» »

Folding@Home Slo-Tech team

Folding@Home Slo-Tech team

««
64 / 86
»»

TribesMan ::

Jest lahko že zdej povem da od mene dobite do 5. janurja samo 1500 pik tedensko maximalno... Je pač kolektivni dopust in ni skor noben računalnik vžgan...

Smola.

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

AtaStrumf ::

No vsaj jaz imam malo dobrih novic. Zgleda, da sem nam bo prodružil še en Duron 1600 MHz @ Athlon XP 2000 MHz (12x166). Operacija je šla popolnoma brez zapletov, preostali L2 cache-e dela ko šus. 11 ur sem laufal Folding beta konzolo z dodatnimi parametri + Prime95 un torture test, k najbolj obremeni Cache in vse dela BP. Sicer ne bo foldal 24/7 bo pa skor cel dan razen čez noč k tamal spi ga bomo ugašali.

Je pa res žalostno videti vse te sive člane. Ekipa je postala precej močna v smislu nabranih pik in novi uporabniki težko pridejo do kakšne vidnejše uvrstitve pol jim pa zmanjka zagona. Pa osebno sem prepričan, da je kriv tudi celoten folding program, ki zahteva toliko vzdrževanja. Make iz simple dammit!!! Zakaj si ne vzamejo tiste buče na Stanfordu dva dni cajta pa spišejo simple konzolo, ki se skrije v tray in avtomatsko zalaufa ob zagonu in ugasne ob isklopu in omogoča eno zelo simple spremljanje napredka in to je to. Kaj več pa naj bo on-line tako kot zdaj. Se grem stavt, da bi dost več uporabnikov ostalo! Sam poglejte SETI kolk jih je. In to je en totalno useless program :D.

Stayerc ::

Fantje, dajte mi prosim pomagat. Pri tako veliki temi kot je tukaj, se mi po resnici povedano ni dalo iskati mojega problema, je pa ga ze kdo sigurno imel. Ko mi dl-ja nov protein se mi noce sse vklopit. SSE se mi vklopi samo, ce restartam masino. To se mi dogaja na obeh racunalnikih. Imam pa tako, da imam v startupu ikono in tam vpisano -forceasm in - advmethods. Kaj bi bilo narobe, da se mi noce vedno sse vklopit? Ker mi ni vedno znova racunalnika restartat, samo zaradi F@H, da bi vkljucil sse.

Hvala

Lp

BaRtMaN ::

novi uporabniki težko pridejo do kakšne vidnejše uvrstitve pol jim pa zmanjka zagona

Saj zato smo po malem vsi krivi, ker je vsaj 2/3 te teme govora o uvrstitvah v ekipi. :\

Stayerc: Kakor se spomnem, se je to dogajalo pri verziji 3.24 (predzadnji stabilni). Sam imam beto 3.25, ki vedno poskuša uporabljati SSE in dela kot šus. A imaš mogoče že verzijo 4?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: BaRtMaN ()

Hja, maš kar prav bartman. Najbolje bi bilo, da bi umaknili posamezno statistiko in jo vodili samo še za cel team :D. Tako tisti manjši folderji ne bi vedeli, kolk majhni so, ta veliki bi pa že na team score-u videli kako dobro foldajo. Pol bi najbrž že zdavnaj imeli nad 10k dnevno in to stabilno.

zile ::

Stayerc: Če še nimaš console 4 klienta, ga zamenjaj. Enostavno zamenjaj *.exe datoteko, drugače pa boš moral spremeniti pot do bližnjice. Namesto -forceasm se pri novi 4ici uporablja -forceSSE.

Bartman imam verzijo 3.24 zdaj bom si novejšo dl-jal, da vidim kaj bo...

Hvala

Lp

ok hvala zile bom naredil tako.

