Forum » Loža » Folding@Home Slo-Tech team
Folding@Home Slo-Tech team

zile ::
...yadda yadda... 2 ekipi macov sta naš že ugnali, 2 še pretita... Active procesor within a week pa vsak dan manjši
.

c3R4R ::
Kako to?? Tok močni k smo zdej še nismo bli. Mamo 3 rdeče foldarje, TiC to še načrtuje (oziroma načrtujejo
)...

Zaradi neurij imajo hrasti globje korenine.

morphling1 ::
Ne smeš gledat samo barvice, situacija je taka da v zadnjih treh mesecih nismo praktično nič napredovali oz. smo konstantno tam nekje okrog 9.5k dnevno, tako da glavni problem je da ne pridobivamo novih aktivnih procesorjev. Kot sem že enkrat prej napisal važno je predvsem sodelovanje v čim večjem številu ne pa toliko v par močnih uporabnikih (čeprav je seveda jasno da ti prinesejo tudi veliko).
Torej problem je predvsem izguba starih uporabnikov, ker če gledaš se vsak teden prijavi vsaj nekaj novih folderjev in v tem primeru bi se nam produkcija samo povečevala, pa se nam v resnice ne.
Zato talk less fold more.
Torej problem je predvsem izguba starih uporabnikov, ker če gledaš se vsak teden prijavi vsaj nekaj novih folderjev in v tem primeru bi se nam produkcija samo povečevala, pa se nam v resnice ne.
Zato talk less fold more.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

AtaStrumf ::
Ena ideja da si tisti bolj daleč zadaj malo popestrijo foldanje je, da se pridružijo kakemu močnejšemu članu, ki jim je najbolj pri srcu in njemu pomagajo prilesti do vrha oz. napredovati.
Meni osebno sploh ni dolgčas, ker lepo počasi napredujem in vsake toliko koga prehitim in pol se včasih vname tudi kak boj (npr. daedalus in sedaj zoidberg) in je prav zanimivo.
Torej če se komu zdi zanimivo si lahko tako popestri foldanje. Samo nima smisla pridruževati se tistim tik pod vrhom, ampak malo nižje, recimo tam okoli 23. mesta je zelo zanimivo
.
Meni osebno sploh ni dolgčas, ker lepo počasi napredujem in vsake toliko koga prehitim in pol se včasih vname tudi kak boj (npr. daedalus in sedaj zoidberg) in je prav zanimivo.
Torej če se komu zdi zanimivo si lahko tako popestri foldanje. Samo nima smisla pridruževati se tistim tik pod vrhom, ampak malo nižje, recimo tam okoli 23. mesta je zelo zanimivo

Tody ::
Em ja sam foldanje pod tujim imenom ma tudi slabe strani... Neveš kok si napredoval.. če ti kaka mašina crkne... Tako da bom počakal da me še kdo prehiti al pa da padem iz prve strani al pa da bo tic na stopničkah pol grem pa nazaj na star nick :)

Microsoft ::
No, jst sm se pa zdele prdružu tem... karkol pač je že. Vem, da se gre neki o proteinih in ker s tem dela moj brat, sm pač dal na razplago res en simpl proc (AMD 1800XP), sam nekaj pa je...
Me pa bolj zanima, kaj naj naredim, da bo to foldanje al kar pač je že, čimbolj uspešno? Da bo prneslo več k timu Slo-Techa? Vključil sm se pa timu z ID# 10824...
Pa sploh se ne najdem nikjer na lestvici kolko je moj proc opravil. Se pa iščem, seveda, čist pri podnu, kr mam ta folding zdele šele kakih 15 min vžgan. Gledal sem pa tako, da sem šel pod Status/User Statistic. Pa je tm sam nek text, nikjer pa kakih številk...
by Miha
p.s.: Glede na to, da se neki hvalte o tej procesorski moči pa kolko vas (no zdej nas) je, bi blo fajn, da bi pršl van tud neki rezultati. Da ni to kr tak brezvezno obremenjevanje proca, ampak neki, kar ma na koncu koristen rezultat. So že kakšni delni rezultati, ki kažejo da ta procesorska mož ne gre v nič?
Me pa bolj zanima, kaj naj naredim, da bo to foldanje al kar pač je že, čimbolj uspešno? Da bo prneslo več k timu Slo-Techa? Vključil sm se pa timu z ID# 10824...
Pa sploh se ne najdem nikjer na lestvici kolko je moj proc opravil. Se pa iščem, seveda, čist pri podnu, kr mam ta folding zdele šele kakih 15 min vžgan. Gledal sem pa tako, da sem šel pod Status/User Statistic. Pa je tm sam nek text, nikjer pa kakih številk...
by Miha
p.s.: Glede na to, da se neki hvalte o tej procesorski moči pa kolko vas (no zdej nas) je, bi blo fajn, da bi pršl van tud neki rezultati. Da ni to kr tak brezvezno obremenjevanje proca, ampak neki, kar ma na koncu koristen rezultat. So že kakšni delni rezultati, ki kažejo da ta procesorska mož ne gre v nič?

