Forum » Informacijska varnost » avast! v8 je končno zunaj!
avast! v8 je končno zunaj!
Temo vidijo: vsi

RejZoR ::
Leto je naokoli in kot je v tradiciji, s februarjem novega leta tudi nova verzija. Poleg najbolj očitnega facelifta vmesnika pa je ogromen poudarek na zaščiti. Nov "Auto Sandbox" analizira dejansko vedenje programov in jih na podlagi tega označi za škodljive ali spusti čez. S tem mescem pa so pognali tudi sistem Evo-Gen, ki sicer deluje tudi v verziji 7 (lanskoletni) ampak se ga smatra kot v8 noviteta.
Posebnost Evo-Gen je v tem, da omogoča dejansko sortiranje in ustrvarjanje detekcij na podlagi velikega števila vzorcev. V "mašino" vržejo npr 1 miljon vzorcev, sistem jih premelje in iz tega ustvari najmanjši možni skupni opis. Več vzorcev kot sistem spravi čez, bolj agresiven in natančen je.
Po parih testih na Youtube so rezultati neverjetni, se pa bo še izboljšalo.
Novosti:
DOWNLOAD:
www.avast.com
Posebnost Evo-Gen je v tem, da omogoča dejansko sortiranje in ustrvarjanje detekcij na podlagi velikega števila vzorcev. V "mašino" vržejo npr 1 miljon vzorcev, sistem jih premelje in iz tega ustvari najmanjši možni skupni opis. Več vzorcev kot sistem spravi čez, bolj agresiven in natančen je.
Po parih testih na Youtube so rezultati neverjetni, se pa bo še izboljšalo.
Novosti:
- Software Health module
- Browser Cleanup tool
- New User Interface
- Compatible with Windows 8
- Advanced Privacy Tools (avast! Premier only)
- AccessAnywhere (avast! Premier only)
- Improved Autosandbox/Sandbox technology
- Improved General AV performance and stability
DOWNLOAD:
www.avast.com
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

StoneFox ::
Rejzor eno vprašanje. Še vedno black screen pri namestitvi avasta 8 (win8) in sicer pri prejšnjih beta verzijah. Končne verzije še nisem probal, ampak dvomim da bo boljše. V čem je problem? Veliko sem prebral na avast forumu ampak odgovora nisem našel.

BSOD-ov vsaj znanih ni več. Če jih še dobivaš je nekaj narobe s tvojim sistemom.

Torej ga uporabljaš samo zato ker je že tam? Pa čeprav je zanič na večih pomembnih nivojih in se z avast! v8 ne more nikakor primerjat? Hm...

Manj? V mesniku je samo majhen zelen gump "UPGRADE". Pa vsakič ko posodabljaš program te opomni, da je na voljo tud boljša plačljiva verzija. Naj bi javljalo tud v majhnem okenčku za updejtanje definicij ampak ker imam izklopljenega tega nikoli nisem videl. Ko potegneš črto je to res MINIMALNO. Drugi recimo težijo okoli plčaljive verzije ob vsakem upgrejdu definicij in to ne v popupu kot avast! ampak v velikem popupu, ki ostane na ekranu. Tečno do konca. Poleg tega da se večina updejta samo 1x dnevno (MSE, AVG, AVIRA itd) kar je katastrofa dandanes... avast! preverja za velike updejte vsake 4 ure, Streamin Updates pa so releasani praktično večkrat na uro.

D3m ::
Če bom fasal kej bo to mogoče enkrat na 2 leti pa še to po moji neumnosti. Tako, da sam ne rabim avast.
|HP EliteBook|R7 8840U|

PromeuZ ::
Poleg tega da se večina updejta samo 1x dnevno (MSE, AVG, AVIRA itd) kar je katastrofa dandanes... avast! preverja za velike updejte vsake 4 ure, Streamin Updates pa so releasani praktično večkrat na uro.
Za povprečnega Janeza, kateri uporablja računalnik recimo uro, dve dnevno ali manj, je ta funkcija popolnoma irelevantna. Dnevni cikel nadgradenj virusnih definicij je za home-userje dovolj.
<!-- https://pisalnik.wordpress.com -->

