Forum » Kaj kupiti » I: cx500 in 7870 tahiti le
I: cx500 in 7870 tahiti le
dogo ::
Pozdravljeni vsi skupak. Sicer sem že spraševal naokoli glede tega, vendar dobivam mešane odgovore nazaj. Skratka imam corsair cx500 napajalnik (prvo izdajo, katera ni 80plus certificirana) in me matra nakup sapphire 7870xt -->tahiti le, venda r nisem 100% če bo napajalnik zadostoval.
Konfiguracija:
i5 2310
asus z68v lx
4x2gb 1600 mhz corsair ram http://www.funtech.si/si/vsi-oddelki/ko...
1x 500gb wd blue
3x 120mm fan
xfx6850
cx500
+cca 5/6 usb device-ov (miš, tipkovnica, slušalke,...)
Hvala za pomoč
Konfiguracija:
i5 2310
asus z68v lx
4x2gb 1600 mhz corsair ram http://www.funtech.si/si/vsi-oddelki/ko...
1x 500gb wd blue
3x 120mm fan
xfx6850
cx500
+cca 5/6 usb device-ov (miš, tipkovnica, slušalke,...)
Hvala za pomoč
stock ::
Bi poganjal tudi 6850 CF, kaj šele samo eno kartico. Malo si kdaj vzami časa, google ve veliko, polek tega je tu prodajalec, pa uradne strani itd. Več kot dovolj info v 3min.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: stock ()
Bi poganjal tudi 6850 CF, kaj šele samo eno kartico. Malo si kdaj vzami časa, google ve veliko, polek tega je tu prodajalec, pa uradne strani itd. Več kot dovolj info v 3min.
Če bi kje našel podatek na internetu, potem ne bi spraševal na forumu. Vendar tega podatka ni, našel sem le razne reviewe omenjene kartice in da ima porabo nekje 200w na full load in da naj bi potrebovala vsaj 500w napajalnik, vendar pa cx serija ni ravno med top napajalniki. Hvala za odg.
stock ::
Na uradni strani ti piše 500W in tvoj napajalnik je 500W, nevem kaj kompliciraš?
Polek tega, se proizvajalci zavedajo da so na trgu tudi slabi napajalniki, a ta tvoj je daleč od tega, ni top od dobre znamke, je pa še zmeraj zelo dober napram kakšnemu Inter tech SL 500 pa tudi ta bi bil več kot dovolj za to kartico saj žre nekih 140W, pri max overclocku mogoče pride blizu 200. Pa tudi to bi šlo na obeh omenjenih napajalnikih.
Kot pravim, več kot dovolj.
Polek tega, se proizvajalci zavedajo da so na trgu tudi slabi napajalniki, a ta tvoj je daleč od tega, ni top od dobre znamke, je pa še zmeraj zelo dober napram kakšnemu Inter tech SL 500 pa tudi ta bi bil več kot dovolj za to kartico saj žre nekih 140W, pri max overclocku mogoče pride blizu 200. Pa tudi to bi šlo na obeh omenjenih napajalnikih.
Kot pravim, več kot dovolj.
Prejle sem slučajno našel tole http://www.facebook.com/photo.php?fbid=... tako da če deluje na cx430, bo tudi na cx500.
Hvala obema za pomoč.
Hvala obema za pomoč.
Janac ::
Saj meni je tudi 6970 delovala na CX430. Sicer je bilo malo artefaktov ob bencih, nasplošno stable. Pa je 6970 ogromno požrešnejša.
Enron x86 ::
Sem v podobni situaciji kot dogo, ampak sem bil bolj nespameten - najprej sem kupil kravo, zdaj bo treba pa še štalo zidat :) V glavnem, imam Sapphire 7870 xt, ki je moj priletni napajalnik LC6550G - 550W V2.0 s 14 cm ventilatorjem očitno ne dohaja več (računalnik se po daljši obremenitvi - benchmarki, igre - sam od sebe ugasne).
Ogledujem si naslednja dva napajalnika (pri trgovini Mlacom):
XFX PRO550W Core Edition
in
SEASONIC S12II-520 520W.
Prosim za kakšen komentar; verjetno sta oba OK, mogoče pa obstaja še kakšna druga primerna zadeva.
Mimogrede še eno vprašanje - moj trenutni napajalnik ima dve 12V liniji, grafična kartica pa dva 6-pinska vhoda. En 6-pinski kabel gre direktno iz PSU-ja, za drugega pa uporabljam pretvornik 2 MOLEX -> 6 pin. Je možno kako ugotoviti, da oba kabla slučajno ne uporabljata iste 12V linije, druga pa lenari? Se opravičujem, če je vprašanje neumno, ampak se mi nikoli do zdaj ni bilo treba preveč spuščati v podrobnosti napajalnikov.
lp
Ogledujem si naslednja dva napajalnika (pri trgovini Mlacom):
XFX PRO550W Core Edition
in
SEASONIC S12II-520 520W.
Prosim za kakšen komentar; verjetno sta oba OK, mogoče pa obstaja še kakšna druga primerna zadeva.
Mimogrede še eno vprašanje - moj trenutni napajalnik ima dve 12V liniji, grafična kartica pa dva 6-pinska vhoda. En 6-pinski kabel gre direktno iz PSU-ja, za drugega pa uporabljam pretvornik 2 MOLEX -> 6 pin. Je možno kako ugotoviti, da oba kabla slučajno ne uporabljata iste 12V linije, druga pa lenari? Se opravičujem, če je vprašanje neumno, ampak se mi nikoli do zdaj ni bilo treba preveč spuščati v podrobnosti napajalnikov.
lp
Core i5-4690K@4.7| ASUS MAXIMUS VII HERO| 16 GB Corsair LP DDR3 1866 MHz|
ASUS 970 STRIX| SB Z OEM| Samsung 840 EVO 250 GB|
Seagate 2 TB| EVGA SuperNOVA G2 750 W| Fractal Define R4
ASUS 970 STRIX| SB Z OEM| Samsung 840 EVO 250 GB|
Seagate 2 TB| EVGA SuperNOVA G2 750 W| Fractal Define R4
@Enron x86 Odločaš se med praktično istima napajalnikoma, tale xfx dela seasonic in je verjetno baziran na novejši različici seasonicovega napajalnika. Drugače pa si oglej še http://www.dinokomp.si/product_info.php... oz http://www.mlacom.si/napajalniki/xfx-pr... pač kjer ti je bližje oz cenejše z dostavo
69charger ::
GTX470(kar požrešna) na mojem CX500 brez problema. Nimaš kaj skrbet.
How many guys from a tech forum does it take to change a lightbulb?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Napajalnik (strani: 1 2 3 4 … 16 17 18 19 )Oddelek: Kaj kupiti | 148044 (83703) | Riff |
» | Sestava računalnika (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 57807 (52362) | mihibo5 |
» | Napajalnik za grafično kartico visokega kakovostnega razred za cca. 50€Oddelek: Kaj kupiti | 10033 (9039) | Brias |
» | Napajalnik za i5-3570k OC & 660 TiOddelek: Kaj kupiti | 5197 (4729) | Pro_moted |
» | Grafična kartica za 100€Oddelek: Kaj kupiti | 3229 (2692) | Brias |