s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Microsoft ()

ali3n ::
Jimibtn: Pa sploh se ne najdem nikjer na lestvici kolko je moj proc opravil. Se pa iščem, seveda, čist pri podnu, kr mam ta folding zdele šele kakih 15 min vžgan. Gledal sem pa tako, da sem šel pod Status/User Statistic. Pa je tm sam nek text, nikjer pa kakih številk...
počakaj kak dan (raje dva) po prvem oddanem paketu -> statistika zahteva svoje...
glede realnih (oprijemljivih) rezultatov pregibanja ti pa ne znam nič povedat; je pa že en malo višje spraševal (tody?)
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

Zdele sem opazil, da če se z miško postavim na ikono levo spodaj (rdeč zobnik), mi napiše: F&h: Working (6/400). Kaj je iz teh dveh številk razvidno?
Pa zanima me še, če ma OJS tud kak takle folding&home?
by Miha

Pa zanima me še, če ma OJS tud kak takle folding&home?
by Miha
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Microsoft ()

Tody ::
To so tako imenovani koraki... Ta protein ki ga obdeluješ ima 400 korakov za izračunat obdelal si jih že 6. Prosim obišči www.slofah.com

roCkY ::
tic,Tody...: Javna tajna??
A je blo tle že kdaj objavljeno, da ste štartal ta F@H forum? Dobra poteza predvsem, če hočemo kaj več procesorjev pridobit v ekipo. Tele "kolobocije" zagotovo nihče, ki ni že dalj časa zraven, ne bere...

TomT ::
Ja, tudi jaz sem zato, da se večina nekoristnih sporočil brise. Mogoče bo potem tale tema dolga samo 20 strani. In mogoče bo celo uporabna.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: TomT ()

Tic ::
Ahhh, pa ste zvedli. Stran sploh še ni uradno zuni, za to nisem hotel še povedat... Ah ja...
persona civitas ;>

Kva se dogaja med 37. - 66. mestom.
Polhn enih prehitevanj.

Zgodovina sprememb…
- spremenil: c3R4R ()

Urajmal ::
->JimiBtn smem vprašat kater fah client uporabljaš??
...men je firedeamon do*****...
Fantje mogoče ve kdo za kakšn program, ko ti skrije clienta v tray zraven ure... vseeno pa ti prikazuje napredek, če se zapeljaš prek z miško... any idea...
...men je firedeamon do*****...
Fantje mogoče ve kdo za kakšn program, ko ti skrije clienta v tray zraven ure... vseeno pa ti prikazuje napredek, če se zapeljaš prek z miško... any idea...

matjazb ::
@ Crilin15 Zelenci se počasi približujejo k vrhu, pa še belci se malce menjavajo v prednosti pred drugimi

Ja, vedno ubogi beli belci...
@Tad3j
EM III 2.4.2 ali 2.4.1, lohk tud folding spy
@BaRtMaN
Kva je pa s tvojo produkcijo?? A nisi bil ti ponavad skoz med 500-600 pik?

@Tad3j
EM III 2.4.2 ali 2.4.1, lohk tud folding spy

@BaRtMaN
Kva je pa s tvojo produkcijo?? A nisi bil ti ponavad skoz med 500-600 pik?

Urajmal ::
A UD Monitor se vam ne zdi fajn... sj pa je client za poganjanje foldinga... ali pač prikazuje samo napredek??
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Urajmal ()

BaRtMaN ::
criLin15: Ja, zadnje časa sem ugašal računalnik pa tudi novo ohišje sem dobil in je šlo eno popoldne v prešraufavanje. Poleg tega nisem nič kaj zadovoljen s hlajenjem, ker je isto kot prej, kljub temu, da imam celo prvič v lajfu intake fan. Verjetno sem premalo AS5 uporabil.

