» »

Slovenija - moralno dno Evrope?

Slovenija - moralno dno Evrope?

«
1
2

Nikec3 ::

V zadnjem letu, predvsem pa v zadnjih nekaj mesecih, vedno bolj opažam, da smo Slovenci moralno dno Evrope. Gledano na vseh področjih, od politične kulture, do retorike, kršenja zakonov itd. Vsak drugi Slovenec je črnograditelj, delavec na črno, utajevalec davkov... Precej prepričan sem, da niso taki samo politiki, temveč so le ti odlično ogledalo Slovenske družbe.

Ob vsem tem sem sam pri sebi globoko razočaran, in v bližnji prihodnosti ne vidim izboljšanja. Kaj menite ostali?
@WarpedOne o Elonu Musku:
"ST inteligenca serijskemu izdelovalcu "čudežev" očita pomanjkanje inteligence"

IQ42 ::

Da je tak cel svet. Morda z izjemo par protestantskih drzav na severu evrope.

Problem je v katolicizmu. Gresim, se grem izpovedat, vse je OK.

Pa je res?

OK.d ::

narod se hitro uči od politikov;)
LPOK.d

Looooooka ::

Crne gradnje imajo povsod.
Mi smo mogoce posebni v tem, da jih ima pri nas folk, ki si lahko privosci vse papirje in da lovimo tiste "reveze", ki si jih pac ne morejo :)
V drugih drzavah majo mafijci z vladnimi povezavami vsaj toliko pameti, da si zrihtajo vse papirje. Pri nas pa cakajo, da jih novinarji ulovijo s spuscenimi hlacami.

IQ42 ::

Napaka. Mi smo vsi politiki.

Matako ::

OK.d je izjavil:

narod se hitro uči od politikov;)



Ker politiki so iz drugega planeta.

To so sosedje, sošolci...

To smo mi. Vse je to ista genska zaloga.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

OK.d ::

ja ja sami poštenjakarji in zakaj bi bil jaz črna ovca
LPOK.d

TESKAn ::

IQ42 je izjavil:

Da je tak cel svet. Morda z izjemo par protestantskih drzav na severu evrope.

Problem je v katolicizmu. Gresim, se grem izpovedat, vse je OK.

Pa je res?

Je tudi kontra teorija, po kateri je manj verjetnosti, da narediš nekaj narobe, če si trenutno "čist" - v smislu lažje je naredit novo barabijo, če jih imaš že deset za sabo, težje pa, če si dobil "odvezo".
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Nikec3 ::

OK.d je izjavil:

narod se hitro uči od politikov;)

Politiki izhajajo iz naroda in ne obratno. In ne, ni celotna Evropa takšna.
@WarpedOne o Elonu Musku:
"ST inteligenca serijskemu izdelovalcu "čudežev" očita pomanjkanje inteligence"

Looooooka ::

ja ja sami poštenjakarji in zakaj bi bil jaz črna ovca

Lazje je pizditi ce nimas masla na glavi :)
Seveda je po drugi strani lazje okoli hoditi z maslom na glavi ce te doma caka vikend z bazenom...

Matako ::

Glede črnih gradenj. Ali je dežela črnograditeljska se da dobesedno iz aviona razbrati po poselitvi.

Dežele z bolj.. ehm svobodnim načinom pozidave (beri: kot da bi s šibrovko ustrelil) so pogosto iste dežele, ki imajo veliko črnih gradenj. To je empirično pravilo, vendar deluje.

Deluje zato, ker strnjena gradnja je tipično legalna (pozabite slume in favele za trenutek). Ni razloga, da ne bi bila. Še posebno, če zanjo stoji dobro staro zoniranje. Kdor je igral Sim City pozna koncept. V bistvu je večina črnih gradenj posledica želje iti se lasten urbanizem v prostem slogu. Sam sem se že kot otrok čudil slovenski želji imeti hišo v neokrnjeni naravi... ker kako za vraga to narediš brez paradoksa?

