» »

avast! v8 je končno zunaj!

avast! v8 je končno zunaj!

Temo vidijo: vsi
1
2
3 4

Grumf ::

Omg, plačljivi se po ceni se s Kasperskyem primerja, te tipi se hecajo :)) :)) :)) :))
Human beings, who are almost unique in having the ability to learn from the
experience of others, are also remarkable for their apparent disinclination
to do so.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Grumf ()

RejZoR ::

Seveda ti veš da je Kaspersky boljši in cenejši, istočasno pa mi nabijate popolna nasprotja od tega kar je avast!.
Očitno moram zaključit debato ker toliko kretenizmov v enem threadu na eni sami strani že dolgo nisem prebral.
Un f believable...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

win64 ::

Tukaj se še jaz strinjam s tabo.

Objektivno gledano je avast eden najboljših antivirusnih programov in so nekatera natolcevanja v tej temi so prav smešna(v smislu: verzija 4 mi ni delala v redu?!? verzija 8 je zunaj, kaj vam ni jasno).

Po drugi strani si pa ravno ti začel ekstremno(fanboyevsko) gledati na stvar.

A ti pa n bi če bi folk o stvari o kateri nimajo pojma nabijali kr neki? Al pa sem samo jezst tak, da vedno hočem folku stvari razložit kar se da objektivno? In preden kdorkoli začne s fanboyizmom, sem imel kar nekaj krepkih rantov z razvijalci in so stvari zrihtal kot je treba. Če mislite da samo slepo sledim nečemu se krepko motite, ker sem s tem zaključil nekako pri verziji v4.8, kar pomeni kar precej let nazaj. Tud v Youtube testih prej je zgrešil kar nekaj stvari, v8 pa je povsem druga zgodba in kdor misli, da je Kaspersky bog in batina se krepko moti. Nikakor ne bom reku, da je slab program, ker je daleč od tega ampak govorit, da avast! ni vreden omenjene cene pa je tudi smešno. Če se ti zdi da ni vreden, potem vzameš free verzijo, ki sicer nima določenih goodijev kot je Sandbox in SafeZone ampak core protection pa je povsem enak. Se Kaspersky lahko kosa s tem? Močno dvomim...

Bananovec ::

In katere muhe ima MSE? Zakaj bi moral kupiti ravno tvojo reklamo za Avasta?
Objektivno gledano je tudi MSE eden najboljših antivirusnikov, zraven tega pa opravlja samo tisto delo za katero je namenjen. Tudi nima nič nepotrebne šare zraven, ki je average joe itak ne rabi. Kdor pa rabi pa itak nabavi ustrezno specializirano programsko opremo. Kdor je bolj skeptičen in heka sveto trojico pa itak pozna zaščito.
Its only copying if samsung does it. And unless we patent this in 5 years,
this is the shittest tech ever ... and we'll sue you.
Regards, Apple

Hayabusa ::

In katere muhe ima MSE?

Razen da ima drek zaznavo ?

Zakaj bi moral kupiti ravno tvojo reklamo za Avasta?

Avast free.Kje vidiš da kdorkoli vsiljuje komu Avast plačljivo verzijo ?
Jaz vidim samo par Kekcev, ki hvalijo plačljiv kaspersky in podobno.

D3m ::

Hayabusa je izjavil:

In katere muhe ima MSE?

Razen da ima drek zaznavo ?

Zakaj bi moral kupiti ravno tvojo reklamo za Avasta?

Avast free.Kje vidiš da kdorkoli vsiljuje komu Avast plačljivo verzijo ?
Jaz vidim samo par Kekcev, ki hvalijo plačljiv kaspersky in podobno.

To govoriš za Windows Defender iz Windows Viste ali kaj drugega :P
|HP EliteBook|R7 8840U|

RejZoR je izjavil:

Kaspersky bog in batina se krepko moti. Nikakor ne bom reku, da je slab program, ker je daleč od tega ampak govorit, da avast! ni vreden omenjene cene pa je tudi smešno. Če se ti zdi da ni vreden, potem vzameš free verzijo, ki sicer nima določenih goodijev kot je Sandbox in SafeZone ampak core protection pa je povsem enak. Se Kaspersky lahko kosa s tem? Močno dvomim...