AtaStrumf ::
BaRtMaN jaz mam 4 (štiri) 90x90 vente za noter in enga 90x90 za ven, pa še eno prosto mesto, da zrak sam pot ven najde in se kar pozna. En vent ti ne bo nevem kaj naredil, sploh če je majhen in ne piha glih direkt na hladilnik.
Orodje v roke pa ajde luknjat novo ohišje
.
Če pa hočeš oroginal naluknjano pa reskiraj 15k za kak chieftec, pa še par čukcov za par ventov. Je fajn ker so intake za fane v kletkah za diske in ti jih fino hladi. Res vredno svojega denarja.
Orodje v roke pa ajde luknjat novo ohišje

Če pa hočeš oroginal naluknjano pa reskiraj 15k za kak chieftec, pa še par čukcov za par ventov. Je fajn ker so intake za fane v kletkah za diske in ti jih fino hladi. Res vredno svojega denarja.

BaRtMaN ::
Sej mam Chiefteca. Vent sem namestil pred kletko za diske, tako da so temperature le-teh padle za dobrih 10°C. Spredaj un zadaj imam prost še po en nastavek za vent, na stranici ga pa še nisem priklopil. Razmišljam o tem, da bi tega kar prestavil spredaj na 5V, ker je tisti pri diskih že na 12V (AFAIK).
Je pa zanimivo, da mi socket dioda sedaj, ko imam 200x10 javlja tmperaturo ~55°C, pri default 166x11 pa ~57°C. Zaradi tega sem tudi odprl tole temo o natančnosti temperaturnih senzorjev.

Je pa zanimivo, da mi socket dioda sedaj, ko imam 200x10 javlja tmperaturo ~55°C, pri default 166x11 pa ~57°C. Zaradi tega sem tudi odprl tole temo o natančnosti temperaturnih senzorjev.

Glede na to da je bilo nekaj opazk o smiselnosti foldanja, vam predlagam, da vsake toliko časa obiščete njihovo domačo stran.
Tam si lahko preberete aktualne novice in pa rezultate.
Projekt čisto lepo napreduje in je vedno bolj priznan tudi s strani drugih medijev, kar seveda samo pomaga, k čim večji udeležbi in povečani računski moči. Trenutno je recimo aktivnih okoli 120000 procesorjev (aktivni cpu se šteje tisti, ki je oddal en WU v zadnjem mesecu), skupno bi rekel da je procesorska moč na nivoju nekega povprečnega super računalnika. Zadeva bi pa začela sekat če bi nas bilo skupaj nekaj milijonov, potem bi se pa upal reči da bi bil to daleč najmočnejši super računalnik na svetu.
Zato seveda upam, da to včasih prebere tudi kdo, ki še ne folda in se pridruži projektu ter posodi proste cikle procesorja, ki večinoma čepi brez dela :)
Fold on.
Tam si lahko preberete aktualne novice in pa rezultate.
Projekt čisto lepo napreduje in je vedno bolj priznan tudi s strani drugih medijev, kar seveda samo pomaga, k čim večji udeležbi in povečani računski moči. Trenutno je recimo aktivnih okoli 120000 procesorjev (aktivni cpu se šteje tisti, ki je oddal en WU v zadnjem mesecu), skupno bi rekel da je procesorska moč na nivoju nekega povprečnega super računalnika. Zadeva bi pa začela sekat če bi nas bilo skupaj nekaj milijonov, potem bi se pa upal reči da bi bil to daleč najmočnejši super računalnik na svetu.
Zato seveda upam, da to včasih prebere tudi kdo, ki še ne folda in se pridruži projektu ter posodi proste cikle procesorja, ki večinoma čepi brez dela :)
Fold on.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

TribesMan ::
No pri meni pa gre samo še na slabše, kar se foldinga tiče... ko sem že mislil da se bodo zadeve lepo odprle po praznikih, ko je folk prišel z dopustov, so v firmi vklopili DMZ... in ves internetni promet sedaj laufa preko proxy serverja, na katerega se je treba prijavit kot domenski uporabnik... in ker F@H ne uporablja pravih nastavitev za proxy noče nič delat... production je zero, nič, nada, null, al karkoli že pač hočete.
Zdej pa na plan z idejami kako prelisičiti proxy, da se bo F@H konzola logirala na proxy kot domenski uporabnik in potem prek proxya zdownloadala pakete.... Skratka help needed!
LP
TribesMan
Zdej pa na plan z idejami kako prelisičiti proxy, da se bo F@H konzola logirala na proxy kot domenski uporabnik in potem prek proxya zdownloadala pakete.... Skratka help needed!
LP
TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.
Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

Zheegec ::
4 ekipe nam že grozijo, overtakali bomo pa samo eno
Need more powah, where can I find it?

