Forum » Loža » Uveljavljanje škode iz zavarovanja splošne odgovornosti
Uveljavljanje škode iz zavarovanja splošne odgovornosti
black ice ::
Pred dvema mesecema mi je s strehe poslovne stavbe na avtomobil padel sneg. Avtomobil je v voznem stanju, škoda je zgolj kozmetične narave. Škodo sem takoj prijavil na zavarovalnici, cenilec je naredil zapisnik, vendar le-tega nisem prejel, ker bi ga naj (po besedah cenilca) dobil po pošti, ko si ogledajo kraj dogodka.
Zapisnika še vedno nisem prejel, zadeva je še vedno v obravnavi in je bila predana odvetniški službi zavarovalnice.
Lastnik poslovne stavbe v času dogodka ni imel sklenjene police, ker mu je pretekla, sedaj bi naj bila polica urejena. S strani zavarovalnice nisem dobil konkretnega odziva niti informacij kakšen je status reševanja tega škodnega zahtevka (zgolj, da delajo na tem).
Če bi na začetku vedel, da mi bo vse skupaj vzelo toliko časa in potnih stroškov, bi že zdavnaj plačal popravilo iz lastnega žepa.
Kaj se še da storiti na moji strani, da bi pospešil rešitev zadeve (razen čakanja)?
Zapisnika še vedno nisem prejel, zadeva je še vedno v obravnavi in je bila predana odvetniški službi zavarovalnice.
Lastnik poslovne stavbe v času dogodka ni imel sklenjene police, ker mu je pretekla, sedaj bi naj bila polica urejena. S strani zavarovalnice nisem dobil konkretnega odziva niti informacij kakšen je status reševanja tega škodnega zahtevka (zgolj, da delajo na tem).
Če bi na začetku vedel, da mi bo vse skupaj vzelo toliko časa in potnih stroškov, bi že zdavnaj plačal popravilo iz lastnega žepa.
Kaj se še da storiti na moji strani, da bi pospešil rešitev zadeve (razen čakanja)?
fosil ::
Če ti je cenilec naredil ogled in zapisnik greš ti lahko popravit na svoje stroške.
Samo račune spravi. Kaska verjetno nimaš?
Kasneje pa boš dobil nazaj.
Če ne od zavarovalnice, pa lahko terjaš od samega lastnika.
Samo račune spravi. Kaska verjetno nimaš?
Kasneje pa boš dobil nazaj.
Če ne od zavarovalnice, pa lahko terjaš od samega lastnika.
Tako je!
black ice ::
Evo, rešil nedolgo nazaj.
Problem je bil, ker prvega zapisnika nisem dobil (po besedah prvega cenilca bi ga naj dobil po pošti, ko se zadeva razreši). Medtem se je prvotni zapisnik izgubil neznano kam, zato sem moral še drugič k cenilcu. Le-ta me je hotel odpraviti z razlogom, da so poškodbe od toče in da bo to šlo z moje police.
Med prvim in drugim zapisnikom so minili skoraj trije mesci, vmes sem dobil obvestilo, da bo zadeva zaključena, ker se ne premakne nikamor.
Zmeda na vseh straneh in dokaz iz prve roke, da nihče ne opravlja dela za katerega je plačan. Za drugič vsaj vem na katere gumbe pritisniti.
Problem je bil, ker prvega zapisnika nisem dobil (po besedah prvega cenilca bi ga naj dobil po pošti, ko se zadeva razreši). Medtem se je prvotni zapisnik izgubil neznano kam, zato sem moral še drugič k cenilcu. Le-ta me je hotel odpraviti z razlogom, da so poškodbe od toče in da bo to šlo z moje police.
Med prvim in drugim zapisnikom so minili skoraj trije mesci, vmes sem dobil obvestilo, da bo zadeva zaključena, ker se ne premakne nikamor.
Zmeda na vseh straneh in dokaz iz prve roke, da nihče ne opravlja dela za katerega je plačan. Za drugič vsaj vem na katere gumbe pritisniti.
MadMax ::
In kateri so tisti gumbi, če bo še kdo rabil podobno?
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Najboljše zavarovanje za avtomobil (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Na cesti | 45087 (11153) | Mateja88 |
» | Evropsko poročilo o prometni nesreči in realna uporabna vrednost (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 8242 (6591) | darkolord |
» | Ali mi velja zavarovanje, če imam drug odbijač?Oddelek: Na cesti | 3690 (2836) | zmaugy |
» | Hit & runOddelek: Na cesti | 6587 (4474) | Ajama |
» | Zavarovalnica - kasko (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 20017 (18496) | fosil |