» »

Expereka - recenzcija omrežja spletnih skupnosti

Expereka - recenzcija omrežja spletnih skupnosti

janezex ::

Expereko ( www.expereka.com ) - omrežje spletnih skupnosti, ki temeljijo na ugledu svojih uporabnikov – si ustvarjalci predstavljamo kot vez med forumi in družbenimi omrežji.

Ker smo šele februarja splavili javno verzijo, je vsebin še malo, a nas vseeno zanima vaše mnenje o strani. Pripravljeni smo seveda predvsem na konstruktivne graje – iz katerih bomo poskušali narediti stran boljšo – bomo pa veseli tudi kakšne pohvale. :) Najbolj nas zanimajo vaša mnenja o:

- preglednosti, obliki in barvi,
- uporabnosti,
- intuitivnosti uporabe,
- hitrosti delovanja.

Zelo nam bo tudi koristilo, če se na stran prijavite in po njej malo poklikate tudi kot registrirani uporabnik, ker neregistrirani uporabniki nekaterih pomembnih funkcionalnosti ne morejo uporabljati.

In vnaprej hvala za trud in mnenja!


PS: Nekatere skupnosti, ki imajo Expereko že vključeno: tekmovalen.expereka.si, politika.expereka.si, s.expereka.si, lepota.expereka.si, mesarska.stanovalec.si.

popster ::

zgleda da ravno nekaj popravljate, ker ne dela..

janezex ::

Hm...v bistvu ne. Deluje pa res le z zadnjimi verzijami brskalnikov...najbolje s Chromom ali Firefoxom...tako da če imaš kakšno staro verzijo IE-ja, je lahko to težava.

HardFu ::

Porabil 3 sekunde na strani, zaprl tab, ker pojma nimam za kaj se gre, opazil nekaj genericnih slikic, nisem bil navdusen, to je to. Prvi vtis je bil da ste namestili nek CMS in gor dali nek template in to "prodajate".
http://codeable.io

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: HardFu ()

janezex ::

V bistvu sta tako CMS kot template daleč od resnice. Vse kar vidiš, je nakucano in narisano doma.

Me pa res skrbi, če praviš, da nisi razumel, za kaj gre... :S Se res ne vidi, da je osnova forum?

Tody ::

Janez poleg čudne domene, ki je težko zapomljiva, tudi noben ne ve kam kliknit. Če klikneš na sliko (nekako naravna izbira I guess) dobiš novo okno, ki je odprto na fullscreen kjer piše OGLAS. Kaj naj človek drugega naredi kot da zapre to? Stran vsebuje polno raznih ikon ki jih noben prej ni videl, z zelo malo teksta in se ne ve a so okras imajo funkcionalnost? Te čaka virus zadaj?

boro10 ::

Se pridružujem zgornjim trem mnenjem. Potrudil sem se prebrati opis/predstavitev na vrhu, pa še vedno ne vem za kaj se gre. Odprl eno stran, gledal ko tele. Zaprl

Pa nisem neumen
Pozdrav

Vzdevek ::

Tudi jaz sem podobnega mnenja. Stran se mi ne zdi dovolj pregledna, niti na njej nisem dovolj hitro ugotovil za kaj se gre.

Kot je zapisano v zgornjem komentarju, če ne boš naredil dobrega vtisa bo stran vsak zaprl po 5 sekundah.
Definitivno poskušaš izdelati nekaj zanimivega, novega v Sloveniji zato se moraš zavedati, da zadeve uporabnik ne pozna zato mu jo moraš dobro predstavit.
Po mojem mnenju bi prva stran morala biti preprosta, kjer zveš zakaj se gre mogoče kak video, slika ali animacija. Malo me je zamotila navigacija po mojem osebnem mnenju ni dovolj pregledna, ta popup text na linku ni dovolj.

Vse je moje osebno mnenje drugače zadeva je zamišljena odlično in resnično upam, da vam uspe. Vendar bo še potrebno veliko dela.

janezex ::

Tody, Expereka pride od besed Experience in Heureka. Torej našel sem izkušnjo. Prazno oglasno mesto gre vsekakor ven - to nam je nekako ušlo... :S Na vseh ikonah pa se on hoover izpiše njihova funkcionalnost oz. kaj klik naredi.