Need more powah, where can I find it?
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

PaJo ::
Tribes: Probaj nastavit proxy server v folding configu, kateri podpira tudi vpis usernama in passworda, zdaj ce bo to prijelo ne vem, jaz sem samo v firmi ugotovil da ceprav mi moja FAH konzola javi da ni usple poslat paketka, ga v resnici poslje in delajo stvar kljub vseeno komot naprej
Drugace pa je res treb najdit se nekaj folka, ker nekako stagniramo zanjde case

Drugace pa je res treb najdit se nekaj folka, ker nekako stagniramo zanjde case

Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

darkolord ::
edina prednost (pri foldanju) pri win XP v primerjavi z 2000 je da ima XP remote desktop in se lahko kar remote instalira folding

PaJo:
Kje pa se nastavlja proxy server? Ker jaz nisem zasledil nastavitve, ki bi te vprašala za pot to proxy serverja. No nevem če sem prav iskal sam tam ko konfiguriraš konzolo ob prvem zagonu te vpraša samo za username in password, potem pa še ali želiš uporabiti nastavitve iz internet explorerja za dostop na internet (IE ima že pravilno skonfigurirane nastavitve za Proxy). Tukaj sem pobal izbrati YES (namesto NO, kar je deafult nastavitev) ampak še vedno ne pali... zgleda da bi moral imeti še natavitve za username in password.
Zdej nevem ali obstajajo še kakšne druge nastavitve, ki sem jih jaz izpustil...
LP
TribesMan
Kje pa se nastavlja proxy server? Ker jaz nisem zasledil nastavitve, ki bi te vprašala za pot to proxy serverja. No nevem če sem prav iskal sam tam ko konfiguriraš konzolo ob prvem zagonu te vpraša samo za username in password, potem pa še ali želiš uporabiti nastavitve iz internet explorerja za dostop na internet (IE ima že pravilno skonfigurirane nastavitve za Proxy). Tukaj sem pobal izbrati YES (namesto NO, kar je deafult nastavitev) ampak še vedno ne pali... zgleda da bi moral imeti še natavitve za username in password.
Zdej nevem ali obstajajo še kakšne druge nastavitve, ki sem jih jaz izpustil...
LP
TribesMan

Aja pri meni ubistvu sploh ne pusti nikamor. Ne pošiljat obdelane podatke ne sprejemat nove pakete. Ker je ves internet promet speljan preko proxy serverja in če se program proxyu ne predstavi kot "določeni" uporabnik ni šans da prideš kam...
LP
TribesMan
LP
TribesMan

Ker port uporablja vaš proxy. Če ni 80 al pa 8080 pol bo kriza. Jest sem obupu, sem imel pa tak filling kot Pajo. Bi rekel da je šlo na oko okoli 30% paketkov skozi
, čeprav so bili result.dat fajli še vedno v mapi.
Uporabi -config opcijo in ko prideš do advanced options te sigurno vpraša za ime proxija, user in pass.
V verziji 3.24 si lahko user pa pass kar v client.cfg videl
, zdej so to končno zakodiral. Kao

Uporabi -config opcijo in ko prideš do advanced options te sigurno vpraša za ime proxija, user in pass.
V verziji 3.24 si lahko user pa pass kar v client.cfg videl

Zgodovina sprememb…
- spremenil: zile ()

Jst sm pa zdele naredu restart PCja, pa se je vse kar je že blo nareto "izbrisalo", ker je zdej spet začelo vse iz nič
. Bilo je pa na nenkje 125/400... Se da to kak "poprvita"?
by Miha

by Miha

Sesutja, odvisno kako hudo je. Reset pa še nikoli ni naredil, da je treba it od začetka, še če nenadoma štroma zmanjka ali kak podoben nenadzorovan restart pri meni še nikoli ni povzročil, da sem moral začeti na novo

Hm, pol sm pa jst edini, ki se mu je tole naredilo...
Pa drgač sm tam nastavil, da mi rezultate shranjuje vsake 3 minute. Je tak vredu, al bi mogu to nastavit več?
by Miha
Pa drgač sm tam nastavil, da mi rezultate shranjuje vsake 3 minute. Je tak vredu, al bi mogu to nastavit več?
by Miha