Samo to je le paradoks. Daljnovodi, vodovod in asfalt do teh "manjših zaselkov"... to je pa absurd. In mogoče razlog zakaj dobesedno več kot pol Deželice serje v greznice (nekje se razpršena infrastruktura vseeno neha).

Legalni sistem pozidave enostavno ni kompatibilen s to sceno. Saj ga ne moreš planirati!
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

darkolord ::

Vsak drugi Slovenec je črnograditelj, delavec na črno, utajevalec davkov...
Vsak vidi tisto, kar želi videti.

V drugih državah ni nič kaj dosti drugače, praktično v vseh kazalnikih razvitosti (in podobnih) smo zelo pri vrhu, obnašamo pa se (seveda interno; ko razlagamo tujcem smo takoj najboljši) tako, kot da je tukaj precej slabše kot v Somaliji.

Ikspe ::

Če bi se napake začele kaznovat potem bi bilo drugače.

Bananovec ::

A ni Slovenija najuspešnejša, kar se tiče pobiranja davkov?
Its only copying if samsung does it. And unless we patent this in 5 years,
this is the shittest tech ever ... and we'll sue you.
Regards, Apple

ABX ::

Si ti kdaj stopil ven iz Slovenije da nas lahko suvereno oceniš kot dno Evrope?
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

RejZoR ::

Pusti jih, itaq je zdej trend, da folk na veliko pljuva po lastnem narodu...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

flipflop ::

Ogromno so takemu mnenju prispevali mediji s svojimi udarnimi novicami. Stil recimo oddaje svet že malo spominja na kakšno severnokorejsko poročanje. Pri poročilih pa ne znajo drugega kot 3/4 časa o politiki razpredat. Potem pa še izigravanje zakonodaje nekaterih. Zraven pa še tako depresivno vreme kot je zadnje čase...

Invictus ::

ABX je izjavil:

Si ti kdaj stopil ven iz Slovenije da nas lahko suvereno oceniš kot dno Evrope?

Mislim da tukaj veliko ljudi ni videlo veliko sveta, sploh pa ne da bi kaj delalo zunaj.

Iti na dopust ali delo je malo drugače.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

34054 ::

Svet, na kanalu A, se mi zdi da bi lahko bil navdihnil za tole objavo. Moji starša sta že čisto paranoična in depresivna zaradi te oddaje.

Stvari niso tako slabe, predvsem je vprašanje tebe. Ne smeš videti samo ovir in temnih plati. Nikjer ni popolno, mogoče v tujini določenih težav ki jih imaš Slovenija ni, so pa zato drugi problemi. Govorim o dobro razvitih državah, ker o slabše razvitih boljše da sploh ne debatiramo!

Slovenija je čisto v redu država, Slovenci s(m)o kar prijazni in ustrežljivi, smo inteligentni, imamo nizko stopnjo kriminala in standard (bodimo si odkriti no!) ni slab. Seveda bi lahko bilo boljše, ampak, z (tipičnim) jamranjem boljše ne bo. Ravno nasprotno, potrebno se bo skoncentrirati na dobre stvari. Večina Slovencev je preveč nesamozavestnih in črnogledih (zato tudi tako visoka stopnja samomorilnosti). Bodimo malo bolj ponosni na to kar imamo no, malo bolj optimistični.

Če pa se ti res zdi vse tako črno pa odpeketaj v nekam tujino in poskusi tam.

Magic1 ::

Niti primblišno ni tako hudo, folk samo vidi kar hoče. Vse kar bi pri nas rabili, je eno fajn sodstvo, ki bi red naredilo. Kaznovat vse konkretno, glede na velikost kazivega dejanja(v % premoženja/dohodka) in bi se hitro red naredil.
A kaj ko je pri nekaterih visoko postavljenih interes, da do tega ne pride. Krasti je najdonosnejši biznis.
Magic

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Magic1 ()

Mipe ::

Očitno še niste bili v Italiji ne Franciji...

