Forum » Pomoč in nasveti » RAID 0 Block Size
RAID 0 Block Size
slikar ::
Zanima me kako vpliva BLOCK SIZE v RAID-0
na hitrost računalnika (trdega diska).
Imam EPOX 8K3A+ ter 2x Maxtor 40GB ATA-133 7.200. Možnost nastavitve BLOCK SIZE je
(od 16K do 2M).
na hitrost računalnika (trdega diska).
Imam EPOX 8K3A+ ter 2x Maxtor 40GB ATA-133 7.200. Možnost nastavitve BLOCK SIZE je
(od 16K do 2M).
zile ::
16k. Zamisli si blok size velikosti 2M na disku polnem html in cookie fajlov . V trenutku bi bil brez prostora, ker bi ti cookie velik 1Kb zavzel na disku 2Mb.
borchi ::
zdej si pa predstavlej, da maš raid zato, ker se ukvarjaš z obdelovanjem velikih video/audio fajlov (ker za domačo uporabo (word, igrce itd..) je itak brezveze met raid0, ane?) in ti bo "drobil" fajle na 16k! se še vedno strinjaš, da je 16k pametna ideja?
zlato pravilo je 64k!
zlato pravilo je 64k!
l'jga
MUC ::
Moja zgodba:
Mel RAID 0, probal vse žive velikosti bloka ... v benčmarkih pri velikih datotekah sem dobil dobre rezultate, samo na oko, pa je bil disk počasen.
RAID 0 je dober za obdelavo velikih datotek.. za male datoteke je počasnejši od normalnega priklopa diskov
Zdej sem odklopu RAID0, dal diske na navadn kontroler in ti povem, da zadeva deluje hitreje.
Mel RAID 0, probal vse žive velikosti bloka ... v benčmarkih pri velikih datotekah sem dobil dobre rezultate, samo na oko, pa je bil disk počasen.
RAID 0 je dober za obdelavo velikih datotek.. za male datoteke je počasnejši od normalnega priklopa diskov
Zdej sem odklopu RAID0, dal diske na navadn kontroler in ti povem, da zadeva deluje hitreje.
zile ::
Pojdi na icrontic.com forum, pa si preber vse o raidu in velikosti block size-a. Zaključek je 16k v biosu in 16k formatirana particija oz.disk.
16k ali 32k. Preberi vse !
16k ali 32k. Preberi vse !
Zgodovina sprememb…
- spremenil: zile ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Porazni rezultati 2×WD800JB RAID0?!Oddelek: Strojna oprema | 1481 (1277) | Primoz78 |
» | 2xMaxtor 120GB(2MB) v RAID-0 *Nooro*! (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Strojna oprema | 14306 (9910) | matrix2 |
» | Nov članek: RAID domaOddelek: Novice / Nova vsebina | 2160 (2160) | morphling1 |
» | RAID vprasanjaOddelek: Pomoč in nasveti | 1403 (1267) | whatson |
» | RAID FAkjuOddelek: Pomoč in nasveti | 1949 (1653) | Paramedic |