Sej ne da bolj napačnega razmišljanja skoraj ne moreš izbrat...
Sploh pa pri takih uporabnikih kjer se 24 urni update check cikel prelevi v 24+ urni, sploh če antivirus nima checka, da zažene zgrešena opravila. uporabniki seveda kišto ugašajo kar stvar še poslabša.
Zakaj pa misliš da vsi stremijo k temu, da se zabriše meja med releasom definicij in dejansko posodobitvijo klienta? Mal za hec ker jim je dolgčas sigurno ne. Sploh nima veze al si casual user al pa nekdo, ki visi na netu 24/7, zmožnosti zaznavanja golazni moraš imet vedno na voljo kar se da hitro. Sploh če je izdelek neka povprečna žalost kot je MSE, ki nima praktično nobenih proaktivnih zmogljivosti, pol pa gor nabijejo še 24 urni update check. Fail na večih nivojih. Včasih sem MSE nalagal na sisteme, kjer nimam dostopa za kasnejšo administracijo, sedaj pa na take raje nalagam Panda Cloud, ker se v celoti posodablja sam in nima podobnih designerskih traparij kot MSE.
Sploh pa pri takih uporabnikih kjer se 24 urni update check cikel prelevi v 24+ urni, sploh če antivirus nima checka, da zažene zgrešena opravila. uporabniki seveda kišto ugašajo kar stvar še poslabša.
Zakaj pa misliš da vsi stremijo k temu, da se zabriše meja med releasom definicij in dejansko posodobitvijo klienta? Mal za hec ker jim je dolgčas sigurno ne. Sploh nima veze al si casual user al pa nekdo, ki visi na netu 24/7, zmožnosti zaznavanja golazni moraš imet vedno na voljo kar se da hitro. Sploh če je izdelek neka povprečna žalost kot je MSE, ki nima praktično nobenih proaktivnih zmogljivosti, pol pa gor nabijejo še 24 urni update check. Fail na večih nivojih. Včasih sem MSE nalagal na sisteme, kjer nimam dostopa za kasnejšo administracijo, sedaj pa na take raje nalagam Panda Cloud, ker se v celoti posodablja sam in nima podobnih designerskih traparij kot MSE.

Sej zdele pripravljam profile nastavitev za različne tipe uporabnikov, da naložiš zadevo in spremeni vse nastavitve glede na to kakšen profil boš izbral.

Hayabusa ::

aerie ::
Meni AVG pa Avira delujeta kot dva nezaželena skupka kode. Avast tudi bolj kot ne sam zgleda kot malware s šminko. Uporabljam MSE že od splavitve naprej, pa nobenih problemov.

Meni AVG pa Avira delujeta kot dva nezaželena skupka kode. Avast tudi bolj kot ne sam zgleda kot malware s šminko. Uporabljam MSE že od splavitve naprej, pa nobenih problemov.
Lol? Ti to resno?

Zakaj lol. Čist res. Pa se z odstranjevanjem malwareja ukvarjam ljubiteljsko ene 4 leta na BC in G2G. Seveda... normalnim uporabnikom priporočam, da uporabljajo Avast. Meni osebno je pa grozen... bloatware ;)

Lol. Bloatware. Še en ki nima pojma kaj "bloatware" sploh pomeni...

Jaz se lola izogibam. Tvoj drug stavek pa ne bom komentirala. Mi je pa všeč, da obstajajo ljudje, ki zaupajo tem skupkom kode, ki se imenujejo antivirus etc. A zdej v tej novi verziji tale Avast tud govori?

Ja, ne moreš ga komentirat, ker ne poznaš definicije besede "bloatware". Ker ekskjuz me ampak avast! NI bloatware. Bloatware je nekaj kar ima zraven še cel kup nekih brezveznih funkcij, ki z varnostjo nimajo praktično nič skupnega. Razni registry in disk cleanerji, optimizerji, defragmenterji in ostali šoder.
Vse kar pa je v avast!-u pa je povezano z varnostjo in je tam, da se slednjo izboljša. Edino kar bi lahko vrgel v to kategorijo je avast! Gadget v katerem nisem nikoli videl neke funkcije, ampak ker ga med inštalacijo lahko odkljukaš ne vidim težave.
Ja, v8 ima glasovna opozorila, ki jih lahko izklopiš če jih ne maraš.
Vse kar pa je v avast!-u pa je povezano z varnostjo in je tam, da se slednjo izboljša. Edino kar bi lahko vrgel v to kategorijo je avast! Gadget v katerem nisem nikoli videl neke funkcije, ampak ker ga med inštalacijo lahko odkljukaš ne vidim težave.
Ja, v8 ima glasovna opozorila, ki jih lahko izklopiš če jih ne maraš.