Oldi ::

Stanje je hudo, sploh ker dna še ni na vidiku, je pa ta bedna oddaja in Slo novinarji krivi za večino dreka, ki ga moramo žreti.
Sicer pa kaj drugega pričakovati od naroda, ki ima take pisatelje http://www.pogledi.si/druzba/iz-pen-izs... Da so taki verniki tega vojnega dobičkarja, ki nas je med osamosvojitvijo večkrat spravil tik pred splošni napad JLA na Slovenijo, v Bosni podaljšal granatiranje Sarajeva...
Za njim žaluje celo tržaški Pahor, torej njegov navionalistični izpad ob razmejitvijo s Hrvaško ni bil spodrslaj. Pa tako smo se čudili Srbskim pisateljem.

Zheegec ::

Eno je kršenje zakonov in podobnega, kjer nismo nujno na dnu. Težko reči. Bolj je problem, da je tipičen slovenec zamorjen, negativen in jezen na cel svet. Kar me naredi pošteno jeznega! jebemo!
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Looooooka ::

Mogoce smo pa pac samo majhni in imamo procentualno gledano enako veliko kretenov kot druge drzave.
Tam si pac morajo deliti medijski prostor in potem ni vsaka bedarija tako senzacionalna kot pri nas.
Pri nas pac Jurcek proda sef in se o tem govori 2 tedna...vsak dan...na vseh kanalih in v vseh casopisih.
Hvala bogu vsaj nimamo(no ali pa vsaj ne vemo za njih) nekih velikih vojnih dobickarjev. V Srbiji je ogromno vsi bivsih poveljnikov in trgov danes v vlogi veleposestnikov in so lastniki ne samo blokov ampak celih naselij. Grajeno je pa tako, da bogve ce zdrzi potres. Da o lokalih in nocnih klubih sploh ne govorimo.
Pri nas so kaj...en lokal v centru povezali z mafijo?...Dol se za vsakega tretjega ve cigav je in kako so prisli do njega :)
Pa problem je to, da si lahko velike gradbince prestel na prste ene roke. Ce so bili stirje goljufi se je o poznalo po celi drzavi.
Premajhna razprsenost barab.
Svet na Kanalu A in ostali panika-makerji so pa sploh glavni razlog za negativne obcutke drzavljanov. Mislim, da zaradi njihovih objav niti ni nekega velika povecanja resenih primerov, sam mal bolj nam gre folk na zivce.
Ce bi ukinili poptv in kanal a bi se pomojem splosno zadovoljstvo v drzavi cez noc dvignilo.

Zgodovina sprememb…

darkolord ::

Ja sej za tole krizo je znano da so jo v glavnem povzročili mediji in panika, ki so jo ustvarili - takoj ko so napisali na veliko "KRIZA!", so ljudje nehali kupovati nepremičnine in avtomobile, kar se je čez noč poznalo pri milijonih delovnih mest. Če bi namesto tega pisali "ALL IS WELL!" ...

Mipe ::

Ti to resno? Mediji, ki so razpihovali paniko, so krivi za krivo, ne banke, ki so na veliko posojale na "lepe oči" niti neplačilna disciplina?

Bellatrix ::

Mipe je izjavil:

Ti to resno? Mediji, ki so razpihovali paniko, so krivi za krivo, ne banke, ki so na veliko posojale na "lepe oči" niti neplačilna disciplina?


Zagotovo so krizo ekstremno poglobili ravno mediji. Poglej samo v kakšni meri vpliva na borze objava neke X novice v medijih, kaj šele konstanto večletno ponavljanje da je kriza.
People are quick to judge and slow to correct themselves.

