» »

Folding@Home Slo-Tech team

Folding@Home Slo-Tech team

««
39 / 86
»»

steiner ::

tud jaz imam zeleno pred očmi :(

morphling1 ::

Jep zeleno je še, saj sem rekel drug teden, zdaj je še par sunkov potem bo pa konstanta :D
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

zile ::

Yah, bilo pa prošlo. Beli je mogu mašine ugasnt :D .

rfmw ::

ne morm verjet...:D :D :D

par postov višje je magic1 omenjal, da je ZELO priporočljivo dodati -forceasm in sem šel pač probat, če bo res kaj hitreje foldalo.

in glej ga hudiča>:D >:D >:D , prej mi je en procent WU-ja računal 22 min, zdej pa 8.5 min8-O 8-O 8-O

ker sem praktično nov član ekipe, nisem šel brat starih postov, kjer se je menda to omenjalo. bilo bi pa pametno, da sedaj, ko se število novih članov hitro povečuje, seniorji ekipe 10824 take stvari malo bolj povdarjajo.....

rozico sem prebral počez in tam ta reč ni posebej povdarjena. mogoče sem pa slep>:D

zdej ne zaganjam več "FAH3Console.exe" ampak "FAH3Console.exe -forceasm"
Legendary 8RDA+ (reCAPed ;), XP1700+ 2108 @ 1.84 V, SLK900A AS3 @ 2500 rpm
1,5GB Samsung DDR333+Geil DDR400+SuperTalent DDR400 @ DC 200 MHz @ 6-3-3-2.5

CaqKa ::

to da je prej frejm tak dolgo izračunavalo kasneje pa manj, je irrelevantno ker ne gre za isti frejm... tudi časi računanja za različne frejme se razlikujejo.

Tody ::

Yes you must be blinde :D
Mah ne sam dobr je da inštaliraš firedeamon da ti ni treba vsakič ročno zažigat in skrebet za folding Navodila so TUKAJ !

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: Gandalfar ()

njok ::

Tisti, ki uporabljate UDMonitor, med privzete parametre dodajte -pause. Tako lahko izkoristite še tistih 10 sekund, ko procesor idla, preden program zazna, da je paket končan. :D

um mene pa zanima zakaj sta dva različna "sistema" obdelovanja. oziroma zakaj naj bi za tinkerja (advmethods) dobil več točk ? Ker jest laufam na enem brez tega parametra in rabi 45minut za en frame (p 700 ).

njok: dober boost ni kej :D

Magic1 ::

Kaj ko bi novo temo odpl, ta je že tolk razvlečena, da rabiš cel teden da dobiš ven vse podatke. Tist ki bi jo odprl naj napiše vse podatke, kaj, s čim kako, fore... Naprimer jaz sem rabil cel teden da sem uštimal da mi dela folding optimalno. Tm na rožici je že napisan vendar bol tko.
Rody: tm piše če imaš stalno povezavo, to mene že direkt odbije.

Dr_M ::

CaqKa: dej zdej si ze mal zabluzil.:) res da se casi melenkost razlikujejo, ampak ne za tok casa, ampak kvecjemu za minuto al pa 2, tut odvisn kok comp uporabljas. jest sm tut to probu in se je cas za frame drasticno zmanjsal.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

pa tudi ne za tolko... če pa se je ob uporabi tega switcha tolko spremenil potem pa je tale klient res čist bedn.

C_maniak ::

jap, ponavadi je razlika minuto, dve, max tri, včeri sm pa pridobil 10 min!!8-O 8-O 8-O iz 16., na 10... resno...

c3R4R ::

@Tody
Kater program uporabljaš za foldat??
Da še jst vključim tist super boost>:D >:D
Zaradi neurij imajo hrasti globje korenine.

pridobit iz 16 na 10 minut ni 10 minut ampak 6..
2 min k različno zahtevnim frameom pa 4 za switch. tole bi pa bilo realno ja.

ups, iz 16. na 6 sm mislu...
sej pravim, da ponavadi 2-3 min, ampak včeri je blo pa 10. min. ne ve sicer kak, ampak blo je al sm pa zobna miška jez...:))

Roadkill ::

No men je zdej začel delat.. ne vem zakaj, a sem vesel, da je tako. :)
Tko da mate še mojih 20-50 pik dnevno.

Yey 50k :) končno sem spet s polno brzino in sem malo zaustavil naval PaJo-ta na drugo mesto :)

Aja a firedeamona ne moreš prepričat, da bi laufal več kot en service. Na HT P4 sem hotel f@h spravit tja dve konzoli, pa mi je ratalo samo eno, za drugo mi pa reče da se več ne da. Še kak drug progie za to, poleg tiste metode opisane na amdfrogs ?