Evo zdej sem našel nastavitve za proxy, vendar nikakor ne zalaufa zadeva... tole mi napiše v FAHLog.txt:
[07:04:27] Configuring Folding@home...
[07:05:09] - Ask before connecting: No
[07:05:09] - Proxy: proxy.silju01.reemtsma.net:8080
[07:05:09] - Proxy password enabled
[07:05:09] - User name: TribesMan (Team 10824)
[07:05:09] - User ID = 2087497C246FAC01
[07:05:09] - Machine ID: 1
[07:05:09]
[07:05:09] Work directory not found. Creating...
[07:05:09] Could not open work queue, generating new queue...
[07:05:09] + Benchmarking ...
[07:05:12] - Preparing to get new work unit...
[07:05:12] + Attempting to get work packet
[07:05:12] - Connecting to assignment server
[07:05:13] - Couldn't send HTTP request to server
[07:05:13] (Got status 407)
[07:05:13] + Could not connect to Assignment Server
[07:05:13] + Could not connect to Assignment Server 2
[07:05:13] + Couldn't get work instructions.
[07:05:13] - Error: Attempt #1 to get work failed, and no other work to do.
Waiting before retry.
Vse nastavitve so prave. Nikakor ne pridem čez. Pa sem poizkušal že prav vse. Zdej edina možnost je še da ne znam upisat usernamea in passworda. Za username sem že probaval format "domena\username" ali pa samo "username" vendar v nobenem primeru zadeva ne zalaufa.
Z istimi nastavitvami delata mozila in IE brez vsakega problema... Tak da res ne wem kje je problem.
LP
TribesMan
[07:04:27] Configuring Folding@home...
[07:05:09] - Ask before connecting: No
[07:05:09] - Proxy: proxy.silju01.reemtsma.net:8080
[07:05:09] - Proxy password enabled
[07:05:09] - User name: TribesMan (Team 10824)
[07:05:09] - User ID = 2087497C246FAC01
[07:05:09] - Machine ID: 1
[07:05:09]
[07:05:09] Work directory not found. Creating...
[07:05:09] Could not open work queue, generating new queue...
[07:05:09] + Benchmarking ...
[07:05:12] - Preparing to get new work unit...
[07:05:12] + Attempting to get work packet
[07:05:12] - Connecting to assignment server
[07:05:13] + Could not connect to Assignment Server
[07:05:13] + Could not connect to Assignment Server 2
[07:05:13] + Couldn't get work instructions.
[07:05:13] - Error: Attempt #1 to get work failed, and no other work to do.
Waiting before retry.
Vse nastavitve so prave. Nikakor ne pridem čez. Pa sem poizkušal že prav vse. Zdej edina možnost je še da ne znam upisat usernamea in passworda. Za username sem že probaval format "domena\username" ali pa samo "username" vendar v nobenem primeru zadeva ne zalaufa.
Z istimi nastavitvami delata mozila in IE brez vsakega problema... Tak da res ne wem kje je problem.
LP
TribesMan

Sej ti pravim, jeba tole Status 407.
A imate kriptirane passworde? Poglej na zgornjem linku. če boš našel kaj pametnega. Probaj pingat kakšen njihov server, ki pošilja in oddaja paketke.
quote: "10.4.8 407 Proxy Authentication Required
This code is similar to 401 (Unauthorized), but indicates that the client must first authenticate itself with the proxy. The proxy MUST return a Proxy-Authenticate header field (section 14.33) containing a challenge applicable to the proxy for the requested resource. The client MAY repeat the request with a suitable Proxy-Authorization header field (section 14.34). HTTP access authentication is explained in "HTTP Authentication: Basic and Digest Access Authentication" [43]."
A imate kriptirane passworde? Poglej na zgornjem linku. če boš našel kaj pametnega. Probaj pingat kakšen njihov server, ki pošilja in oddaja paketke.
quote: "10.4.8 407 Proxy Authentication Required
This code is similar to 401 (Unauthorized), but indicates that the client must first authenticate itself with the proxy. The proxy MUST return a Proxy-Authenticate header field (section 14.33) containing a challenge applicable to the proxy for the requested resource. The client MAY repeat the request with a suitable Proxy-Authorization header field (section 14.34). HTTP access authentication is explained in "HTTP Authentication: Basic and Digest Access Authentication" [43]."
Zgodovina sprememb…