Heh, ti kar verjami... v vzporednem vesolju (ki nima ničesar skupnega z realnostjo ali mano) so ga uporabljali za skinevat
komercialne zaščite iz programov (preko njegovega scanninga PEjev), ki so bili preveč zateženi v DRMju in deloval je bolje
od večine unpackerjev, kar se jih je dalo dobiti. Zdaj pa kalkuliraj... ;)

Skratka ti teoretiziraš, Flying Spaghetti Monster pa je stegnil svoje Špagete iz paralelnega vesolja in me navdihnil, da ti
povem iz bolj praktičnega vidika: nimaš pojma. Sicer pa poznam enega drugega Žiljeta, ki je precej let nazaj nastavljal bejbam
trojanizirane cute programčke na neki internetni strani, saj veš, to so bili drugi časi, ko se je dalo zastonj surfat preko
siola in modema na tuj račun, seveda po čistem naključju...
to do so.

Zgodovina sprememb…

fosil ::

Grumf je izjavil:

saj veš, to so bili drugi časi

So bili drugi časi, sedaj pa se bo treba posodobit in spoznat, da dandanes ne obstajata več samo dva AV-ja in da so nekateri brezplačni AV-ji ravno tako dobri kot plačljivi.
Tako je!

fosil je izjavil:

Grumf je izjavil:

saj veš, to so bili drugi časi

So bili drugi časi, sedaj pa se bo treba posodobit in spoznat, da dandanes ne obstajata več samo dva AV-ja
in da so nekateri brezplačni AV-ji ravno tako dobri kot plačljivi.

I beg to differ. Definiraj "ravno tako dobri". Misliš imajo lep gui?
to do so.

fosil je izjavil:

da dandanes ne obstajata več samo dva AV-ja

Že od nekdaj jih je bilo ogromno. In že od nekdaj so obstajali mazači, ki so ponujali svoje fancy AVje,
s speglanim guijem in flashy efekti, ki so jih prodajali idiotom. In ker nihče noče priznati da je cesar gol,
so jim te bumbarji delali reklamo in jim pomagali nategnit še več ljudi.

Analiza malwara je hudo zahebana zadeva in ne moreš je furat zastonj, je treba imeti kar konkreten dohodek,
da lahko vzdržuješ folk, ki vse kar je novega pregleda.
to do so.

Sej ne vem a bi umrl od smeha al kaj naj. Grumf gor bluzi kr neki s špageti in paralelnim vesoljem in omenja neke PE ter unpackerje za katere očitno nima pojma kaj sploh so. Reality check, vsak EXE, DLL in podobno je PE. Zdej pa pejt preverit kateri antivirusi pregledujejo te fajle. Guess what, VSI.

In ne bluzi o unpackerjih, Kaspersky je verjetno najdlje od vseh visel na statičnih unpackerjih, ki so se zataknili, ko si samo mal predelal unpacking rutino nekega določenega packerja. Granted, imel je najširšo podporo unpackerjev ampak so bili statični, kar je bolj kot ne meh. BitDefender je recimo imel generični unpacker (GenPack) ene 2 leti prej, pa okoli tega nič ne skačeš v luft?

Reality check 2, AVAST Software (prej ALWIL Software) obstaja že od leta 1988. Kaspersky pa od leta 1997 (minus par let, ko so bili omejeni na ruski trg).

Reality check 3, kaj ima veze če je avast! FREE? Ker ste taki blazni štručkoti pametni 500 na uro, noben pa očitno ne ve, da je core engine, ki skrbi za detekcijo popolnoma enak v Free, Pro, AIS in Premier verziji. Če še niste dojeli, to pomeni, da vse kar zazna najdražji Premier paket bo zaznal tud Free. Razlika je samo v dodatnih funkcijah, ki lahko izboljšajo varnost (Sandbox, SafeZone itd).

Sploh pa si mi ti hecen Grumf, bluziš o tem da "ne moreš furat zastonj" ter v isti sapi omenjaš avast!-a, ki je pionir FREE verzij AV-jev. Glede na to da uspešno furajo tak poslovni model praktično od začetka in se firma lepo širi je tvoje bluzenje čisto nabijanje brez vsakega znanja o čemerkoli. Free je samo za domače uporabnike in po novem za izobraževalne ustanove (zaenkrat samo US). Podjetja morajo obvezno uporabljat plačljive in uporabniki, ki hočejo več funkcij takisto lahko izberejo plačljive.