Fold on.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Lahko sam morš met full verzijo. S Shareware lahko samo 1 service instaliraš.

A maš ? :)

Jaka83 ::

edit by morphling1: thanks, sem že našel nekje drugje:D

Zgodovina sprememb…

BaRtMaN ::

FireDemon je pa ja freeware! Sej tako piše v About.

Kolikšna je pa minimalna hitrost procesorja, s katero je še smiselno foldat? Sem konzolo še na bratovem PII 350 instaliru in ne gre nikamor. Za 1 korak proteina z 400 koraki rabi 17min, meni pa naredi to od 2:50 - 3:15 min. Prej WU propade, preden bi pri njemu do konca naredilo. Beda :'(

AtaStrumf ::

Itak da na PII3500 nimaš kaj foldat. Jaz sem probal na Duronu900@7x133=931MHz in pravtako ni šlo nikamor kar me je precej šokiralo, a baje je to tako :\. Pol sem mu pustu da je en WU naredu, pol sem ga pa skenslal ker to nima smisla. Meni na Bartonu pri 2,15 GHz (195 FSB-ja) porabi za en frejm od 400 cca 2,4 minute (izračunano na povprečje 30 frejmov).

Škoda da se ne da takim klumpastim računalnikom dodeljevat kakih paketkov za par točk. Bolje išta nego ništa :D .

Wad@ ::

lahko kdo opiše kako vključim '-forceasm', ki naj bi bil tako priporočljiv.
Potrebujem kakšno posebno konzolo? Pa zakaj je toliko boljša tekstovna različica konzole gleda na grafično? Saj delajo enako hitro(vsaj meni)?

v emIII (če ga nimaš, si ga dobi-electron microscope) daj pod options, pa pri "use exta launch commands" vpiši še "-forceasm", pa bo.
grafični klient nej bi delal ful počasnej. ne vem, če je res al ne, kr sm dal text verzije, kkr so pač svetovali.

tx-z ::

dons smo mel informatiko v šoli pa majo računalnike tok vse zaščitene da ne morš nbenga programa zagnat..damn :(
tx-z

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: tx-z ()

hm, jutri bi se lah lotu tega, ja...:|
bo treba...

Evo, sm najdu še ena navodila glede tistga forceasma>:D... TUKAJ

Hm... Tale EM3 je pa kr problem nastavt, ali pač?:\

Zgodovina sprememb…

• spremenil: c3R4R ()

roCkY ::

Naloži si beta konzolo nato naredi .bat datoteko jo postavi v "start up" in to je to. Brez najmanjših komplikacij od sredine marca.

v .bat pa vpiši le tole spodaj. Seveda je "C" particija na kteri imaš konzolo in "fah dir" imenik v katerem je, če je slučajno kdo še čist frišen pri uporabi računalnika.

C:\fah dir\FAH3.25-Console-beta.exe -advmethods -forceasm

Mene ne moti, če je en program več prikazan kot aktiven. Sicer tudi z dodatki za skrivanje konzole večina nima težav nekateri pa kar nekaj. Načeloma bolj enostavne stvari delujejo bolje, ker je manj možnosti komplikacij. Tega se držijo tudi avtorji F@H, kar lahko preberete na uradnem forumu in zato tudi kot je razumeti še zlepa ne bo kakšenga "načičkanga klienta" z 101 funkcijo.

TINKER algoritmom je pod grafičnim klientom za cca. 25 % počasnejši. Za GROMACS ne vem, ker nisem probal. Se pač procesor veliko časa ubada z risanjem proteina namesto z njegovim zvijanjem!!

Zamenjava grafičnega klienta z konzolo OBVEZNA če kdo slučajno še ni zamenjal oz. je začel foldat v zadnjih dneh in se še razgleduje.

Ko primerjate hitrost obdelave paketa se morate zavedat da "frejmi" znotraj istga paketa niso enako zahtevni in od tod nekateri dobite nenormalno velike razlike, ko vklopite SSE.

Firedeamon je že lahko freewarel, samo šele Firedeamon Pro ti omogoča neomejeno število programov laufanih kot service, zadeva mi že dela kot je treba in od danes naprej, mam še eno mašinco zraven :)

Fold on

EjTi ::

En predlog (tega sam nisem probou, ker nima HT):
- posnameš Srvany (link je kle nekje na tem postu)
- narediš dir. FAH1 in FAH2 v oba posnameš po eno kopijo FAH in po eno kopijo Srvany
- s Srvany inštaliraš service (enega FAH1 enega FAH2 - ne sme bit isti ime) - vsak service kaže na drug srvany.exe (v drugem direktoriju) - dodaš še "-service -forceasm"
- FAH1 daš na ID1 (al kaj je že k zbereš če maš več procesorjev), FAH2 pa na ID2

Pomoje bi mogl delat .. jest nimam HT, tko da ne morem sprobat.