Zgodovina sprememb…

Okapi ::

In potem dejansko ljudje mislijo, da smo dno Evropo. Bi se morali enkrat sprehoditi po kakšnem predmestju v Neaplju in bi videli zahodno dno. Vzhodno pa recimo v Romuniji. Korupcija je v Italiji sigurno precej hujša kot pri nas, davčna nedisciplina prav tako. Svoje težave imajo tudi drugod. Na Norveškem je norec v par urah pobil 77 ljudi. Toliko je pri nas umorov v treh letih! Islandija je pred par leti bankrotirala. Toliko o severnjakih. V Španiji je brezposelnost med mladimi okoli 50%! Prav povsod se najdejo slabe plati in Slovenije prav po ničemer ni med slabšimi. Razen morda po pomanjkanju narodnega ponosa - tu pa imamo menda res probleme.;((

O.

darkolord ::

Mediji, ki so razpihovali paniko, so krivi za krivo, ne banke, ki so na veliko posojale na "lepe oči" niti neplačilna disciplina?
Mediji so "krivi", da je bil to prosti pad namesto kontroliran spust. Do tega bi sicer prej ali slej prišlo, ampak bi se dalo rešiti na precej boljši način. Medijem je pač enostavno vseeno, kakšno škodo povzročajo s svojim pisanjem, samo da se jih bere/gleda/posluša.

primer: če ne bi zaradi medijev bilo takšne panike, bi stanovanja v Celovški dvorih šla za med, Hilda bi se omastila, plačala delavce in nekaj kredita, vzela nov kredit in stvari bi se ponovila, tako kot se je že nekajkrat prej.

Iz krize bomo izšli edino takrat, ko bodo ljudje začeli bolj zapravljati; dokler se zaradi medijskega strašenja oklepajo svojega denarja, bo samo slabše.

Zgodovina sprememb…

zee ::

Iz krize bomo izšli edino takrat, ko bodo ljudje začeli bolj zapravljati; dokler se zaradi medijskega strašenja oklepajo svojega denarja, bo samo slabše.


Nagradno vprasanje: Kako bos zapravljal, ce zivotaris iz meseca v meseca in zivis iz rok v usta? Je medijsko strasenje to, da delavec dobi placo z nekajtedensko zamudo ali pa sploh ne? Da na lastni kozi (denarnici) obcuti, kako se stvari (hrana, elektrika, goriva, ...) drazijo, medtem ko njegova placa ostaja ista? Je to tudi medijsko zastrasevanje?
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Oldi ::

Poglejte primer Golobič, pa saj on je hujši kot Čak Noris, kužen da bogpomagaj, vpliven da res ni. In kaj je narobe naredil, on in zares, kar jaz vem so bili samo neresnični očitki o kreditu Ultri in vprašanje finančnega tabloida o delnicah oz. premoženju, kjer je bojda namenoma zamolčal to (delež v nedelničarski družbi ali nekaj takega, torej ni šlo za tržno ugotovljivo premoženje), kar ga niso vprašali, je pa to prijavil komisiji. In to je ne vem kakšen greh. Po moje gre za kolektivno norost, ki jo vzpodbujajo mediji, Jajo je še kar žrtev, tudi ob poročilu KPK, Golobič pa kriminalc, pisatelji pa še kar o narodnem junaku Jajotu, ki je poglavitni razlog za tako bedno novinarstvo. On je sesul že takrat precej bedno RTV.
Pa poglejte Isajloviča, on je bil v Pahorčetovi vladi zadolžen za reševanje podjetij, to, kar bi morali delat in česar so se lotili te dni, pa so ga Janša in mediji odžagali, zakaj, ker je bil kot sposoben človek "vpoklican" v državno varnost zaradi sranja, ki se je pripravljalo v Jugi. Ampak ne, treba ga je bilo sesuti, nihče ni stopil v njegov bran razen financministra. Zaslužimo si vse tole, dokler ne bodo Jajo in izbrisevalci krivi, Golobič in Zares pa na povsem drugem koncu spektra.
Poglejmo črne gradnje, grem stavit, da bi šli akr rušiti, če ne bi bil novi minister človek z glavo, sicer je pa nevarno, da ga zrušijo ob prvi priliki, ker bo legalizirana kaka gradnja od človeka, ki bo poznal Golobiča. Koliko črnih graden je treba porušiti, je res treba rušiti Türkovo sušilnico, morda, če kazi in je na prvovrstni kmetijski zemlji ampak vsaj drugo ni. Zakaj mu ne bi zaračunali vse komunalne in ostale dajatve, kot jih plačajo pošteni, nato pa še ene 50 jurjev kazni in 50 za kazenje vidute in bi imela država na računu 150 jurjev več * tisoč podobnih + 10.000 manjših in imamo skoraj milijardo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Oldi ()

