» »

Folding@Home Slo-Tech team

Folding@Home Slo-Tech team

««
67 / 86
»»

jc ::

Okej, tale ma free trial neomejeno cajta, ampak je sam 80 kbps in 1MB prenosa na dan, ampak mislm da je to za folding zadost. Skriješ ga pa tut najbrž lahko kako. Klik.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: jc ()

TribesMan ::

jc:

1MB na dan? Pa se hecajo? to je kvečjemu uporabno za kakšen IRC... paketi pri Foldingu so veliki okoli 500kB v igri pa je okoli 30 mašin, ali pa še več... tako da bi rabu vsaj 20MB na dan... (za v obe smeri skupaj...). Nekako moram admina prepričat da omogoči Basic Authentication na ISA serverju...

Druga opcija pa je da postavim eno mašino z dial up modemom, gor postavim proxy in dial-on-demand pa gasa... sam vprašanje kaj bi admin rekel na to...

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

Hmmmm... mogoče bi pomagalo če bi na enmu računalniku zalaufal "navidezni" proxy server in ta bi omogočal prijavo po formatu ki ga folding pozna, potem bi v vseh folding konzolah nastavil ta "navidezni" proxy kot source interneta. Nato pa bi samo še "navideznemu" proxy ukazal naj se logira na "pravi" proxy. In zadeva bi mogla laufat! Saj je ves hec v tem da se ne morem prijavit na proxy... ker promet preko proxya je itaq v legalnem območju (porti 80 in 8080, ki so pri nas enableani). Pa za to sploh ni treba "obvestit" administratorja, saj bi zadeva lepo delala v backgroundu ne da bi kdo karkoli vedel o tem.... leeeet!

LP

TribesMan

ELan_Belisarius ::

Vidim, da se je Morphlingu utrgalo :) Lepo videt, da je se kaksen rdec (sorry, sem bil mal away, pa nisem videl, da smo bili v nem obdobju celo trije rdeci!!!).

No, tudi danasnji rezultat je kar obetaven. Je pa res, da stagniramo. Menim, da bi morali resiti to "tezavo" s proxyjem, pa bi pridobili zelo velik zalogaj masin (je tako Zile?). Ste poskusili zagnati folding skozi Schedule Task, kjer v resnici laufa skozi admina (lahko tudi superuser) in bi tako lahko izvedli avtentikacijo na MS ISA Serverju?
Zile, a pr vas imate tudi softverski firewall (najbrz oba)? Kateri produkt pa?

Elan, si ti mal pomešal imena?

Ker zile je postal nazadnje že precej nazaj... Tako da predvidevam da si mislil mene... Folding skozi Schedule Task zaganjat nima smisla, ker mam že v osnovi administratorske pravise, ker folding laufam kot service (pač sistem ima pravice nad vsem)... Kot drugo pa ti ne pomaga če si še nevemkakšem admin na proxyu, ker hec je v tem da se moraš nekako prijaviti (logirati) na ISA server, ker drugače te ta ne spusti naprej... Ker pa folding klienti ne podpirajo "naprednega" načina prijave na server (NTLM) se lahko sam pod nosom obrišeš. Edina rešitev je da na proxyu omogočiš "enostaven" nekriptiran način logiranja uporabnikov... kar pa ni glih varno, a ne?

Tako da edino upanje trenutno bi bil nekakšen proxy bridge... tisto kar sem opisal v zadnjem mojem postu....

Bi pa zelo pomagalo produkciji.... ker gre za mene in deadalus-a ki ma prav tako ene par mašin priklopljenih... vseskupaj blizu 5000 pik tedensko... plus še vsaj 50 greha vrednih mašin...

LP

TribesMan

c3R4R ::

BRAVO!>:D 12k pik v zadnjih 24h.8-O
Zaradi neurij imajo hrasti globje korenine.

matjazb ::

Povedal bi pa @stayercu, da se ne bom tako zlahka vdal.;((
Imam pa še eno vprašanje :
Kako mislite da bi foldal en računalnik z AMD64 procesorjem. Oziroma, če se da to kje videti ?