Lahko ti napišem .reg file pa sprobaš.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: EjTi ()

Wad@ ::

Še eno neumno vprašanje..ko imaš EM vključen potrebuješ vžgano tudi konzolo ali dela samo(če klikneš show em window kaže kot da dela samo-tudi brez konzole).
Kako zelo se motim?

EM3 je samo monitor in sam po sebi ne dela nič, konzola mora seveda laufat. EM3 ti pomaga recimo skriti konzolo samo zato je boljši FireDaemon, potem imaš pa EM3 res samo še za kontrolo napredka.

zakaj je firedeamon tuk boljši?

Fire deamon ti skrije zadevo in to je to ne ubada se z kalkulacijo točk ne ubada se z časom ki ga boš porabil za protein in sigurno se ne ubada z izrisavanjem proteinov. To vse pa dela elektronski mikroskop če ti je zadosti wuinfo kjer vidiš kdaj je protein bil začet in koliko % je trenutno in fahlog kjer vidiš koliko časa ti dela en korak potem naložiš demona in pozabiš na folding če maš večno povezavo v net.Aja zadeva se ne sesuva nikjer in nikoli (noh ja pod XP pod 98 so bile velike težave :) sam so bile tako z demonom kot brez :))

TribesMan ::

Men je UD_monitor še najbl kul, je simpl, skrije konzolo, ne izrisuje ničesar. Najbl priročna funkcija pa je da lahko drži par WU v zalogi v primeru da nimaš povezave na net stalne povezave, kot jaz tako enkrat zvečer ko grem na net oddam in sprejmem nove pakete, pol pa pustim zadevo pri miru.
Če maš pa ADSL al pa kabl pol pa je EM tud kul, pač izklopiš izrisovanje, pa še dva klienta lahko poganja na enkrat (v primeru da maš HT P4)

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

Mamo enga novga člana ki folda ko norc. Sej ga ne bi opazu sam me je prehitu po levi in desni na statistiki v parih dneh. Drgač ima nick dux. Ima pa okoli 10 mašin ki delajo zanj. Lepo!

Fold on!

LP

TribesMan

mah, men ni nikoli uspelo cache-at več paketkov pr UDMon....:| EMIII je čist kul zdej :).

who's dux??

BaRtMaN ::

Mene pa zanima kater je po vašem najboljši monitoring tool za folding. Trenutno uporabljam KDFold, pa se mi zdi rahlo napihnjen z vsemi tistimi zavihki. Rabil bi nekaj majhnega. da bi videl procent obdelave celotnega WUja in trenutnega koraka...

Dux where are you?? :D

@TribesMan
Naju je že zdavnaj prehitel... Mene pa sploh k mam sam en orenk proc;(

dux ::

Hiding in the north.. lower temperatures - more overclock :D :D

crilin15 mene je prehitel dones okoli poldne. Tako da ne vem kdaj je bil ta zdavnaj zate?

dux kiro firmo si pa ti okupiral, predvidevam da gre za neke mašine v smislu P4 do 2GHz. Se bom mogu še jest mal razširiti.

LP

TribesMan

upirna ::

A kdo ve, kako naštimat folding za vse uporabnike? Jaz bi v šoli namestil folding, sam mam ta problem, da dela samo, kadar sem prijavljen. ;(

Jaka83 ::

Moraš ga namestit kot SERVICE, ker takrat dela tudi če nisi prijavljen. Samo problem je, ker morajo bit NTji ali XPji (eno in isto).

upirna ::

ja sej so - windows 2000 :)) Kako pa narediš, da je nameščen kot service?

ELan_Belisarius ::

@TribesMan: ja ja, sirit sirit...jaz se vedno cakam na konkurenco, da se bom zacel malo truditi in nabirat proce, rezerve je se precej, izzivov pa zmanjkuje...za kratkorocni cilj sem si zadal imeti 2x vec pik kot Morph, potem pa toliko pik, kot 2, 3 in 4ti skupaj :D
Naprej bomo pa vidli...

@ELan_Belisarius
A lohk ene par procov okužiš s F@H pod mojim imenom??:\ Jst nimam nikjer na razpolago frej proce...:'( :'( :'(

@TribesMan
Jah, prehitel me je dux za šalo... Z enim samim procem se ne moram kosat z vami...8-O

njok ::

Še enkrat, service deluje tudi pod Win98/ME. Sem opisal par strani nazaj.

> A lohk ene par procov okužiš s F@H pod mojim imenom?

LOL :D :D :D
««
39 / 86
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Slotech Folding Installer

Oddelek: Programska oprema
282590 (1922) rap3r
»