Sej... Mnenja so pač različna. Poznam enga Avast evangelista. Prau hecn je. Konc koncev pa člouk pač v neki mora verjet.

Mipe ::
Meni osebno se Avast zdi nekoliko okoren, požre malo več sistemskih sredstev (se pozna pri starejših računalnikih, sploh enojedrnikih!) in rad prekinja uporabniško izkušnjo. Zato uporabljam Windows Defender - se imam za dovolj naprednega uporabnika, da ne klikam na sumljivo pošto in linke, ne glede kako velike balone/palico nudijo. Zato pa vsem, ki so še zeleni, vsilim Avasta čim prej, kot je mogoče, da mi ni treba tako pogosto pucat njihovih zasvinjanih sistemov...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Mipe ()

Furbo ::
Kdo je rekel da nič ne vsiljuje?
- ko ga greš prenašati, ti ponuja plačljivo verzijo special offer bla bla
- ko ga gre nameščati, ti spet ponuja free trial ki ti bo po 20 dneh že moril da plačaj
- med instalacijo ti vsiljuje google drive
- med instalacijo ti zagotovi da spoštuje zasebnost, v isti sapi ti pove, bo pa vseeno zbiral podatke o tebi in temu se ne moreš odreči
kako bo med uporabo bom pa še videl...
- ko ga gre nameščati, ti spet ponuja free trial ki ti bo po 20 dneh že moril da plačaj
- med instalacijo ti zagotovi da spoštuje zasebnost, v isti sapi ti pove, bo pa vseeno zbiral podatke o tebi in temu se ne moreš odreči
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

mihec87 ::
Pol še nisi videl avire ki ti vsake toliko odpre okno čez celo namizje in ponuja nekaj...

Mipe ::
@Furbo: vse to je samo med namestitvijo, ki jo opraviš le enkrat. Zato pa teži, ko je treba nadgradit, pa podaljšat licenco (enkrat na leto, tudi brezplačno).

krho ::
tudi sam sem stresel avasta dol iz dev mašine in uporabljam msjev se. To pa samo zato, ker mi avast upočasni dostop do network pogona za več kot 100x
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net
Zgodovina sprememb…
- spremenil: krho ()

Apofis ::
Sm mel nortona, kasp., noda pa mi dejansko avast še najmanj požre rama....ga nucam zadnjih 5 let...pa še kr nekajkrat mi je rešu rit...mam pa starejšo enojedrno mašino. Tko, da Avast FTW.

Kdo je rekel da nič ne vsiljuje?
Lej, moraš razumet da je to FREE verzija. Nič ni free na tem svetu pa če prav ti ni treba plačat. Ampak ko probaš druge "FREE" opcije vidiš, da je avast! še najbolj svoboden in nevsiljiv. Ko enkrat vse to dokljukaš ob inštalaciji in zagonu ti kasneje ne teži več na noben vsiljiv način. Program Update nadgradnje pa niso tolk pogoste, da bi ti šlo to lahko na živce...
Nočem se delat pametnjakoviča in ti spodbijat tvoja prepričanja, ampak če hočeš uporabljat neko storitev (CommunityIQ in FileRep) moraš pri tem "žrtvovat" del osebnih podatkov. Ampak za slednje ti zagotavljajo varno upravljanje. Banka isto zahteva določene osebne podatke, da lahko varuje TVOJE premoženje ter ti ponuja neko storitev. A boš osebju na okenčku tud reku fuck off, ko te bojo prosil, da jim pokažeš poleg bančne kartice tud osebno, ko boš hotel dvignit denar? Oseba na okenčku lahko tud zlorabi tvoje ime, priimek, naslov, bančno številko itd, pa se banka s svojimi pogoji o varstvu osebnih podatkov zavezuje, da s temi podatki upravlja pametno in varno. Istočasno pa te s tem varuje, da ne more kar vsak, ki najde tvojo kartico it dvignit denar na banko. To pri antivirusih ni nič drugačno in v besedah izgleda mnogo bolj grozno kot je dejansko. predvsem se gre, da ko CommunityIQ sistem posreduje podatke o zaznani datoteki nekega malwara, da lahko v poti datoteke zajame npr uporabniško ime tvojega Okenskega profila. To je to kar že spada pod osebne podatke. Moraš pa tud razumet, da so to avtomatizirani sistemi in nihče nima ne želje in ne volje brskat po teh podatkih. Sistem dobiva feed od 170+ miljonov uporabnikov, resno misliš da bo kdo šel brskat v tej grmadi podatkov ravno za tvojim usernamom profila v Windowsih? Če si tolk overparanoid, potem je najbolje da prodaš internetni priključek in računalnik, ker si verjetno že neštetokrat nevede kršil take privatne zadeve...