In ko si tolk hiter pri pljuvanju avast!-a, dej, prosim pokaži mi kje je bil zanič? Da ima samo lep GUI? Iz kje vleče te tvoje "facte" eh? Me res zanima.

opeter ::

Na prejšnjem delovnem mestu, kjer sem bil, smo uporabljali MSE ravno zaradi licence, ker ostale brezplačne antivirusne programe (razen ClamAV) ne smeš uporabljat v podjetjih/firmah/ustanovah oz. v "biznisu".
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Zgodovina sprememb…

• spremenil: opeter ()

RejZoR je izjavil:

Sploh pa si mi ti hecen Grumf, bluziš o tem da "ne moreš furat zastonj" ter v isti sapi omenjaš avast!-a, ki je pionir FREE verzij AV-jev. Glede na to da uspešno furajo tak poslovni model praktično od začetka in se firma lepo širi je tvoje bluzenje čisto nabijanje brez vsakega znanja o čemerkoli. Free je samo za domače uporabnike in po novem za izobraževalne ustanove (zaenkrat samo US). Podjetja morajo obvezno uporabljat plačljive in uporabniki, ki hočejo več funkcij takisto lahko izberejo plačljive.

He he, moj namen je da sem hecen, me veseli da te spravljam v dobro voljo, se pa bojim da ne razumeš ravno najbolje,
oz. dojemaš obnjeno: analiza virusov ni zastonj in je stalni strošek, torej je ne moreš dajati zastonj, navkljub
plačljivim verzijam, se pravi nekje mora biti dohodek. Če je "FREE" verzija pomeni samo da je ne plačaš z denarjem.

S čim pa jo mi pa sicer dol visi, ne uporabljam, not my problem. Čisto vseeno mi je katera firma je bila ustanovljena
prej (to naj bi bil argument? wtf?). In tudi dokazoval ti ne bom, pojdi si kupit iIzdelek, da si najdeš še kakšno temo
za navijanje...
to do so.

Zgodovina sprememb…

Men se pa prej zdi da ti ne razumeš širše slike pri takem poslovnem modelu. Če zadeva ne bi funkcionirala bi jo opustili. Free sistem furajo že od leta 2001. Če nekaj ne deluje, se ti ne zdi, da bi v 12 letih zadeva propadla?

In kar je še bolj hecno, na začetku so bili samo avast!, AVG in AVIRA kot brezplačni. Veš koliko jih je danes? Kingsoft Cloud, BitDefender Free, Panda Cloud, ZoneAlarm AV+FW (Kaspersky), Ad-aware (VIPRE), Comodo, MSE (ki je bil na začetku plačljiv), PCTools AV, Outpost Internet Security Free...

Torej kako je možno če tak poslovni model ne deluje, da je čedalje več takih programov? Res čudno eh?

opeter ::

A ni bil MSE prvotno neki romunski anvtivirusni izdelek?
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Ja. Na začetku je bil plačljiv RAV Antivirus (Romunski), kasneje se je pretvoril v plačljiv Microsoft OneCare. Po flopu z mizerno prodajo pa so ga pretvorili v brezplačnega Microsoft Security Essentials...
There is that.

Unknown_001 ::

Ej kako zamenjam brskalnik v načinu varnega območja? Men chrome vrže, kot brskalnik ampak jst bi raj na firefox-u brskal.

Ne moreš. V SafeZone je predelan Chromium in je narejen tko, da se ga ne da oz zelo zelo težko exploita. Pač mora bit kontrolirano okolje in zato se ne da spreminjat.

:8):(

Pa je ta Avastova virtualka dobesedno uporabna, al je le neka fensi zadeva, da uporabnik ni tolk živčen?

Zgodovina sprememb…

Ko so nazadnje testiral zadevo v slednjem ni deloval noben exploit, noben keylogger, nič.

Pol je le za neki dobra.:|8-)

Unknown_001 je izjavil:

Ej kako zamenjam brskalnik v načinu varnega območja? Men chrome vrže, kot brskalnik ampak jst bi raj na firefox-u brskal.

(bottom line, ne rabite AV bloatwara)
to do so.

Zgodovina sprememb…

Dej nehi že nabijat s tem tvojim "bloatwarom", ker Sandboxie razen tega da je isto virtualiziran nima s SafeZone kej dost skupnega.

CaqKa ::

RejZoR je izjavil:

Torej ga uporabljaš samo zato ker je že tam? Pa čeprav je zanič na večih pomembnih nivojih in se z avast! v8 ne more nikakor primerjat? Hm...