Jemecb, osnova je forum, dodane so funkcionalnosti družabnih strani...torej uporabniki in njihovi profili, sledenje, prijateljevanje, organizacije, skupine, sporočila, ... Težko ti kaj več pomagam, dokler ne vem, katero stran si odprl. Imaš pa prav - zadeva je oblikovno nekoliko drugačna od ostalih strani (recimo forumov), tudi zato, ker uporabljamo ikone namesto tekstov...a računamo, da se uporabnik s časoma na te ikone navadi. Če se ne bo, jih bomo zamenjali s tekstom.

Vzdevek - najprej hvala za vzpodbudne besede! :) In ves čas imamo uporabnika v mislih in poenostavitve, a do zdaj smo prišli do tega, kar se vidi. :) Neke sorte predstavitveni video dobiš, če klikneš na ikono Expereka čisto zgoraj desno, nekaj videov pomoči smo dali tudi na youtube, pripravljamo pa tudi okna pomoči za pravzaprav skoraj vsako stran, na kateri se bo uporabnik nahajal.

Upam, da se boste vsi trije vsake toliko časa spet kaj "oglasili pri nas" in pogledali, če gre napredek v pravo smer. Vaša mnenja so konstruktivna in koristna, za kar se vam še 1x zahvaljujem.

boro10 ::

Jemecb, osnova je forum, dodane so funkcionalnosti družabnih strani...torej uporabniki in njihovi profili, sledenje, prijateljevanje, organizacije, skupine, sporočila, ... Težko ti kaj več pomagam, dokler ne vem, katero stran si odprl. Imaš pa prav - zadeva je oblikovno nekoliko drugačna od ostalih strani (recimo forumov), tudi zato, ker uporabljamo ikone namesto tekstov...a računamo, da se uporabnik s časoma na te ikone navadi. Če se ne bo, jih bomo zamenjali s tekstom.


Odprl sem stran freelancer. in še nekaj, ker sem mislil da bo tam kaj zanimivega. Pa oprosti, nisem mislil biti žaljiv ali grob, samo res predolgo traja da bi ugotovil zakaj mi bi stran koristila.

osnova je forum,..... torej uporabniki in njihovi profili, sledenje, prijateljevanje, organizacije, skupine, sporočila


Vidiš, sedaj vem za kaj se gre - ustvari stran tako da bo iz nje razvidno to kar si sedaj meni povedal.
Navigacijo strani bom že lahko naštudiral, ne vem pa če je pri vas najboljša, ampak lahko se motim, ker še ni vsebin.
Pozdrav

janezex ::

Nene...sploh nisi bil žaljiv ne grob...in ja, na Freelancer pa res še nič nimamo...največ je na npr. politika.expereka.si, ker so pač taki časi :). No, seveda je največ na centralni Expereki (www.expereka.com), kjer je pravzaprav vse, kar je javnega, a tam si mora uporabnik narediti kak filter, da malo prečeše vsebino (filtre lahko tudi drag&dropneš k svojim tudi iz obstoječih organizacij, a to je že za naprednega uporabnika III :) ).

Morda je najlažje za zdaj, ko še ni veliko vsebin, dostopati kar prek centralne Expereke, preden se naučiš delati filtre pa predlagam, da greš pri centralni Expereki na seznam organizacij in klikneš na ikono 'Pojdi k tej skupnosti' pri organizaciji, ki se ti zdi zanimiva. Tam so vsebine filtrirane glede na tematiko organizacije (občasno je treba 2x klikniti na home ikono, da filter res 'zagrabi').


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Firefox Lightbeam (+ uBlock Origin) - sledenje (+ blokada) trackerjev

Oddelek: Omrežja in internet
132115 (1683) Ales
»

Mešetar.com [razvojno-beta testiranje] (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
24738218 (24001) opeter
»

Nova funkcionalnost na Slo-Techu: socialna omrežja (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Obvestila
15732832 (25769) CaqKa
»

Stari Slo-Tech se ukinja (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Slo-Tech
29016855 (11134) Tody
»

Windows 7 (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
8310329 (1436) buneech

Več podobnih tem