win64 ::
RejZoR, pri takih temah človek hitro dobi občutek, da mu nekdo nekaj prodaja.
Nočem trollat, vendar priporočam ljudem mse, predvsem zaradi tega, ker je praktično neviden. Vsako toliko ti ponudi preverjanje datotek, če računalnik prižgeš po dolgem času, drugače pa je to to.
Posodobitve in definicije pa se prenašajo preko windows update.
Že dolgo časa nisem videl nobenih primerjalnih testov, ve kdo kje se kaj takega dobi?
Nočem trollat, vendar priporočam ljudem mse, predvsem zaradi tega, ker je praktično neviden. Vsako toliko ti ponudi preverjanje datotek, če računalnik prižgeš po dolgem času, drugače pa je to to.
Posodobitve in definicije pa se prenašajo preko windows update.
Že dolgo časa nisem videl nobenih primerjalnih testov, ve kdo kje se kaj takega dobi?

Kaj ti prodajam? Briga me če uporabljaš Trend Micro iz leta 1998 brez da bi ga vmes kadarkoli posodobil. Ampak kot dobronamerno nasvet pa logično, da ljudem hočem priporočit najboljše. Če bi ti kaj prodajal zgoraj ne bi govoril, da ljudem kjer nimam dostopa za redno administriranje ponujam/nalagam MSE oz trenutno raje Panda Cloud. Če bi ti kaj "prodajal" bi na vse načine vsiljeval avast!-a. But hey, če hočeš imet tak feeling pol pa kar. Samo ne vem kaj pol počneš v temu namenjeni izključno avast! Antivirusu...

Kaj ti prodajam? Briga me če uporabljaš Trend Micro iz leta 1998 brez da bi ga vmes kadarkoli posodobil. Ampak kot dobronamerno nasvet pa logično, da ljudem hočem priporočit najboljše. Če bi ti kaj prodajal zgoraj ne bi govoril, da ljudem kjer nimam dostopa za redno administriranje ponujam/nalagam MSE oz trenutno raje Panda Cloud. Če bi ti kaj "prodajal" bi na vse načine vsiljeval avast!-a. But hey, če hočeš imet tak feeling pol pa kar. Samo ne vem kaj pol počneš v temu namenjeni izključno avast! Antivirusu...
Točno o takem načinu pogovora je govoril win64.

|HP EliteBook|R7 8840U|

Kaj pol delaš v tej temi? Seriously? Kar pa se tiče MSE-ja pa ni zgolj moj osebni hate ampak si mal poglej profesionalne teste pa ti bo jasno zakaj sem takega mnenja...

iloveboobz ::
Virus oz antivirus free že vrsto let.
Ni potrebe po šminkerskem programu (vsaj v mojem primeru ne).Naj grejo raje resourci kam drugam.
Ni potrebe po šminkerskem programu (vsaj v mojem primeru ne).Naj grejo raje resourci kam drugam.
smoki

Kaj pol delaš v tej temi? Seriously? Kar pa se tiče MSE-ja pa ni zgolj moj osebni hate ampak si mal poglej profesionalne teste pa ti bo jasno zakaj sem takega mnenja...
Malo več objektivnosti ne škodi. Sem pogledal teste in me ni prepričal, da bi zamenjal za avast.
Malo več objektivnosti ne škodi. Sem pogledal teste in me ni prepričal, da bi zamenjal za avast.
PS. Še enkrat, s takim načinom pogovora si kvečejmu škodo delaš in odganjaš morebitnega kupca/uporabnika.
|HP EliteBook|R7 8840U|
Zgodovina sprememb…
- spremenil: D3m ()

Pithlit ::
Meni je pa avast že par računalnikov izredno upočasnil. Delal lepo leto, dve... tri. Pol pa kar naenkrat klic stranke da je računalnik postal grozno počasen. Dam avast dol, mlinček šiba kot nov. Go figure.
Life is as complicated as we make it...