še pred enim letom je MSjev AV veljal za enega izmed boljših...

jaz se načeloma vsega tega komercializiranega sranja z velikimi rdečimi ali pa zelenimi gumbi za karkoli že izogibam, kolkor se le da... zato sem tudi pred časom dol fliknil AVG Free, ker so začeli z reklamami sitnarit.
pizdim se čez MS, ker obvezno hoče imet AV, v svojem OSu, drugače ti vsake tolko, ponavadi ko je najmanj primerno blinka da nimaš AV.

Še boljši so pa ravno razni avasti, ki se spomnijo blinkat z "you might not be safe". Pa šad ap s takimi izjavami.

RejZoR je izjavil:

Dej nehi že nabijat s tem tvojim "bloatwarom", ker Sandboxie razen tega da je isto virtualiziran nima s SafeZone kej dost skupnega.

Avast je 105mb velik bloatware, face it. In lepo laufa znotraj sandboxia, edino ne razumem zakaj
bi ga sploh imel... :)) Virtualiziran? Kaksna lepa in lepo zveneča beseda, kaj to pomeni v
konkretnem primeru? VT-x? AMD-V?
to do so.

Zgodovina sprememb…

bluefish ::

CaqKa je izjavil:

pizdim se čez MS, ker obvezno hoče imet AV, v svojem OSu, drugače ti vsake tolko, ponavadi ko je najmanj primerno blinka da nimaš AV.
Lahko izklopiš to opozarjanje.
Ena od prvih stvari, ki jih ponavadi naredim ob sveži namestitvi sistema.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bluefish ()

dottor ::

Jaz mam eno vprašanje. Imam par računalnikov prijavljenih preko mene, pa vsi imajo isto serijsko številko (FREE) uporabljeno, kar pomeni da vsem poteče 1. aprila. Zanima me če se bo dalo preko internetnega vmesnika podaljšat licence vsem računalnikom, ki jih imam v mojem profilu?
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi

Grumf je izjavil:

RejZoR je izjavil:

Avast je 105mb velik bloatware, face it. In lepo laufa znotraj sandboxia, edino ne razumem zakaj
bi ga sploh imel... :))

Ok?

Brez zamere, ampak ti me že kr malo strašiš s temi tvojimi, kako bi temu rekel, izjavami...

Ne vem, brez besed sem ostal, nimam kj rečt :|

RejZoR je izjavil:

aerie je izjavil:

Meni AVG pa Avira delujeta kot dva nezaželena skupka kode. Avast tudi bolj kot ne sam zgleda kot malware s šminko. Uporabljam MSE že od splavitve naprej, pa nobenih problemov.

Lol? Ti to resno?

kaj tebi ni jasno? windowsi so znani po tem da rabijo AV in logično je da se bo našla industrija, ki bo nalogo vsaj delno dobro opravila bo pa kasirala isto... po možnosti pa izdala še free verzije, ki te bojo še s kupom drugih fuinckionalnosti htele prepričat v nakup.
Ne se čudit če tudi avast po zunanjosti daje vtis kot kup bloatware, ki rabe specialne psihološke učinke kot je uporaba res našponanih in invazivnih barv, zelenih kljukic, svojega GUIja(ker mu widnows očitno ni dovolj), jebene nuclear ikonice pri najdeni zadev, vse samo zato da se ga prodaja: https://www.google.com/search?q=avast&h...

mislim lahk rečeš da ni bloatware, je pa IDoNotWantToUseItWare.

Če so najboljši bodo to pokazali s funkcionalnostjo.
Za tiste, ki vam je pa BlingBling dovlj da boste uporabljali, pa pač uporabljajte, samo ne drugih prepričevat kak je to najboljše po topli vodi in nareznamu kruhu.

In kje piše, da če je bil dober pre letom ali dvema, da mora bit zdej tud? Roko na srce že prej ni bil ne vem kaj, zdej pa se je samo še poslabšal. Sam mal poglej kaj pa se je spremenilo? Vmesnik je praktično enak. Fair enough. Varnostnih funkcij pa ni pridobil popolnoma nič. Če je avast! v zadnjem letu ali dveh dodal ogromno proaktivnih funkcij je MSE pridobil točno nič. Mal so nadgrajeval scan engine in to je to. Domen in slabih URL-jev še zdej ne zna blokirat, behavior analysis še vedno nima čeprav so govoril da kao ima. Cloud naj bi tud imel, pa ga še nisem videl. Skratka brezveze.