Zile:
Tist forum sem že prej pregledal... vendar mi ni pomagala nobena od tam omenjenih rešitev.
Probaval sem že z vsemi porti ki so sploh odprti pri nas v firmi: 8080, 80, 21... na nobenmu ne dela nič. Še najdlje sem prišel, z nastavitvijo proxy.domena1.domena2.net (ne spraševat zakaj mamo dve domene) in takrat mi konzola ven vrže naslednje:
Folding@home Client Version 4.00
http://folding.stanford.edu
#####################################################################
[10:49:44] - Ask before connecting: No
[10:49:44] - Proxy: proxy.silju01.reemtsma.net:80
[10:49:44] - Proxy password enabled
[10:49:44] - User name: TribesMan (Team 10824)
[10:49:44] - User ID = 2087497C246FAC01
[10:49:44] - Machine ID: 1
[10:49:44]
[10:49:44] Loaded queue successfully.
[10:49:44] + Benchmarking ...
[10:49:48] - Preparing to get new work unit...
[10:49:48] + Attempting to get work packet
[10:49:48] - Connecting to assignment server
[10:49:49] - Couldn't send HTTP request to server
[10:49:49] + Could not connect to Assignment Server
[10:49:50] - Couldn't send HTTP request to server
[10:49:50] + Could not connect to Assignment Server 2
[10:49:50] + Couldn't get work instructions.
[10:49:50] - Error: Attempt #1 to get work failed, and no other work to do.
Waiting before retry.
Folding@home Client Shutdown.
Torej nič več status 407 errorjev... kar najbrž pomeni da sta se z serverjem našla. Ker error 407, kolikor sem jaz razumel pomeni da od serverja ni nobenega odgovora, oziroma se server in računalnik ne moreta sporazumeti. To konfiguracijo uporabljam tudi z Mozillo, kjer dela brez težav. Probal pa sem z vsemi možnimi porti. Na strani sem zasledil da se je nujno treba geslo vpisati v stilu "domena/username" in ne "domena\username" kar bi blo bolj logično, saj se povsod uporablja slednji zapis (vsaj v windowsih), vendar brez uspeha razmišljal sem če bi moral uporabiti kakšen drug način upisovanja usernamea, sam sem že popolnoma brez idej. Probaval sem tudi, da namesto "naslova" proxya vpišeš njegov IP naslov. In rezultat je popolnoma enak.
Torej kaj bi še lahko bilo.
LP
TribesMan
Tist forum sem že prej pregledal... vendar mi ni pomagala nobena od tam omenjenih rešitev.
Probaval sem že z vsemi porti ki so sploh odprti pri nas v firmi: 8080, 80, 21... na nobenmu ne dela nič. Še najdlje sem prišel, z nastavitvijo proxy.domena1.domena2.net (ne spraševat zakaj mamo dve domene) in takrat mi konzola ven vrže naslednje:
Folding@home Client Version 4.00
http://folding.stanford.edu
[10:49:44] - Ask before connecting: No
[10:49:44] - Proxy: proxy.silju01.reemtsma.net:80
[10:49:44] - Proxy password enabled
[10:49:44] - User name: TribesMan (Team 10824)
[10:49:44] - User ID = 2087497C246FAC01
[10:49:44] - Machine ID: 1
[10:49:44]
[10:49:44] Loaded queue successfully.
[10:49:44] + Benchmarking ...
[10:49:48] - Preparing to get new work unit...
[10:49:48] + Attempting to get work packet
[10:49:48] - Connecting to assignment server
[10:49:49] - Couldn't send HTTP request to server
[10:49:49] + Could not connect to Assignment Server
[10:49:50] - Couldn't send HTTP request to server
[10:49:50] + Could not connect to Assignment Server 2
[10:49:50] + Couldn't get work instructions.
[10:49:50] - Error: Attempt #1 to get work failed, and no other work to do.
Waiting before retry.
Folding@home Client Shutdown.
Torej nič več status 407 errorjev... kar najbrž pomeni da sta se z serverjem našla. Ker error 407, kolikor sem jaz razumel pomeni da od serverja ni nobenega odgovora, oziroma se server in računalnik ne moreta sporazumeti. To konfiguracijo uporabljam tudi z Mozillo, kjer dela brez težav. Probal pa sem z vsemi možnimi porti. Na strani sem zasledil da se je nujno treba geslo vpisati v stilu "domena/username" in ne "domena\username" kar bi blo bolj logično, saj se povsod uporablja slednji zapis (vsaj v windowsih), vendar brez uspeha razmišljal sem če bi moral uporabiti kakšen drug način upisovanja usernamea, sam sem že popolnoma brez idej. Probaval sem tudi, da namesto "naslova" proxya vpišeš njegov IP naslov. In rezultat je popolnoma enak.
Torej kaj bi še lahko bilo.
LP
TribesMan
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tomi ()