Invictus ::

Reči da je bila Križaničeva ekipa sposobna, je pa ultra trollanje ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Utk ::

darkolord je izjavil:

Ja sej za tole krizo je znano da so jo v glavnem povzročili mediji in panika, ki so jo ustvarili - takoj ko so napisali na veliko "KRIZA!", so ljudje nehali kupovati nepremičnine in avtomobile, kar se je čez noč poznalo pri milijonih delovnih mest. Če bi namesto tega pisali "ALL IS WELL!" ...

Janša je govoril ALL IS WELL pa ga danes v glavnem imajo zaradi tega za bedaka. Nikoli vam ni prav.
Drugač pa mislim, da mediji niso bli tako strašno pomembni. In ljudje niso kar nehali kupovat. Par procentni padec glede na rekordna leta ni konec sveta za vse, ampak samo za nekatere, ki so se preveč zapufali računajoč, da bo šlo iz dobrega na še boljše.

Magic1 ::

JJ je šel v tujino in tam na veliko razlagal, da smo total broke in s tem zrihtal, da smo in še dolgo bomo plačevali procent al dva višje obresti, ker smo na fuc*ed listi. Pri sposojenih miljardah je to na desetine miljonov evrov...
Magic

luli ::

Magic1 je izjavil:

JJ je šel v tujino in tam na veliko razlagal, da smo total broke in s tem zrihtal, da smo in še dolgo bomo plačevali procent al dva višje obresti, ker smo na fuc*ed listi. Pri sposojenih miljardah je to na desetine miljonov evrov...

Jaz pa včeraj nisem mogel prdnit, je za to tudi kriv JJ?

Zgodovina sprememb…

Invictus ::

Utk je izjavil:


Janša je govoril ALL IS WELL pa ga danes v glavnem imajo zaradi tega za bedaka.

Janša je hodil v tujino šinfat Slovenijo. Obresti so šle gor takoj za par desetink.

Če mene vprašaš, bi mu morali soditi za izdajo naroda. Pa tudi ostalim, levim politikom. Ko se gredo prepucavat med sabo v tujino. Tujci tega ne marajo. Domače zadeve je treba spucat doma.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

luli ::

Invictus je izjavil:

Utk je izjavil:


Janša je govoril ALL IS WELL pa ga danes v glavnem imajo zaradi tega za bedaka.

Janša je hodil v tujino šinfat Slovenijo. Obresti so šle gor takoj za par desetink.

Če mene vprašaš, bi mu morali soditi za izdajo naroda. Pa tudi ostalim, levim politikom. Ko se gredo prepucavat med sabo v tujino. Tujci tega ne marajo. Domače zadeve je treba spucat doma.


Seveda seveda. Ta grdi Janša. Še dobro, da imate sedaj Jankovičevi šiviljo. Stvari vam tečejo kot namazane vidim.

FlyingBee ::

welcome ... can you handle the truth?

Cervantes ::

luli je izjavil:


Jaz pa včeraj nisem mogel prdnit, je za to tudi kriv JJ?

Seveda je. Le da ti tega ne veš, pa četudi bi vedel, tega ne bi priznal.
>:D

Magic1 ::

luli je izjavil:

Invictus je izjavil:

Utk je izjavil:


Janša je govoril ALL IS WELL pa ga danes v glavnem imajo zaradi tega za bedaka.

Janša je hodil v tujino šinfat Slovenijo. Obresti so šle gor takoj za par desetink.

Če mene vprašaš, bi mu morali soditi za izdajo naroda. Pa tudi ostalim, levim politikom. Ko se gredo prepucavat med sabo v tujino. Tujci tega ne marajo. Domače zadeve je treba spucat doma.


Seveda seveda. Ta grdi Janša. Še dobro, da imate sedaj Jankovičevi šiviljo. Stvari vam tečejo kot namazane vidim.