Zheegec ::

AMD64 -- verjetno kar precej hitreje kot primerljiv AXP (z enako MHz), samo ne z neko hudo razliko, saj imata enak IPC.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

morphling1 ::

Tribes Elan je mislil kar zileta, ki ima v firmi podobne težave kot ti :) Upam, da se bo dalo to na kak način rešit, ker potem si lahko naš team obeta kar nekaj novih mašin :)
Jaz sem moral včeraj odklopit eno P4 2.8 mašino, tako da se mi bo to malo poznalo (no upam da ostanem rdeč) bom pa ta teden probal dobit kakega A64 in plato da si setavim eno tako mašinco, pa da vidim kako gre z njim :)

Fold on :)
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Stayerc ::

@matjazb, prihajam, počasi, ampak bom te ujel... >:D .

Microsoft ::

Damn, jst sm pa dans čez noč pustil pržgan, zjutri pa ugotovim, da se je PC resetiral in zdej sm že drugič začel iz 0!!!;(( ;(( Vse skup je pa pršlo do 137/400 in tud prvič je do neki tazga pršl. Mogoče so to lahka kake nastavitve, da me pol tu vn meče?

Ka je to narobe, da ne shranja rezultatov?

by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Zgodovina sprememb…

Tody ::

Navita mašina, prevelika vročina v sobi ?

Tody, nenavit AMD 1800XP+ na max 53C do sedaj...

by Miha

zile ::

1. FAT32
2. kodenzatorji na plati (fora da ko je proc neobremenjen dela nekak, ko pa je polna obremenitev mašine se pa sesuva). Prečekiri
3. reinštalacija OS :D

AtaStrumf ::

@JimiBtn mašina je lahko nestabilna tudi če ni navita. Recimo, če imaš malo defektno plato. Pri normalnem delu se ne opazi, pod hudo obremenitvijo pa začne mašina zezat. Lahko, da imaš tudi nestabilno plato ali pa tudi RAM.

ELan_Belisarius ::

Ne ne TribesMan, kar Zileta sem mislil. Verjamem, da bi Zile kaj kmalju prisel v boj za prvo oz. drugo mesto, v kolikor bi bil za problem resljiv na enostaven nacin, tako da kar vlozite mal vec truda v resitev le-tega.

zile, mam NTFS pa čisto na novo OS gor (pred kakima 2 dnevoma sm dal gor). Kak nej pa kondenzatorje prečekiram? Če so vroči al ka?

AtaStrumf, RAMe mam v BIOSu nastavlen na turbo, sam do sedaj mi še ni nič zajebaval. Recimo, sm špilal games pa to (kjer je proc obremenjen 100%), pa je delal bp. Pa tud kje preveč vroči niso...

by Miha

Ponavadi se kondenzator napihne in je vidno deformiran (izbuljen).

njok ::

JimiBtn: no, pa poizkusi dat timinge na bySPD.

Tic ::

Juhej! Prehitel dux-a. And I aint gonna stop >:D
persona civitas ;>

Prišel boš največ do 4. mesta (seveda s tako produkcijo). marshaltito pade čez kašnih 14 dni ali pa kasneje.8-O

Kdo je rekel da bom nadaljeval s tako produkcijo?? >:D
persona civitas ;>

Jah, me veseli. Mi je pa zelo zanimivo, k ene par foldarjev (top elita) mašine kr pa cesti pobira...>:D Pol pa nč za nas mini user-je ne ostane:'( Tic, kr tko naprej.>:D

Fold on! :)

Koncno. Do srede grem v eno frimo "mal pogledat kako jim gre" >:D
persona civitas ;>

Arkadij ::

Go Tic! :)

Fold on!

steiner ::

Iz ozadja pa napada brain error, je že rumen>:D
AXP @ 2186 , AXP @ 1608 Mhz folding for Team 10824

brain_error, welcome to the club! :D

Zheegec ::

Je tako malo novih folderjev da sploh ni težavno pozdraviti vsakega novega :D
Welcome, samo ne obupaj >:D
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Zanima me, če je fold na Win ME kakorkoli viden, če uporabljaš winfah in Startup Control Panel?

Je, na seznamu procesov.

V trayu se pa ne vidi nič?