@Grumf
Dej ne deli še večjega bedaka iz sebe no? 105 MB velik "bloatware" (spet nabijaš brez vsake podlage) kjer je 90% velikosti definicije za zaznavanje, ki jih NE moreš stisnit. Ker si seveda tak blazen genij in poznaš neke algoritme za stiskanje iz paralelnega vesolja, ki ti bojo 90MB nestisljivih podatkov zmanjšal na 15MB.

@CaqKa
Kdaj si nazadnje delal kakšne študije o vmesnikih? Očitno nobene. Čepa bi jo, pa bi vedel, da je prvi vtis vedno 90% celotnega vtisa. Ima lahko program noro detekcijo, pa če ima ogaben in nelogičen vmesnik, ga marsikdo ne bo hotel uporabljat. To je fact.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: RejZoR ()

RejZoR je izjavil:

Dej ne deli še večjega bedaka iz sebe no? 105 MB velik "bloatware" (spet nabijaš brez vsake podlage) kjer je 90% velikosti definicije za zaznavanje, ki jih NE moreš stisnit. Ker si seveda tak blazen genij in poznaš neke algoritme za stiskanje iz paralelnega vesolja, ki ti bojo 90MB nestisljivih podatkov zmanjšal na 15MB.

Zakaj že rabiš antivirus, sploh? Ker rad gledaš lepe slikice in uživaš v tratenju sistemskih resourcov? :))
to do so.

CaqKa je izjavil:

kaj tebi ni jasno? windowsi so znani po tem da rabijo AV in logično je da se bo našla industrija, ki bo nalogo vsaj delno dobro opravila bo pa kasirala isto... po možnosti pa izdala še free verzije, ki te bojo še s kupom drugih fuinckionalnosti htele prepričat v nakup.
Ne se čudit če tudi avast po zunanjosti daje vtis kot kup bloatware, ki rabe specialne psihološke učinke kot je uporaba res našponanih in invazivnih barv, zelenih kljukic, svojega GUIja(ker mu widnows očitno ni dovolj), jebene nuclear ikonice pri najdeni zadev, vse samo zato da se ga prodaja: https://www.google.com/search?q=avast&h...

mislim lahk rečeš da ni bloatware, je pa IDoNotWantToUseItWare.

Če so najboljši bodo to pokazali s funkcionalnostjo.
Za tiste, ki vam je pa BlingBling dovlj da boste uporabljali, pa pač uporabljajte, samo ne drugih prepričevat kak je to najboljše po topli vodi in nareznamu kruhu.
Problem je v uporabnikih, ne sistemu.

Z izgledom programa ni nič narobe, če dejansko deluje. Da bi po pisanih gumbih sodil funkcionalnost, je velika glupost.

Seveda, ti vse poganjaš v Sandboxie, da si v to tko preklemano prepričan? Kaj pa ko moraš iz virtualiziranega premaknit na hosta? Aja, ti maš rentgenski vid in znaš datoteke razbrat samo s pogledom na namizje. LMAO

RejZoR je izjavil:

Seveda, ti vse poganjaš v Sandboxie, da si v to tko preklemano prepričan? Kaj pa ko moraš iz virtualiziranega premaknit na hosta? Aja, ti maš rentgenski vid in znaš datoteke razbrat samo s pogledom na namizje. LMAO

Poglej miško, ima vsaj dve tipki. Eno uporabljaš, druge, kaj, ne maraš? Aja nisi je še opazil. Prav.

Rentgenski vid rabiš za osnovne operacije z file sistemom? Wtf? Kako si rekel, LMAO?

Na sem se potrudil samo zate, da se česa naučiš, bodi pozoren tudi na scrollbar.

to do so.

Zgodovina sprememb…

dottor ::

dottor je izjavil:

Jaz mam eno vprašanje. Imam par računalnikov prijavljenih preko mene, pa vsi imajo isto serijsko številko (FREE) uporabljeno, kar pomeni da vsem poteče 1. aprila. Zanima me če se bo dalo preko internetnega vmesnika podaljšat licence vsem računalnikom, ki jih imam v mojem profilu?
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi

(Plava ribica mi je zaplavala v gate in strašno žgečka)

Še enkrat, AVja v osnovi sploh ne rabite, dajte si malo pogledat kaj sem pastal, lahko začnete z

In še en tak lep skrinšot na mojem sistemu, ki je deviško čist, vsak bloatware lahko z vso svojo
nesnago na sistemu naslednjo minuto odleti iz sistema kot da ga nikoli ni bilo, od avasta pa do
microsoftovega offica, od packarije po sistemskih direktorijih do registry entryev:

In ne boste verjeli, čisto vseeno mi je če poženem trojančka, virus ali mi nekdo eksploita browserjev
0 day vulnerability. Dol mi visi, odšel bo v binarna nebesa na enak način. In resourcov skorajda ne kuri.