Ne vem kere teste ti gledaš ampak MSE je na VB100% že 2x padel, enako na AV-Test, na AV-C že praktično kar pomnim visi na Standard statusu (namesto Advanced in Advanced+)...

rdecaluc ::
Mene pa zanima ali so že popravili, da deluje "pred-skeniranje" na x64, t.j. preden prideš v windows?
Drugače pa sem nazadnje imel verzijo 4.8 ali nekaj pd. in je bilo grozno počasno (dvojedrnik amd x2, 4gb ram), plus še ta opcije ni delovala, kar mi je bilo res kul pri tem AV.
Drugače pa sem nazadnje imel verzijo 4.8 ali nekaj pd. in je bilo grozno počasno (dvojedrnik amd x2, 4gb ram), plus še ta opcije ni delovala, kar mi je bilo res kul pri tem AV.
Est modus in rebus. ,typos

Če si uporabljal 64bit XP-je ni delovalo zaradi tega. XP 64bit je bil neka vmesna verzija, ki ni imela praktično nobene podpore od nikogar. Šele z Visto se je začela polna podpora 64bit verzije iz strani vseh.
Boot-time scan dela lepo odkar pomnim (ko sem še imel Visto).
Boot-time scan dela lepo odkar pomnim (ko sem še imel Visto).

rdecaluc ::
Nikoli nisem imel x64 XPja. Še v verziji 5.x ni delovalo.. so pa po forumu vedno obljubljali da bo v naslednji verziji... pol sem pa zamenjal -.-".
Morda probam tega, samo do sedaj so mi te reklame za upgrade res presedale.
Morda probam tega, samo do sedaj so mi te reklame za upgrade res presedale.
Est modus in rebus. ,typos

Karlos ::
Avast mi je bil kul, dokler me stranke niso začele periodično na 2 meseca klicati da jim ne dela outlook. Ko si avastu nastavil, naj ne gleda pošte je vse začelo čudežno delovati
Sai Baba: "Dam vam to, kar hočete, da boste hoteli to, kar vam želim dati."

Katera verzija in kakšen protokol (TLS)? Verzije 4.x so bile glupo zastavljene in si moral sam spreminjat redirection porte, novejše verzije to delajo avtomatično, zatakne se edino pri TLS mailih kjer v mail klientu ne smeš vklopit varnih povezav ampak moraš to prepustit avast!-u. Temu se ne moreš izognit in je omejitev vseh antivirusov zaradi same narave povezave (kriptirana povezava).

5pellfire ::
Eno vprašanje glede Avasta:
Moja predraga (finančna kategorija
) igra precej Flash igric preko FaceBooka. Ko sem updatal Avasta na 8-ico
je začela jamrat da ji te igrice ne nalaga oz. zelo počasi dela ...se da to nastavit v shieldih (web shield, network shield?)
kot exclusion, da ne čekira oz. zavira FaceBook povezav, Avast shield-i bi pa vseeno delovali nemoteno za ostale web page.
Moja predraga (finančna kategorija

je začela jamrat da ji te igrice ne nalaga oz. zelo počasi dela ...se da to nastavit v shieldih (web shield, network shield?)
kot exclusion, da ne čekira oz. zavira FaceBook povezav, Avast shield-i bi pa vseeno delovali nemoteno za ostale web page.

Bananovec ::
Torej ga uporabljaš samo zato ker je že tam? Pa čeprav je zanič na večih pomembnih nivojih in se z avast! v8 ne more nikakor primerjat? Hm...
Manj? V mesniku je samo majhen zelen gump "UPGRADE". Pa vsakič ko posodabljaš program te opomni, da je na voljo tud boljša plačljiva verzija. Naj bi javljalo tud v majhnem okenčku za updejtanje definicij ampak ker imam izklopljenega tega nikoli nisem videl. Ko potegneš črto je to res MINIMALNO. Drugi recimo težijo okoli plčaljive verzije ob vsakem upgrejdu definicij in to ne v popupu kot avast! ampak v velikem popupu, ki ostane na ekranu. Tečno do konca. Poleg tega da se večina updejta samo 1x dnevno (MSE, AVG, AVIRA itd) kar je katastrofa dandanes... avast! preverja za velike updejte vsake 4 ure, Streamin Updates pa so releasani praktično večkrat na uro.
Oprosti, tule si izgubil vso pravico do razpravljanja o antivirusnikih, kaj šele o svetovanju.
Its only copying if samsung does it. And unless we patent this in 5 years,
this is the shittest tech ever ... and we'll sue you.
Regards, Apple
this is the shittest tech ever ... and we'll sue you.
Regards, Apple

StoneFox ::
Dejstvo je da folk čimbolj strmi k načelu neviden, enostaven, preprost za uporabo. Kar za MSE 100% drži. Ampak nobeden ne ve dejansko koliko antivirus ponuja. Ali je dovolj za zaščito? Avast je bil in vedno bo najbolj priljubljen program med free antivirusniki, je pa res da ga vsako leto bolj našminkajo. Isto je pri ostalih antivirusih. Glede na to da je še vedno med bolj "lahkimi" programi je še vedno top izbira. Vse je pa odvisno od vsakega posameznika.