Pa ti si retardiran, ti vidiš le JJ v stvku, tipičen fanatik. A ni človek napisal, da nima kdorkoli kaj za šimvat v tujini, ali desni ali levi. Zaenkrat se je le JJ na veliko poslužil tega. Vsakega bi bilo potreba poslat na sodišče, ki s pomembno funkcijo dela tako škodo.
To je tako kot da bi nujno rabil kredit, malo prej pa greš bankam razlagat, da si broke.
Magic

JohanP ::

Magic1 je izjavil:

JJ je šel v tujino in tam na veliko razlagal, da smo total broke in s tem zrihtal, da smo in še dolgo bomo plačevali procent al dva višje obresti, ker smo na fuc*ed listi. Pri sposojenih miljardah je to na desetine miljonov evrov...


Kje vas učijo take neumnosti?

Ključni element slovenske luknje imo sta Gaspari in Križanič ter ljudje okoli Gasparija - tudi grobar podjetij Isaljovič! Delovanje Gasparija (oziroma nesposobnost) lahko razdelimo v tri dele:
- financ minister več vlad v 90-ih
- guverner banke Slovenije v času 01-07, ko so banke podeljevale bajne kredite v gospodarstvo - Banka Slovenije ni v tistem času naredila nič, čeprav je bistvena za nadzor takega početja. Država (vlada) kot taka nima direktnih vzvodov, ki bi preprečevali kreditiranje podjetij in prebivalstva. Nadzor nad bankami vrši Banka Slovenije. In v času ko so se podeljevali krediti preko vseh meja BS sploh ni imela vzpostavljenih vzvodov kontrole. Obseg kreditiranja je bil nepoznan, Gaspari je tiščal glavo v pesek. Nasledil ga je Kranjec, ki je itak star preverjen kader BS. O sposobnostih raje ne bi.
- financ minister Križanič v času, ko se je Pahorjeva vlada ukvarjala predvsem sama s sabo (glejga zlomka - tudi ta vlada se zaenkrat ukvarja sama s sabo). Državo je v treh letih uspešno zakreditiral za več kot 10 milijard EUR.
Finančni kazalci Slovenije, ki sta jih je sproducirala Gaspari+Križanič, so skupaj prinesli višjo obrestno mero za zadolževanje Slovenije. Ne pozabimo - NLB si v tujini že nekaj časa ne more več sposojati denarja - zato dokapitalizacije. Podobno je z drugimi bankami (NKBM). Torej namesto njih si denar sposoja država Slovenija, ki pa jo je 3 leta takšnega početja pripeljalo do takšne obrestne mere, da je zadeva precej draga. Spomnim naj, da Pahorjeva vlada v treh letih "kupovanja socialnega miru" ni izvedla nobenih ukrepov, razen Svetlikovega zakona - pa ne mi reči da je dober.

In če hočemo, da je zadolževanje znosno je potrebno prikazat, da se s problemom ukvarjamo. Lani je obrestna mera padla nazaj v zeleno območje, ko je Jajotova vlada sprejela ukrepe v zvezi s slabo banko, holdingom in proračunskim primankljajem. Tuji trgi (od katerih smo zdaj popolnoma odvisni) so to nagradili z nižjo obrestno mero. Nažalost pa bi slaba banka razkrila ne samo kdo je tisti, ki je prejel kredite ampak tudi to, kdo so tisti skriti uradniki, ki so te kredite podeljevat. Jajovlada je padla, prišla je nova, ki ima očitno neko svojo skrito agendo in tujina je to zelo hitro nagradila z višanjem obrestne mere. Če trenutna vlada, ne bo hitro sproducirala programa in ga predstavila tujini, bomo čez dva meseca tenko piskali.
Bojim pa se da so bili vzvodi te vlade, ki je sestavljena iz ekipe, ki je v prvem obdobju Gasparijevega delovanja tvorila prvi in drugi nadzor v bankah (Bratoškova in Čufer), predvsem preprečitev vzpostavitve slabe banke, ki bi pripeljala do kazenske odgovornosti vplivnih posameznikov in razkritja omrežij, ki javnosti sploh niso znani.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: JohanP ()

Dr_M ::

Pa ti si retardiran, ti vidiš le JJ v stvku, tipičen fanatik.