Ti se sploh ne povežeš z serverjem. Ker če bi se bi ti moral za vrstico "Connecting to assignment server" napisati nekaj v stilu " Successful: assigned to (171.64.122.110)."
Torej če greš gledat njihove serverje jih najbrž sploh ne moreš pingat.
Že kle maš problem. Vpraš net admina, če ni preveč zatežen.
Imaš totalno enak problem
Zadnji odgovor ti bo pomoje rešil problem. Zdej če si admin si zmagu, če ne pa kriza
Torej če greš gledat njihove serverje jih najbrž sploh ne moreš pingat.
Že kle maš problem. Vpraš net admina, če ni preveč zatežen.

Imaš totalno enak problem
Zadnji odgovor ti bo pomoje rešil problem. Zdej če si admin si zmagu, če ne pa kriza

Zgodovina sprememb…

PA mene zanima še to, če more bit pc skos povezan na net, al sam takrat, ko dobi vso stvar (v mojem primeru 0/400) in potem ko odda (400/400)?
by Miha
by Miha

Se prav, da bi lahka jst še nedokončane rezultate nesel domov na prenosnik, da bi jih še on malo obdelal, pa potem nazaj prenesel na ta PC, ki bi jih potem dokončal? Če to gre, katero datoteko bi mogel prenest?
Pa še to: A se da naštimat, da ko stvar konča, da se sam konekta do neta, pa pošle končano, pa da dobi novo stvar za obdealt?
Aja, pa akj se zgodi, če konča z delom, pa da ni konektan? A pol se podatki zadržijo, dokler spet ne vzpostaviš linije?
by Miha
Pa še to: A se da naštimat, da ko stvar konča, da se sam konekta do neta, pa pošle končano, pa da dobi novo stvar za obdealt?
Aja, pa akj se zgodi, če konča z delom, pa da ni konektan? A pol se podatki zadržijo, dokler spet ne vzpostaviš linije?
by Miha

ŠIT!!!!
Točno to je kar pišejo v tisti temi. Tudi mi uporabljamo MS Proxy... tak da sem screwed. Administrator seveda niti slišat noče da bi kej spreminjal način autorizacije...
Sem pa probaval tud z unima dvema programoma ki jih je pokazal jc... sam tisto je vse plačniško... tako da no way... bi pa delalo sigurno, ker ta program uprablja NTLM način authentikacije... in to je ubistvu edina reč ki fali Folding konzoli... Če bi to podpirala bi prišel ven BP. Itaq so pa ti programi bolj šit, ker pol zadeva ni več tako prikrita... kot je sam folding v serviceu.
Tako da zaenkrat nič.
LP
TribesMan
Točno to je kar pišejo v tisti temi. Tudi mi uporabljamo MS Proxy... tak da sem screwed. Administrator seveda niti slišat noče da bi kej spreminjal način autorizacije...
Sem pa probaval tud z unima dvema programoma ki jih je pokazal jc... sam tisto je vse plačniško... tako da no way... bi pa delalo sigurno, ker ta program uprablja NTLM način authentikacije... in to je ubistvu edina reč ki fali Folding konzoli... Če bi to podpirala bi prišel ven BP. Itaq so pa ti programi bolj šit, ker pol zadeva ni več tako prikrita... kot je sam folding v serviceu.
Tako da zaenkrat nič.
LP
TribesMan
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Slotech Folding InstallerOddelek: Programska oprema | 2587 (1919) | rap3r |
» | folding - WU - teamOddelek: Pomoč in nasveti | 1190 (1081) | zooXit |
» | Malo Folding statistike (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Obvestila | 6159 (6159) | frenk |
» | Kako v ekipo?Oddelek: Loža | 1745 (1458) | frenk |
» | Vabilo k projektu Folding@homeOddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 2878 (2878) | Phoebus |