5pellfire ::

Izklopljen je popup, ne pa antivirus. In ko sem ga imel vklopljenega, če si ga ignoriral je po 20 sekundah izginil sam. Če te še vedno tko grozno moti ga izklopiš ročno, da se sploh ne pokaže.
Ne mi rečt da si prvič slišal za funkcijo, ki se imenuje "Nastavitve" ?
Če pa se ti ne da zafrkavat pa uporabi tole:
(glup forum neki joka okoli linka in ga moram dat v obliki kode wtf)
V paketku poklikaj "SuperSilent" profil, ki bo pretvoril avast! v najbolj tih možen način.
To sem naredil posebne profile, ki nastavijo parametre avast!-a. SuperSilent je za praktično popolnoma brez interakcije, opozoril in brez vsakega zvoka in ikonca ob uri ni več animirana. Torej, da te pri delu kar se da malo moti (praktično nič). Sam uporabljam sicer drug ivo (PUP enabled) ampak v osnovi je skoraj enako tih.
Ne mi rečt da si prvič slišal za funkcijo, ki se imenuje "Nastavitve" ?
Če pa se ti ne da zafrkavat pa uporabi tole:
https://skydrive.live.com/redir?resid=94A12102E5094675!969
(glup forum neki joka okoli linka in ga moram dat v obliki kode wtf)
V paketku poklikaj "SuperSilent" profil, ki bo pretvoril avast! v najbolj tih možen način.
To sem naredil posebne profile, ki nastavijo parametre avast!-a. SuperSilent je za praktično popolnoma brez interakcije, opozoril in brez vsakega zvoka in ikonca ob uri ni več animirana. Torej, da te pri delu kar se da malo moti (praktično nič). Sam uporabljam sicer drug ivo (PUP enabled) ampak v osnovi je skoraj enako tih.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: RejZoR ()

Grumf ::
Avast je ni vreden niti zastonjske verzije. Če rabiš antivirus dobi kaj normalnega, nod32 ali kaspersky, na pol
zaščita je enako kot če si brez zaščite oz. še slabše, da ti lažen občutek varnosti. Sploh pa ne zastopim rejzor za
kaj za vraga delaš iz tega tak big deal, v tvojih letih bi nekako že lahko preskočil občutek navijaštva...
zaščita je enako kot če si brez zaščite oz. še slabše, da ti lažen občutek varnosti. Sploh pa ne zastopim rejzor za
kaj za vraga delaš iz tega tak big deal, v tvojih letih bi nekako že lahko preskočil občutek navijaštva...
Human beings, who are almost unique in having the ability to learn from the
experience of others, are also remarkable for their apparent disinclination
to do so.
to do so.

Grumf ::
Sej... Mnenja so pač različna. Poznam enga Avast evangelista. Prau hecn je. Konc koncev pa člouk pač v neki mora verjet.
Se lahko samo strinjam. In avast je bloatware, iz stališča, da je nepotreben kos programske opreme, ki ti daje lazen obcutek
varnosti in ti krade sistemske resource - sicer pa vsi ze poznate mantro, ce je produkt zastonj, potem si zelo verjetno produkt
ti sam.
Human beings, who are almost unique in having the ability to learn from the
to do so.
to do so.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Anti-virus programi (strani: 1 2 3 4 … 47 48 49 50 )Oddelek: Informacijska varnost | 684069 (41606) | Domini tm |
» | Antivirus (strani: 1 2 3 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 36384 (18818) | hdx |
» | Najboljši antivirusni program, kateri? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 64361 (50161) | d4vid |
» | avast! 2014 napovedan! (strani: 1 2 )Oddelek: Informacijska varnost | 17401 (15358) | Jst |
» | Kingsoft Antivirus 2012 izšel! (strani: 1 2 3 )Oddelek: Informacijska varnost | 28333 (23945) | alexz |