No, sedaj se vidi, zakaj je Slovenija moralno dno.
Ampak se ni cisto na podnu, bomo pa zaradi takih kmalu tam.

Magic1 ::

JohanP: pa kdo pravi, da je samo JJ kriv za finančno krizo? On je samo na zelo neumen način na hitro stvari poslabšal s svojo taktiko ustrahovanja(uspešno delovalo le na tujce).
Drugače pa, če koga ne morem gledat, je to Križaniča. Kritičen moraš bit do vseh, ne tako kot nekateri ave ave JJ.
Magic

Vajenc ::

Nikec3 je izjavil:

V zadnjem letu, predvsem pa v zadnjih nekaj mesecih, vedno bolj opažam, da smo Slovenci moralno dno Evrope. Gledano na vseh področjih, od politične kulture, do retorike, kršenja zakonov itd. Vsak drugi Slovenec je črnograditelj, delavec na črno, utajevalec davkov... Precej prepričan sem, da niso taki samo politiki, temveč so le ti odlično ogledalo Slovenske družbe.

Da se zadnja leta odkriva črnograditelje med pomembneži je korak naprej po moralni-etični lestvici. Enako velja za zaporno obsojene gradbene barone ali poročilo PKK, ki hkrati bremeni levosredisnkega in desnosredinskega prvaka.

Slovenija leži na geografskem in kulturnem stičišču vzhoda, zahoda, juga in severa. Tako smo po politični kulturi in utaji davkov na boljšem kot Ukrajinci a hkrati na slabšem kot Norvežani.

Pri nas ne bi bilo treba, da smo v taki buli, kot smo. Največ so krive mednarodne finančne institucije, ki so nam nižale boniteto in dobro ime ter s tem zviševale obrestno mero kreditov, ko smo bili mi še ok, oni pa so zaradi zakuhane krize že potrebovali več denarja od ostanka zavarovanih kreditov. Sedaj nas nosijo toliko po zobeh, da vprašanje, če bomo sploh dobili kredit (aka prodali državne obveznice) oz. bodo obresti še bolj neugodne (popoln nesmisel, da se bolj revne obdavči več), čeprav smo še danes med manj zadolženimi evropskimi državami. Krivi so tudi mediji, ki povzemajo nastavljene panične vzklike svetovnih bankirjev. Nekaj pa je zagotovo tudi v naši mentaliteti, da hočemo "zastonj" zdravstvo in šolstvo hkrati pa bi se vsi radi izognili plačevanju davkov... Podobno se dogaja povsod po svetu, nekje je bolje kot pri nas, po večini sveta pa celo slabše. V nobenem primeru nismo moralno dno Evrope, kaj šele sveta.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

medenko ::

luli: ker konec SLO si, da se ti splače cjazit v Avstijo?

Oldi ::

Za cvsako vlado in za vsakega ministra se danes v Slo najdeta dve diametralni razlagi, kak cepec oziroma kak genialc je bil, vključno s Krancem in Klemenčičem, edino za Pahorja smo si precej enotni - da je zasral, a smo ga kljub temu postavili za simbolno prvega v državi. In če bomo vsako leto ali 2 menjavali vlade in strani gledanja, bomo vedno samo kurz menjavali, komaj se bo ladja obrnila, že bo druga komanda. In kdo je bil glavni podpihovalec teh diametralno ansprotnih gledanj, komu to koristi, čigava hrana je to - spet dvoje ansprotnih mnenj, Jajo in Kučko. Pa smo spet tam. Nismo sposobni nekega konstruktivnega pogleda kaj je Isajlovič hotel, kje je največji problem bank, obakrat gre za gradbeništvo in na tem področju ni nobena vlada naredila nič pametnega, prvo je rušil Jajo, v drugi pa eden najbolj priljubljenih politikov Žerjavič nič naredil. Pa smo spet tam, je bilo treba kaj narest ali pa samo počakat, da vse propade in vse strpat v arest. Krasno ane in potem bomo zagnali nov ciklus, štreka, tretja os, delal bo pa Strabak, ki je bil v hujšem dreku kot Primorje, pa ga je nesposobna Österajharska vlada s komunajzarskimi metodami rešila - ups, kaj pa pišem, oni so pa ja valjda naš svetel vzgled.