Je pa seveda stvar preference, nekateri imajo raje ogromen resource hog na sistemu, ki za nameček še govori
in ima lepe gumbe. Prav.
to do so.

Zgodovina sprememb…

Aja morda še zanimiv podatek, avast pokuri 439mb diska, ne detektira da mu driver sploh ne deluje (ker mu
ga nisem pustil zagnati), prikazuje kako je uspešno connectan na "cloud-buzzwordy", kljub temu, da ne more
komunicirati preko networka... mmm, čista kvaliteta.
to do so.

Gospodine Grumf!

A ti hočeš povedat, da AV sploh ne potrebujemo in da virus nič ne naredi računalniku???

Al kaj zaboga ti kle klamfaš, povej na kratko in ne dolgovezi s temi tvojimi litanijami, da bom vedel o čem govoriš.
Pričakujem povzetek tvoje pogruntavščine na kratko.

Zgodovina sprememb…

(He he, plava ribica spet žgečka.)

Raptor16: Da.

Bo dovolj na kratko? Vse ostalo sem pa že povedal, pomaga če znaš brati.
to do so.

Ne da se mi tvojih litanij tam zgori brat. Ampak je bilo zdj dost na kratko.

In zdj mi povej, kako to, da virus po tvoji logiki za računalnik ni škodljiv?

Pa nehi že s to blesavo ribico, ker se tako pedersko sliš, da se je za zjokat na tvojem mestu.

Vrnite se na topic.

Grumf je izjavil:

(Plava ribica mi je zaplavala v gate in strašno žgečka)

Še enkrat, AVja v osnovi sploh ne rabite, dajte si malo pogledat kaj sem pastal, lahko začnete z

In še en tak lep skrinšot na mojem sistemu, ki je deviško čist, vsak bloatware lahko z vso svojo
nesnago na sistemu naslednjo minuto odleti iz sistema kot da ga nikoli ni bilo, od avasta pa do
microsoftovega offica, od packarije po sistemskih direktorijih do registry entryev:

In ne boste verjeli, čisto vseeno mi je če poženem trojančka, virus ali mi nekdo eksploita browserjev
0 day vulnerability. Dol mi visi, odšel bo v binarna nebesa na enak način. In resourcov skorajda ne kuri.

Je pa seveda stvar preference, nekateri imajo raje ogromen resource hog na sistemu, ki za nameček še govori
in ima lepe gumbe. Prav.

Kdo nadzira nadzornike (Sandboxie) ?
Si prepričan da ti le ta ne hooka sistemskih fajlov, ko že omenjaš deviško čistost ?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Hayabusa ()

RejZoR je izjavil:

@CaqKa
Kdaj si nazadnje delal kakšne študije o vmesnikih? Očitno nobene. Čepa bi jo, pa bi vedel, da je prvi vtis vedno 90% celotnega vtisa. Ima lahko program noro detekcijo, pa če ima ogaben in nelogičen vmesnik, ga marsikdo ne bo hotel uporabljat. To je fact.

2005, od takrat dalje redno spremljam tudi UX sceno, predvsem ker sem se začel ubadat tudi s psiho in je to področje kjer se mi tehnika in psiha lepo pokrijeta.
Da, se povsem strinjam.
in ravno zato sem rekel, da ni povsem nič čudno če nekdo zadevo PERCIPIRA kot bloatware. Ker Avast pač je takšen da ti pusti oko skakat levo in desno, gore dole, da nimaš več pojma kaj sploh gledaš. in največji krivec za to je pretirana uporaba barv.
Kot zgleda iz tvojega prvega posta so zadevo nekaj popravljali... ampak to nima veze, če je pač naša navada da gremo najprej izguglat kako zadeva izgleda in pridemo do tega: https://www.google.com/search?q=avast&h...

bluefish je izjavil:

Problem je v uporabnikih, ne sistemu.