Lp

darkolord ::

Meni verzija 4 ne dela čisto nič hitreje (celo počasnje dela...)

roCkY ::

Pri 4-ici je TREBA uporabit OBA parametra -forceasm in -forceSSE. Slednji ni nadomestek za prvega. So nekaj ločili zaradi neke nestabilnosti. Se ne spomnim več točno (pa tud ne spoznam se na te stvari), ker sem bral takoj ko je bila 4 zunaj.

morphling1 ::

Ja, za Amd jaz uporabljam oba parametra.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

darkolord ::

mam P4 pa mi v nobenem primeru ni delalo hitreje.. tisti forceSSE je pa zlo upočasnil vse skupi (40 minut na frejm)

Za P4 ne rabiš forceSSE ker ima ta proc na voljo tako in tako samo SSE optimizacije, -forceasm je vse kar rabiš. Fah4konzola je v bistvu narejena, da pridejo na račun AMD uporabniki. P4 dela tako hitro kot je prej (čisto nič počasneje)
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Dr_M ::

sm mislu da bom prsu do 5000 pik do novga leta, pa ne bo znesl :\ :\
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Pismu al sem jaz popolnoma slep ali pa ti foldaš pod drugim nickom.

vip mam nick :8) :)

Double_J ::

A advmethods pa ni treba?

:D jaz pa mislil da gre to za s-t vip-a, bomo pomagal da bo šlo čez 5k :)

njok ::

Hehe, nice to. :) Jaz mam 31 pik za podarit, za dedka mraza. :)

LOL...:D

[00:28:48] Simulation instability has been encountered. The run has entered a
[00:28:48] state from which no further progress can be made.
[00:28:48] If you often see other project units terminating early like this
[00:28:48] too, you may wish to check the stability of your computer (issues
[00:28:48] such as high temperature, overclocking, etc.).
[00:28:48] Going to send back what have done.

To je zarad teh raznih parametrov...

kihc ::

am... to je zaradi navijanja (nestabilnosti) :\

Eni še vedno ne verjamejo, da je folding v bistvu najzahtevnejši test stabilnosti (seveda z vklopljenimi parametri), če misliš da prideš v winse, narediš kak 3dmark, mogoče laufaš prime95 kako urco, drugače pa veselo surfaš in živiš v zmoti, da je mašina stabilna, je F@H pravo zdravilo :)
24/7 folding je pa tisto pravo, ko lahko rešeč, da imaš v primeru 100% delovanja res stabilno mašino.

Fold on

Točno tako! Moj test stabilnosti vključuje Folding 3.25 beta konzolo z dodatnimi parametri IN Prime95 hkrati. Če preživi to vsaj 24 ur, pol smatram da je stabilno.

c3R4R ::

@morphling1
Jst sm tudi eden tistih, ki na podlagi svojih izkušenj ne verjamejo v to, da je folding najboljši za testiranje stabilnosti. Npr. folding se prilagaja glede na druge programe. Izkorišča samo proste cikle proca. Prime95 pa je vedno na 100%.

Moj proc, v podpisu, se pri tisti frekvenci v prime95 sesuje po kakšni minuti... Folding pa dela brez, da bi šlo kaj narobe 24h.:)

Na podlagi tega je zame najboljši program za ugotavljanje stabilnosti Prime95 in Super Pi.

Po čem pa ti sklepaš, da je folding najbolj zanesljiv?
Zaradi neurij imajo hrasti globje korenine.

Tarzan ::

Zaenkrat imam najboljše izkušnje za preverjanje stabilnosti z zadevo imenovano SOB (seventeen or bust) http://www.seventeenorbust.com/

Tale zadeva ob najmanjši FPU nestabilnosti meče ven napake kot za stavo ;)

Folding je pa po občutljivosti precej zadaj.

Folding je zelo občutljiv na nestabilen CPU, medtem ko lahko, za razliko od recimo Prime95, deluje z pomnilnikom na robu stabilnosti.

Ej, a ste opazil, kva vam napiše, ko sprejemate nov WU??