Ne, en navaden user, ki se bo usedel za racunalnik, ne bo opazil razlike. To je en plus win9x sistemov - da nimajo CPU usage indikatorja. :D

To je izvrstno :D ! Pri teh Winsih je pa itak vseeno, če folda zadaj, procesor je v vsakem primeru 100% zaseden :|

Hehe, pol daj foldingu mal visji priority. :D

Ko sem jaz enkrat namescal folding na eni soli na win98 sem najprej se malo pocistil vse racunalnike. Si ne mores mislit kako so eni racunalniki zabasani z raznimi dialerjemi in ad/spy-wareom. :|

Tokrat PaJo res nezadržno lovi morplinga...>:D Tok skupi že dolg nista bla. Ali bo morph uspel ubraniti 2. mesto?:D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: c3R4R ()

Kako že pravijo, clash of the titans? Ampak tole bo pa po hudih mukah in boljih končno 2. mesto za PaJa...No razen če Elan_Belisarius v ozadju spet špila Puppet Masterja...

LP

TribesMan

Urajmal ::

Poglejte kako PaJotu rastejo procesorji... Klik >:D >:D

Ah pri meni je vse čisto in ni nobenega proca (in tudi nočem, da se kak drug folder preseli na moj account, če že folda kje drugje) , za katerega ne bi vedel :) Sicer full noro, da je PaJo tako pospešil, upam da bo samo pridobival na cpu moči, in me že danes ali pa jutri prehitel. Ampak tudi jaz ne bom miroval, this fight ain't over yet :D

Še par starih mojstrov, bi moralo priti na običajne številke, pa bi naš team postal še dosti bolj produktiven :)

Fold on
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Mogoce bo pa nov bannercek kaj pripomogel k pridobivanju novih uporabnikov. Pohvale avtorju, res je lep (banner, avtorja ne poznam). :D

njok pa je na EO prvic oranzen, brez da bi bilo s statistiko kaj narobe. smajl

Zgodovina sprememb…

• spremenil: njok ()

Sergio ::

Avtor je vaš vdani ;-)
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

PaJo ::

Se sam ne vem natancno, kak mi tak lepo ratuje zadnji teden, pa se niti vsega potencala nisem izkoristil:D Tad3j mi kar lepo pomaga, moram priznat:D
Drugace pa fold on, vem da mamo se dovolj potencala.
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

Sergio, men je bannercek tolk vsec, da bi ga kar na rozco dau. :D

Sergio ::

Posvetujte se s Primozem, najbrz ne bo problemov :)
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

In PaJo prevzel drugo mesto na lestvici Slo-Tech Teama...>:D ČESTITAM...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: c3R4R ()

Bravo PaJo, ti bom prvi čestital za prevzem drugega mesta. Če je pa to res samo polovica tvojih potencialov potem se tvoji cilji skrivajo še malo višje :D

Fold on :)

Urajmal ::

0:) :P :D :\ ;(( >:D

jc ::

Se morm pohvalt, da sm spet po dolgem času oranžen inu da mam 2700, tedenske produkcije in pa še 50.000 točk bo padlo kmal.:D

Lepo ja... čestitke 8-)

PaJo ::

Fajn se je to zgodilo danes, pa niti doma me ni bilo celi dan:D
Drugace pa celi team zdaj kar pridno folda, smo skoraj ze vse dni rumeni, ka tako naprej.

Offtopic:
Drugace pa sem se glih danes pogovarjal z mojo sosolko, ki je ze diplomiral in je zdaj na podiplomskem studiju in isce eno zanimivo temo, pa jo full zanimajo GRID sistemi (ala Folding, SETI in podobno), pa me zanima, ce maste folk kako idejo, kaj bi se dalo pri nas zacet delat na tak nacin. Kaki predlogi bi bili cool, ceprav glih ne sodi to vo to temo:D
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

LuckyMato ::

Foldam z konzolo 4 in EMIII in če dodam poleg komand -local -forceasm -advmethods še -forceSSE se foldanje konča, ker konzola ne pozna tega ukaza ?? Če pa ta ukaz odstranim pa gre spet normalno. Imam pa procesor Athlon XP 2200 ?
Kakšna ideja ?? :\
««
67 / 86
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Slotech Folding Installer

Oddelek: Programska oprema
282587 (1919) rap3r
»