Z izgledom programa ni nič narobe, če dejansko deluje. Da bi po pisanih gumbih sodil funkcionalnost, je velika glupost.

JA seveda... preberi si kar ti je rejzor zgoraj napisal, pa ti bom jaz še enkrat citiral:

RejZoR je izjavil:

@CaqKa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: CaqKa ()

5pellfire je izjavil:

Mipe je izjavil:

Facebook je dokaj pogost vektor napadov.

Torej predlagaš, da se Facebook ne daje med izjeme. Kako pa naj preprečim ustavitve
oz. upočasnitve ...ker se mi ne da vsakih 5 minut gledat kaj ji šteka oz. ne dela.

Ja, razloži ji da je facebook tako zelo okužen, da ji drugače kot s kondomom, ne dovoliš igrat.

RejZoR je izjavil:

Izklopljen je popup, ne pa antivirus. In ko sem ga imel vklopljenega, če si ga ignoriral je po 20 sekundah izginil sam. Če te še vedno tko grozno moti ga izklopiš ročno, da se sploh ne pokaže.
Ne mi rečt da si prvič slišal za funkcijo, ki se imenuje "Nastavitve" ?

Če si tako pameten okoli GUI in okoli UX, bi lahko vedel da povprečen uporabnik SAM OD SEBE ne dira nastavitev.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: CaqKa ()

To drži, je pa tud nevsiljiv. Reklame dajejo znotraj update popupa, ki vedno avtomatično izgine iz ekrana po 20 sekundah. Če sistem deluje večino dneva in uporabnika ni zraven pa se lahko zgodi, da se bo vmes posodobil, uproabnik pa sploh ne bo videl reklame.

AVIRA recimo je vsaj pred časom po vsakem updejtu nabila na ekran ogromen popup, kateri je tam ostal dokler ga nisi zaprl. To pri meni spada pod kriterije nedopustnega in kljub temu, da je AVIRA vedno bila dobra pri detekciji je nikoli nisem maral ravno zaradi tega (in še parih drugih neumnih stvari).

GeForce ::

RejZoR je izjavil:

AVIRA recimo je vsaj pred časom po vsakem updejtu nabila na ekran ogromen popup, kateri je tam ostal dokler ga nisi zaprl. To pri meni spada pod kriterije nedopustnega in kljub temu, da je AVIRA vedno bila dobra pri detekciji je nikoli nisem maral ravno zaradi tega (in še parih drugih neumnih stvari).

Ja, Avira FREE še vedno po vsakem updateu (na 24ur - manj se ne da nastaviti, pred tem sem imel nastavljen update vsako uro, sedaj je pa že kakšno leto omejeno na najmanj 24ur), prikaže veliko reklamno okno, ki ponuja nakup plačljive različice, in to okno ne zgine dokler ga ne zapreš. Tako da 1× na dan je treba to zapret, ampak še vedno ostajam pri Aviri, že par let brez kakršnihkoli problemov (+Comodo firewall, ki mi gre vedno bolj na živce s tem novim vmesnikom). Sicer sem kakšno leto nazaj preizkušal tudi Avast, ampak mi je blokiral internet povezavo, takoj ob inštalaciji z default nastavitvami, tako da se sploh nisem trudil in je takoj letel dol.

broken/link ::

zakaj si pa teh pojavnih oken ne skenslate? leto dni nazaj, ko sem aviro še uporabljal, vem da je šlo bp. Kako je sedaj z zadnjo verzijo avire ne vem, ampak mislim da obstaja postopek, da to skenslaš :)

GeForce
googlaj avira nag remove...

http://www.wikihow.com/Remove-the-Popup...

GeForce ::

Zanimivo, nikoli nisem sploh poskušal odstraniti tega, ker me ni toliko motilo, ampak sem pa sedaj naredil po teh navodilih pa poročam če res deluje. Hvala
1
2
3 4

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Anti-virus programi (strani: 1 2 3 447 48 49 50 )

Oddelek: Informacijska varnost
2496684087 (41624) Domini tm
»

Antivirus (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
11336384 (18818) hdx
»

Najboljši antivirusni program, kateri? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
11364365 (50165) d4vid
»

avast! 2014 napovedan! (strani: 1 2 )

8417401 (15358) Jst
»

Kingsoft Antivirus 2012 izšel! (strani: 1 2 3 )

12828335 (23947) alexz

Več podobnih tem