[14:00:58] + Attempting to send results
[14:07:30] + Results successfully sent
[14:07:30] Thank you for your contribution to Folding@home.
[14:07:30] + Number of Units Completed: 96
[14:07:35] + Attempting to get work packet
[14:07:35] - Connecting to assignment server
[14:07:35] - Successful: assigned to (171.64.122.124).
[14:07:35] + News From Folding@Home: Happy holidays!
[14:07:36] Loaded queue successfully.

:D

Zadeva je pri Intelovih HT procesorjih in laufanjem dveh konzol popolnoma druga zgodba, prime95 laufa non stop, 2xFAH pa je nekaj čisto drugega, sicer pa ne gre enačit load programe, ker sta AMD in Intel malo drugačna po arhitekturi in sta različno dovzetna na obremenjevanje.
Tako in tako je pa edino važno da FAH laufa 24/7 stabilno, če mi kak drug program slučajno pravi drugače ga odinštaliram :D :D

Fold on

če jest testiram F@H sabilnost nastavim priority v winsih na high... pol pa pustim računalnik pri miru za nekaj časa.
Sesuje se ponavadi hitreje kot prime... vsaj meni. Je pa dejstvo da če se mašina na 24/7 F@H v enem tednu ne sesuje je sigurno stabilna.

LP

TribesMan

No evo da vidimo kako kaj dela tale 17 or bust. Ga že laufam poleg F@H in ga bom pustil čez noč za foro, da vidim če bo kaj postokal :D.

krivec ::

Ja samo pri foldingu imaš vsaj občutek, da si koristen.

Pa še eno vprašanje. Sej ne bi se rad vračal nazaj, ampak lahko bi okužil še nekaj PC-jev, pa so za prox-jem in firewall-om. Zanima me kako je vam (Pajo in TribesMan) uspelo kaj to rešit. A vam normalno dela ?

Za odgovor se vam vnaprej zahvaljujem
Bite my shiney metal ass !

Pismo sem se veselil, da bom Zoidberga prehitel še letos in sedaj ko sem mu prišel na 30 pik je pa kar naenkrat povečal produkcijo na 232 pik v 24-ih urah. That bastard :D. Vedi, da bo jutri 7,2 GHz delalo cel dan da te prehitijo še letos >:D!

jeeeee prebil 5k pik letos. :) :) :) pa hvala za pomoc :) :D :))

Ena od dveh konzol na P4ki je bla ravno dovolj.
Cheers :)

Fold on

Ah ja morph a si že obupal nad drugim mestom da takole pike okoli talaš?>:D Jest sem zdej ostal brez vse računske moči... po kolektivnem dopustu v firmi mi je včeraj poslušnost odpovedala še moj NF7-S... tak da zdej do 5.1 dela sam še moj službeni P4 1.8GHz... prav žalostno je tole vidt, še posebej če si mel pred enim tednom 3500pik tedenske produkcije... Never ever surrender. Fold ON!

LP

TribesMan

Zakaj bi obupal, razlika še ni kritična :D
Kaj se je pa zgodilo z NF7ko ?

morph:
Kaj pa je zate kritična razlika... sej je manj k 1000 pik razlike... optimist!

Z NF7ko pa nevem točno kaj je sam ima čudne simptome. Računalnik se vžge v enem od 20 poizkusov, al pa še manj... al pa recimo pobereš ven RAMe pa sploh ne piska, čist nč, vzameš ven grafo tud nč, pol se pa kr enkrat spomni pa zčne tulit, OK vštekaš vse notri, greš v BIOS naštelaš vse na deafult prideš v winse delaš 5-10minut in frizne. Pol pa spet ne POSTa. Lahko pa vžgeš zadevo in čakaš ene 10 minut se pokaže POST zaslon in obvisi tam... nimam pojma kaj je. Najbrž kaj z BIOSom sam čudn, ker sem ga flashal nazadnje 1 mesec nazaj... Menjal sem vse razen procesorja, sam dvomim da je z njim kaj narobe.

