaj težav pri strankah, ker so imeli travniške verzije XPSP2, pa sistem ni uspel vzpostavit povezave na standardu n in wpa2-osebni zaščito.
Potem je šlo na b,g in wpa-osebna.
S programom od ključka, pa gre mimo OS-a in deluje tudi n.
Delo krepa človeka
Mam windows 7 sicer.Bom pa probal dati na odprto omrežje
Sem probal odprto povezavo-ravno tako ne dela
Sem probal odprto povezavo-ravno tako ne dela
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: LowOffer3 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | aes wpa hack.......Oddelek: Omrežja in internet | 2598 (1112) | Destilator |
» | Eduroam in ubuntu (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 14148 (8306) | ramiz?! |
» | T-2 in Linksys WRT54GLOddelek: Omrežja in internet | 2117 (1747) | bzp |
» | Windows XP Service Pack 3 (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 14830 (8797) | solatko |
» | wireless mrežaOddelek: Kaj kupiti | 3047 (2255) | pujsek_ |