Beda vseh bed

bdoxx ::

Invictus je izjavil:

Reči da je bila Križaničeva ekipa sposobna, je pa ultra trollanje ...

a te boli? ;)

Zgodovina sprememb…

  • predlagalo izbris: Sale_One0 ()

JohanP ::

Magic1 je izjavil:

JohanP: pa kdo pravi, da je samo JJ kriv za finančno krizo? On je samo na zelo neumen način na hitro stvari poslabšal s svojo taktiko ustrahovanja(uspešno delovalo le na tujce).
Drugače pa, če koga ne morem gledat, je to Križaniča. Kritičen moraš bit do vseh, ne tako kot nekateri ave ave JJ.


Ne piši neumnosti - kakšno ustrahovanje neki? Situacija že par let ni rožnata in če se takoj ne izvede predvidenih ukrepov smo najebali - to je dejstvo. Tuji trgi so se odzvali na balinanje te vlade in ne na "ustrahovanje" boogiemana Jajota.

Po tvoje bi bilo boljše, da blefira kot Medja, ki je v istem članku sproduciral tole:
- z NLB ni nič narobe, vse deluje;
- NLB se ne more zadolževati na tujih trgih;
- NLB bo nujno treba dokapitalizirati;

A) Saj res, da sta drugi dve točki cela jeba, ampak če pravi da z NLB ni nič narobe mu bomo pa ja verjeli knede - sej je ja nš.( odziv domače zablodele javnosti).
B) Cela jeba, dvignili bomo obrestno mero (Tuji trgi).

luli ::

medenko je izjavil:

luli: ker konec SLO si, da se ti splače cjazit v Avstijo?


Severovzhod, iz Lenarta natančno.

Oldi ::

Invictus je izjavil:

Reči da je bila Križaničeva ekipa sposobna, je pa ultra trollanje ...

Dejstvo so,
- da se je Isajlovič kot izkušen makro gradbinec prizadeval rešiti vsaj enega velikega gradbinca,
- da ga je Janša skupaj z mediji rušil,
- da ga Križanič ni dal, ker je cenil njegovo delo in
- da ga je Pahorčič odžagal ter nenazadnje,
- da so Avstrijci svojega gradbinca rešili in v svoje banke zmetali ogromno keša, Pahor ga pa ni upal, zakaj, zaradi Janše in Sveta na kanalu A. In posledično je iz minornega tajkunskega problema bank nastal velik problem s propadlimi gradbinci, zaradi neukrepanja obeh minulih vlad pa še hujši problem vsesplošnega neplačevanja ker firme pač ne dobijo plačanega dela. In kaj je naredila Jajotova vlada, čez 10 dni bodo objavili spisek tistih, ki ne plačajo davkov. Kako priročno, izbrali bodo par žrtev in jih nabili na medijske kole, pa so samo žrtve neplačnikov, ki so jih sproducirali nasprotniki reševanja gradbincev.

Vedno bolj mislim, da ima Lucu prav, gre za boj Opusa Dei proti sprtim levakom, grobar naših bank je pa Arhar.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Oldi ()
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Domoljubni shod (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10023404 (19657) krneki0001

Bo v Sloveniji počilo? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Problemi človeštva
24039172 (31524) Gandalfar

Konec je z Janšo? (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
8216538 (14630) Gandalfar
»

Odštevanje do padca trenutne vlade (strani: 1 2 3 437 38 39 40 )

Oddelek: Loža
1974146099 (96949) krneki0001

Več podobnih tem