No o primarnem razlogu da plata ne dela pa kdaj drugič, je preveč lame da bi ga javno razglašal... |O Tisto zgoraj so samo posledice.

LP

TribesMan

Ja samo približno taka razlika je že lep čas, tako da me zaenkrat ne skrbi, sicer vem da se bliža in me bo eventuelno prehitel če ne bom uspel dobiti še kake mašine :)

Sedaj sem username zamenjal iz vip nazaj na njok, pa mi konzola stalno crkuje.

[13:15:44] Preparing to commence simulation
[13:15:44] - Ensuring status. Please wait.
[13:15:45] 
[13:15:45] Folding@home Core Shutdown: CLIENT_DIED

Bug?

morphling be affraid, be very affraid...

Ah ja. Zgleda da moja NF7 ni bila kompatibilna s programom Antifriz.exe, ki sem ga "naložil". Ko sem ugotovil da nalaganje programa pri vgasnjeni plošči ni mogoče, sem začel zadevo počasi odstranjevat, ampk zgleda da je zadeva precej trdovratna, ker sedaj se plošča, kljub temu da sem program že odstranil in o njemu ni več vidnih sledi, noče več zagnat. Najbrž bo potrebna uporaba Norton Anti-Antifriz programskega paketa, sam ga ne morem nikjer najdt. Ah bo že...

Fold On!

LP

TribesMan

zile ::

CLIENT_DIED:
This happens when, simply enough, the client dies. The core is still running, and can't find the client, so it shuts down. This is usually related to overclocking and/or overly aggressive memory timings. Back down on these and this error should vanish.

še en replay: In general, the Gromacs core uses SSE instructions (that very few applications exploit) and it is so highly optimized that it exceeds the stress tests typically used by overclockers. Even if your machine is not overclocked, some low priced RAM will tell your BIOS that it runs with a certain CAS setting yet it will throw an occasional error under the relentless activity of SIMD code.
Tako da....probaj s timingi

Tribes ZS

Njok, tudi meni je neki čudno delalo, ko sem prvič zamenjal nick, sem malo kasneje pogledal pa vidim da je bil čisto nek drug user ID brez imena samo številke. Potem se še enkrat zbrisal cfg (prvič sem ga samo editiral) in na novo vpisal pa je šlo. Ko se zdaj spet zamenjal nazaj sem spet kar zbrisal cfg in dela brez težav.

Meni je reboot pomagal. Drugace masina ni moja, tako da so vse nastavitve na default. Upam, da se napaka ne bo vec ponavljala.

Captain, midva mava pa kar drag. :D

Aja, pa se cestitke morphlingu za 100k, ali3nu in Jokerju pa za 10k.

Fold on!

GUFY ::

Čestitke Morf za doseženih 100000 pik.:D

Evo, počitnic je konec. Med počitnicam sm seveda dosegel cilj 400 pik na teden- k je moj komp delu skor skoz. Zdej je pa šola in bo produkcija padla (spet) na 100-200 pik na teden...:'( :'( Žal ne morm pomagat...

AJa, se pridružujem njok-u.:)

C_maniak ::

enako pri meni. zdle je šlo mal več, sam bo spet padlo zdej. dokler ne pride nov proc. sam ga še ni videt na obzorju. :D

čestitke, morph!:)

BaRtMaN ::

Pri meni pa pride kmalu novo ohišje, ki bo končno imelo urejeno prevetritev (zdaj samo vent v PSU), tako da bo procesor malo bolj tiktakal (oz kvikal po TribesManovo). :D
Upam na dobrih 500 pik na teden, da bom stalno zelen! :))

Zgodovina sprememb…

• spremenil: BaRtMaN ()

Thanks, najlepše je pa to morphling1 has NO Threats! :D :)

Fold on
««
64 / 86
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Slotech Folding Installer

Oddelek: Programska oprema
282587 (1919) rap3r
»

folding - WU - team